2019-06-18
今日放工有d晏,同同事一齊食埋晚餐先返屋企,佢推介左位於時代廣場ge呢間四川菜。餐廳鋪面十分舒適及寬敞。餐牌有好多選擇,粵菜川菜都有唔少。龍井餐前小食,好開胃揀番個前菜,海蜇皮蛋,海蜇十分爽口,很有咬口。份量2個人share岩岩好。紅油抄手,呢度ge抄手比平時食開ge細,細細粒,不過份量比平時多。絕對唔可以睇小呢一個抄手,辣勁十足,我就keep住嗌辣再keep住食。渝洲涼麵,呢個都係辣辣地,將d麵同配菜撈埋一齊,食落好有層次。由於想食番d菜類中和下,就揀左個紅燒豆腐煲。呢個煲嘅份量十足,豆腐仲多過菜。招牌咕嚕肉,呢個真係好好味,炸得好香口,色香味俱全,my favourite。避風塘豉椒炒大蜆,豉椒味好出,d蜆大大隻,炒得好入味,呢個食到唔停口。Overall 所有野食都唔錯,而且坐得舒服,價錢亦合理,係同朋友仔聚會傾計好地方。
餐廳鋪面十分舒適及寬敞。餐牌有好多選擇,粵菜川菜都有唔少。
龍井
餐前小食,好開胃