2018-10-25 1209 views
𥦬邊既座位好得意,夠哂慳位又唔會好迫🤩呢度serve嘅茶係好特別嘅喬麥茶,透明既茶樽清楚見到入面有成一半既喬麥,香口得來又不失茶味,十分清新👍蜂蜜柚子蝦球($88)外表金黃鬆脆,裏面蝦仁爽口彈牙,只係略嫌個柚子汁有啲甜,不過整體上都好好食京川汁秋葵($48)外表爽脆,裏面仲有啲籽留返,配埋微辣微酸嘅京川汁,都好啱怕辣嘅我,好味又有營養黃金泡飯($88)好創新既煮法!將飯整成球狀再炸至金黃色,飯下有蠟燭座熱👍即使d飯有湯浸住,但依然脆卜卜好香口🤤有別於平時食開既泡飯宮庭點心盤($128)吸睛度滿分🤩超精緻既點心,又可以每樣試少少,岩哂為食既我1.蝦餃蝦爽口既,但皮太厚了...2.銀湖天鵝酥好靚既天鵝!一層層既酥皮做得好精緻,底部是芝麻底,而餡係紫薯😍超驚喜3.黑金流沙包皮太厚,少許流沙可能因為我放左好耐先食😂黑紋紋好得意4.網紅小白兔外表非常非常可愛,食落很Q有口感,少許椰汁味,內餡係紅豆,不會太甜5.雜莓奶凍杯好味啊~莓味真,一點都不似藥水味,而且不會很甜6.綠茶奶凍杯陣綠茶味我不喜歡,但勝在有椰果係底層,增添口感,加分!
𥦬邊既座位好得意,夠哂慳位又唔會好迫🤩

蜂蜜柚子蝦球($88)

京川汁秋葵($48)

黃金泡飯($88)

宮庭點心盤($128)
吸睛度滿分🤩超精緻既點心,又可以每樣試少少,岩哂為食既我
1.蝦餃
蝦爽口既,但皮太厚了...
2.銀湖天鵝酥
3.黑金流沙包
皮太厚,少許流沙可能因為我放左好耐先食😂黑紋紋好得意
4.網紅小白兔
5.雜莓奶凍杯
好味啊~莓味真,一點都不似藥水味,而且不會很甜
6.綠茶奶凍杯
陣綠茶味我不喜歡,但勝在有椰果係底層,增添口感,加分!
2018-10-25 383 views
希慎廣場樓上食肆林立今次就試左中菜為主嘅名館裝修同餐具都好精緻 碗入面仲有條金魚欖角肉鬆蒸秋葵 秋葵好爽脆 欖角同肉鬆咸香十足 非常惹味香煎黃金小米糕 $48岀面未食過 非常特別兩面煎得乾身香脆 入面係好軟滑鬆軟嘅雞蛋糕味道唔甜唔膩 食哂都唔滯厚切叉燒王 $78厚肉又多汁 肥瘦適中 而且好鬆軟表面好香 但又唔會太乾鮮肉一口小籠包 $58皮薄饀靚 一咬開 湯汁多到咇岀黎柚子蝦球醬汁做得岀色 柚子酸甜好開胃 減低油膩感蝦球表面香脆 肉質爽口彈牙石鍋鮑魚雞粒炒飯雖然鮑魚唔大粒 但勝在數量夠多且彈牙石鍋夠熱 做到飯焦效果 確係無得彈
希慎廣場樓上食肆林立

石鍋鮑魚雞粒炒飯
雖然鮑魚唔大粒 但勝在數量夠多且彈牙
石鍋夠熱 做到飯焦效果 確係無得彈
2018-10-24 431 views
今天約了朋友在銅鑼灣食飯,朋友唔想食西餐,我覺得傳統酒樓太老土,不如黎個新潮粵菜,名館。這裡裝修典雅別致,又不失時代感,坐得闊落,招呼又好。燒魂妙齡鴿 $58, 乳鴿燒得香口,火候控制得恰倒好處。特選三精品 $98,前菜,有叉燒,青瓜,海蜇。叉燒做得尤其出色,肉汁豐富,甘香味美。鮮肉一口小籠包 $58, 名副其實,一口放進嘴裡面,肉汁四射。名館蝦餃皇 $42,皮薄,蝦夠爽。大良鮮奶脆網卷 $48,我最喜歡這個牛奶卷,外脆內軟,雙重口感。欖角肉鬆蒸秋葵 $58, 秋葵膠原豐富,而且吸收了欖角的味道,配合得相當好。金黃球泡飯 $68,這個湯飯外形獨特,別具心思。蜂蜜柚子蝦球 $88,蝦新鮮彈牙,柚子味香,正。

這裡裝修典雅別致,又不失時代感,坐得闊落,招呼又好。

燒魂妙齡鴿 $58, 乳鴿燒得香口,火候控制得恰倒好處。

名館蝦餃皇 $42,皮薄,蝦夠爽。

金黃球泡飯 $68,這個湯飯外形獨特,別具心思。

蜂蜜柚子蝦球 $88,蝦新鮮彈牙,柚子味香,正。

• 蜂蜜柚子蝦球
  • 金黃球泡飯
  • 鮮肉一口小籠包
  • 大良鮮奶脆網卷
  • 欖角肉鬆蒸秋葵
2018-10-23 456 views
「名館」已經係我近大半年最喜愛去嘅食店,由第一次好友歡聚到依家嘅家庭聚餐,每一次嚟到會叫到滿枱食物,只因為真係太美味了!尤其佢哋嘅燉湯,真係飲過返尋味👍🏼👍🏼👍🏼,知道最近換咗新餐單,就即刻叫咗個“川貝海底椰炖鷓鴣”呢保養吓氣管,燉湯鮮甜清潤正合依家秋涼天氣飲用。另外佢哋嘅“糖心黑蒜燉響螺”同樣材料豐富鮮甜味美喔⋯⋯ 前菜我都有心水選擇,就係“京川汁秋葵”喇,呢個汁帶蒜香同小小辣👍🏼,好醒胃呀⋯⋯新餐單另一吸引我嘅就係“藜麥菌皇炒飯”,味道唔錯喎👍🏼,藜麥同白米嘅份量適中再加上陣陣菌香,飯又炒得乾身不會油膩,絕對係一個健康好選擇👍🏼👍🏼。而甜品方面,佢哋做得非常精緻,但我同屋企人都係最愛“夠薑千層糕”,糕身煙煙韌韌又夠薑味,熱辣辣上枱真係忍唔住要食多件呀👍🏼👍🏼😋。

京川汁秋葵
糖心黑蒜燉響螺
藜麥菌皇炒飯
夠薑千層糕
2018-10-22 15759 views
經過名館好多次,今次終於入左去試喇!個碗都好靚,仲有條錦鯉係個碗到,好得意!餐牌都設計得好靚好特別!<奧爾良雞翼釀糯米,$58>呢個釀雞翼好好食,將糯米釀入雞翼再攞去炸,唔會炸得好油膩。而且味道辣辣地,十分惹味。<水晶鮮蝦菜苗餃,$38>呢個菜苗餃普普通通,個皮都整得唔錯,加上餡料都算新鮮,但無話特別出色。<金蒜銀魚蒸娃娃菜,$58>以銀魚加以蒜去蒸娃娃菜,簡單而且又好味嘅一道菜,清清淡淡。<金黃球泡飯,$88>呢個金黃球泡飯聽個名都覺得好特別,金黃球係將飯整成球狀再拎去炸,最後將黃金球放入湯,浸幾分鐘就可以食得!值得一讚既係個湯有蠟燭熱住,唔怕好快會凍哂!如果浸左幾分鐘就食嘅話,個飯會脆脆地好香口,幾特別!浸得耐左就會無左個香脆嘅口感。整體而言,我都會推介,以希慎入面其實唔算貴,而且岩哂兩個人又想食中菜,因為份量唔算太多,可以點多幾款野食!
經過名館好多次,今次終於入左去試喇!

個碗都好靚,仲有條錦鯉係個碗到,好得意!

餐牌都設計得好靚好特別!

<奧爾良雞翼釀糯米,$58>

水晶鮮蝦菜苗餃
<水晶鮮蝦菜苗餃,$38>

金蒜銀魚蒸娃娃菜
<金蒜銀魚蒸娃娃菜,$58>
以銀魚加以蒜去蒸娃娃菜,簡單而且又好味嘅一道菜,清清淡淡。

<金黃球泡飯,$88>

2018-10-09
$140 (Dinner)
金蒜銀魚蒸娃娃菜
金黃球泡飯
一直都有看過這家店的介紹📱,由於內容及照片真的太吸引🤩,所以早就把它納入了必嚐的名單中💘,可惜一直未有機會😅,今晚剛好到了誠品📖,記得樓上剛好有它的分店🤔,機會來了😘!主張新派中菜的餐館🥢,就連店內的裝潢也充滿了時尚氣息😲。店內的碟子上有一尾可愛的小魚🐠,玩味十足🤣。麻香無骨黑雞腳🐥:先來的是一道開胃前菜😊,黑雞比一般的雞更具營養價值😌,口感爽脆😋,味道香辣🌶,醒胃非常👍。芥末咸水角🔥:在一般的餡料中加入了芥末💚,入口有著點點的辣味🤔,新鮮炸起😳,小心不要被燙到🤭。XO醬涼瓜炒八爪魚🐙:涼瓜雖不算是人妻🐷的最愛,但近年漸漸愛上那回甘的味道🤤,難道人家說的半生瓜🤔,就是這個意思嗎🤨?回甘的味道😌,加上脆嫩的口感😊,這涼瓜是真的很不錯👍,配上了濃郁的XO醬🖤,更是滋味😋。而不愛涼瓜的老公🍋,就乖乖吃八爪魚好了🤫。金黃球泡飯🥣:泡飯以小鍋形式端上🍲,飯的外層被炸至微焦💛,金黃的飯團泡於湯中🍚,視覺效果滿分🈵!店只提醒要先讓它況泡浸一陣子🤔,湯底味道清甜😊,加上香脆的飯焦😍,口感層次豐富👍。七彩不切糕🍰:店員大力推介的甜品✨,軟綿的糯米糕🤩,上面佔滿了蕎麥及燕麥片🌾,甜度亦非常適中😌,健康度十
主張新派中菜的餐館🥢,就連店內的裝潢也充滿了時尚氣息😲。
店內的碟子上有一尾可愛的小魚🐠,玩味十足🤣。
金黃球泡飯
七彩不切糕🍰:店員大力推介的甜品✨,軟綿的糯米糕🤩,上面佔滿了蕎麥燕麥片🌾,甜度亦非常適中😌,健康度十足💝!
七彩不切糕
總結:另外人妻🐷最欣賞的就是它的茶🍵,並不是一般的茶❌,而是蕎麥茶🌾,不但味道清新芳香🤩,更有促進血液循環♻、抗氧化等功效💖,喝起來清新解膩😊,整體感覺果然沒有令人妻🐷失望。
2018-10-18
$180 (Dinner)
2018-10-19 392 views
其實希慎頂層有好多中餐食,而且有唔少質素都係高既,今次就帶屋企人黎食呢間長期都要排隊既名館。芥末咸水角 咸水角餡料豐富,加左芥末又出乎意料地夾,平時覺得食咸水角好膩,但個芥末刺激完個口腔好似中和左d油膩感咁。厚切叉燒皇叉燒成寸厚,名副其實既厚切。叉燒燒得好香,最鍾意佢外層d焦,内裏肉質香濃,入口鬆軟。雞翼釀糯米雞翼炸到外層香脆,内裏肉質嫩滑。市面上其實都好多無骨雞翼,不過呢個加左炸糯米,加多左層口感。黑金蒜扣豬手好欣賞佢上菜既時候係連埋個火,一路食仲一路暖住個豬手,因爲豬手凍左真係唔好食。豬手燜到好淋,d醋同蒜頭味道完全入曬豬手度。魚米之鄉 將原條魚拆骨起肉再拎去炒飯,d飯見到係粒粒分明。旁邊仲有d炸魚塊,炸得金黃香脆,肉質又唔會話好散。七彩不切糕 原來不切糕係傳統既中國小食黎,但一直都無食過。望落覺得幾得意,食落味道清甜,當飯後甜品係幾好。總括而言,食物質素係高級既,美中不足既係上菜既次序可以改善下。

黑金蒜扣豬手

Type of Meal
Dinner
2018-10-18 348 views
係希慎廣場搵野食,行到去名館又唔需要等位,平時唔太鍾意飲茶嘅我又費時諗就行入去攞位。佢哋提供蕎麥茶🍵,不過茶味就好淡,越飲越似清水。🥢糯米釀雞翼,外皮炸得幾香口,味道有少少辣辣哋,幾惹味,不過糯米層次就唔太細緻,食落只係有少少糯米饀料。🥢芥末咸水角,已經唔記得有幾耐無食過,自己本身鍾意芥末香味,食落去芥末味都重,饀料0k,外皮酥脆及軟糯。🥢威化炸鮮奶,自小已經鐘意食,難得飮茶都有得叫,威化卷夠脆,不過油咗少少,鮮奶饀就一般,甜度適中。🥢炸春卷,友人至愛,味道一般,不過炸得香脆可口。🥢鵪𪂹蛋🥚燒賣,食落似鵪𪂹蛋🥚還蛋,燒賣還燒賣,而且燒賣只係一舊大🐷肉咁,無層次無特別,唔鍾意😔
佢哋提供蕎麥茶🍵,不過茶味就好淡,越飲越似清水。

🥢炸春卷,友人至愛,味道一般,不過炸得香脆可口。

2018-10-06
Type of Meal
Lunch
2018-10-17 323 views
碟蒜泥白肉全是肥肉,係冷凍左的,凝固左的豬油片。肥膏的部分仲可以清晰見到有血根,連血根都沒有清除,只是用一大堆蒜蓉黎遮蓋,蒜蓉汁的味道也食得出是沒有用心製作,求其用蒜蓉mix辣油的混合物。我相信大㕑一定係太忙,自己都從來沒有食過先會拎d咁嘅嘢比客人食。或許是沒有味覺或分辨口感的能力⋯⋯其他點心都一樣令人失望,蝦餃內的餡用左有豬氣味的肥肉,令整個蝦餃的鮮味盡失。其他炸的點心例如咸水角同炸大良鮮奶都是充滿油分地上碟的。服務都唔可以講有,點心紙都要問幾次先有,係咪做生意架…這是個用來浪費金錢的好地方。

服務都唔可以講有,點心紙都要問幾次先有,係咪做生意架…

這是個用來浪費金錢的好地方。
2018-10-17
2018-10-12 285 views
Personally, i dont quite like chinese food. However, this restaurant really surprise me. The food here is very tasty. The staff here are very nice too. I really like the decoration here. It is very modern and local. The drinks here are very good too.
2018-10-12
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 銀湖天鵝酥
  • 厚切叉燒皇
  • 和風櫻花蝦炒飯
2018-10-12 1001 views
今天和朋友在希慎廣場14樓名館食飯。我覺得名館有別於一般中餐,我覺得他們路線比較年輕,新潮。餐具很有特色,是一些文化大革命做主題的宣傳物。特選三精品 $98,這是個三色前菜,有叉燒,青瓜,海蜇。燒魂妙齡鴿 $58, 乳鴿甘香,酥脆,味道可口。鮮肉一口小籠包 $58, 小籠包裡面湯汁豐富。蜜椒土豆安格斯牛柳粒 $98,D薯吸曬D牛肉味,好正。蜂蜜柚子蝦球 $88,蝦的鮮味同柚子味好夾。名館蝦餃皇 $42,能比美酒樓品質,贊一個。大良鮮奶脆網卷 $48,真正能做到外脆內軟,雙重口感。欖角肉鬆蒸秋葵 $58, 秋葵是我最愛的蔬菜,加上欖角的味道,我認為當晚最好的菜色。金黃球泡飯 $68,好得意,唔督開都唔知係咩,而且好好食。

特選三精品 $98,這是個三色前菜,有叉燒,青瓜,海蜇。

特選三精品

燒魂妙齡鴿 $58, 乳鴿甘香,酥脆,味道可口。

燒魂妙齡鴿

鮮肉一口小籠包 $58, 小籠包裡面湯汁豐富。

鮮肉一口小籠包

蜜椒土豆安格斯牛柳粒 $98,D薯吸曬D牛肉味,好正。

蜜椒土豆安格斯牛柳粒

蜂蜜柚子蝦球 $88,蝦的鮮味同柚子味好夾。

蜂蜜柚子蝦球

名館蝦餃皇 $42,能比美酒樓品質,贊一個。

名館蝦餃皇

大良鮮奶脆網卷 $48,真正能做到外脆內軟,雙重口感。

大良鮮奶脆網卷

欖角肉鬆蒸秋葵

金黃球泡飯 $68,好得意,唔督開都唔知係咩,而且好好食。

2018-09-18
$280 (Dinner)
特選三精品
燒魂妙齡鴿
鮮肉一口小籠包
蜜椒土豆安格斯牛柳粒
蜂蜜柚子蝦球
名館蝦餃皇
大良鮮奶脆網卷
2018-10-10 275 views
今年生日,朋友推介了到名館食生日飯。這家餐廳是我和其他幾位朋友第一次光顧,大家吃完都對他很滿意,覺得很好吃,我們約好了要再來encore!負責訂位的朋友已經是第三次來光顧,食完後評價仍然十分正面。名館的點心、小炒全部都很出色,唯一缺點就是份量太小了。柚子蝦球又香又脆蝦肉紮實,柚子醬酸酸甜甜減低了油膩感~令人吃完一粒還想繼續吃~招牌叉燒叉燒往往能反映一家中菜館的實力,名館的叉燒肥瘦均勻,肉質鬆軟而且好有肉汁,完全唔會孩口或者好乾,配甜甜的叉燒汁,真係送飯一流~我地食完一碟忍唔住叫多碟食!炸牛奶呢個炸牛奶嘅外皮好特別~比春捲皮更加厚同有口感,而且帶微微甜味卻十分香脆!裡面的炸牛奶不太甜,似奶凍的質感~幾好味小米糕小米糕兩面都煎得帶點脆和乾身,這個小米糕整體有點像口感較紮實的雞蛋糕,很香,甜甜的卻不膩,一個人食曬都冇問題~炸蓮藕餅雖說是炸蓮藕餅,豬肉的份量比蓮藕要多一倍吃起來像是肉餅夾著爽口蓮藕的感覺,也挺不錯吃了一陣子小菜,點了老火湯:天山雪蓮加海星湯。很獨特的清甜~而且是真材實料的老火湯!一喝就知道落足料,而且個壺保溫能力超強!上左大半個鐘都仲係一開始上咁滾,熱辣辣!飲用的器具是很有質感
名館的點心、小炒全部都很出色,唯一缺點就是份量太小了。

柚子蝦球

招牌叉燒

炸牛奶

小米糕
炸蓮藕餅
雖說是炸蓮藕餅,豬肉的份量比蓮藕要多一倍
吃起來像是肉餅夾著爽口蓮藕的感覺,也挺不錯

吃了一陣子小菜,點了老火湯:天山雪蓮加海星湯。很獨特的清甜~而且是真材實料的老火湯!一喝就知道落足料,而且個壺保溫能力超強!上左大半個鐘都仲係一開始上咁滾,熱辣辣!飲用的器具是很有質感的陶瓷茶杯,賞心悅目~感覺很不錯!

鐵板牛仔骨
這個牛仔骨很嫩同時牛肉味十足,調味的汁帶點酸比較特別,未必每個人都喜歡這種調味
但我是很喜歡~

娃娃菜
這個娃娃菜也很出色!首先煮得透,每一片菜葉都很軟林入味,其次調味很適中,很快就清空了

炸飯糰泡飯
這個菜式很有趣!球狀的是表面煎炸過的白飯團,裡面的飯是軟的,名副其實外脆內軟。吃的時候把飯糰撬開,充分泡到濃郁且配料豐富的湯黎,就可以吃到脆脆口感的高湯泡飯,很是美味!而且一直有蠟燭加熱,吃到最後還是熱熱的~

竹筒飯
這裡的飯是即叫即蒸的竹筒飯,如果你食餸需要一碗飯,那麼在點菜時請務必先點個竹筒飯,他需要約10-15分鐘才蒸好。送上來的時候熱騰騰~而且有藜麥在裡面,還帶陣陣竹筒香味,很推薦!

整體來說名館的點心、小炒都很出色,餐廳裝修很大氣,坐得很舒服,就是有中式餐廳都會出現的問題,有一點點嘈。餐廳提供的蕎麥茶很好喝!喜歡也可以買~ 那天點菜的時候本身想吃秋葵,店員很貼心地提醒我們當日的秋葵品質不太好,建議我們點別的青菜,真的太貼心了!!讓我半個月後想起都還記得!我會再encore 的!
2018-09-25
$200 (Dinner)
Celebration
  • 天山雪蓮燉海星
  • 蕎麥茶
  • 鑊仔生煎蓮藕餅
2018-10-05 427 views
話説阿爺生日,諗住帶佢食好d,所以就黎左呢間餐廳!其實平時行過都見到好多人等位,所以唔訂定位都唔知要等幾耐。呢度d環境都幾舒服,座位寬闊。見到旁邊仲有d對住窗既2人座位,既有私隱又可以睇到銅鑼灣鬧市既景色。一入座既時候仲有杯小麥茶,聞落有淡淡的麥子香味,飲落味道甘甜。芥末咸水角咸水角食就食得多,有芥末既真係第一次,但係又意外地好夾。芥末份量拿捏得好好,唔會話好辣,但你係食到個芥末味。咸水角餡料亦都好足。厚切叉燒皇都幾大碟,而且真係好厚切,大約有成寸厚,完全對得住個價錢。味道都幾好,外面焦香,入口鬆軟,味道香濃。雞翼釀糯米首先雞翼整得好靚,表面呈金黃色。表皮香脆,内裏肉質嫩滑,仲食到有肉汁。不過令我最意想不到既係,糯米係脆既。其實我本來好怕食糯米,因爲食少少就好膩好飽,不過呢個糯米炸完之後就完全無呢個問題。茉莉花蟹棒炒滑蛋蟹棒炒滑蛋都係成日都會食,滑蛋的確炒得唔錯,夠嫩滑。 加左茉莉花令個滑蛋更清香,幾特別。魚米之鄉原條Sea bass拎去炸,然後將魚肉加入飯同配菜炒,d飯炒到粒粒分明,夠乾身同有鑊氣,條魚都炸到好金黃香脆。七彩不切糕首先個賣相係幾好既,味道清甜,又唔會話太甜好膩,都幾適

七彩不切糕
首先個賣相係幾好既,味道清甜,又唔會話太甜好膩,都幾適合做飯後甜品

網紅小白兔
賣相精致,隻兔仔整得好似。味道有d似糯米池,眼睛同内裏既餡都係紅豆蓉,口感軟熟。

好少食中菜都會相機食先,賣相精致之餘,味道都好好,連菜名都係別出心裁。最重要係呢個價錢有呢個質素,其實性價比都幾高。
2018-10-04
$170 (Dinner)
Celebration
Birthday
2018-10-03 291 views
星期六同朋友食飯,因好耐冇食中菜,就揀左名館試下啦我地冇卜枱,只可以walk in, 還好時間尚早,唔洗等位。但係呢我地被安排坐係岀面,咁當然冇入面坐得咁舒服啦。坐低都餓餓地,就開始點菜。點左個黑松露小籠包,正呀,熱辣辣,又多湯,肉陷又唔鞋,我就覺得黑松露味唔夠突出,所以下次會試唔係黑松露嘅再黎一個櫻花蝦炒飯,櫻花蝦滿滿的,絕不欺場,啖啖飯都有櫻花蝦。炒飯亦好味,粒粒分明,亦不會感覺太油。到湯喇,料十分足,很濃,得好味,但略嫌個壺好細,有一半容量已經比湯料佔左,所以湯只每人喝到大概四個茶杯仔嘅份量。
星期六同朋友食飯,因好耐冇食中菜,就揀左名館試下啦

坐低都餓餓地,就開始點菜。

黑松露小籠飽

炒飯亦好味,粒粒分明,亦不會感覺太油。

和風櫻花蝦炒飯

天山雪蓮燉海星
黑松露小籠飽
和風櫻花蝦炒飯
天山雪蓮燉海星
2018-10-02 260 views
今天由朋友帶我去希慎廣場果間名館晚飯,佢去過一次覺得幾好,所以由佢帶路,由於我地六點半到達,所以唔使等候就有位!門口裝修幾企理,內𥚃坐位寬闊不覺擠迫!服務員帶入座,又幾熱誠招呼,奉上煎米茶同時介紹一下餐牌菜式!我地兩人點咗懷舊五香牛𦟌,紅油抄手,杬角肉鬆蒸秋葵,金黃球泡飯,同埋蜂蜜柚子蝦球!五香牛𦟌香腍可囗,分量也算足夠!紅油抄手,皮薄,鮮肉饀料也覺夠味而不太辣!㰖角肉崧蒸秋葵爽脆,配以咸味的肉崧和欖角蒸汁,又是十分之可口!蜂蜜柚子蝦球,這個菜做得好有心思,炸好的蝦球,淋上蜂蜜柚子糖醬,食味特別醒胃,上面那幾片薄薄的青檸,更有畫龍點睛的效果!金黃球泡飯,特別是在碟下面用酒精羔一路加熱,保持那泡飯的溫度,設計用心,那飯團泡在上湯內,色澤金黃,果然貼題,飯團外硬內軟,又特別,又可口,真是別出心裁!

五香牛𦟌香腍可囗,分量也算足夠!
紅油抄手,皮薄,鮮肉饀料也覺夠味而不太辣!
2018-10-02
$180 (Dinner)