Restaurant: Gyu Sou Ichuya
Terms & Details:
2024-02-25 54 views
牛惣居酒屋位於銅鑼灣登龍街永光中心廿二樓主打牛串燒以及清酒燒酌收費前菜包含椰菜以及青瓜同埋淮山三款蔬菜條配搭自家製麵豉醬白子白子刺身質感柔滑軟嫩近似豆腐配搭酸汁輕盈醒胃自家製豆腐自家製厚揚豆腐酥嫩軟綿配搭木魚碎以及蒜蓉同埋蔥花真心值得嘗試牛肋條牛肋條肉質軟腍濃郁同時油花分布細密牛魔王必點牛肝牛肝大約七八成熟質感鮮嫩配搭醬汁完全零異味牛大腸牛大腸口感柔韌同時油脂肥厚半融超級邪惡牛小腸牛小腸口感相對牛大腸爽脆同時脂肪含量較低整體感覺比較清爽蘆筍豚肉卷豚肉肉質柔軟配搭蘆筍口感幼嫩爽甜層次分明車厘茄煙肉卷煙肉脂肪豐腴配搭車厘茄肉水潤飽滿可以平衡油膩感雞肉大蔥串雞肉柔嫩軟滑經簡單配搭大蔥串燒已經足夠惹味海老燒 選用赤蝦燒烤肉質緊緻彈嫩同時超級鮮甜多春魚多春魚卵飽滿同時魚皮金黃魚骨酥脆口感豐富冬菇冬菇厚嫩豐潤經過燒烤菇菌味道濃縮馥郁日本蕃薯選用日本蕃薯口感鬆軟纖維幼細同時甜度爆錶燒飯團提供鹹牛肉、三文魚、鰹魚碎、梅以及明太子五種口味;飯團焦脆同時米粒軟糯個人私心推薦鹹牛肉以及明太子梅酒/南瓜燒酌牛惣居酒屋提供超過七十款清酒以及燒酌選擇
收費前菜包含椰菜以及青瓜同埋淮山三款蔬菜條配搭自家製麵豉醬

燒飯團

梅酒/南瓜燒酌
牛惣居酒屋提供超過七十款清酒以及燒酌選擇
2024-02-06
$331 (Dinner)
  • 自家制豆腐
2024-02-24 39 views
牛惣居酎屋🐮餐廳環境:門口好有日本居酒屋feel ,入面燈光有啲暗,不過啲裝飾好靚🤭🤭🤭一入到去見到枝大清酒裝飾,仲有個達磨擺設🤣🤣🤣有好多酒樽排係牆做裝飾好有日本feel,但係有小小窄,帶小朋友就有啲麻煩🫢🫢食物方面:今次叫左啲特價餐牌上既串燒😎😎😎特別推介:牛助條👍🏻👍🏻好juicy,有小小肥膏好正,又唔會硬,唔係燒到好乾果種👍🏻仲有車厘茄煙肉卷,熱辣辣一咬落去粒車厘茄好甜又爆汁好正🤤蔬菜類🥗有冬菇,秋葵兩個都唔係燒到好乾,配上佢啲醬幾好食😋🤭🤭🤭海鮮類有:海老燒🦐同多春魚多春魚有啲dry ,無想像中咁大條😂😂😂隻蝦就好鮮甜👍🏻值得一試👍🏻👍🏻👍🏻最尾叫左個燒飯團🍙 有原味同明太子味,飯團係必食推介❗️燒到好脆配埋佢啲醬油👍🏻,明太子味咸咸地好正😍😍😍野飲就叫左杯生啤🍺串燒配生啤簡直係絕配👍🏻😎😎😎牛惣居酎屋 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心22樓
牛惣居酎屋🐮

餐廳環境:

食物方面:
今次叫左啲特價餐牌上既串燒😎😎😎
特別推介:
牛助條👍🏻👍🏻
仲有車厘茄煙肉卷,熱辣辣一咬落去粒車厘茄好甜又爆汁好正🤤

蔬菜類🥗有冬菇,秋葵
兩個都唔係燒到好乾,配上佢啲醬幾好食😋🤭🤭🤭

海鮮類有:海老燒🦐同多春魚

最尾叫左個燒飯團🍙 有原味同明太子味,飯團係必食推介❗️
燒到好脆配埋佢啲醬油👍🏻,明太子味咸咸地好正😍😍😍

野飲就叫左杯生啤🍺串燒配生啤簡直係絕配👍🏻😎😎😎

牛惣居酎屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心22樓
2024-02-16 143 views
朋友好中意食串燒,上網見到呢間做緊優惠,$34有兩串,性價比超高。一坐低店員就遞上生野菜沙律,有青瓜,甘荀和椰菜,新鮮爽口,沾到大醬好惹味。食串燒一定要叫杯生啤,夠凍好爽。海膽味道鮮甜濃郁,口感creamy。白子入口嫩滑,加上醬汁酸甜開胃。自家制豆腐豆香味濃郁,外脆內軟。蘆筍豚肉卷一咬落勁多汁,蘆筍清甜無渣。雞肉大葱串醬汁甜甜地,大葱吸收晒好好味。雞骨豚肉腸外面脆卜卜,味道唔過咸。牛骨髓第一次食,入口幼滑,加上醬汁和香葱,味道香濃。秋葵爽口,但略有少少乾身。多春魚魚香味濃,好香脆。牛肝牛味濃郁,食落口感creamy。牛心厚切,咬落爽口彈牙。

食串燒一定要叫杯生啤,夠凍好爽。

生啤

海膽味道鮮甜濃郁,口感creamy。
海膽

白子入口嫩滑,加上醬汁酸甜開胃。
白子

自家制豆腐豆香味濃郁,外脆內軟。
自家制豆腐

蘆筍豚肉卷一咬落勁多汁,蘆筍清甜無渣。
蘆筍豚肉卷

雞肉大葱串醬汁甜甜地,大葱吸收晒好好味。
雞肉大葱串

雞骨豚肉腸外面脆卜卜,味道唔過咸。
雞骨豚肉腸

牛骨髓第一次食,入口幼滑,加上醬汁和香葱,味道香濃。
牛骨髓

秋葵爽口,但略有少少乾身。
秋葵

多春魚魚香味濃,好香脆。
多春魚

牛肝牛味濃郁,食落口感creamy。
牛肝

牛心厚切,咬落爽口彈牙。
2024-02-05
2024-02-11 821 views
臨近新年,又係辦年貨行年宵既時間,自然喺銅鑼灣搵好野食,記得之前朋友介紹有間唔錯既串燒居酒屋喺燈龍街,一於去試下。餐廳裝修非常和風,氣氛好正,職員亦好細心介紹食品,選擇種類亦好多。海膽先叫左個海膽做頭盤,鮮甜白子用酸汁加上香蔥,白子既鮮味已經好出,食完勁想Encore。牛肋條開始串燒部份,牛肋條牛味濃郁,每咬一啖都充滿肉汁,必叫之選。牛肝本身比較少食牛內臟,但見有牛肝於是試下佢,口感有啲似鵝肝,粉嫩唔太乾。牛心牛心就偏爽口,一口size啱啱好。牛骨髓好滑好Creamy,本身比較軟身,師傅拮住再燒仲要冇變型,好考功夫。燒飯團明太子飯粒燒過會脆啲硬啲,有啲似飯焦口感,加上明太子咸香,送酒一流。秋葵燒完之後冇咁滑潺潺,亦唔會太乾。多春魚 熱辣辣脆卜卜,由頭到尾都食得,好有驚喜。雞肉大蔥串雞肉嫩滑,大葱吸收晒醬汁,味道鮮甜好吃。自家制豆腐(油揚)外脆內軟,配上特別醬汁,食過番尋味。

海膽
先叫左個海膽做頭盤,鮮甜

白子
用酸汁加上香蔥,白子既鮮味已經好出,食完勁想Encore。

牛心
牛心就偏爽口,一口size啱啱好。

燒飯團明太子
燒飯團明太子

秋葵
燒完之後冇咁滑潺潺,亦唔會太乾。

多春魚
熱辣辣脆卜卜,由頭到尾都食得,好有驚喜。

雞肉大蔥串
雞肉嫩滑,大葱吸收晒醬汁,味道鮮甜好吃。
葱雞

自家制豆腐(油揚)
外脆內軟,配上特別醬汁,食過番尋味。
自家制豆腐(油揚)
2024-02-05
$450 (Dinner)
2024-02-01 74 views
我哋去開銅鑼灣買衫,行到食飯嘅時間,我哋就去咗銅鑼灣嘅牛惣居酎屋。首先,佢地嘅生野菜沙律配自家製麵豉醬,好清新爽口。啲蔬菜好新鮮,同佢地嘅醬汁搭配起嚟,真係令人食指大動。接下嚟嘅係日本赤貝同蓮子魚刺身,好鮮嫩多汁。每一口食落去,都有海鮮嘅鮮味,令人回味無窮。牛面頰串係個串燒款式,有啲咬口,但肉質鮮美。蝦夷蔥牛肉卷就係將牛肉同蔥卷埋一齊,經過炭火烤製,好香嫩多汁。蘆筍豚肉卷同雞肉大蔥串都係啲串燒選擇。蘆筍豚肉卷係用豬肉包住鮮嫩蘆筍,經過烤製之後,豬肉同蘆筍嘅味道融合得好好。雞肉大蔥串就係將雞肉同大蔥串燒,個肉質鮮嫩,食落好豐富。燒茄子配埋麻醬同蔥蒜,真係一道獨特嘅燒味佳餚。茄子嘅香氣同麻醬嘅香濃口感相得益彰,絕對係素食者同肉食者都會鍾意嘅美味。牛骨髓同雞軟骨都係兩款令人垂涎嘅串燒。牛骨髓嘅質地鮮嫩,入口即溶,而且有濃郁嘅牛肉風味。雞軟骨經過炸製之後,變得香脆可口,係一款好適合下酒嘅選擇。最後嚟到日本黑豚串燒,真係一款精選!黑豚肉質鮮嫩多汁,肥瘦相間,入口即溶。絕對係肉食愛好者嘅最愛。除咗以上嘅串燒選擇,仲有雞骨豚肉腸、Wasabi橫格肌、黑麻橫格肌、蔥蒜橫格肌同蜜糖芥辣橫格肌。每一款都有

除咗以上嘅串燒選擇,仲有雞骨豚肉腸、Wasabi橫格肌、黑麻橫格肌、蔥蒜橫格肌同蜜糖芥辣橫格肌。每一款都有獨特嘅風味,絕對令人回味無窮。

而且,佢地仲有各種燒酎雞尾酒同Lime soda等飲品,可以喺品嚐美食嘅同時,同埋享受佢地特色嘅飲品。

最後因為我哋掛住傾偈,食到佢哋嘅宵夜時段,所以有部份串燒都有得差唔多一半嘅價錢。性價比都幾高,都好食。
2024-02-01 45 views
近排同朋友去咗牛惣居酎屋慶祝佢生日,整個晚上都係滿足嘅享受。餐廳環境舒適,坐低都好舒服。佢哋嘅菜單都好豐富,係串燒類型嘅日本料理,好啱我地呢班朋友。首先嚟緊係生野菜沙律配自家製麵豉醬,沙律新鮮清爽,而自家製麵豉醬係個配料,帶返啲鹹香味,同沙律一齊食好解膩。日本赤貝係我最鍾意嘅一款刺身,新鮮嘅赤貝有淡淡嘅海味,咬落去好脆口,令人回味無窮。蓮子魚刺身係另一款特色菜,蓮子魚肉質鮮嫩,帶有微微的甜味,同埋有淡淡嘅蓮子香氣,好特別。接著嚟緊就係串燒類嘅菜式,牛面頰係我地揀嘅其中一款,牛面頰燒得恰到好處,有咬口同埋滋味濃郁,好好食。蝦夷蔥牛肉卷同蘆筍豚肉卷都係串燒菜式,蝦夷蔥牛肉卷入面嘅牛肉鮮嫩多汁,同蔥味好搭配。蘆筍豚肉卷入面嘅豬肉同蘆筍燒得剛剛好,口感爽脆,味道鮮美。雞肉大蔥係另一款串燒,雞肉嫩滑多汁,加上蔥味,非常香口。燒茄子配麻醬同蔥蒜,茄子燒得軟綿入味,麻醬同蔥蒜增添了豐富的風味,好開胃。牛骨髓係我第一次試嘅菜式,骨髓鮮香濃郁,入口即化,令人驚艷。雞軟骨同黑豚都係串燒菜式,雞軟骨炸得酥脆,黑豚肉質鮮嫩,有濃郁嘅豬肉香味,兩款都好好食。雞骨豚肉腸係串燒菜式嘅另一個亮點,腸粉狀嘅豬肉腸質感軟

雞肉大蔥係另一款串燒,雞肉嫩滑多汁,加上蔥味,非常香口。

雞骨豚肉腸係串燒菜式嘅另一個亮點,腸粉狀嘅豬肉腸質感軟滑,滋味豐富。

我地亦試咗幾款燒酎 cocktail同飲品,包括Lime soda同Wasabi橫格肌、黑麻橫格肌、蔥蒜橫格肌同蜜糖芥辣橫格肌。每一款都有獨特的口味,清新又開胃。

最後,我地點咗甜品來結束這頓美食之旅。黑糖雞蛋布丁係其中一個甜品,布丁滑順,口感豐富,黑糖的香甜味道與蛋香完美結合。

整體而言,牛惣居酎屋是一家值得推薦的餐廳。他們的菜單豐富多樣,提供了各種美味的串燒和其他日本料理。食材新鮮,烹調精湛,味道美味。餐廳的環境舒適,服務態度友善。
2024-01-30 37 views
9點後入座 指定食物串燒有半價! 仲有指定燒酒啤酒任飲 一定要叫牛骨髓 好食到要再叫多串黎食!日本刺身其中佢既甜蝦係大大隻甜蝦 食落口好滿足!好可惜既野果晚甘岩甲羅燒已經賣晒 食吾到佢 環境好舒服 好有日本居酒屋既感覺!
2024-01-14
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 牛骨髓
  • 山葵醬燒廣島蠔
  • 自家制豆腐
  • 月見免治牛肉棒
  • 厚燒牛舌
2024-01-29 42 views
朋友帶我來到銅鑼灣搵食,就在登龍街的永光中心,十分方便。第一次來這類串燒居酎居吃東西,感覺相當驚喜。好喜歡這裡的氛圍,店內裝潢以傳統日式風格為主,環境乾淨企理,雖然是開放式廚房,但一點油煙味也沒有。餐單上有很多串燒選擇,並有提供牛的刁鑽部位,是牛魔王的至愛。店內亦有大量酒品選擇,燒酒$48一杯,來到這裡當然要小酌一杯。店員推介了藏之師魂甕蕃薯燒酎和一人步蕃薯燒酎,飲落很順滑容易入口。野菜沙律:配自家制麵豉醬,令生菜更清甜好食。燒蠔:蠔肉飽滿,鮮嫩多汁,每一口都是濃郁的生蠔味。牛骨髓:是店內人氣串燒,口感軟淋鮮甜。秋葵:秋葵含有豐富的營養素,但不是人人喜歡它的口感。這裡選用最鮮嫩的秋葵,口感爽嫩鮮甜。車厘茄煙肉卷:煙肉燒得剛剛好,表面甘脆又不會過乾,包著車厘茄吃十分juicy,沒有肥膩感,好吃。日本青椒仔:雖然是青椒仔但一點都不辣。牛心:第一次吃牛心,牛心纖維質非常多,口感軟嫩,肉味濃郁,一點都不油膩,十分驚喜。牛肝:比起牛心,牛肝口感較硬,有點失色。多春魚:燒得很香脆。雞肝:色澤漂亮,表面烤到有點焦糖的感覺,不錯。燒飯團:點了明太子和咸牛肉兩種口味。飯團火候掌握得很好,表面燒得甘香,飯

野菜沙律:配自家制麵豉醬,令生菜更清甜好食。
燒蠔:蠔肉飽滿,鮮嫩多汁,每一口都是濃郁的生蠔味。
牛骨髓:是店內人氣串燒,口感軟淋鮮甜。
日本青椒仔:雖然是青椒仔但一點都不辣。
牛肝:比起牛心,牛肝口感較硬,有點失色。
多春魚:燒得很香脆。
雞肝:色澤漂亮,表面烤到有點焦糖的感覺,不錯。
燒飯團:點了明太子和咸牛肉兩種口味。飯團火候掌握得很好,表面燒得甘香,飯焦香脆,上枱已經香氣撲鼻,加上咸牛肉的咸香味,味道不錯。
雞肉大蔥串:大蔥的香甜配上有燒汁的嫩雞肉,味道不錯。
日本蕃薯:一口一粒的日本蕃薯仔,入口香甜蕃薯味滿溢。
燒丸子:最後來個甜點燒丸子,味道甜而不膩,口感軟糯,十分好吃。
2024-01-28 30 views
22樓整層是屬於牛惣居酎屋的店子,燈光稍微有點兒昏暗,凝造一種日本居酒屋的氣氛,感覺挺不錯的。現在9點半前原來有優惠,$34可以選擇2串「精選推介」的串燒,比原價的確平好多,而且款式亦很多,最適合我們這些精打細算的食家。在吃串燒之前,首先點了生野菜沙律及及日本生蠔作為前菜,野菜沾上了燒肉醬汁後非上好食,而生蠔非常大隻及有鮮味,吃完後期待主角串燒的來臨。第一道串燒是牛骨髓,沒有想過一串便是整條長的,與之後吃的雞肝同樣是入口即溶,非常可口!極力推介是車厘茄煙肉卷,一口咬下去時,Juicy到蕃茄汁飛濺出來,不能不試。齋吃肉的話感覺有點油膩,日本青椒仔、日本甜番薯和芝麻丸子能讓我有種不常嘗試的新鮮感,番薯不會太甜而且少見,挺不錯的。來居酎屋少不了喝酒,有禮的店員隨了每次上菜會細心提及食物的名字外,店員向我們推介一杯濃味少少的藏之師魂及一杯淡味的一人步,讓不善喝酒的我倆都感覺滿意,因為裝也要美酒配佳餚,哈哈。最後不得不提便是掃枱面上的二維碼做會員,有15% Off 的優惠,沒理由錯過吧。

2024-01-28 612 views
一家位於銅鑼灣登龍街永光中心的傳統日式居酒屋,供應70多款不同的燒酎,以其獨特的牛串燒菜品而聞名。牛肋條 - 肉質鮮嫩多汁,經過炭火燒烤後,外表呈現出美味的炭燒香氣,內部保持著肉汁的豐富口感。牛骨髓 - 骨中的軟骨部分,經過烤制後,外層酥脆,內部鮮嫩軟糯,帶有濃郁的牛骨髓風味。車厘茄煙肉卷 - 巧妙地結合在一起。煙肉的咸香與車厘茄的鮮甜相互融合,烤制後呈現出美味的口感和香氣。多春魚 - 經過簡單的烤制,使其外層酥脆,內部保持著魚肉的鮮嫩。牛舌 - 肉質鮮嫩,口感豐富,烤制後保持著肉汁,具有獨特的牛肉風味和口感。牛沙瓜 - 經過烤制後,外層酥脆、內部軟嫩,牛沙瓜的甜味和炭燒的香氣相互融合,帶來了獨特的口感。雞翼 - 外皮呈現金黃色,肉質鮮嫩多汁,帶有炭燒的香氣,是一道美味的下酒菜。雞軟骨 - 軟骨外層酥脆,內部嚼勁十足,搭配醬料享用,帶來一種獨特的口感和風味。日本銀杏 - 外層酥脆,內部滑嫩,帶有堅果的香氣和口感。燒茄子 - 經過炭火燒烤後,外表呈現出炭燒的焦香,內部軟嫩多汁,帶有茄子特有的甜味和香氣。日本黑豚肉 - 招牌菜品之一,肉質嫩滑,脂肪分佈均勻,烤制後肉質鮮嫩多汁,帶有濃郁的豬

日本銀杏 - 外層酥脆,內部滑嫩,帶有堅果的香氣和口感。

日本黑豚肉 - 招牌菜品之一,肉質嫩滑,脂肪分佈均勻,烤制後肉質鮮嫩多汁,帶有濃郁的豬肉香味,絕對是一道令人難以忘懷的美食享受。

除了串燒,刺身亦有驚喜,我們以優惠價$128點了貝類5點,包括新鮮飽魚、蟶子、螺、北寄貝和象拔蚌。每一種貝類都展現了獨特的風味和口感,帶來了對海洋的無盡讚美。

$516 (Dinner)
朋友在铜锣湾上班,来过这里食lunch话寿喜烧不错,最近天气又好冷,想吃点暖的,就相约来这里。位置在永光中心22楼,这条街这栋楼都好多好多餐馆,等电梯比较久。入座后姐姐给了菜单,也有说明图上带小圆点的才可以点一串,其他都是2串起,还有手机上的图片(有很多鱼),说一种鱼只有一条,可以有很多做法。我们问有没有寿喜烧边炉,个姐姐好似都不知要先问过别人才回答是lunch先有,fine。桌子上很奇怪放着一碗小菜,说是沙拉感觉完全没有处理过,有店员提了小桶过来给我们舀了一点酱,我夹了一根萝卜沾酱吃,感觉还是太生了,其他包菜那些就没碰了,回来看openrice才发现原来这碗菜竟然是额外收费的,周五六日还没得退,喵的坑爹啊。看了看菜单最后点了:🌟鳗鱼,整条吃爽了,刺比较多🌟牛尾骨,肉很软,沾沙拉酱(?,需要自己拿刀切的也只给一把刀一个叉🌟清酒煮蚬很不错,就是不知道两个人为啥只给一个勺🌟后来食不饱又加了个三文鱼饭团🍙,三文鱼是煎过的,配一张紫菜,饭团在菜单上是两个上来后才发现是1个,这也收38啊?还不如米角呢期间店员会经常过来添茶换碟,这点很好。总共吃了400多近500,也就这样吧,当时没点酒和串烧觉得

看了看菜单最后点了:
🌟鳗鱼,整条吃爽了,刺比较多
🌟清酒煮蚬很不错,就是不知道两个人为啥只给一个勺

期间店员会经常过来添茶换碟,这点很好。总共吃了400多近500,也就这样吧,当时没点酒和串烧觉得来这儿是不是有点亏啊😂看了下评论觉得下次属于可来可不来吧~
2024-01-26
$250 (Dinner)
2024-01-27 44 views
同朋友好耐無見,去居酒屋飲住酒慢慢食 慢慢傾計真係唔錯嘅選擇😆揀咗間做緊優惠好抵食嘅串燒店,指定款式做緊34蚊2串優惠😍& 清酒買一送一優惠~即時做會員仲有85折優惠添😍🔸️貝殼刺身象拔蚌,馬刀貝,榮螺,鮑魚,立貝五款貝類都好爽脆好有口感,味道鮮甜十足🔸️車厘茄煙肉卷卷喺中間嘅車厘茄好多汁,可以中和煙肉嘅油膩感🔸️厚揚燒豆腐外層炸得香脆,內裡軟滑,口感層次豐富🔸️蒜香橫格肌🔸️Wasabi橫格肌生熟度控制得好有火喉,牛味香濃,嫩滑夠汁,配上2款唔同醬汁都各有特色🔸️牛肋條牛味好香濃,好有嚼頭🔸️雞肉大蔥卷雞肉嫩滑多汁,日本大蔥味道香濃到位🔸️雞翼調味足夠,外皮香脆,而且仲保留雞油嘅香🔸️日本黑豚好厚肉,肉汁好豐富,香口惹味🍶藏之師魂 燒酎燒酎味道比較重,好適合男士單點~

即時做會員仲有85折優惠添😍

🔸️貝殼刺身
象拔蚌,馬刀貝,榮螺,鮑魚,立貝
五款貝類都好爽脆好有口感,味道鮮甜十足

🔸️車厘茄煙肉卷
卷喺中間嘅車厘茄好多汁,可以中和煙肉嘅油膩感

🔸️厚揚燒豆腐
外層炸得香脆,內裡軟滑,口感層次豐富

🔸️蒜香橫格肌
🔸️Wasabi橫格肌

🔸️牛肋條
牛味好香濃,好有嚼頭

🔸️雞肉大蔥卷
雞肉嫩滑多汁,日本大蔥味道香濃到位

🔸️雞翼
調味足夠,外皮香脆,而且仲保留雞油嘅香

🔸️日本黑豚
好厚肉,肉汁好豐富,香口惹味

🍶藏之師魂 燒酎
燒酎味道比較重,好適合男士單點~

2024-01-15
2024-01-26 68 views
這間居酒屋位於銅鑼灣的永光中心,鄰近時代廣場,主打日式串燒及多款酒精飲品,尤其是牛內臟,店內以傳統的和式居酒屋為主,適合多人聚會。餐前小食多款新鮮蔬菜蘸上自家製味噌醬很清新。安格斯牛柳肉筋及肥肉非常少,口感柔軟而有嚼勁,帶有濃郁的牛肉香味。牛小腸 纖細柔軟充滿嚼勁。牛大腸烤得焦脆酥香,內裡脂肪爽滑彈牙,濃濃肉汁好鮮甜。牛心肉香醇厚好豐盈,完全不腥。月見免治雞肉棒外脆內軟有粒粒雞軟骨,特別有口感,蘸上日本生雞蛋黃及醬油,更加順滑。自家制豆腐(厚揚) 金黃酥脆的油炸豆腐咬開軟嫩多汁,有少少鹹香的醬油。燒丸子 煙煙韌韌的丸子有著流心的芝麻餡。骨付豚骨腸 香脆的腸皮咬開有著甘香的油香,肉味濃郁又有彈性。日本生蠔超大隻生蠔來自日本岩手縣的令和の怪物,肥美爽口的蠔身嫩滑鮮甜,濃厚的蠔味甘甜好突出,完全沒有海水味濃或金屬味。秋葵 軟糯粘滑好多汁。明太子燒飯團 咸牛肉燒飯團 外脆內軟有點煙韌,綿密的明太子鹹中帶辣,綿密的咸牛肉好濃郁。
餐前小食
多款新鮮蔬菜蘸上自家製味噌醬很清新。
安格斯牛柳
安格斯牛柳
肉筋及肥肉非常少,口感柔軟而有嚼勁,帶有濃郁的牛肉香味。
牛小腸
纖細柔軟充滿嚼勁。
牛大腸
烤得焦脆酥香,內裡脂肪爽滑彈牙,濃濃肉汁好鮮甜。
牛心
肉香醇厚好豐盈,完全不腥。
月見免治雞肉棒
月見免治雞肉棒
自家制豆腐(厚揚)
自家制豆腐(厚揚)
金黃酥脆的油炸豆腐咬開軟嫩多汁,有少少鹹香的醬油。
燒丸子
燒丸子
煙煙韌韌的丸子有著流心的芝麻餡。
骨付豚骨腸
骨付豚骨腸
香脆的腸皮咬開有著甘香的油香,肉味濃郁又有彈性。
日本生蠔
日本生蠔
秋葵
軟糯粘滑好多汁。
明太子燒飯團 & 咸牛肉燒飯團
明太子燒飯團
咸牛肉燒飯團
2024-01-22
Dinner
一間傳統日式居酒屋,主打燒酎和牛串燒為主,有成70多款及酒類飲品,當然我哋都試咗兩杯🍻佢而家逢星期六至四宵夜時段21:00-22:30惠顧各款炭燒串燒低至$15(店員話俾我哋聽㗎)-貝類刺身拼盤(五點) 有馬刀貝、笠貝、鮑魚、象拔蚌、榮螺全部都好新鮮又爽口-生野菜沙律 每次食串燒都會叫嘅,但我哋喺食串燒之前已經清晒,如果份量再多啲啲就更加好啦,佢哋個醬好味食咗好多款串燒,質素平均,最鍾意橫膈肌SET ,每隻牛只有一條橫膈肌,所以唔係咁容易食到,入口有濃郁嘅牛味,肉質軟嫩,有四款唔同嘅口味包括我鍾意嘅蜜糖芥辣,Wasabi,黑燒同埋蒜香,一次過享受四重滋味,另外我第一次食牛沙瓜,原來係牛嘅第四個胃,原來每個胃都有唔同個名,牛沙瓜就比較爽口,試左個咸牛肉明太子醬燒山芋,呢個幾特別用咗鹹牛肉、明太子同山芋,口感非常豐富-雞心-牛舌-牛沙瓜-牛骨髓-牛大腸 -牛小腸-橫膈肌SET-鵝肝釀雞翼-秋葵豚肉卷-車厘茄煙肉卷-咸牛肉明太子醬燒山芋同朋友每人點左杯燒酎,兩款都容易入口,帶微微辛辣口感,又有細膩嘅香氣,唔錯唔錯,無論食物,整體氣氛同服務都非常好👍🏻

-貝類刺身拼盤(五點)
有馬刀貝、笠貝、鮑魚、象拔蚌、榮螺
全部都好新鮮又爽口

-車厘茄煙肉卷
-咸牛肉明太子醬燒山芋

2024-01-11
2024-01-24 24 views
在牛惣居酎屋銅鑼灣用餐是一次美味的體驗。首先,他們的貝類拼盤是一個絕佳的開胃菜,價格也非常優惠。新鮮的貝類配上精心搭配的醬料,絕對讓你回味無窮。同樣的,他們的生野菜沙拉也非常美味,清新的蔬菜搭配著滋味的醬汁,給人一種健康又美味的感覺。喜歡喝啤酒的人可以試試他們的Draft Beer,這款啤酒口感細膩,帶有微微的苦味,非常適合搭配當天的餐點。另外,他們的梅酒也是不可錯過的。接下來是多款串燒菜品:串燒牛骨髓使用鹽燒的方式,提升了牛骨髓的風味,口感軟滑,再加上蔥花和蘿蔔蓉的搭配,非常美味。牛舌燒得外脆內軟,口感細膩,肉味濃郁。雞翼非常美味,烤得香脆多汁,是一道下酒菜的不二之選。牛肋骨鮮嫩多汁,十分滋味。牛沙瓜是指牛的第四個胃,肉質香濃,醬汁增添了美味的風味。日本黑豚串燒絕對是招牌菜之一,黑豚肉質鮮嫩,帶有獨特的濃郁豬肉香味,絕對是一個讓人難以忘懷的美食體驗。除了肉類,他們還提供了一些其他的串燒選擇,如燒茄子和日本銀杏。燒茄子的口感柔軟,香氣四溢,而日本銀杏則帶有獨特堅果風味,絕對值得一試。此店提供了多種美味的串燒選擇,價格也非常合理,有些串燒更是半價益食家。
在牛惣居酎屋銅鑼灣用餐是一次美味的體驗。

接下來是多款串燒菜品:

牛舌燒得外脆內軟,口感細膩,肉味濃郁。

牛沙瓜是指牛的第四個胃,肉質香濃,醬汁增添了美味的風味。

2024-01-21