2019-09-11
係高壓之下要識得放鬆,如果唔係好易崩潰,所以我繼續 food therapy。 等巴士期間餓了,見到對面有間越南餐廳,決定都係醫左肚先。燒大蝦柚子沙律 - 🍤有燒過好香口,肉質也彈牙,是新鮮蝦,加埋酸酸甜甜既醬汁同柚子,係一道稱職既開胃菜💁🏻♀️原味焗蠔 - 有前蠔檔經理係度,佢一試就知蠔係新鮮蠔🤪而且因爲焗既關係蠔味濃縮左,一咬就湧出黎,好濃郁好正,佢有配埋個醬汁,係平時食泰式生蝦果隻,但再辣少少,點埋食到停唔到口😋咖哩蟹+蒜蓉包 - 呢個係絕配 👍🏻個咖哩食得出有炒過 d 配料所以香味好有層次,同埋 d 辣味係慢慢滲出黎,加埋兩隻蟹都多膏,兩個人 ko 一煲無難度,何況加埋蒜蓉包好足料😍滿滿的蒜蓉,再黎食都一定會叫返呢個🤤皇牌火車頭 - 真係皇牌,因為足料到爆,有牛丸、生牛肉、牛柏葉、牛筋同蘿蔔,牛肉出色,湯底醇厚,我飲哂成碗🙈 菠蘿冰好喝 ❤️個平衡做得好好,無話好酸,店員介紹話係因為用新鮮菠蘿+橙煮過,所以好 fresh❗️ 芒果冰都不錯的,不會很甜或很假的味道~
等巴士期間餓了,見到對面有間越南餐廳,決定都係醫左肚先。
芒果冰都不錯的,不會很甜或很假的味道~