2018-12-11
係油塘商場嘅3樓food court 居然有咁平靚正滑蛋飯!!之前見好多朋友食旺記叉燒滑蛋飯,搞到我經過都忍唔住入去試下!估唔到呢間旺記裝修咁四正,光猛整潔,統一用木元素,幾靚~同我想像中嘅冰室好唔同😂😂夜晚去到先知冇叉燒,唔緊要,點左蝦仁滑牛肉雙拼滑蛋飯 $58 送熱飲。首先,上菜快!其次,份量十足!大大碟飯,上面鋪滿牛肉同蝦!最後,好味道!!佢地滑蛋全部選用日本雞蛋,食落真係好想好滑,同日本餐廳d 滑蛋飯嘅滑蛋有得揮!真係覺得佢地滑蛋好出色!牛肉入味,又夠厚身,保留到牛肉質感同味道之餘又嫩滑!我鍾意佢地嘅牛肉唔會用鬆肉粉醃到冇曬牛肉質感,佢地保留到牛肉嘅口感,份量都唔少,食到最後一啖都仲有~蝦肉份量都ok,大大隻又爽口,唔會有雪味~係要夠鍋氣先做到!不得不提,佢地嘅甜豉油底好正,只有最底底嘅飯同面頭部分滑蛋吸收到甜豉油,好夾,好想用甜豉油撈曬d 飯!牛肉鮮蝦滑蛋飯好味啊!下次一定要食到叉燒滑蛋飯!
其次,份量十足!大大碟飯,上面鋪滿牛肉同蝦!
最後,好味道!!
牛肉鮮蝦滑蛋飯好味啊!下次一定要食到叉燒滑蛋飯!