[ 本場 ]旺角瓊華中心食肆林立,16樓呢間日式🇯🇵燒肉店主打4款燒肉放題套餐,最平$278有交易。✿ 上品牛肩胛放題套餐星期一至四 $328/位; 其他日子 $348/位頭盤🍱入座後由店員主動安排「六宮格拼盤」。拼盤擺盤精緻,但就無得追加。今次款式係牛頸脊、牛小排、牛板腱、牛舌、一口牛及帆立貝,牛類有肉汁而且肉味濃郁。👍呢個放題套餐任飲任食113品料理,有冷盤、小食、肉類、野菜、主食、湯、飲品及甜品。冷盤&小食🥗冷盤有沙律、泡菜、味付八爪魚等。小食炸物有吉列蝦、唐揚雞軟骨、炸芝士年糕等,全部都熱辣辣新鮮炸起🔥。肉類🥩共十多款牛、豬、雞類,有味噌、燒肉汁或辛味醬汁選擇。牛類🐮有頂級肩脊肉、牛胸腹、骨付牛肋肉等,牛味濃郁;豬類🐷有豬頸肉、日本白豚梅肉、汁燒豚大腸等,烤得油脂豐富;雞類🐔有雞翼、雞腿肉、博多雞腎等。野菜🌽🍠有秋葵、粟米、牛油金菇、菠蘿、蜜糖牛油蕃薯等,全都是燒烤之選。主食🍚🍜有玉子牛肉飯、紫菜飯、冷熱烏冬等選擇。飲品🥤任飲罐裝汽水及茶類。甜品🍦🍰每人一杯Mövenpick雪糕。此外,可以任食芝士蛋糕、榴槤麻糬、日式麻糬、泡芙等甜品,今餐食得好飽呀!總結🫦 日式燒肉店裝修以木
[ 本場 ]

✿ 上品牛肩胛放題套餐
星期一至四 $328/位; 其他日子 $348/位

頭盤🍱

冷盤&小食🥗

肉類🥩
共十多款牛、豬、雞類,有味噌、燒肉汁或辛味醬汁選擇。

野菜🌽🍠

主食🍚🍜
有玉子牛肉飯、紫菜飯、冷熱烏冬等選擇。

飲品🥤
任飲罐裝汽水及茶類。

甜品🍦🍰

總結🫦
日式燒肉店裝修以木為主材,牆上有日式掛畫作裝飾,環境舒服,地理位置方便,係聚餐好地方。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
本場
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
電話:3108 9192
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2023-09-23 361 views
最近好想食燒肉😋約埋朋友仔去呢間試吓先,呢度裝潢結合日式風格及木框設計多個卡位環境闊落✨我們點了上品牛肩胛放題,首先會店員上六宮格拼盤,賣相精緻,包括有薄牛舌、牛肋條、牛頸脊、頂品牛小排等✨之後自行掃QR下單,非常方便醬料都可下單,有蒜片、溶岩芝士、溫泉玉子胡麻醬、麻油蔥粒,我就推介月見汁沾蛋,用作沾牛肉好夾,口感更香滑🐮食材款式亦多,牛肉油花分布均勻、牛味濃郁,另有冷盤、主食、小食、野菜選擇,連飲品都係任點,🍦甜品每位包一杯Movenpick雪糕🍦 另有芝士蛋糕、榴槤麻糬同泡芙等選擇✨服務員態度都親切有禮,,抽氣系統做得好,用餐後不覺沾上油煙味
最近好想食燒肉😋約埋朋友仔去呢間試吓先,
呢度裝潢結合日式風格及木框設計
多個卡位環境闊落

包括有薄牛舌、牛肋條、牛頸脊、頂品牛小排等

✨之後自行掃QR下單,非常方便
口感更香滑

🐮食材款式亦多,牛肉油花分布均勻、牛味濃郁,
另有冷盤、主食、小食、野菜選擇,連飲品都係任點,

🍦甜品

本場初初開業時曾經到訪,今次回頭價錢維持不變,套餐由$278起分為四個級別,豐儉由人。當日我們選擇了極上牛小排海鮮放題,星期一至四每位$378,而星期五至日、公眾假期及其前夕則另加$20,晚上七時前結帳離座或九時後入座更可享78折優惠。前菜及小食包括蟹籽沙律、胡麻醬豆腐、鮮蝦柚子沙律、唐揚炸雞、吉列蝦、唐揚雞軟骨、章魚小丸子等,炸物即點即炸保持香脆。牛肉方面有牛頸脊、牛小排、牛板腱、封門柳、牛胸腹、骨付牛肋肉、網燒一口牛、金錢展等,大部分均提供原味、燒肉汁或辛味醬汁選擇。整體而言個人最喜愛牛小排及牛舌油脂最為豐富;值得一提的是配料提供牛油、蒜片、芥末、鮮雞蛋、檸檬角、麻油蔥粒、月見汁、蘿蔔蓉醬油、溶岩芝士等多款配料,可配搭燒肉或其他小食和主食,變化多端。除了牛肉之外亦有豚肩肉、豚五花、豬頸肉、日本白豚梅肉、雞翼、雞腿肉、博多雞肝等其他肉類,以及香草牛油帶子、牛油廣島蠔肉、香草牛油蝦仁、墨魚片、多春魚等海鮮。主食以飯類及烏冬為主,例如溫泉玉子牛肉飯、本場紫菜飯、香蔥胡麻冷烏冬等;蔬菜方面則有蜜糖牛油蕃薯、蒜香牛油蘆筍等;最後更有芝士蛋糕、榴槤麻糬、西米椰汁糕、日式麻糬及泡芙五款甜品。

2023-09-13 273 views
旺角鬧市瓊華中心16/F的日式本場燒肉店,有幾個餐的放題可供選擇!我們選擇了牛肩胛餐放題,有多過100款食物可供選擇牛必點牛肩胛,脂肪比例均勻,不會太肥膩;另外亦有牛肋肉,牛胸腹等豬及雞有豬大雞、雞腎等少見的食材提供蔬菜蔬菜選擇種類很多,特別推薦蘆筍和本菇,牛油煮過,十分香口!小食有炸蝦,芝士年糕,香脆可口!甜品有芝士蛋糕,西米糕,仲有榴槤糯米糍,估你唔到最後仲有movenpick 雪糕,食到好飽!特別要讚,員工十分細心,勤力收碟同埋換網!

豬及雞
有豬大雞、雞腎等少見的食材提供

蔬菜
蔬菜選擇種類很多,特別推薦蘆筍和本菇,牛油煮過,十分香口!

小食
有炸蝦,芝士年糕,香脆可口!

甜品
有芝士蛋糕,西米糕,仲有榴槤糯米糍,估你唔到

最後仲有movenpick 雪糕,食到好飽!

特別要讚,員工十分細心,勤力收碟同埋換網!
2023-09-13 189 views
日式燒肉放題🤭 餐廳主打120分鐘日式燒肉放題套餐 一共四款套餐選擇 豐儉由人 而7PM前離座或9PM後入座更有78折優惠~====上品牛肩胛放題 成人$328任食113款食品 包括五款牛肉====所有食物飲品都係QR code落單᪥ 頭盤頭盤冇得追加 以六宮格盛裝 外表精緻 食物包括牛頸脊、牛小排、牛板腱、牛舌、壺漬牛肋條及香草牛油帶子 頭盤食物係高一level嘅套餐 我地覺得如果加多$50嗌呢個餐 好食啲又抵食啲~᪥ 牛肉任食頂級肩脊肉、牛胸腹、骨付牛肋肉、網燒一口牛、金錢展 我地都覺得一口牛最好食~脂肪豐富口感又好᪥ 炸物小食有多款炸物同小食前菜等等 都好多選擇᪥ 甜品甜品都好多款揀 最好食係椰汁西米糕💚 更有每人一客movenpick雪糕~
====

᪥ 牛肉

᪥ 炸物小食
有多款炸物同小食前菜等等 都好多選擇

甜品
最近返工好辛苦(chur爆了!)就約朋友食燒肉放題盡情放肆食一餐 餐廳環境好舒服 無油煙味💨 用QRcode落單 岩哂我依啲懶妹🔺113品上品牛肩胛放題 $328加一六格牛肉拼盤✨(牛頸脊|牛小排|牛板腱|牛舌|帆立貝|牛肋骨)肉類屬高質素 最推介牛頸脊同牛小排油脂分布均勻 燒一燒牛味好突出🥩肉類包括網燒一口牛 骨付牛肋肉 牛胸腹 頂級脊肩肉 網燒一口牛肉 肉質薄嫩多汁仲有冷盤 日式小食 野菜 主食選項 炸物類一定要try try 因為新鮮炸起 章魚小丸子🐙 男爵薯餅都係推介之選醬料可以單點?有月見沾蛋汁 牛油 檸檬角 芥末 麻油等可以就咁點 連蘭王蛋都有 出乎驚喜*ฅ́˘ฅ̀*甜品方面有椰汁西米糕 芝士蛋糕 泡芙 鯛魚燒 今川燒 日式麻糬 幾有心思 每人仲有杯movenpick雪糕做飯後甜品 超滿足喔 (´ސު`) .ᐟ.ᐟ

🔺113品上品牛肩胛放題 $328加一
六格牛肉拼盤✨
(牛頸脊|牛小排|牛板腱|牛舌|帆立貝|牛肋骨)
肉類屬高質素
最推介牛頸脊同牛小排
油脂分布均勻 燒一燒牛味好突出🥩

因為新鮮炸起 章魚小丸子🐙 男爵薯餅都係推介之選

醬料可以單點?
2023-08-24 427 views
餐廳主打🥩日式燒肉放題,我今次食嘅係" 上品牛肩胛放題", 價錢包咗好多樣野, 我特別like佢地嘅牛頸脊、牛小排、牛板腱、牛舌、一口牛😳其中牛頸脊係一大亮點🤩 牛肉肉質鮮嫩多汁,每一口都帶來滿滿嘅牛肉香氣;牛小排肉質鮮嫩,燒烤後外皮微焦,內裡保持多汁;牛板腱都係我最喜愛❤️嘅之一!牛腱夠軟嫩,每一口都好滋味,加上特製醬汁蘸食,更能帶出牛肉嘅風味😉 一口牛係嘅肉質結實,嚼勁十足。除左牛肉,店家仲供應豬頸肉,蜜糖豚肉同海鮮等,我特別推介帆立貝, 鮮嫩肉質帶有鮮甜嘅味道❤️ 另外,呢度仲有多款日式小食供應,唐揚炸雞,章魚小丸子,吉列蝦,男爵薯餅同唐揚雞軟骨等,質素仲好好!章魚小丸子整到外面微脆,而且仲係即叫即整,真係好推介!🤩最尾食埋日式甜品今川燒(吉士味)同鯛魚燒😳好滿足呀!

最尾食埋日式甜品今川燒(吉士味)同鯛魚燒😳好滿足呀!
2023-08-07 583 views
我哋就揀咗要上品牛肩胛放題($348)咁首先講咗佢哋嘅牛肉先啦佢一開始就會提供一個頭盤俾我哋先嘅(包括咗有牛頸脊、牛小排、牛板腱、牛舌、一口牛同埋帆立貝)我覺得牛頸脊同頂級肩脊肉牛肉味比較濃郁😋😋牛小排油脂分布幾均勻之後嘅牛版腱同埋牛胸腹食落去就比較有口感牛舌食落去亦都嘅煙靭爽口😉😉(我如果想入味啲嘅話,建議可以揀燒汁)咁講完牛肉之後就講吓豬肉/雞肉啦咁首先講咗佢哋嗰個豬大腸先啦(因為平時都係食炸大腸,好少食燒大腸)冇諗過食落去又幾唔錯👍👍之後佢哋嘅豬頸肉亦都係超正因為呢個豬頸肉真係好厚切🥰🥰所以食落去超爽口彈牙雞肉食落去都好嫩滑佢哋亦都有好多款冷盤或者雜物可以任嗌任食我自己覺得佢哋嘅炸物幾高質素因為佢哋係新鮮滾熱辣炸起嘅我食嗰個唐揚炸雞嘅時候仲會出煙嘅🔥🔥雞軟骨/章魚小丸子食落去都幾正最後就講埋佢哋嘅甜品啦我自己最鍾意嘅一定係榴槤麻糬因為入面嗰個榴槤肉真係超濃郁😍😍
我哋就揀咗要上品牛肩胛放題($348)

咁首先講咗佢哋嘅牛肉先啦
我覺得牛頸脊同頂級肩脊肉牛肉味比較濃郁😋😋
牛小排油脂分布幾均勻
之後嘅牛版腱同埋牛胸腹食落去就比較有口感
牛舌食落去亦都嘅煙靭爽口😉😉
(我如果想入味啲嘅話,建議可以揀燒汁)

咁講完牛肉之後就講吓豬肉/雞肉啦
咁首先講咗佢哋嗰個豬大腸先啦
(因為平時都係食炸大腸,好少食燒大腸)
冇諗過食落去又幾唔錯👍👍

雞軟骨/章魚小丸子食落去都幾正

最後就講埋佢哋嘅甜品
我自己最鍾意嘅一定係榴槤麻糬
因為入面嗰個榴槤肉真係超濃郁😍😍
我地6個經OpenRice 訂位, 係食7:30。我地未齊人又未到預約時間所以想等多陣先入座,女服務員話最後都只會食到指定時間但女服務員講時態度不太友好。我地一入座首先會上一輪賣相幾靚牛肉,之後滿心期待落單但第一輪自助落單既牛肉的質素完全唔得, 牛肉係未經解解凍,好多款都好硬身,有一款似平價肥牛 ,一d牛肉味都無,淨係雪味,而且唔係係米因為我地食7點左右係第一輪,所以肉類未解好凍,有幾款雪到d肉好硬我地燒時得表面熟內部係生。接近500蚊一位唔太值食物種類少 海鮮有幾2款好似唔太新鮮 甜品細細粒 拎到出嚟都睇唔出係咩嚟, 個芝士蛋糕好難食,成舊都是粉,一d口感都無。飲品種類唔太多,但送來都係夠凍ge.全場最好食係個牛油栗米同埋送果杯雪糕。成五百蚊一個人唔值
我地6個經OpenRice 訂位, 係食7:30。

食物種類少
海鮮有幾2款好似唔太新鮮
飲品種類唔太多,但送來都係夠凍ge.
全場最好食係個牛油栗米同埋送果杯雪糕。

成五百蚊一個人唔值
送的每人一客雪糕
送的每人一客雪糕
2023-08-04 316 views
睇黎我朋友真係想瓊華中心層層食😂今次約我食燒肉放題入去見到座位好舒適 又冇油煙感 加分-一入座 店員會送上一份拼盤包括有牛舌 牛板腱 牛小排 帆立貝 一口牛 牛頸脊樣樣都有d 可以睇下再叫邊d款式而佢係用QR code落單 快捷又方便我們再叫左d 不同的🥩頂級肩脊肉 牛胸腹 網燒一口牛 日本白豚梅肉 豚五花 而驚喜的是 佢有好多款式熟食 小食 甜品熱食叫左 章魚小丸子 男爵薯餅凍盤有 和風醋蕃茄 枝豆 中華冷鳥冬 泡菜博多雞肝 蒜香牛油露荀 牛油粟米 用鍚紙上 原汁原味仲可以點返個月見汁沾蛋 沾🥩食一流~最後當然仲有甜品🍧芝士蛋糕 西米椰汁糕 日式麻糬 即食的今川燒(吉士味)同鯛魚燒 就可以叫店員幫忙換個新網 燒來吃😍-上品牛肩胛放題 $328/位 (120分鐘)-📍本場📌旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
睇黎我朋友真係想瓊華中心層層食😂
而驚喜的是 佢有好多款式熟食 小食 甜品
熱食叫左 章魚小丸子 男爵薯餅
凍盤有 和風醋蕃茄 枝豆 中華冷鳥冬 泡菜
博多雞肝 蒜香牛油露荀 牛油粟米 用鍚紙上 原汁原味
仲可以點返個月見汁沾蛋 沾🥩食一流~
最後當然仲有甜品🍧
芝士蛋糕 西米椰汁糕 日式麻糬 即食的
上品牛肩胛放題 $328/位 (120分鐘)
📍本場
📌旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
2023-08-02 270 views
已經有一段時間無起香港食燒肉,今次就黎到旺角約埋朋友試下呢間日式燒肉☺️有4款唔同套餐可以揀,都係120分鐘任燒任食🤩由豚肉至頂級澳洲和牛套餐都有🤤 飲品汽水任飲添🫢今次就揀左個中間價錢既套餐試下😋🐮極上牛小排海鮮放題 $398有唔同部位既牛肉🥩可以揀,有牛舌,牛小排,牛板腱,一口牛等等😆我自己最鐘意就係一口牛,一啖一粒,牛味豐富,又有肉汁,燒既時候簡單加鹽同黑椒已經好好味🤤🤤除左牛,仲可以揀其他小食同海鮮,今次有試到青口,帶子,章魚燒🧆,炸雞軟骨等等😜我自己個人都幾鐘意個章魚燒,熱辣辣夠脆口,正😆最後店員仲會送上每人一盒Movenpick雪糕🍦,可以揀雲呢拿,朱古力,士多啤梨😁我就揀雲呢拿為飽飽既一餐作結😉😉

🐮極上牛小排海鮮放題 $398

2023-07-28 299 views
平時食開燒肉我都比較鍾意食放題,因為食為肉食獸嘅我食放題一定可以回本。今次近近地去左旺角瓊華中心,試下佢地嘅113品上品牛肩胛放題。首先店員會送上木製6格嘅拼盤,食物包括有牛舌、牛板腱、牛小排、帆立貝、一口牛和牛頸脊。可以每一樣都試哂睇下邊款鍾意再叫。我自己就最鍾意牛舌,薄切嘅牛舌食落特別爽口又有肉汁。身為食肉獸,依啲梗係唔夠我食啦。肉類仲有骨付牛肋肉、牛胸腹、金錢展、豬頸肉和蜜糖豚肉腸。大部分都可以選擇醬汁:原味、燒肉汁、辛味辣汁和味噌,總有一款啱你口味。冷盤總共有3款沙律,我自己就是在試左蟹籽沙律,清一清口腔嘅油膩感。小食如唐揚炸雞、章魚小丸子、牛油粟米等等都值得一試。野菜多達10款自由選擇。本場 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心16樓

冷盤

小食
如唐揚炸雞、章魚小丸子、牛油粟米等等都值得一試。

野菜
多達10款自由選擇。

本場 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
2023-07-27 168 views
餐廳環境乾淨舒服,座位闊落,侍應服務態度非常好,收碟速度好快,上菜速度亦十分快,揀咗上品牛肩胛放題,用QR code 落單,飲物款式都算多揀完食邊款放題之後就會上頭盤燒肉,我就最愛牛小排,夠曬香滑。牛板腱都不錯,冇咁多脂肪,牛味濃郁前菜都有好多款,🈶蟹籽沙律、海蜇和風沙律、泡菜、味付八爪魚🐙等等,泡菜唔會太辣,味道不錯熟食又多款又好味👉🏻章魚小丸子、炸芝士年糕➕唐揚雞軟骨都非常值得推介,美味可口甜品都好出色➡️鯛魚燒、今川燒(吉士味)、泡芙➕榴槤糯米糍都好好食😋最後每人仲🉑以揀一杯Mövenpick雪糕

熟食又多款又好味👉🏻章魚小丸子、炸芝士年糕
➕唐揚雞軟骨都非常值得推介,美味可口

甜品都好出色➡️鯛魚燒、今川燒(吉士味)、泡芙
位於旺角得日式燒烤店裝潢舒適雅緻,而且非常熱鬧!三百多港元120分鐘放題吃到飽,食肉獸最愛!除了招牌日本牛肉跟豬肉外,更有多種沙律,最驚訝竟然有各種飯類提供!食材質素不錯,醬汁調配份外出色,就連蒜香牛油露筍都有用心調味,超好吃🤍。QRcode下單很方便,上菜速度很快,就算店面繁忙店員仍以禮相待,很有耐性。當日為朋友慶祝生日,店員在我們用餐完畢後自動清理枱面,更自動把我們預先買來的蛋糕點好蠟燭奉上,真的很貼心呢♥️

2023-07-21 214 views
燒肉放題😀😀😀餐廳感覺好乾淨,座位闊落,餐廳叫餐方式係掃描QR code,唔洗自己行出去拎,岩晒我呢類懶人。黎到燒肉放題就一定係All in 食牛~首先職員會比個頭盤你,入面有好多唔同部位選擇。一坐低店員就攞咗頭盤俾我哋。非常之欣賞頭盤嘅碟仔,個碟好靚✨ 入面有極品牛小排、牛頸脊、帆立貝、牛舌等等,總有一款啱食。肉類高質新鮮足料, 牛板腱牛味濃郁, 唔會太多脂肪,食多幾件都唔會太肥牛胸腹, 輕輕燒牛兩面便可。另外試左,汁燒豚大腸本身已有醬汁,由於油脂多燒到咁上下油脂出曬黎,勁香口! 香草牛油帶子大大粒配上牛油,非常軟嫩。呢到醬料非常多我真係好欣賞,竟然有月見汁、牛油、芥末、檸檬咩都有牛肉點月見汁食更加香更加嫩滑,濃郁蛋香醬油香,值得一讚!!!仲有冷盤、小食、野菜、主食、甜品選擇, 連飲品都可以任飲!甜品方面有我好鍾意嘅椰汁西米糕(唔係太甜可以狂食)、芝士蛋糕、泡芙、鯛魚燒等等,每人仲有一個movenpick☺️👍🏻大滿足。📍 本場 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
燒肉放題😀😀😀

📍 本場 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
2023-07-20