2024-03-21 34 views
做媽媽嘅間唔中都要 MeTime 放鬆下,麥皮媽就鐘意去食好嘢!今次就揀左主打鳥取大山黑牛和牛嘅強小亭,午餐嘅 Lunch Set 都幾多選擇!我哋就揀左精選A5和牛三點燒肉,一Set 有前菜、沙律、茶碗蒸、精選A5和牛燒三點燒肉、湯、甜品、咖啡!食物上枱後店員會細心講解成個套餐!佢哋嘅米飯係用鳥取県嘅星空舞,香甜軟糯,又有咬口,令人不期然食哂成碗飯!沙律喺用左紫蘇葉油,食落有淡淡紫蘇葉香味!精選A5和牛燒三點燒肉分別有內腿肉、臀腰肉蓋、西冷,店員推介先吃內腿肉煙韌有口咬,再吃臀腰肉蓋,最正喺西冷,充滿油花,入口即溶,充滿牛香!另外仲點左和牛稻庭烏冬配兩點壽司set,同樣有前菜、沙律、茶碗蒸、甜品及咖啡,而A5和牛稻庭烏冬,烏冬好滑又彈牙,牛肉半生熟充滿牛味,仲配兩點生和牛壽司,十分滿足!而當日嘅甜品係玫瑰湯丸,入面喺流心,食落有淡淡嘅玫瑰味,完美作結!

$300 (Lunch)
2024-03-19 69 views
男朋友最鍾意食牛,佢今日就訂咗間攞晒獎嘅日本餐廳同我食大山黑牛,好期待呀!環境好優雅,左右兩邊都間了半開放式房,寬敞舒適,好有私人空間,感覺好自在,傾計都傾得暢快啲。午餐有五款套餐選擇,每款都包有前菜、沙律、茶碗蒸、飯、湯、甜品和咖啡/汽水,相當豐富,我地各自揀喜歡的,再開心share。今日前菜 係合桃魚仔乾,甜甜地,加埋合桃的甘香,好夾!沙律 有新鮮爽脆的雜沙律菜、甘荀和青瓜,配上紫蘇沙律汁,清新怡人,夠fresh!茶碗蒸 熱辣辣,非常滑溜,配有冬菇、蝦和日式魚蛋,既鮮味亦有蛋香。米飯 粒粒圓潤,好有飯香,簡簡單單加了些飯素。麵豉湯 暖笠笠,味道剛好,唔會好鹹,內有香滑的豆腐和爽滑的昆布,好喝!日式A5和牛漢堡扒 ($228)都幾厚身,煎至兩面焦香,牛味香濃,充滿肉汁,好juicy 呀!精選A5和牛燒三點燒肉($388)就要動動手。分別有瓦片、西冷和肉眼,各兩塊,服務員細心講解食法和燒法,無難度呀!三款都好紅潤,好多油花,牛味極濃。瓦片係腳前腿,要先食;跟住就西冷,最後才食肉眼,因為油份最多,油香充滿全口,滋味滿分,連飯食就最岩。今日甜品是玖瑰湯圓,好特別!外皮黏滑,中間是玖瑰糖,又
每款都包有前菜、沙律 、茶碗蒸
前菜
沙律
茶碗蒸
米飯
米飯 粒粒圓潤,好有飯香,簡簡單單加了些飯素。
麵豉湯
玖瑰湯圓
今日甜品是玖瑰湯圓,好特別!外皮黏滑,中間是玖瑰糖,又香又唔太甜,好味!
餐飲
餐飲有咖啡和汽水揀,我要了香濃嘅咖啡,用來配玖瑰湯圓就岩晒!
2024-03-16
$338.8 (Lunch)
前菜
沙律
茶碗蒸
麵豉湯
餐飲
2024-03-14 39 views
今日早放自己黎享受下me time,呢度既環境都係日式風味嘅裝修,而且有露台,全部都係卡位,坐得好舒服!我叫佐一個味噌慢煮A5和牛腱,金黃色既味噌湯味道香濃,和牛肉質純美,慢煮嘅方法令到肉質更加軟腍,更加食得出牛肉嘅肉香,係入口即溶既口感!而且成個鍋熱住咁上枱,加上其他配料,味道更加鮮味!天冷嘅時候,食一碗暖笠笠嘅味噌慢煮A5和牛腱,真係一大享受😌。首先,呢碗湯啲色澤🌟就已經吸引到人,淺啡嘅湯底透出一稜濃郁嘅味噌香味,令人食指大動。湯口一入口,香濃嘅味噌同和牛嘅鮮味完美結合,鹹香中帶有微微嘅甜味。A5和牛腱質地軟熟得黎唔失彈性💪,每一啖都感受到肉嘅細緻同層次;肉汁亦都滲透入湯中,令每一啖湯都飲到最正宗嘅和牛精華。隨著溫暖嘅湯流入口腔,啲腱肉慢慢嘅在舌尖上散開,彷彿係一場味蕾上嘅舞蹈🕺。即使係細細一塊,都足夠留住佢嘅獨特滋味。蔬菜嘅清甜,同腱肉嘅濃香形成鮮明對比,又為整體味道帶來一抹清新。享受完呢碗和牛美饌後,仲會有一陣溫熱嘅感覺在肚中慢慢蔓延,好似夏夜裡那一點點螢火🔥一樣,暖意悠長。😊呢一刻,就連周遭嘅環境似乎都變得格外溫馨,令人完全放鬆落來,享受呢一片刻嘅閒適時光🌸。同時呢個餐有茶碗
同時呢個餐有茶碗蒸,沙律,前菜,湯,飯,甜品,咖啡,超級豐富,一個人食份量岩岩好,和牛配上日本珍珠米煮既白飯味道真係更加好呀!
2024-03-11 61 views
同朋友聚會,在銅鑼灣食牛肉餐,我哋都係牛肉愛好者,當然唔會錯過任何牛肉的菜色。呢閒餐廳係第一次食。餐點非常豐富,各種牛肉料理亦好出色特選A 5和牛三點燒肉🍖🍖🍖🍖🍖燒肉永遠都係最吸引人,皆因色香味俱香,在視覺,聽覺和味覺都比人好大的享受。更可以自己體驗燒的樂趣。鐘意食幾熟都可以自己控制。牛肉新鮮又柔軟,充滿肉汁,入口都係油脂香味!味噌慢煮A 5和牛腱🥩🥩🥩🥩🥩充滿日式風味的牛肉又係牛肉愛好者的福意,牛腱肉柔軟,味道濃。牛肉用慢煮更能肉汁,保留牛肉的原味。味噌醬汁吸收左牛肉的味道,用來撈飯食更好味更開心。煮牛肉配西京醬🥓🥓🥓🥓🥓小小一碟,大大滋味的煮牛肉配西京醬非常珍貴。西京醬甘甜清香,配埋肉質鮮嫩的煮牛肉,兩者互相配合,好味道!
特選A 5和牛三點燒肉🍖🍖🍖🍖🍖
味噌慢煮A 5和牛腱🥩🥩🥩🥩🥩

煮牛肉配西京醬🥓🥓🥓🥓🥓
2024-03-11 44 views
終於又發掘到一間環境又好食物又好既餐廳,呢度每個位都係卡位,又有露台,想身都係和風裝修,風味十足!A5和牛稻庭烏冬配兩點壽司🍱呢個餐本身已經包佐一個和牛烏冬,兩件壽司,仲有茶碗蒸,沙律,前菜,一個女仔食真係超級豐富!🤡味道方面✍🏻和牛烏冬好大碗,一碗有兩大片和牛,和牛切得薄又充滿肉香,味道香濃,牛味十足,少少半生熟既口感,非常香甜,烏冬亦煙韌彈牙,加上其他海藻等配料,鮮味十足!😋另外朋友叫既餐包晒茶碗蒸,沙律,前菜,湯,飯,甜品,咖啡,每樣份量都唔係真係咁多,岩晒做主食既配襯!
A5和牛稻庭烏冬配兩點壽司🍱

2024-03-09 42 views
適逢三八婦女節,就帶埋媽咪去嘆返個和牛lunch 先😆😆呢度新開無耐,裝修格局非常雅緻~呢日同媽咪點左兩個唔同既lunch set ,分别係「A5和牛稻庭烏冬配兩點壽司」同「精選A5和牛三點燒肉」💕除咗自選既主食之外,每份套餐都有齊前菜、沙律、茶碗蒸、甜品同飲品~沙律用上帶有微酸既紫蘇葉醬汁,食落清爽開胃😚😚前菜漬物係以味淋醬油作為調味既牛蒡核桃小魚干,味道可口🤤🤤和牛壽司用上肩胛肉,肉質香軟,經過炙燒之後,肉香之上多添一份焦香~稻庭烏入口滑溜,份量適中😉😉三款燒肉各有特色~當中腹脅肉既油脂雪花最為豐脥配上軟糯既米飯非常適切💕最後更有柚子雪芭作爲甜品,清爽解膩✨呢度既職員主動又友善,既會主動同我地介紹食物,又會詢問我地既食後感,令我哋有賓至如歸嘅感覺!!.
適逢三八婦女節,就帶埋媽咪去嘆返個和牛lunch 先😆😆

呢度新開無耐,裝修格局非常雅緻~

沙律用上帶有微酸既紫蘇葉醬汁,食落清爽開胃😚😚

前菜漬物係以味淋醬油作為調味既牛蒡核桃小魚干,味道可口🤤🤤

稻庭烏入口滑溜,份量適中😉😉

三款燒肉各有特色~

當中腹脅肉既油脂雪花最為豐脥

配上軟糯既米飯非常適切💕

最後更有柚子雪芭作爲甜品,清爽解膩✨

2024-03-06 21 views
🩷🩷男友好想食日本野,但又唔想食咁多生野,比佢搵到一個好地方,今日同男友都係拍拖日,我地既第一餐就係度渡過,我地先係銅鑼灣集合,原來我地就係銅鑼灣「強小亭」食日本野,我同男友都係第一次去,我地一人擇好一個套餐,一個價錢包晒咁多,好抵食,我地食A5和牛稻庭烏冬配兩點壽司$268和精選A5和牛三點燒肉$388:-A5和牛稻庭烏冬配兩點壽司$268🤎包:前菜、沙律、茶碗蒸、A5和牛稻庭烏冬、配兩點壽司、甜品🖤呢度一系列都比晒,慢慢品嘗,首先食前菜,再到沙律,味道唔錯,食物都好新鮮,茶碗蒸食開日本野就一定有,我次次都會食,因為好岩我口味,主菜就係A5和牛稻庭烏冬,烏冬好滑,加上個醬油湯同烏冬好夾味,仲有A5和牛,牛肉之中算係有質素,食完個肚仲有點空,食埋兩點A5和牛壽司,呢兩點壽司好大份,比得好足料,牛肉味好濃,好新鮮阿,仲要食埋甜品先滿足到今日既午餐 💯💯💯💯精選A5和牛三點燒肉$388🤎包:前菜、沙律、茶碗蒸、精選A5和牛燒三點燒肉湯、甜品🖤呢一份就係男朋友食,我都試過架,前菜沙律同埋菜碗蒸一樣好食,唔再多講,要講和牛三點燒肉湯,呢個原來都接木好食,A5和牛質素一樣咁靚,都係咁好食,好柔滑
A5和牛稻庭烏冬配兩點壽司$268🤎
包:前菜、沙律、茶碗蒸、A5和牛稻庭烏冬、配兩點壽司甜品
精選A5和牛三點燒肉$388🤎
包:前菜、沙律、茶碗蒸、精選A5和牛燒三點燒肉湯、甜品
🖤呢一份就係男朋友食,我都試過架,前菜沙律同埋菜碗蒸一樣好食,唔再多講,要講和牛三點燒肉湯,呢個原來都接木好食,A5和牛質素一樣咁靚,都係咁好食,好柔滑既質感,當中有三款肉,前上腿腱好有咬口,菲力好有牛味,腹脅肉都好有嚼勁!加埋湯一齊食,簡直係享受,而呢個餐都有甜品甜品質素都係一流💯💯💯💯
喜歡吃日本和牛有好消息,現在又多一個選擇。自家牧場、日本屈指可數的鳥取米子市的大山黑牛,頂級優質是其特色,本來只有旅遊當地先可以食到,幸得有心的生意人與他們合作,現在香港可以有得食,唔再需要長途跋涉,方便得多!環境比想像中特色,卡位間格,日式華麗,予我很有誠意款待客人上乘食材之感。二人兩個餐,取中價作初嘗試。野菜沙律.紫蘇葉汁生菜及蔬菜條很爽脆,透出少少紫蘇葉香有特色。牛尾湯燉牛肉味道唔錯,牛肉燉得軟棉。茶壺蒸如期望中非常滑溜,材料有燉蛋、魚蛋、蝦及雞肉。精選A5和牛三點燒肉 $388上後腰脊肉、西冷、肋間肉的組合,調味有藻鹽、大江鼓油、龍口鼓油,大江鼓油比較甜、龍口較濃郁。看外表知霜降程度,次序是先吃上後腰脊肉,最後才吃西冷。先用牛脂肪開爐,微焦便可吃,果然沒有令我失望,入口即化,軟嫩非常,絕對上乘,至今依然回味。肋間肉及西冷因為油脂含量高,火盛亦極猛,更加香惹。味噌慢煮A5和牛肩腱 $188大根、牛骨湯、牛的不同部位,亦鹹亦酸的調味,開胃入味。柚子雪葩柚子味香最後還供應咖啡,服務態度殷勤,環境寬敞有私隱,CP值高,強小亭值得回頭,心水推薦!
精選A5和牛三點燒肉
喜歡吃日本和牛有好消息,現在又多一個選擇。
二人兩個餐,取中價作初嘗試。
野菜沙律.紫蘇葉汁
生菜及蔬菜條很爽脆,透出少少紫蘇葉香有特色。
野菜沙律.紫蘇葉汁
牛尾湯燉牛肉
味道唔錯,牛肉燉得軟棉。
牛尾湯燉牛肉
茶壺蒸
如期望中非常滑溜,材料有燉蛋、魚蛋、蝦及雞肉。
精選A5和牛三點燒肉 $388
精選A5和牛三點燒肉
看外表知霜降程度,次序是先吃上後腰脊肉,最後才吃西冷。
A5和牛燒肉
肋間肉及西冷因為油脂含量高,火盛亦極猛,更加香惹。
味噌慢煮A5和牛肩腱 $188
味噌慢煮A5和牛肩腱
大根、牛骨湯、牛的不同部位,亦鹹亦酸的調味,開胃入味。
柚子雪葩
柚子味香
柚子雪葩

$317 (Lunch)
2024-03-04 37 views
今日放假,去咗銅鑼灣逛街,購物之餘,又係食好嘢時候了。友人介紹了一間新開日式燒肉店,商廈內,地點方便。裝潢日式風格,一間間房,私隱度高。點了一個套餐 $488鳥取縣紫蘇油配青菜沙律,清新!豆腐沙律,豆味香濃。茶碗蒸熱呼呼,好滑溜!米飯採用鳥取縣星空舞白米,白米在豐沛環境中育成出的美味,配牛肉一流。前胸腩始終腩位,脂肪部份比較豐腴,建議涮涮鍋食法。肉質軟熟。內腿肉只要燒到平熟,質感剛好,肉味香濃,肉汁滿溢。上後腰脊肉肉質細嫰,富有嚼口。最後係柚子雪葩,蘋果和一杯香濃咖啡。
裝潢日式風格,一間間房,私隱度高。
點了一個套餐 $488

鳥取縣紫蘇油配青菜沙律,清新!
豆腐沙律,豆味香濃。
茶碗蒸熱呼呼,好滑溜!

前胸腩
始終腩位,脂肪部份比較豐腴,建議涮涮鍋食法。肉質軟熟。

內腿肉
只要燒到平熟,質感剛好,肉味香濃,肉汁滿溢。

上後腰脊肉
肉質細嫰,富有嚼口。

最後係柚子雪葩,蘋果和一杯香濃咖啡。

2024-02-29
$500 (Lunch)
2024-03-01 14 views
主角係特選A5和牛三點燒肉,有3款唔同既和牛,部位都係唔同既,可以試到唔同既口感味道,有好肥美,亦有多啲筋位既,都係咁香肉味,燒完啲油香真係滲晒出黎🤩成個餐仲包埋茶碗蒸,沙律,前菜,湯,飯,甜品,咖啡,茶碗蒸嘅滑嫩🥚,入口即溶,絲滑得好像輕舞飛揚嘅羽毛,而家每一啖都包含咗匠人嘅精湛工藝。🍵攪進去鮮甜嘅海鮮同蔬菜,每一口都充滿驚喜。沙律菜爽口脆嫩,🥗配上特製嘅醬料,酸酸甜甜,清新無比,係一道簡單卻又不可或缺嘅開胃菜。轉過頭去嘅味噌湯,🍲湯底十足,飄散著味噌嘅醇香,透露著日式料理嘅傳統風味,而且每一口湯都令人內心感到溫暖與滿足。飯🍚係我哋嘅主角,這簡單嘅碗飯卻隱藏著豐富嘅層次。米粒晶瑩剔透,輕輕夾起一筆,就能感受到迷人嘅彈性同香氣,簡直係每日三餐中嘅安慰與相伴。最後,當然少不了一杯香醇嘅咖啡☕。咖啡嘅苦澀與芳香在咀嚼間交織,提供呢一頓飯嘅完美收尾,就如同一個甜蜜嘅擁抱。👌一杯好咖啡滿足嘅不僅僅是對味覺嘅追求,更係一種生活中嘅小確幸。透過這些美食,👀我們不只是享受味蕾嘅盛宴,更是感受到料理背後嘅文化與藝術。✨甜品既朱古力蛋糕都好難忘,蛋糕細細件但都好香濃,好重朱古力味,好香甜,味道醇香,加埋
甜品既朱古力蛋糕都好難忘,蛋糕細細件但都好香濃,好重朱古力味,好香甜,味道醇香,加埋少少朱古力醬,味道更好🤓

成個餐有齊咁多野食,呢度環境又好,全部都係卡座,仲有露台位添,真係一流呀!
2024-03-01 64 views
朋友大推銅鑼灣嘅<強小亭>好好食,我今日都要自私食🤩一入去好似去咗日本🗾紅色配木系裝修,好靚⛩️特選A5和牛燒肉配涮涮鍋set好豐富✨我先飲啖昆布湯,入口嘅時候,滋味好濃郁,令人回味無窮!真係令人舒服到冇得頂😳煮牛肉配西京醬,呢道前菜真係出色❗️牛肉煮得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,再配上香濃嘅西京醬,真係一絕!食落去,口感好滑順,味道又鮮美👌仲有茶碗蒸,單純又清新🌀茶碗蒸裡面有蛋、肉同蔬菜,蛋質軟綿綿,肉嘅鮮味同蔬菜嘅清甜完全融合埋一齊,Good👍🏻最令人期待👀就係佢哋嘅特選A5和牛燒肉配涮涮鍋,佢哋用咗臂腰肉蓋、肉眼、前上腿腱同腹脅肉🥩火鍋湯底熱辣辣,將和牛片涮熟,肉質鮮嫩多汁,入口即化,香氣四溢!味道更加豐富,真係食到停唔到口😍總括而言,今餐真係太出色!每一道菜都有獨特嘅風味,食材新鮮,味道鮮美,服務亦好到冇得頂👍

特選A5和牛燒肉配涮涮鍋set好豐富✨我先飲啖

又幫公司完成咗個大project,所以老細請咗我哋食晏,揀咗依間日本料理店食午餐,睇個樣好似好掂,超級期待‼️咁多個套餐都好吸引,左揀右揀之後,最後揀咗個♨️ 特選A5和牛燒肉配涮涮鍋 ♨️依個餐最犀利嘅地方係可以同時燒肉同涮涮鍋,唔洗2選1😽套餐配咗4款肉,✅臂腰肉蓋&肉眼&前上腿腱&腹脅肉,用嚟燒嘅和牛油花豐富,切得較厚身,肉味更濃郁😻和牛臂腰肉蓋🥩經常用於燒肉,佢嘅肉質軟嫩,入口即化,而且肉味濃郁,簡直係人間美味。而和牛肉眼👁️更加係高級食材之一,帶有脂肪嘅肉眼,煮到剛好嘅熟度,肉香四溢,係一種超凡脫俗嘅享受。至於和牛前上腿腱,佢均勻嘅肉質同油花🌸,燒後既有嚼勁又���會太淋,份外惹味。最後,和牛腹脅肉🥓佢肥瘦相間嘅肉質,經過燒肉一煮,肉汁四溢,油脂化開,令人回味無窮。喺寒冷嘅冬日,同親朋好友一齊食火鍋,嘆返個過癮嘅和牛火鍋,絕對係一種幸福嘅感覺❤️。要記得啦,食火鍋嘅時候記得慢慢嘆,咁先可以真正品嚐到和牛嘅鮮味同美妙滋味👍。用嚟涮涮鍋嘅和牛則較結實,輕輕烚10幾秒就可以食,口感上無燒和牛咁柔軟,比較有嚼頭😺一個套餐體驗到兩種牛嘅特點,性價比高❗️❗️

2024-02-26 70 views
今日同媽咪發現咗間日式餐廳<強小亭>真係食到開心到爆💃💃我揀咗A5和牛稻庭烏冬配兩點壽司Set,個醬油湯烏冬有驚喜,湯底鮮甜,烏冬彈牙有嚼勁,好開胃!仲有個沙律🥗都非常fresh,爽口又健康💪🏻兩點壽司🍣都係用新鮮嘅A5和牛製作而成,肉質嫩滑,一咬落口,和牛嘅鮮味即刻爆發💥真係好滿足呀💓仲有茶碗蒸,蛋香濃郁,綿密滑嫩,放咗一陣都係keep到個温度🉐真係一口食落去,即刻令人心醉!😋媽咪個特選A5和牛三點燒肉set仲正✅有前上腿腱、菲力同腹脅肉,每一塊肉都係A5和牛,質感極佳!燒肉香氣撲鼻,肉質嫩滑多汁,一咬落口,肉汁四溢,真係好美味!食完之後,我哋都係食到大滿足!🥩今餐日本嘢媽咪都大讚Good Good,仲話下星期帶埋爸爸同呀妹黎食過👯‍♀️
今日同媽咪發現咗間日式餐廳<強小亭>真係食到開心到爆💃💃

2024-02-23 99 views
今晚同老公去食咗一間日本菜餐廳,真係食到好滿足🤰🏻呢間餐廳嘅食材新鮮,味道正💯味噌慢煮A5和牛腱set好好食,有前菜+湯+茶碗蒸+甜品+咖啡➿昆布湯好濃郁,湯底鮮甜,有豆腐粒,令人食得好開胃😋前菜-煮牛肉配西京醬牛肉煮得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,再配上香濃嘅西京醬,口感好滑順,味道又鮮美😍 每次前菜都唔一樣😌味噌湯煮和牛腱煮得剛好,肉質鮮嫩多汁🐂入口即化,再加上濃郁嘅味噌湯底,真係一組絕配!味道鮮美,食落去令人回味無窮👅呢間餐廳嘅咖啡☕️濃郁香醇,真係一流!咖啡因嘅提神效果真係絕佳!飯後飲一杯,令人享受到最後一刻🥸老公個個係日式A5和牛漢堡套餐,同樣都好出色!都係有前菜+昆布湯+茶碗蒸+咖啡+白飯💋配上日式A5和牛漢堡同沙律菜,真係一組絕配!和牛漢堡肉質鮮嫩多汁,加上新鮮嘅沙律菜,味道層次分明!仲可以解油膩🤗
昆布湯好濃郁,湯底鮮甜,有豆腐粒,令人食得好開胃😋

2024-02-23 85 views
今日同好姐妹👭去行街,經過哩間日式餐廳覺得好靚,餐廳環境真係好優美㗎,氣氛好舒服,而且佢哋用嘅燈光都好柔和,令人感到好放鬆,就入去試下,真係有驚喜啊🍽️🔸特選A5和牛燒肉配涮涮鍋🔸➡️昆布湯,暖心又開胃!➡️前菜係煮牛肉配西京醬,牛肉鮮嫩多汁,西京醬嘅甜味同牛肉嘅鮮味真係好夾!➡️茶碗蒸,蛋香濃郁,入口即化,令人驚喜!➡️日本珍珠白飯,粒粒分明,香氣四溢!🍚主食一食燒肉➡️臂腰肉蓋、肉眼、前上腿腱同腹脅肉呢!切成薄片,油脂分布平均,好鮮嫩,濃厚嘅和牛味二食涮涮鍋➡️將肉慢慢煮,肉質嫩滑,肉汁四溢!每一口都令人陶醉,真係食到舌頭都融化咗🥴🔸味噌慢煮A5和牛腱🔸一樣有昆布湯🥣前菜🥗茶碗蒸🥚白飯🍚➡️味噌湯煮嘅和牛腱真係好特別,滋味濃郁,入口即化,香濃又好食😋總括而言,今次嘅日式餐廳真係令人讚不絕口!唔止食材新鮮,味道出眾,而且餐廳環境又優美,下次要約屋企人再食過!
🔸特選A5和牛燒肉配涮涮鍋🔸
➡️昆布湯,暖心又開胃!
➡️茶碗蒸,蛋香濃郁,入口即化,令人驚喜!
➡️日本珍珠白飯,粒粒分明,香氣四溢!🍚

主食
🔸味噌慢煮A5和牛腱🔸