2022-10-16
一直bookmark咗呢間位於銅鑼灣Cubus嘅日式居酒屋💕 走高端路線,一出𨋢就見到有松樹、石春、長木櫈等擺設,充滿日本風情!餐廳仲返有塌塌米廂房同吧枱~🍭鹽燒日本銀杏($108)一打開見到粒粒飽滿的銀杏,每粒外面都有鹽粒~ 口感綿綿的,微微帶苦~ 🍭胡麻醬燒黑豚肉沙律($208)份量頗多,黑豚肉切成條狀,煎過食落較硬身香口~ 配胡麻醬同沙律一齊食唔錯~🍭三點雜錦刺身($288)刺身三味包括鰤魚、金目鯛,石垣貝,全部新鮮好食,石垣貝爽彈,正~🍭北海三貫($188)包括赤貝、北寄貝,帆立貝😍 赤貝應有的爽口正中下懷~ 帆立貝厚切大大件👍🍭照燒羊架($128)🍭免治雞肉棒串($98)🍭雞臀尖串($88)食左呢3款燒物~ 羊架唔會過熟~ 亦冇咩羊羶味👍 免治雞肉大大粒,點蛋黃+甜醬汁正!雞臀尖用鹽調味,燒得香口好食!🍭和牛紙鍋($438)幾特別嘅紙鍋,都係第一次食!嫁厚身煮食用紙做鍋,點火整熱入面啲蔬菜同菇類~ 附上4片油脂分布極美的和牛,輕輕放入紙鍋烚兩烚就食得,入口即融,好享受😍🍭汁煮油甘魚鮫($268)我很喜歡的油甘魚鮫,因為佢係冇骨😆 而且肉質鮮甜!呢個都幾大份,足夠兩個人shar
🍭鹽燒日本銀杏($108)
🍭胡麻醬燒黑豚肉沙律($208)
🍭三點雜錦刺身($288)
🍭北海三貫($188)
🍭照燒羊架($128)
🍭免治雞肉棒串($98)
🍭雞臀尖串($88)
🍭和牛紙鍋($438)
🍭汁煮油甘魚鮫($268)
我很喜歡的油甘魚鮫,因為佢係冇骨😆 而且肉質鮮甜!呢個都幾大份,足夠兩個人share 食💕