2023-12-12
我地5位 入呢間野試一試 妹記的午餐啦,出餐速度就妹快,大概5 分鐘 就到,但係就出錯哂。原本嗌左個快餐 4 ,點知黎錯左另一個餐(豉椒鮮魷飯)。之後叫個啊叔換返岩既餐比我地。個啊叔就拎左張單去改啦。後來我地先發覺張單無改到,而係加多左個餐。姐係計多咗我地一個餐錢。當我地返去間舖同佢追討時,收銀啊姐態度極差,一直唔認佢地自己出錯,但我地有證有據,張單白紙黑字寫到明計多左一個餐錢,如果我地無理取鬧,我地5 個人 嗌左 5 個餐,正常會跟 5 杯 野飲啦。咁點解 第 6個餐會係 野飲呢。加上 佢地無話收左錢,我地 話check 返 CCTV。佢地就無聲出就轉移其他問題度。咁好明顯係心有「屎 」啦。依家唔係錢嘅問題,係原則問題。就算 有冇錯都好 係唔係應該以客為主,以服務態度為根呢。一間好既餐廳,野食味顧言之係重要,但服務態度道亦都重要啊。若果味道好,服務態度差會令到客人對整間餐廳的評價。所以兩者正正成為好既食市稱譽。最後呢間妹記大排檔總評分係 1分 都無。原本野食味道一般般,服務態度差到影響整體性。
佢地就無聲出就轉移其他問題度。咁好明顯係心有「屎 」啦。