2020-03-14
古語有云,啞巴吃黃蓮,有苦自己知。係香港好多人日搏夜搏,死慳死抵為左一層好普通好普通既樓。但亦有人為左一圓創業夢,而不惜工本,孤注一擲。今時今日當你去到筲箕灣,你唔會唔識得呢間能夠成為街知巷聞,無人不知既「八沢」,當中既背後既辛酸故事你可能未必知。所以話香港人至叻,唔洗靠人個個靠自己,由夫妻檔拍住上,無論受盡冷言冷語亦不為所動,咩都親力親為,同員工齊上齊落,企硬自己,最後創出一片天!👇📌黑松露忌廉海鮮烏冬 - $92👉重點推介佢地既創業招牌烏冬,以西日風格創造出另類感覺,湯底係成碗烏烏冬既精萃。一試真係停唔到口,原來佢地既忌廉湯底由老闆原創,每日新鮮熬製,唔怪得清甜得黎濃而不膩,又唔會太漿,唔錯。加埋原隻帆立貝、三文魚煮得岩岩好,鮮甜彈牙。每條烏冬痴滿哂湯底,入口滑溜,果然無失望!📌一桶厚燒鰻魚玉子飯 - $198 (2人前)👉另一必試既招牌菜鰻魚,完美呈現出餐廳功架,厚燒鰻魚睇落肉質肥美,魚皮特別香脆同埋油香夠突出,唔錯。加埋即燒玉子,撈埋成桶飯,兩條友唔洗幾分鐘清哂,呢d就係滋味無窮啦。
咩都親力親為,同員工齊上齊落,企硬自己,最後創出一片天!👇
📌黑松露忌廉海鮮烏冬 - $92
每條烏冬痴滿哂湯底,入口滑溜,果然無失望!
📌一桶厚燒鰻魚玉子飯 - $198 (2人前)
兩條友唔洗幾分鐘清哂,呢d就係滋味無窮啦。