2022-10-20 2061 views
早前同生粉朋友排隊(某星期六朝早10:45左右排第2,12點開門入座)食呢間由 AK 哥哥主理嘅拉麵店。除咗食,去到記得同江家7隻喵以及門口嘅KYUBI 仔影相呀🐈🍋葡式檸檬蜆貝拉麵 $158份量都幾多,有勁多鮮甜又乾淨嘅蜆肉、香口嘅紅蔥以及酸酸地嘅檸檬粒,湯底好清新唔油膩,但飲到落底好多黑椒🤣🍜琥珀拉麵 $113一飲呢款黑松露蜆貝醬油湯拉麵嘅湯底,濃郁嘅黑松露味即時湧入,但越飲就越多頗辣嘅生紅蔥味。鮮甜嘅蜆肉,配上慢煮豚肉同雞肉叉燒各一塊,煙韌嘅拉麵,夠晒豐富🤞🏻🥚溏心蛋 $16 有隻貓掌印咗落溏心蛋度,好有心思!以為得個樣,但原來味道都好出色,蛋白好嫩滑,蘭王蛋蛋黃味濃,唔怪得不時都話呢隻溏心蛋售罄啦🤤🧡天婦羅無骨雞翼配明太子醬 $68無骨雞翼炸得好香口,仲要啖啖肉,然後仲有勁多沙律醬同明太子,點會唔好食呀,一定要試呀😋🐈‍⬛黑豆茶 $42黑豆茶附帶愛貓芝麻嘅包裝紙,靚之餘亦介紹咗呢支茶由日本北海道產黑豆製造,無咖啡因,零卡路里,飲落真係幾香,絕對可以中和返啲油膩感

🍋葡式檸檬蜆貝拉麵 $158

🍜琥珀拉麵 $113

🥚溏心蛋 $16

🧡天婦羅無骨雞翼配明太子醬 $68

🐈‍⬛黑豆茶 $42
2022-10-01
Waiting Time
75 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
  • 黑豆茶
  • 溏心蛋
2022-10-12 312 views
我終於嚟左AK的拉麵店幫襯喇 開心👏🏽🤩收工之後嚟 等一陣就🈶️位𝚕𝚞𝚞𝚞😍店舖以𝙰𝙺的7隻喵喵和𝚔𝚢𝚞𝚋𝚒做擺設 大家記🉐️打卡喇~~~🖤我點了葡式蜆貝拉麵🍜湯底好𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑好清甜啊 好創新的配搭👍🏽👍🏽以葡萄牙清酒入饌🍶配上檸檬粒🍋紅葱🔴🧅蜆🈶️六粒 都幾鮮甜下 歡啊😍😍真係要飲幾啖先開始食 拉麵好彈牙🦷好食喔🤤😋份量都多 我都真係食唔哂🙈另外點了溏心蛋 好入味啊~食拉麵必點的吧👍🏽👍🏽🥚🤪另一碗係赤雲拉麵🍜係由豚骨同埋鮮蝦湯熬成的 仲🈶️幾粒雲吞 都幾大粒的喔 湯底非常濃郁 仲🈶️好多櫻花蝦小食點了明太子醬天婦羅無骨雞翼 賣相都幾靚 炸🉐️好脆喔 仲🈶️沙律醬係面 整體都唔錯😀飲品點了黑豆茶 是採用由日本黑豆的 同埋8種材料而成 而且又無咖啡因 重點係零卡路里 好飲啊又可清下個口🤩😋
葡式蜆貝拉麵
明太子醬天婦羅無骨雞翼

2022-10-10
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
葡式蜆貝拉麵
明太子醬天婦羅無骨雞翼
  • 日暮家黑豆茶
2022-10-09 305 views
星期五收工,我位生粉朋友帶我嚟朝聖,2個人大概排左45分鐘先入到去,人龍都幾長下🤣一入到去,鋪頭太細,行入去座位都驚撞到人,坐低果陣同隔離枱客人太貼,有少少尷尬,不過環境係其次,對我嚟講味道最緊要🤭首先一上枱嘅係黑豆茶,味道幾清香,解油膩一流!👍🏻👍🏻然後上枱嘅係羽根燒餃子,我哋太肚餓,一上枱就動左筷先再影相,其實個餃子煎得幾靚,但略嫌調味比較清淡,唔太合我哋口味😅之後上左蒜香味嘅天婦羅無骨雞翼,呢個真係好好食!雞翼本身醃得入味,蒜香味濃,無骨啖啖肉,食落好爽!🤩同朋友仔爭住食!👍🏻👍🏻👍🏻最後上嘅係琥珀拉麵,我額外加左青蔥同筍,但冇影到相。首先講講個湯底,淡淡嘅黑松露味同湯底嘅蜆味幾夾,唔會太過膩。麵嘅軟硬度適中,蜆肉都鮮甜嘅,加埋麵上面嘅洋蔥粒白蔥絲食口感豐富,係略嫌塊豬叉燒同慢煮雞肉唔夠滑,但都算唔錯嘅👍🏻👍🏻另外加嘅筍就麻麻啦,味道一般。枱面上有蒜頭同醃菜,但醃菜味道較一般,唔夠香。有種未醃透嘅感覺😂本身想加白飯,但店員話賣晒,但見到隔離枱遲入嚟嘅有炒飯,點解冇白飯但有炒飯賣呢🤣🤣🤣不過我呢啲大胃女子最後都加左麵,成碗麵連湯清晒!!整體質素唔錯👍🏻👍🏻但如果鋪頭大啲,座位坐得舒

首先一上枱嘅係黑豆茶,味道幾清香,解油膩一流!👍🏻👍🏻

整體質素唔錯👍🏻👍🏻但如果鋪頭大啲,座位坐得舒服啲會更好,但當然大部分人都係為左打卡,呢啲小事就冇所謂啦😂😂😂
羽根燒餃子
天婦羅無骨雞翼(蒜香味)
2022-09-30
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
天婦羅無骨雞翼(蒜香味)
  • 琥珀拉麵
  • 日暮家黑豆茶
2022-10-08 349 views
雖然係名人食店,今次第二次光顧,真心係為左佢嘅拉麵,因為自己係非常喜愛日式拉麵,第一次食完一直念念不忘,襯今日冇咁熱,有少少風,再次回味一下日暮家拉麵嘅美味道。因為仲係新開業期間及名人效應嘅關係,起碼要排個半鐘先有得食,唔好彩的話可能截埋龍,所以有興趣試下嘅朋友要留意。個人推介日和拉麵,濃濃的雞白湯,另人一試難忘,真係食過返尋味。而佢期間限定的檸檬蜆貝拉麵就好清新,適合唔想咁濃味嘅朋友。可惜今日溏心蛋太快賣晒,美中不足。
天婦羅無骨雞翼
天婦羅無骨雞翼
2022-10-07 1786 views
3-10-2022 (Mon)放工後,同老公出尖沙咀食個晚飯至睇戲,由於我哋嗰場係9:40pm,而老公又揀嚟呢間,我哋6:25pm嚟到,已見到有排到轉角嘅人龍,估計要排好耐,但由於有時間,所以照等,好彩呢條路都唔太熱,有少少風吹入嚟,就冇咁辛苦.店員都有俾紙仔我哋揀定食咩嘢,到7:04am,條龍終於都郁,到我哋有位時,係8:02pm,即係等咗個半鐘.坐低後我哋即俾嗰兩張order紙,最快到嚟嘅就係飲品:1. $42.00嘅日暮家製黑豆茶黑豆味好濃,我飲唔慣,俾返老公飲.味道:3分2. $25.00嘅樽裝麥茶麥同茶味都好濃,我覺得太過咗,呢個唔係日暮家,味道分唔會計佢.3. $98.00嘅日和拉麵係濃厚醬油雞白湯拉麵配慢煮雞肉叉燒,老公揀少油同濃厚湯底,麵質就揀軟.老公大讚濃厚雞白湯好美味,鹹淡適中.味道:5分4. $113.00嘅琥珀拉麵係黑松露蜆貝醬油湯拉麵配慢煮豚肉,雞肉叉燒,麵質就揀普通,其他我冇揀喇,因為想試佢哋自己嘅standard.個湯好熱好鮮,但我飲唔到黑松露味,不過老公話飲到;蜆肉浸到好滑好鮮;慢煮豚肉唔油膩;雞肉叉燒感覺較健康;拉麵爽口,真係唔會太軟太硬.味道:4分6

店員都有俾紙仔我哋揀定食咩嘢,

坐低後我哋即俾嗰兩張order紙,最快到嚟嘅就係飲品:

1. $42.00嘅日暮家製黑豆茶
黑豆味好濃,我飲唔慣,俾返老公飲.
味道:3分

2. $25.00嘅樽裝麥茶
左: 日暮家製黑豆茶, 右:樽裝麥茶
3. $98.00嘅日和拉麵
日和拉麵
老公大讚濃厚雞白湯好美味,鹹淡適中.
味道:5分

4. $113.00嘅琥珀拉麵
慢煮豚肉
雞肉叉燒感覺較健康;拉麵爽口,真係唔會太軟太硬.
味道:4分

6. 追加$16.00嘅溏心蛋
隻蛋都唔細隻,烙咗隻貓爪圖案上去,so cute.
溏心蛋
我哋將佢分開一半,睇見個流心黃係深橙色,
溏心蛋
食落味道都幾濃.
味道:4.5分

5. $78.00嘅柑橘果凍唐揚炸雞(6件)
好奇佢嘅柑橘果凍,所以叫呢個,端上嚟睇,原來係柑橘果醬汁.
柑橘果凍唐揚炸雞(6件)
炸雞熱騰騰,先唔蘸柑橘果凍食,外脆肉juicy,真係咇咗啲汁出嚟,
唐揚炸雞
味道又唔太鹹.之後蘸柑橘果凍食,添上少少又甜又澀嘅味道,都幾得意.
味道:5分

7. 追加$15.00嘅白飯
白飯
白飯撈落濃厚雞白湯食好好味,
白飯撈濃厚醬油雞白湯
而由於我嘅黑松露蜆貝醬油質地較稀,
白飯撈黑松露蜆貝醬油湯
所以撈嚟食就變咗一般;老公就話啲飯都唔係太軟熟,可能因為撈湯食,所以唔煲咁軟.
味道:3分
服務:
唔錯嘅,佢哋會適時截龍.

環境:
地方淺窄,Bar位同凳下面都有滕籃俾客人放低嘢.而長梳化凳就有軟墊喺背脊.
抵食係2.8分
2022-10-03
Waiting Time
99 Minutes (Dine In)
$193.5 (Dinner)
溏心蛋
柑橘果凍唐揚炸雞(6件)
唐揚炸雞
2022-09-29 503 views
人氣拉麵🍜日暮家,預早45分鐘排隊,幸運的在第一輪可以入座🥳在等候位置的時候已選定了食物!當中選了限量出品的葡式檸檬蜆肉拉麵🍜一試難忘,清而不酸,還帶點檸檬香氣,食指大動,檸檬不會搶走本身湯底的味道,食出層次感,拉麵軟硬適中,超讚👍另一碗是赤雲拉麵,鋪滿櫻花小蝦,呢個豬骨製作濃厚湯底,濃而不膩,叉燒是慢煮的,桔子炸雞是驚喜,炸得很乾身,不油膩,仲很有肉汁,雞件鮮嫩💯還點了飲品黑豆茶,但價錢就略貴!

桔子炸雞是驚喜,炸得很乾身,不油膩,仲很有肉汁,雞件鮮嫩💯

還點了飲品黑豆茶,但價錢就略貴!
2022-09-18
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
  • 葡式檸檬蜆貝拉麵
兩點幾一去到已經截龍~ 哥仔俾我哋後備又真係入到~ 😬😬😬入到去先知原來舖仔好細~ 啲位其實幾細同窄~ 放多兩碟都冇位~ 🤔🤔🤔兩隻溏心蛋貓爪的確得意~ Size 亦唔細~ 🥚🥚🥚另外枝自家黑豆茶都好飲~ 又有貓牌留念~果然周圍都係 🐈🐈🐈傳聞中嘅蒜頭炸菜~ 😯😯😯我個人覺得尼隻天婦羅明太子無骨雞翼最正~ 去骨又入味~ 😍😍😍期間限定萄式檸檬蜆貝拉麵~ 檸檬味幾新奇~ 去油清新~ 🍜🍜🍜琥珀拉麵~ 湯底濃厚~ 💪🏻💪🏻💪🏻溏心蛋留晒黃~ 😛😛😛日式雞肉叉燒 + 慢煮豚肉~ 入味又稔~ 🍖🍖🍖芝士羽根燒餃子~ 又香又好食~ 冇煎到乾晒有肉汁~ 🥟🥟🥟碗底邊 🐈🐈🐈碗底 🐈🐈🐈點都要Show 吓嘅~ 😂😂😂 💪🏻💪🏻💪🏻
兩點幾一去到已經截龍~ 哥仔俾我哋後備又真係入到~ 😬😬😬

兩隻溏心蛋貓爪的確得意~ Size 亦唔細~ 🥚🥚🥚
另外枝自家黑豆茶都好飲~ 又有貓牌留念~

果然周圍都係 🐈🐈🐈

碗底 🐈🐈🐈

點都要Show 吓嘅~ 😂😂😂 💪🏻💪🏻💪🏻
2022-09-27
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$250 (Tea)
  • 明太子雞翼
生活少咗十二子嘅消息,的確枯燥咗好多…… 😔 有時候好掛住佢哋歡笑嘅模樣。知道AK老闆同親友開咗間日式拉麵店,依晚小編心血來潮走咗去排隊食拉麵,解一解鬱悶。🦊🍜 葡式檸檬蜆貝拉麵 😋😋😋😋😋依款係期間限定嘅拉麵,小編揀咗普通程度嘅麵質同湯底濃度。嚟到見到約有六隻蜆貝同一大塊日式叉燒,面頭有帶皮嘅檸檬粒🍋同紅蔥頭碎、少許日本豆苗同一小舊牛油。先試啖麵底,鹹鮮得嚟有檸檬嘅微酸,因為落咗牛油 🧈,質地有少少creamy。蜆肉鮮甜,處理得好乾淨、唔會有沙,而叉燒屬於係半肥瘦,慢煮得好軟熟。雖然係新潮嘅拉麵款式,但整體味道係夾嘅!🍹 日暮家黑豆茶 😋😋😋😋日本入口嘅黑豆茶,冇咖啡因,飲落有黑豆嘅餘韻喺口腔,每支都有佢哋舖頭嘅貓貓插畫tag 🐱,小編最後拎走留作紀念。晚餐 💵💵💵💵 約港幣$200/人💁🏻‍♀️ 溫馨提示:小編依晚係平日傍晚6點15分左右到,大概排咗50分鐘。麵店約有二十多個座位,現時只收現金,但係就唔使加一!如果大家想去食嘅話,就要做好準備啦!🙏🏻🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

🍜 葡式檸檬蜆貝拉麵 😋😋😋😋😋

🍹 日暮家黑豆茶 😋😋😋😋

晚餐 💵💵💵💵 約港幣$200/人

日暮家黑豆茶
2022-09-28
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
日暮家黑豆茶
是咁的,本人都幾鐘意食拉麵,早排係ig見到,麻利出post,見啲拉麵幾吸引,就去sarah 下,發現原來係ak開左間拉麵店見今日放假就走左去try下,六點鐘下半場5:45分到,直入第一輸。一入去無咩氣氛いらっしゃいませ無咩朝氣入坐位比較逼夾沒有冰水招待,只有常溫凍水普遍拉麵店都係已冰水招待的「早期日本製冰保冰困難,被視為高級物品,只能拿來招待貴賓用,到現今演變成招待客人的最高誠意與跟禮貌」這是日餐文化阿!叫兩碗拉麵,一份餃子,一隻蛋第一碗黑松露,好清淡,少少黑松露味,黑松露唔會太勁唔會有好渾濁嘅感覺第二碗係櫻花蝦拉麵依一碗麵係我食嘅,一開始飲第一淡湯有少少驚喜,個到食麵真係一般。以下係個人觀念叫咗碗硬身嘅麵,黎都係偏淋嘅,面嘅質地係偏粗,食落去嗰種感覺面嘅味好重,我多你一啖湯加啲面,面掛唔到湯,湯好快就飲咗,然後你就咬面有好大浸面味,我覺得可以轉幼身嘅麵,真係有啲浪費隻糖心蛋,係偏鹹嗰隻,唔係有少少甜,我一般般可能唔係好習慣,百花百客芝士餃子,先講餃子,食落似交貨嗰啲,可能喺Donki買大阪皇將嗰隻仲好食個脆皮有啲厚,因為係用生粉水整,多得滯冇個中羽衣嘅感覺,個芝士方係面又唔係用溶嗰隻
見今日放假就走左去try下,六點鐘下半場
5:45分到,直入第一輸。
一入去無咩氣氛
いらっしゃいませ無咩朝氣
入坐位比較逼夾
沒有冰水招待,只有常溫凍水
普遍拉麵店都係已冰水招待的
這是日餐文化阿!
叫兩碗拉麵,一份餃子,一隻蛋

第二碗係櫻花蝦拉麵
以下係個人觀念

個脆皮有啲厚,因為係用生粉水整,多得滯冇個中羽衣嘅感覺,個芝士方係面又唔係用溶嗰隻,食得好唔放便,有啲畫蛇添足
仲有佢係留單嘅

呢個價錢唔使排隊,我唔會再食多一次
出面真係有好多好食用心嘅拉麵
希望佢可以做得再好啲
好明白而家係要個打卡位,但希望唔好忘記咗個根本,完。
2022-09-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2022-09-26 264 views
二刷😁有前夫陪伴一早去排隊🧡但原來12:15pm到已經排到第二輪😅今次新嘗試有:赤雲拉麵- 櫻花蝦味噌湯拉麵配慢煮豚肉叉燒一上檯已經見到個湯底有別於其他,比較杰身。香味十足!入口:正呀🤩🤩🥳🥳🥳味噌湯底唔會太咸,配搭櫻花蝦淡淡嘅咸香味,十分開胃😋杰身嘅湯掛湯能力比較好,就算我學日本人咁大力啜麵,都仲食到濃濃嘅櫻花蝦味噌味😋無仔細睇menu嘅我一路食一路發現驚喜😝單憑碗面見到嘅以為只有紫菜、蔥花洋蔥同櫻花蝦😂食食下首先發現兩粒小豚肉雲吞,之後再發現兩片豚肉叉燒😂又要再讚讚佢個叉燒!肥瘦分佈一流,為口感提升層次👍👍👍(不過戴番個頭盔,我覺得好食可能係因為我個人非常喜愛肥豬肉😝)前夫叫左琥珀拉麵- 黑松露蜆貝醬油湯拉麵配慢煮豚肉、雞肉叉燒上次朋友嗌左,我只係試左一啖湯,今次同前夫交換食左半碗😜一改我上次嘅印象!今次無左油淋淋嘅感覺,雖然黑松露味好似淡過上次(可能因為我食左櫻花蝦先😜),但恰到好處。而且較清淡嘅湯,反而更能食得出拉麵本身嘅小麥味😚連無bias嘅前夫都大讚出色😆😆😆另加小食芝士羽根燒餃子:話說響前夫面前要保持矜持,我輕輕影左兩張相就開動喇😜嘩!原來餃子熱食係咁好食架😍🥰😂🤣(上次
今次新嘗試有:赤雲拉麵- 櫻花蝦味噌湯拉麵配慢煮豚肉叉燒

另加小食芝士羽根燒餃子:
話說響前夫面前要保持矜持,我輕輕影左兩張相就開動喇😜嘩!原來餃子熱食係咁好食架😍🥰😂🤣(上次影左帶埋公仔影左勁耐😂)羽根一貫脆口,但面頭芝士極速冷卻變硬,頭兩啖都做到拉絲效果,之後果d直接同餃子完全分離😕even有芝士響面,餃子嘅味道都係偏淡,建議可以略加檯面上提供嘅調味料🙂
遺憾嘅係,前夫試唔到佢最愛嘅溏心蛋呀!唯有下次帶佢黎多次啦🤣
2022-09-25 337 views
雖然知佢新開一定要等好耐但都好想快d試🤪將近6點排隊等左一個半小時因為店面位置有限所以第一輪入吾到都預左要等一段時間本身滿心歡喜數住前面諗住第二輪會入到點知前面有人一個排排下又加一個排下又加一個最終變左6個🫠變左第三輪先入到🥲·排隊既時候員工已經會比定紙你揀好哂食物落單·當然要試下期待左好耐既檸檬蜆貝拉麵啦🙈隻貓爪溏心蛋要另加$16食落去好清新檸檬味係會用特別去形容但我都係鐘意食平時既拉麵湯多d🫢朋友話食到最尾好酸😂·我就食濃厚醬油豚骨湯拉麵隻碗好靚靚🥰先飲一啖湯勁濃好好飲但食d麵又冇咁濃偏淡叉燒偏肥😋·芝士羽根燒餃子(6件)$52本身好鐘意食芝士皮又夠脆好好食😻天婦羅無骨雞翼(明太子醬)$68雞翼配明太子醬超正🥰啖啖肉仲要肉質超滑🤭依兩個小食真係好出色👍🏻·其實食物質素真係比想像中好🫣但環境一般我地個位對住廚房見到頭頂既櫃門滿哂倒汗水keep住滴落我地張枱度🫠但係成餐飯有一件事勁影響我餐飯既體驗因為我坐個位係員工出餐收餐位旁邊其實餐廳整得依塊布同安排得客人坐依個位員工都要注意下我明白員工其實做緊野都未必記得就住我成餐飯起碼比依塊布打左我不下50次仲要我感覺上都吾覺得佢係乾淨出餐收餐都
雖然知佢新開一定要等好耐

餐廳不設加一
最後埋單兩個人$442🥸
2022-09-14
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)
日暮拉麵
天婦羅無骨雞翼(明太子醬)&芝士羽根燒餃子
2022-09-24 250 views
本身我係唔太好拉麵,但之前上網睇呢間舖頭有限定既拉麵,吸引到我都想黎試下!我叫左葡式檸檬蜆貝拉麵,佢入面除左有蜆同叉燒,重有新鮮檸檬粒同紫洋蔥粒。初初一黎到怕會好酸,但食完之後覺得檸檬好有提鮮作用,真係非常唔錯,而啲蜆都非常大隻同有鮮味另一個吸引到我黎食既原因係小食,我叫左芝士羽根燒餃子同蒜香天婦羅無骨雞翼,我覺得兩樣都好好食呀,我下次再去既話想試埋明太子味無骨雞翼🤤飲品方面我試左黑豆茶,價錢有少少貴,但味道好足!總括黎講,我覺得係值得一試既10分我會比8.5分

飲品方面我試左黑豆茶,價錢有少少貴,但味道好足!
總括黎講,我覺得係值得一試既

10分我會比8.5分
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 天婦羅無骨雞翼
平時聽說有很多人排隊,所以特地揀了中秋節去食🤣嗰日好彩吾多人,一陣就入到去店面雖然不太大,但位置仍然坐得好舒服👍🏻同朋友叫了琥珀拉麵($113)和萄式檸檬蜆貝拉麵($158) 個麵不會太硬,值得一提的是,湯底是真的好味,不會太鹹👍🏻我地都係第一次在香港將拉麵湯喝到底🤣可想而知係真好味!!另外一個讚是給予店舖的善意,現在已不多店舖願意增加自己的成本去鼓勵大家做善事💪🏻只要捐左款,就可以獲得1支飲品。希望有更多餐廳會加入行列,支持毛孩機構👍🏻我們換了黑豆茶,個樽好可愛,掛住猫猫的牌🐈‍⬛店員都好友善😊整個用餐滿意度: 4/5
平時聽說有很多人排隊,所以特地揀了中秋節去食🤣
嗰日好彩吾多人,一陣就入到去
店面雖然不太大,但位置仍然坐得好舒服👍🏻
個麵不會太硬,值得一提的是,湯底是真的好味,不會太鹹👍🏻
我地都係第一次在香港將拉麵湯喝到底🤣可想而知係真好味!!
我們換了黑豆茶,個樽好可愛,掛住猫猫的牌🐈‍⬛
店員都好友善😊
整個用餐滿意度: 4/5
2022-09-10
$200 (Dinner)
2022-09-23 196 views
今日食左「赤雲拉麵」,有櫻花蝦、叉燒、同2粒雲吞😋湯底香濃、麵條爽彈,熱辣辣上枱,未食已經聞到香味👍🏻不得不提佢隻溏心蛋,蛋嘅表面印咗隻貓掌印(so cute),一咬開,橙橙黃黃嘅蛋黃味濃,非常好味,忍唔住問店員,佢哋用乜嘢蛋整,原來用「夢王」,唔怪之得個蛋味咁香濃啦!今次同朋友一齊去,可以叫多D小食,order 左餃子同無骨雞翼即叫即煎嘅餃子,上碟熱辣辣,外皮煎得香脆,幾好食香蒜無骨雞翼,炸得脆卜卜,唔會炸到好乾,唔錯仲有支黑豆茶,唔甜,飲落好香黑豆味👍🏻呢間拉麵店可以再嚟食,下次要試其他拉麵😋
今日食左「赤雲拉麵」,有櫻花蝦、叉燒、同2粒雲吞😋
湯底香濃、麵條爽彈,熱辣辣上枱,未食已經聞到香味👍🏻
即叫即煎嘅餃子,上碟熱辣辣,外皮煎得香脆,幾好食
香蒜無骨雞翼,炸得脆卜卜,唔會炸到好乾,唔錯
仲有支黑豆茶,唔甜,飲落好香黑豆味👍🏻
呢間拉麵店可以再嚟食,下次要試其他拉麵😋
蒜香無骨雞翼(左)、餃子(右
蒜香無骨雞翼(左)、餃子(右
2022-09-21 219 views
星期三的晚上5點45分到達,已經有20幾人喺前面排隊。最後,第二轉先至可以入到,不過唔緊要最緊要好味。兩個人叫咗日暮拉麵、琥珀拉麵、芝士天婦羅無骨雞翼、溏心蛋x2、紫菜及信州蘋果味梳打。牆上的貓兒很可愛。今晚坐吧枱,睇住師傅煮拉麵很有趣。到齊,可以開餐啦。溏心蛋都幾好味,又可愛。芝士天婦羅無骨雞翼都好味,不過芝士有點硬,下次可以叫其他味道。琥珀拉麵好香黑松露味。日暮拉麵個湯都濃,好味,不過呢碗無紫菜要另加。連湯都飲晒,可以見到個碗有幾靚。唔好睇佢好似好細碗咁,其實好飽肚😅。作為鏡粉(我不是生粉)都嚟支持下,下次同埋其他鏡粉再食過,試其他未食過的東西。

牆上的貓兒很可愛。
今晚坐吧枱,睇住師傅煮拉麵很有趣。

到齊,可以開餐啦。

溏心蛋都幾好味,又可愛。

琥珀拉麵好香黑松露味。

日暮拉麵個湯都濃,好味,不過呢碗無紫菜要另加。

連湯都飲晒,可以見到個碗有幾靚。
唔好睇佢好似好細碗咁,其實好飽肚😅。

2022-09-21
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$185 (Dinner)