2022-04-15
🍽 ᴋᴀᴄʜɪᴍᴜꜱʜɪ 襯平日放假黎西貢行吓(≧∇≦)雖然已經係下午兩三點但係周圍既cafe仍然都係好full 最後決定黎呢間排隊😜之前已經試過錦田既分店,覺得環境同質素都唔錯,所以對西貢呢間都有少少期望😉🤍𝙳𝚞𝚝𝚌𝚑 𝙱𝚊𝚋𝚢 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 - 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚠/ 𝙰𝚍𝚣𝚞𝚔𝚒 𝙱𝚎𝚊𝚗𝚜 ($𝟼𝟾) 𝙸𝚌𝚎-𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 (+$𝟸𝟸)幾時都話抹茶同紅豆係最佳配搭!開頭見到係抹茶粉以為會好苦,點知又唔會,抹茶味仲好香💚呢個pancake底有啲特別,煙煙韌韌帶有微甜,口感唔錯😋我仲加配咗球曲奇雪糕,味道層次更加昇華😆🤍黑松露蟹肉沾醬配吐司($108)呢個係最驚喜嘅一樣嘢😜首先佢嘅吐司細細件易入口,而且仲烤得外脆內軟💛黑松露蟹肉醬亦都香氣撲鼻,蟹肉份量充足~🤍𝙾𝚙𝚎𝚗 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝 - 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝙱𝚎𝚎𝚏 ($𝟷𝟸𝟺)唔好睇佢望落好似細細份咁,其實份量極充足好飽肚😚和牛調味充足,十分juicy,下面嘅洋蔥亦都煮得好腍身~toast亦都烘得好鬆脆!☕️ 𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 ($𝟺𝟾)🧃𝚂𝚙𝚊𝚛𝚔𝚕𝚒𝚗𝚐 𝙹𝚞𝚒𝚌𝚎 - 𝚁𝚒𝚗𝚐𝚘 ($𝟺𝟾)@kachimushihk 💰人均消費:約$230📍西貢
襯平日放假黎西貢行吓(≧∇≦)
🤍黑松露蟹肉沾醬配吐司($108)
☕️ 𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 ($𝟺𝟾)
@kachimushihk
💰人均消費:約$230