2021-07-22
剛去完灣仔書展,搵間餐廳醫肚,見到他的餐牌好有份量,就試一試。 餐廳剛剛有一個11週年的晚市套餐$328, 分量好多真係好抵食,有六款前菜,湯,主菜,甜品,再加特色飲品。 一開始擺上六款前菜,已經擺滿曬張枱,原來只係其中兩人份量,侍應好貼心, 我哋4個人食, 擺完2份再2份。 黑毛豬叉燒半肥瘦好淋,一定要試, 蝦多士都好有水準, 仲有法國田螺, 見到咁多食物本來唔想食炸薯條,原來薯條的黑松露醬係好好味的,我個朋友搶住食埋我嗰份。食完六款前菜已經飽咗一大半👍 幾款主菜都好好味, 三選一,有乳鴿,西班牙黑毛豬, 牛柳伴鵝肝。 鵝肝好厚身,仲煎得好香。 包咗杯特色飲品,我要咗杯薄荷棷果,朋友就要巨蜂荔枝, 唔係好甜我鍾意。 最後是甜品,不是一般的細細件蛋糕仔,而是要好有心機做的 火焰雪山, 點火和買相是重點,大家都好高興。
食完六款前菜已經飽咗一大半👍