2017-01-08
態度奇差,食物質素失望,崩口杯。。。呢間真的是莆田嗎? 這間真的是米之蓮一星嗎?雖然新開張不久,今次已經係第二次食。第一次食時,已經覺得麻麻,不過諗住佢係新開,可能員工未熟悉哩。呢日再去食,不但冇改善,仲差得好緊要添。鑽石山和銅鑼灣分店都經常去,但係呢間完全唔似樣,一d都唔似,好似係冒牌貨咁!先睇隻杯,咁快就崩咗2處,咁都俾客用?就算茶記而家都唔會用崩杯啦!煎煮小黃魚(斬件) $138,上枱時賣相超驚嚇,完全唔覺得佢係小黃魚,亂咁炒,份量少,仲要賣$138!去酒樓蒸條新鮮班仔都得啦!如果係煮得好味d都話吖,又油又鹹又冇肉,真係有種被騙嘅感覺!莆田肉酥卷$95,一個字!入面舊肉餅超重口味,唔好食!芥菜粥$78,完全唔掂。芋頭同粥都分離嘅,鑽石山分店煮得好好味㗎,呢間完全係唔似樣,唔好食!相都冇心機映。坐底揮手冇人理,服務員態度差,我知你忙,但都唔係咁嘅面口,咁嘅語氣掛!可能當日坐得近廚房,伙記又成日嗌交,好嘈!我嚟食飯,唔係去街市聽人嗌交㗎!執完枱嘅杯碟係凌空dump入車仔,水和食物渣彈出來,我張枱就係旁邊咋,趕客咩!好失望,好失望,好失望!下次都係去幫襯佢其他分店喇。
先睇隻杯,咁快就崩咗2處,咁都俾客用?就算茶記而家都唔會用崩杯啦! 煎煮小黃魚(斬件) $138,上枱時賣相超驚嚇,完全唔覺得佢係小黃魚,亂咁炒,份量少,仲要賣$138!去 酒樓蒸條新鮮班仔都得啦!如果係煮得好味d都話吖,又油又鹹又冇肉,真係有種被騙嘅感覺! 莆田肉酥卷$95,一個字[勁油]!入面舊肉餅超重口味,唔好食! 芥菜粥$78,完全唔掂。芋頭同粥都分離嘅,鑽石山分店煮得好好味㗎,呢間完全係唔似樣,唔好食!相都冇心機映。
好失望,好失望,好失望!下次都係去幫襯佢其他分店喇。