2021-09-25
相信大家都試過跟住米芝連嘅推介去食飯,我哋都唔例外,不過往往個結果都係上哂直升機,中哂伏😑今次介紹嘅餐廳主打手工意粉,用得呢個gimmick作為主打和招來,我哋食之前都好期待🤤 而且每一道菜式上枱後,店員都會主動介紹食法和食材,夠貼心👍🏻事不宜遲,介紹喇:Red Prawn Tagliolini ($380):嘩!呢個真心正,西班牙紅蝦夠大隻、多膏😍手工意粉口煙韌,粗幼適中,撈埋個蝦頭膏,鮮味十足,味道香濃!最驚喜係蝦肉彈牙,唔似一般雪藏蝦咁霉,我哋可以話係必叫!Carbonara Tagliolini ($168):食得意粉,又點可以唔叫埋呢個?店經理向我哋誠意推薦,話呢個Carbonara只用最正宗嘅方法去煮(ed小分享:正宗嘅carbonara係絕不會用忌廉或奶去整滑個口感㗎!只會用雞蛋和芝士做個汁) 。餐廳用嘅係Guanciale(豬面珠肉),而非坊間常用嘅cheap cheap 煙肉,有咬口,又唔會死鹹,份量多又大粒,正!意粉相對上面款紅蝦意粉淋身,我哋估係因為想令個口感更加襯個汁🤔甜品我哋就要咗Crème Brûlée ($88):蛋味香濃,面頭嘅焦糖又唔係好甜,一硬一軟嘅
甜品我哋就要咗Crème Brûlée ($88):蛋味香濃,面頭嘅焦糖又唔係好甜,一硬一軟嘅組合好唔錯!完美句號😌
如果大家想訂枱,記得預早一個月打電話去呀,好full㗎🤫