ROYAL INN

Restaurant: ROYAL INN
Terms & Details:
2024-02-08 73 views
最近銅鑼灣皇室堡開咗間新店,入門口就有個吸睛又打卡able嘅水池,裝潢採用歐洲宮廷風,窗口位可以欣賞維園景色,整體空間感十足,食物方面主打多款法國料理同甜點,想去嘅記得要提前book位呀!Mango Passionfruit Crepe以捲餅形式呈現,層次感豐富,鬆軟又帶點咬口,芒果酸甜,十分好味🥭 Apple Cinnamon一大片上,班戟薄身,帶陣陣蛋香氣,面頭灑上開心果碎增添口感,配上超甜嘅蘋果玉桂同邪惡cream,幸福感滿滿🍎Blueberry Basque Burnt Cheese Cake細細一塊,巴斯克芝士蛋糕味道濃郁,鹹香味十足,搭配酸甜嘅藍莓醬同雪糕,喜歡🍰 另外有Chocolate Fondant,朱古力心太軟做到完美嘅流心效果,甜度適中,加埋雪糕,冰火交融🍫Tiramisu比想像中大份,味道balance,口感好creamy,入口即溶,性價比高!最後有Mixedberry同Chocolate Banana Smoothie,入口細膩,濃郁,真材實料,超級好味道~

經過這商場發現了這間新開的餐廳,裝潢華麗,法式風格,一於試試晚餐質素如何。•Lamb Wellington $298 給餐牌上的照片所吸引,點了一個招牌威靈頓羊架。等候的時間頗長,但一上枱,羊架香氣撲鼻,令人口水直流。賣相一流,外皮金黃酥脆,一刀切入時,肉質嫩滑多汁,搭配獨特的醬汁,啖啖滿足。食到的那一剎那,就覺得等侯時間很值得。😂威靈頓羊架是一道源自英國的經典菜式,將羊排包裹在酥皮中烘烤,保留了羊肉的鮮嫩多汁這餐廳特別炮製,在羊肉和酥皮中間還多加一層,加入了para ham黑松露和雜菇的stuffing,層次豐富心思細密,讓人垂涎欲滴。•Linguine Vongole $168 🍝 賣相又是一流!滿滿的意粉,大大隻蜆肉在pasta上。意粉細緻彈牙,蜆肉大隻又新鮮,味道濃郁味道不會過濃,沒有咸到怕的醬汁,辣度恰到好處,不會掩蓋了大蜆的鮮甜,反而增添了一絲刺激,讓人胃口大開。好食!•Banana chocolate crepe $88 + ice cream $18 甜品點了焦糖香蕉榛子朱古力班戟,餅皮不厚,包覆濃郁的香蕉滑順的榛子醬和濃郁的朱古力,層次豐富,吃下去的一刻幸福感一湧以上

Lamb Wellington $298

賣相一流,外皮金黃酥脆,

Linguine Vongole $168 🍝
賣相又是一流!滿滿的意粉,大大隻蜆肉在pasta上。
香蒜辣味鮮大蜆扁意粉

。這道甜點的份量適中,不會讓人覺得過於甜膩,而是讓人回味無窮。推介!

焦糖香蕉榛子朱古力班戟  $88 加雪糕  $18
焦糖香蕉榛子朱古力班戟  $88  &  ice  cream  $18

餐廳氣氛高雅,服務細緻周到。大廚用心烹飪,每道菜都好好食😍 又可以打卡😂!
滿足了味蕾,下次再encore~

As usual, menu for ref : D

香蒜辣味鮮大蜆扁意粉
焦糖香蕉榛子朱古力班戟  $88 加雪糕  $18
2024-02-07 72 views
趁住維園年宵乾貨開返,我哋諗住食完晏就去行維園花市。最近維園的商場應該是皇室堡,見到3樓有一間西餐地方夠大,又有set lunch,所以我哋就去試吓。我哋叫咗一個豬鞍,一個三文魚意粉set lunch仲跟埋南瓜湯,同埋餐飲。南瓜湯非常之稠密,香滑,仲有餐包,餐包食落去是比較彈牙的麵粉,口感一流。Mixed Berries smoothie上面有一層忌廉,雖然邪惡,但是飲完非常開心,真係有Berry碎,好似雪糕咁。Flap white好香咖啡豆味,值得喺度叫咖啡。黑毛豬安上碟嘅時候已經幫你切好,適合懶人, Gravy整得好入味,最健康的是有番薯蓉盤碟,甜甜地,高纖。三文魚扒10分大嚿,成碟意粉基本上兩個人先食得晒,這個意粉10分特別,叫做戒指粉,掛汁非常多,煙煙韌韌,青醬亦都非常之入味。食完晏啱啱好,行一行維園年宵,消化一下。

Flap white好香咖啡豆味,值得喺度叫咖啡。

食完晏啱啱好,行一行維園年宵,消化一下。
今次想慶祝生日,揀左環境靚,可以打卡,食物又唔錯,價錢合適既Royal Inn 食生日午餐🥳一入門口就見到好靚既噴水池,打卡一流坐呢張圓枱就可以有噴水池做背景店內位置都好多,好舒服仲有靠窗位置可以望到維園環境真係唔錯,同朋友食飯傾下計都好適合👍🏻Set lunch 一個價錢包左前菜、主食同飲品🥤揀左南瓜湯同煙鴨胸紅菜頭藜麥沙律🥗南瓜湯好好味😋好香好滑沙律份量都幾多,味道岩岩好主食揀左👍🏻燒安格斯西冷牛扒8安士(5成熟)牛扒幾香👍🏻食落都幾多肉汁牛扒可以點個汁一齊食,味道更豐富加上有沙律菜同薯仔粒都配菜都幾match❤️另外揀左🍝燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉呢個戒指意粉幾特別,食落幾有咬口三文魚煎得香脆,同香草忌廉個汁好夾係好食得黎又特別既意粉❤️最後叫左個🎂藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕💜呢個芝士蛋糕好味😋雪糕同d杏仁片夾埋好食點甜品時可以同侍應講想寫咩字🥳餐廳可提供寫字服務👏🏻慶祝影相打卡真係岩晒😙總括而言,Royal Inn 呢間餐廳環境一流,野食唔錯,價錢合適,黎慶祝非常好👍🏻我地有提早book位,坐坐下都坐滿晒人,生意幾好,唔想walk in 排隊建議可提早book位,基本上個個位都好

一入門口就見到好靚既噴水池,打卡一流
坐呢張圓枱就可以有噴水池做背景

店內位置都好多,好舒服

仲有靠窗位置可以望到維園
環境真係唔錯,同朋友食飯傾下計都好適合👍🏻

Set lunch 一個價錢包左前菜、主食同飲品🥤
南瓜湯及煙鴨胸紅菜頭藜麥沙律

揀左南瓜湯同煙鴨胸紅菜頭藜麥沙律🥗
南瓜湯好好味😋好香好滑
沙律份量都幾多,味道岩岩好
燒安格斯西冷牛扒8安士

主食揀左👍🏻燒安格斯西冷牛扒8安士(5成熟)
牛扒幾香👍🏻食落都幾多肉汁
牛扒可以點個汁一齊食,味道更豐富
加上有沙律菜同薯仔粒都配菜都幾match❤️
燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉

另外揀左🍝燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉
呢個戒指意粉幾特別,食落幾有咬口
三文魚煎得香脆,同香草忌廉個汁好夾
係好食得黎又特別既意粉❤️
藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕

最後叫左個🎂藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕💜
呢個芝士蛋糕好味😋雪糕同d杏仁片夾埋好食

總括而言,Royal Inn 呢間餐廳環境一流,野食唔錯,價錢合適,黎慶祝非常好👍🏻我地有提早book位,坐坐下都坐滿晒人,生意幾好,唔想walk in 排隊建議可提早book位,基本上個個位都好岩打卡❤️推介想同朋友食飯慶祝,又想搵個靚地方既你地😙

2024-02-07
$200 (Lunch)
南瓜湯及煙鴨胸紅菜頭藜麥沙律
燒安格斯西冷牛扒8安士
燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉
藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕
2024-02-07 42 views
Royal INN 之前係尖沙咀食過一次 都幾喜歡宮廷氛圍的西餐廳 最近發現銅鑼灣皇室堡都開左一間分店 就決定再去食晚餐🥣主食: 招牌威靈頓羊架 🍖既然要外出用膳 梗係要點一些特色菜 威靈頓牛扒就食過 今次係羊架配搭 一於都叫黎試一試e個好考功夫的菜式金黃色的酥皮 花紋細緻有層次感 質地酥脆 包裹着羊架 羊架羶味唔重 易入口 搭配青菜薯粒 賣相亦吸引 當中火喉同心機都缺一不可紅酒燴牛肋肉意大利飯紅酒味香 🍷 牛肋肉燴得好淋軟 Risotto 的飯粒粒粒分明 吸收汁料的精華 飽肚感十足甜品: 焦糖香蕉榛子朱古力班戟🥞打卡 able😍 焦糖味香蕉人配上朱古力榛子醬係傳統嘅絕佳配搭 餅皮一貫輕薄 作為甜品亦唔會太大負擔而且賣相吸引令人滿足飲品🍸: Mixed berry Smoothie Grapefruit. lemon sodaSmoothie 亦有三種口味選擇今次兩杯都係莓果味 Lemon soda則較輕怡清新 Smoothie 口感層次則較豐富兩杯都靚靚打卡 💕整體的晚餐體驗除左環境舒服 野食質素亦唔錯 好適合朋友三五知己一周聚餐傾計💬

主食:

2024-01-31
Type of Meal
Dinner
2024-02-06 26 views
Royal Inn以靚靚的裝潢及擺設聞名,舒適的用餐環境深得我們的喜愛。今天發現皇室堡裡開了新分店,毫不猶豫進去試下。餐廳空間較K11的分店更為寬敞,門口的噴水池更凸顯餐廳高貴,還沒入座就能感受到舒適用餐氛圍。今次點了—🍴炭燒8oz安格斯裙柳牛扒牛扒上桌前就切成一片片易入口,外皮烤的焦酥,切面呈現誘人的粉色。Medium的熟度恰好沒有血水,裙柳的部位略帶筋口感上較有咬勁,肉質偏硬和紮實😜🍴法式大蒜蘑菇忌廉烤雞有別於一般的烤雞做法,將半隻烤雞放入忌廉濃湯裡,實在是很特別。烤雞肉質細嫩,即使雞胸部位也不會乾柴,味道本身有簡單調味,沾著忌廉湯汁更滑順可口。配菜有薯仔紫薯大蔥等,澱粉的參與飽足感大增。整體而言,餐牌選擇多樣,食物味道很棒,餐點價位偏高,環境舒適裝潢亮麗,用餐環境氣氛都很棒。

今次點了—

🍴炭燒8oz安格斯裙柳牛扒

🍴法式大蒜蘑菇忌廉烤雞

2024-02-06 3150 views
今次嚟到Royal Inn搵食!好耐冇去銅鑼灣、咁啱喺皇室堡見到royal inn、餐廳入口有座小型噴水池和天花吊燈、散發出高貴優雅的氣派,內裏裝飾佈置亦充滿法式浪漫氣氛。除咗用餐環境設計吸引、獨特的多國菜式加上擺盤鮮艷奪目亦是餐廳優勝之處。鮮牛肉他他配燒牛骨髓($188)唔係好多地方食到,因為食材的鮮度同質量一定要好高水準先唔會食到肚痛,呢度做得好好,鮮牛的肉味香濃口感軟綿綿,配上蛋香和燒骨髓的油香、算是絕配。香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞($158)黑松露醬係西餐嚟講係基本野,小雲吞入面都有黑松露肉餡。但個人認為MVP係豬面頰肉,香脆酥軟食到停唔到口,齒頰留香。法式芝士焗生蠔($28@)另外見到法式芝士焗生蠔做緊優惠推廣,又忍唔住想過吓口癮,呢道菜做得好的要點係唔會overcook令到蠔肉縮水乾爭爭,保留鮮味同時芝士煙肉的香濃脆口點綴剛剛好,冇喧賓奪主。香煎北海道帶子番紅花意大利飯($208)帶子鮮甜不在話下,由高級調味料番紅花煮成的意大利飯軟硬度適中、加上巴馬臣芝士溶化後creamy香濃,再三回味。最後要再讚多次每道菜的擺盤真的非常適合打卡,一定迷倒一眾女性歡心。Mixedberr
今次嚟到Royal Inn搵食!
好耐冇去銅鑼灣、咁啱喺皇室堡見到royal inn、

鮮牛肉他他配燒牛骨髓($188)
鮮牛肉他他配燒牛骨髓

香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞($158)
香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞

法式芝士焗生蠔($28@)
法式芝士焗生蠔

香煎北海道帶子番紅花意大利飯($208)
香煎北海道帶子番紅花意大利飯

Mixedberry smoothie ($52)
莓味香濃、而且夠大杯、
味道不錯!

法式芝士焗生蠔
香煎北海道帶子番紅花意大利飯
Mixedberry smoothie
2024-02-06 46 views
之前去過尖沙咀INN,好鐘意唯美拱門和周圍佈滿了花花💐得知INN銅鑼灣開左新店,一定要同妹妹黎影相先😚 歐洲風格的設計,門口噴水池非常吸晴,加埋水晶燈和天花鏡面反射效果,裝潢典雅!里面空間夠,坐得舒服,我地去到的時候近窗邊位置已經坐滿~ 兩個人點了一個set lunch和散叫幾道菜,整體都高質!推介🥩 Grilled siolin steak lunch (set) 燒安格斯西冷牛扒8oz $208選擇了Medium rare,火喉啱啱好,入口啖啖肉亦夠juicy,肉質軟腍,配上醬汁夠哂惹味。🦞 Lobster bisque 龍蝦湯+ $38濃郁順滑,有食到龍蝦味,略嫌有點鹹。☕️ Cappuccino 泡沫咖啡 + $20味道正常,拉花靚呀!🥘 Lobster seafood paella 波士頓龍蝦西班牙海鮮飯358口感非常豐富,海鮮份量充足,龍蝦勁大隻呀!飯面佈滿龍蝦、青口、魷魚、蜆肉、海鮮飯濕度剛剛好,軟硬適中,好適合兩個人開心share。🪿 Goose terrine with foie gras 法式鵝肉醬配鵝肝 $158 欣賞餐廳配上無花果減低單吃鵝旰的膩度,擺盤很好看!🍫

🦞 Lobster bisque 龍蝦湯+ $38
濃郁順滑,有食到龍蝦味,略嫌有點鹹。

☕️ Cappuccino 泡沫咖啡 + $20
味道正常,拉花靚呀!

欣賞餐廳配上無花果減低單吃鵝旰的膩度,擺盤很好看!

🍫 chocolate fondant 朱古力心太軟配雪糕 $108
絕對是被甜品耽誤的餐廳?!😍 外脆內軟,切開可見香氣滿溢的朱古力內餡,絕配雪糕、忌廉、脆脆,完美 💯
2024-02-05 26 views
位於銅鑼灣皇室堡的 Royal Inn,以歐陸宮廷設計做主題的餐廳,獨特的法式圓拱門、華麗的水晶吊燈和地道的法式藤椅,尤其引人注目的還有巨大的羅馬許願池,即刻吸引我地黎拍照打卡呀。此外,除了大龐之外,餐廳亦設有窗邊位置,可以欣賞維園景致。不過,愛玩小生就沒有去參觀啦。餐廳提供豐富的法國菜單,包括海鮮、豬羊牛、意粉、飯和甜品等。愛玩小生就跟試了炭燒八安士安格斯平鐵牛排($328)、西班牙海鮮炒飯($358)及生蠔($58/2隻)。炭燒八安士安格斯平鐵牛排我們選擇medium熟度,呈現粉紅色均勻,保留肉汁和嫩度。味道鮮美,搭配鹽調味,配菜的千層薯也美味。不僅風格獨特,連每個細節都經心設計,是一個值得品嚐的用餐地點。西班牙龍蝦海鮮炒飯西班牙海鮮炒飯有豐富的海鮮配料,有大大隻龍蝦,亦有新鮮的蝦和魷魚,還用上香氣四溢的三文魚。米飯吸收了龍蝦湯的美味,每一粒都充滿了濃郁的海鮮風味,有少少偏咸但可接受。龍蝦肉質鮮美,炒飯的底部飯焦和三文魚皮都非常香脆,值得一試。法式焗蠔新鮮的生蠔以特製的法式醬汁和奶酪結合,再加入煙似粒,經過高溫烘烤而成。這種烹飪方式令生蠔的鮮美和奶酪的香濃融合在一起,奶酪的融化更為

炭燒八安士安格斯平鐵牛排

西班牙龍蝦海鮮炒飯

法式焗蠔
新鮮的生蠔以特製的法式醬汁和奶酪結合,再加入煙似粒,經過高溫烘烤而成。這種烹飪方式令生蠔的鮮美和奶酪的香濃融合在一起,奶酪的融化更為料理增色不少呀!

聽說Royal Inn 在尖沙咀都有分店,裝潢都具特色,有機會再跟大家分享!

法式餐廳 Royal Inn
地址︰銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
☞ 銅鑼灣 ROYAL INN ☜ ———————————————上次食過呢間覺得幾好食,今次帶個friend嚟慶祝生日🙈———————————————◊ 炭燒8oz安格斯裙柳牛扒 ($298) ◊牛嘅呢個部位食落比較韌,但因為我哋嗌三成,所以都還可以。呢一塊牛扒嘅牛味好香,而且其實八安士份量都好多😆美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5 ◊ 辣炒西班牙八爪魚 ($148) ◊八爪魚大大粒,咬落仲要好彈牙。一齊炒嘅薯仔都好香,好粉糯,啲菜同辣椒食落好惹味,配上脆片食落有多重口感😚美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 白松露薯條 ($78) ◊呢個係上次嗌過嘅嘢再encore😝美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞 ($158) ◊平時唔太鍾意食水餃雲吞,但意大利嘅小雲吞就唔同啦,表面痴上香濃嘅松露忌廉汁,配上Jim面頰肉,好香又好食😍美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 自家製藍莓醬士多啤梨班戟 ($88) ◊班戟嘅皮軟腍腍而又帶點煙靭,藍莓醬食落唔會太酸,越食越開胃,而且仲有大量嘅莓,係一個又靚又唔會太邪惡嘅甜品😎美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 茶 - 白桃果園、美果洋甘菊 ($42+4
☞ 銅鑼灣 ROYAL INN ☜
———————————————
上次食過呢間覺得幾好食,今次帶個friend嚟慶祝生日🙈
◊ 炭燒8oz安格斯裙柳牛扒 ($298) ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5

◊ 辣炒西班牙八爪魚 ($148) ◊

◊ 白松露薯條 ($78) ◊
呢個係上次嗌過嘅嘢再encore😝

◊ 香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞 ($158) ◊

◊ 自家製藍莓醬士多啤梨班戟 ($88) ◊

◊ 茶 - 白桃果園、美果洋甘菊 ($42+42) ◊
兩壺茶都係意料之中嘅味道,飲落都幾香濃🤩
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5
📍:
ROYAL INN
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖

#為食豬在銅鑼灣 #銅鑼灣美食
#foodblog #西式菜 #牛扒 #八爪魚 #薯條 #香港美食 #香港餐廳
2024-01-24
$450 (Dinner)
Birthday
同朋友慶祝生日,專登搵間靚裝修的餐廳吃飯但落完order都冇人斟水,叫佢斟水嘅時候佢又加啲滾水落去完全飲唔到,唯有叫佢比一樽水我哋自己斟之後另外一台人坐低咗情況一樣,冇人呢斟水要叫!叫咗兩個餐食物都OK,個碟好大,啲份量感覺好少,然後送嘢嚟嘅侍應會擺一次碟,佢就望吓自己啲指甲有冇花左,真係見到都白眼了之後叫咗杯咖啡有奶又冇糖,叫佢攞包糖又變咗包白糖不是咖啡糖,另外咁大個餐廳連代糖都冇,真係去麥當勞買返杯$12算….
同朋友慶祝生日,專登搵間靚裝修的餐廳吃飯
之後另外一台人坐低咗情況一樣,冇人呢斟水要叫!
2024-02-01
$250 (Lunch)
  • 燒八爪魚墨魚汁意大利飯
2024-02-03 78 views
呢個地方好elegant,黎到有貴婦既感覺,點佢既午餐或下午茶餐一d都唔貴,好有藝術氣息,會想來high tea.我只係叫左一個午餐,係losbter 牛角包,汁係losbter bisque,龍蝦肉都唔少,彈牙好食,加埋滑蛋唔錯,真係好滑架。牛角包好脆,一層層,好正。叫左杯凍檸茶,個杯好靚呀,有花紋。呢度仲要有個噴水池,真係wow左出來。有d display好有文藝復興既風格,太正啦!好似去左轉歐洲咁呀!
2024-01-13
💭銅鑼灣皇室堡新開咗一間法式餐廳好鐘意呢度嘅裝修 宮廷風嘅設計 非常華麗🏰一入門口就已經見到好大個水池係中間加上有大個水晶吊燈、雲石枱、黑白格地磚、落地大玻璃等等,絕對係打卡之選😍同朋友黎到正正係tea time嘅時間見佢有個Tea Set只需要$388 for 2有鹹點、甜點同包兩杯$28以下飲品性價比都幾高👍🏻賣相仲好吸睛添─═★:;*─═☆:;*─═★:;*─═☆:;*─═★:;*🔸底層係鹹點 用料十足 主要係海鮮係主▲ 龍蝦多士 ▲ 蟹肉三文魚子鬆餅 ▲ 黑魚子三文魚西米薄脆 ▲ 香煎北海道刺身帶子▫️香煎北海道刺身帶子帶子煎到好香口,下層係炸帶子,2個唔同嘅口感好特別好夾!▫️黑魚子煙三文魚西米薄脆西米薄脆脆卜卜,配煙三文魚片同鹹香的黑魚子,口感豐富!🔸中間個層▲ 巴馬火腿蜜瓜 ▲ 摩洛哥芝士餅乾 ▲ 鴨肝慕絲配無花果▫️鴨肝慕絲配無花果賣相好特別,慕絲帶有鵝肝濃郁嘅味道,質地幾滑▫️ 巴馬火腿蜜瓜大大件,蜜瓜好甜,配巴馬火腿嘅鹹香味係經典組合,好正!🔸甜點▲ 巴克斯芝士蛋糕 ▲ 迷你鮮果撻▲ 柑橘瑪德蓮貝殼蛋糕 ▲ 馬卡龍▫️巴克斯芝士蛋糕芝士層濃郁滑順,帶有小小乳酸味道,面頭有小小

💭銅鑼灣皇室堡新開咗一間法式餐廳

🔸底層係鹹點 用料十足 主要係海鮮係主
▲ 龍蝦多士 ▲ 蟹肉三文魚子鬆餅
▲ 黑魚子三文魚西米薄脆 ▲ 香煎北海道刺身帶子

▫️香煎北海道刺身帶子
帶子煎到好香口,下層係炸帶子,2個唔同嘅口感好特別好夾!

▫️黑魚子煙三文魚西米薄脆
西米薄脆脆卜卜,配煙三文魚片同鹹香的黑魚子,口感豐富!

🔸中間個層
▲ 巴馬火腿蜜瓜 ▲ 摩洛哥芝士餅乾 ▲ 鴨肝慕絲配無花果

▫️鴨肝慕絲配無花果
賣相好特別,慕絲帶有鵝肝濃郁嘅味道,質地幾滑

▫️ 巴馬火腿蜜瓜
大大件,蜜瓜好甜,配巴馬火腿嘅鹹香味係經典組合,好正!

🔸甜點
▲ 巴克斯芝士蛋糕 ▲ 迷你鮮果撻
▲ 柑橘瑪德蓮貝殼蛋糕 ▲ 馬卡龍

▫️巴克斯芝士蛋糕
芝士層濃郁滑順,帶有小小乳酸味道,面頭有小小藍莓醬✨

▫️柑橘瑪德蓮貝殼蛋糕
蛋糕鬆軟濕潤,帶有柑橘清新香氣🥧

🔸Avocado smoothie
我同朋友都係牛油果愛好者,成杯飲品係好濃厚牛油果味,冰沙嘅質地綿密,口感柔滑,飽肚之餘係勁滿足👍🏻😍

🔸Grapefruit lemon soda
好清新,葡萄柚同檸檬嘅酸甜味道飲令人口感舒爽,亦都係非常解渴👍🏻

2024-02-02 60 views
Royal Inn喺銅鑼灣嘅新分店開張喇!新店同樣走高雅路線,一入門口就有個圓形噴水池,加埋巨型水晶吊燈,勁打卡!燒三文魚香草忌廉手工戒子意粉 $168三文魚煎到魚香脆,魚肉僅熟,出色之作!配菜亦特意cut成同戒子意粉相同嘅大小,勁有心思!法式大蒜蘑菇忌廉烤雞 $238大蒜蘑菇忌廉汁濃度啱啱好,煎香咗嘅大蔥、洋蔥、磨菇等均勁滋味!烤雞皮香肉嫩,加少少炸大蔥絲,又香又惹味!薯仔索晒啲精華,一樣咁好味!推介!精選甜品拼盤 $138鮮果撻就脆身,Good!馬卡龍有士多啤梨同埋開心果口味,甜度適中,正!芝士蛋糕有爆多嘅藍莓醬!焦糖脆脆又脆又甜!拼盤仲跟一個新鮮嘅百香果,每款甜品都加少少,可以增添清新嘅感覺!

燒三文魚香草忌廉手工戒子意粉 $168

法式大蒜蘑菇忌廉烤雞 $238

精選甜品拼盤 $138

2024-01-31 93 views
早幾日係銅鑼灣工作完,有點肚餓,食埋野先返屋企,我去了Royal Inn食。一踏入餐廳,已被華麗設計吸引住,仲有一個噴泉,真係好少見。主菜點了紅酒燴牛肋肉意大利飯 Red wine braised beef risotto 。賣相精緻。牛肋肉肉質夠稔身,份量也不少。意大利飯軟硬適中,啱我口味,吸收晒牛肋肉精華。甜品不可少,揀左焗蘋果金寶配雲尼拿醬 Apple Crumble。好耐無食焗蘋果金寶,見到就想點來食。上枱時,已香味撲鼻。外層脆身,饀料有吾少蘋果肉,甜甜酸酸,食完野食最好不過。飲品揀左Cappuccino。不但拉花靚,口感夠幼滑,也易入口,不需要加糖。這一餐好飽,好滿足。

一踏入餐廳,已被華麗設計吸引住,仲有一個噴泉,真係好少見。

賣相精緻。

牛肋肉肉質夠稔身,份量也不少。

意大利飯軟硬適中,啱我口味,吸收晒牛肋肉精華。

好耐無食焗蘋果金寶,見到就想點來食。

上枱時,已香味撲鼻。

外層脆身,饀料有吾少蘋果肉,甜甜酸酸,食完野食最好不過。

飲品揀左Cappuccino。

不但拉花靚,口感夠幼滑,也易入口,不需要加糖。

這一餐好飽,好滿足。