2024-07-21
其實耐唔耐🌱素下都幾好,健康呀嘛💪🏻早幾日襯住GreenMonday同朋友仔食左餐素💚唔好諗住得菜 / 羅漢齋 / 豆腐…,我依餐食既好多款式都係你估佢唔到嫁😆餐廳菜式中式🥢 • 西式🍴 • 日式🇯🇵…都有好多選擇,就算唔係素友仔都支持🤗~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪京都片皮鴨 ($128)同普通既一樣,同樣用皮包住食,脆脆”片皮鴨” • 青瓜🥒 • 紅椒❤️ • 黃椒💛,再加埋醬汁🤎.▪鮮竹蒸牛肉球 ($48)比起”肉食版”比較黏,冇咁鬆散。唔會有羶味,點埋喼汁好正😝.▪燒賣 ($42)咬落有少少🤏🏻爆汁,唔會實的的(跟辣油🌶️).▪香菇竹笙菜胆翅湯 ($68)飲落好清甜🍲又唔會油🥄竹笙勁爽,冬菇好厚身🍄🟫.▪琵琶豆腐($88)雖然外表唔算好似,但炸至外層脆卜卜,口感都幾似🤣.▪素食串燒配秘製沙嗲醬($88)串串上有3款係魚蛋 • 肉丸 • 肉丸條,3款口感都有少少唔同😏表面香口,點埋沙嗲醬幾惹味🤎.▪桂圓南棗茶 ($48)靚靚們💃🏻要養生又唔想食湯就揀依壺啦🫖南棗比紅棗貴,又冇咁燥😌.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~
早幾日襯住GreenMonday同朋友仔食左餐素💚
▪京都片皮鴨 ($128)
▪鮮竹蒸牛肉球 ($48)
比起”肉食版”比較黏,冇咁鬆散。唔會有羶味,點埋喼汁好正😝
▪燒賣 ($42)
咬落有少少🤏🏻爆汁,唔會實的的(跟辣油🌶️)
▪香菇竹笙菜胆翅湯 ($68)
飲落好清甜🍲又唔會油🥄竹笙勁爽,冬菇好厚身🍄🟫
▪琵琶豆腐($88)
雖然外表唔算好似,但炸至外層脆卜卜,口感都幾似🤣
▪素食串燒配秘製沙嗲醬($88)
▪桂圓南棗茶 ($48)
溫馨提示💕記得要Book枱