2019-09-25
平時搭車成日經過,都唔知原來附近開咗間新嘅雞煲,今次經過就同朋友試吓。小麻辣雞煲(半隻雞)諗住新開張抱住試吓嘅心態,叫咗半隻雞份量。師傅喺廚房煮到七成熟拎出嚟,遠處已經聞到好濃嘅麻辣味,上到枱有侍應幫我哋再煮一煮,完全唔洗自己郁手就有得食,又唔洗怕自己煮得唔熟,服務一流。隻雞好食,汁又夠濃味,只係小辣唔多夠辣,中辣或大辣應該會更加惹味!手工四寶丸總共有四款不同嘅丸類,蝦丸、墨丸、黑墨丸、鯪魚丸。其中黑墨丸最特別最好食,咬開入面有一粒粒細細粒嘅墨魚粒,彈牙得嚟又好香墨魚味!👍🏻自創爆芝紫菜響鈴卷呢到嘅響鈴好巨型,比起平時嘅食到嘅大條好多,而且裡面有紫菜同芝士,一咬落去啲芝士係個口都爆開咁,好濃芝士味🤤值得推介下麻辣雲呑用麻辣豬肉做餡,麻辣味都幾夠,又唔會太辣,朋友唔太食得辣都唔怕食唔到。黑豚豬梅肉門口仲有一個打卡位~
小麻辣雞煲(半隻雞)
手工四寶丸
自創爆芝紫菜響鈴卷
麻辣雲呑
黑豚豬梅肉
門口仲有一個打卡位~