2022-07-17 381 views
上星期考晒試終於可以出關啦,天氣熱辣辣🥵,都係hea行商場比較岩我哋,近近地去D.Park行下,見到剛開張一星期左右既日式料理店 #三代目,古典日式紅黑木系格調⛩,裝潢平實簡潔,都幾舒適;食物有刺身、壽司🍣,又有熟食🍱,滿足到大人細路,一於試試。🥢松露紋甲墨魚好清新既涼拌前菜,蕃茄青瓜加醋醃制,加上新鮮墨魚🐙,口感嚼勁十足,酸酸地好開胃,不過就唔太食到松露味。🥢佃煮小女子核桃蜜糖合桃加上小魚乾,鹹鮮鬆脆,別有一番風味。🥢一口壽司絕對唔係細細件,連原塊紫菜,鐵架上枱都幾有氣勢。火炙帶子雪白巨型,炙燒後鮮味和焦香味交融,相當高質。粉紅吞拿魚蓉口感冰涼,入口即溶,清新鮮甜,好啱夏天食,紫菜自己包,保持爽脆口感,兩款都各有特色。🥢串燒拼盤分別有雞肉京蔥、牛肉露筍卷、甜薯三款🍢。燒烤既香氣,配上高質既和牛、雞肉,簡簡單單已經好好味。🥢紫蘇燒豚梅肉拉麵用了雙料湯頭餚煮,夾集豬骨的香濃和雞湯鮮甜,湯底濃而不俗,拉麵硬度適中🍜,浸住熱湯仍保持韌度和口感。燒豚肉即叉燒片,稔滑入味,有化皮效果,炆煮火喉拿揑恰當,仲有半熟溏心蛋,成碗麵唔花巧但卻好有水準😋。🥢汁燒五花豚丼採用肥瘦均稱的秘製五花肉,加上惹味燒
上星期考晒試終於可以出關啦,天氣熱辣辣🥵,都係hea行商場比較岩我哋,近近地去D.Park行下,見到剛開張一星期左右既日式料理店 #三代目,古典日式紅黑木系格調⛩,裝潢平實簡潔,都幾舒適;食物有刺身壽司🍣,又有熟食🍱,滿足到大人細路,一於試試。

🥢松露紋甲墨魚

🥢佃煮小女子核桃
蜜糖合桃加上小魚乾,鹹鮮鬆脆,別有一番風味。

🥢一口壽司

🥢串燒拼盤

🥢紫蘇燒豚梅肉拉麵

🥢汁燒五花豚丼
採用肥瘦均稱的秘製五花肉,加上惹味燒汁,每一口充斥肉香和香軟珍珠米的鹹甜交錯,口感豐富,不經不覺就食晒成碗,連小朋友都好欣賞。

除左食物,仲附設手搖茶店 #三茶 提供即沖手調飲品,堂食或外賣都得。

🍹鮮芒果百香烏龍
酸酸甜甜既芒果和百香果,加上清而不澀的烏龍茶,清新而帶回甘,夠冰凍同夠fresh, 啱晒咁熱既天氣飲。

🧋沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍
忘記了減甜,但驚喜地全甜亦唔會好甜喎,奶和茶味比例完美,奶味沒有搶去茶的清新,珍珠煙韌軟硬適中,好有咬口。

整體上貫徹實而不華的路線,沒有太嘩眾取寵的元素,純以高質食材和配搭取悅客人;阿囡今次食左好多,能吸引到小朋友開懷大吃,就知佢咩料啦👍
2022-07-15
$300 (Dinner)
雖然見到新開張時嘅openrice很多位第3、4等級會員嘅食評一面倒讚賞某幾樣特定的料理時已經知道未必是實況,但見新開張一排,就算要等一段時間都照試吓啦。起初見佢本Menu都整得好靚同埋價錢唔平,所以對嘢食都有一定嘅期望。我地叫咗一碗紫蘇燒豚梅肉拉麵、鹽燒牛舌丼、炸雞軟骨、燒白鱔串同埋火炙帶子。先嚟咗火炙帶子,帶子肉都算大隻,炙燒完嘅香味都還可以,但鮮味欠奉。跟住就到白鱔串,本身食開居酒屋嘅白鱔串就係鍾意啲肉夠爽夠新鮮,魚皮一般都會燒至脆香。呢度嘅白鱔串實在令我失望,魚肉淋而不爽,魚皮一啲都唔香脆,再加上調味並非平時居酒屋鹽加黑椒,而係搽咗醬油喺面,同平時居酒屋食開嘅白鱔根本係兩回事。撇除醬油味,白鱔一啲味都冇。跟住到紫蘇燒豚梅肉拉麵,湯底比較單調、冇特別,拉麵食落口感一般,雖然係硬身,但欠缺彈性。唯一亮點係塊燒豚梅肉,係有油香。整體拉麵嘅質素似連鎖拉麵店味X,質素如何大家自行判斷。接近$100嘅價錢出面有好多更正宗更好食嘅選擇。最後到牛舌丼,正常牛舌應該咬落口感爽脆彈牙,油香味濃。奈何今次食嘅牛舌非常韌,油香之缺,完全表現出好牛舌標準嘅相反。飯亦都唔夠熱,醬汁食落似係超市買到嘅燒肉醬

最後到牛舌丼,正常牛舌應該咬落口感爽脆彈牙,油香味濃。奈何今次食嘅牛舌非常韌,油香之缺,完全表現出好牛舌標準嘅相反。飯亦都唔夠熱,醬汁食落似係超市買到嘅燒肉醬汁。

仲有餐廳免費提供嘅熱茶都顯得餐廳水準不足,這個價位的日本餐廳理應做得好少少,佢嘅質素似係茶餐廳嗰啲得茶色嘅水,淡而無味。

另外,三代目附設茶飲店,但落單時問職員能否點茶飲店的飲品時被告知不能,但我亦見到其他堂食客人能成功落單茶飲店的飲品,究竟是哪一位店員理解錯誤無從稽考,但明顯是店員內部溝通、指引不足所致。

總括而言,三代目性價比低,用此價格能在出面找到很多更好食更正宗的日本料理。我明白這間餐廳想提供非常多種類的日式料理供客人選擇,以擴闊客源。但奈何每種料理的質素都略欠水準,似乎要挽留顧客作第二次光顧有一定難度。希望餐廳能先集中火力提升某些菜式的水準,打造招牌菜,吸引回頭客才是上上之策。

☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:高質日式拉麵居酒屋「三代目」一連於北角及荃灣登陸以自家製拉麵,拌麵,丼飯,壽司串燒,炸物為sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ裝潢以紅黑色為主調配上簡約木系元素環境氣氛相當不俗呢.◈ 佃煮小女子核桃用於佐酒,真係一流魚乾及核桃上沾滿蜜汁甜甜蜜蜜,口感香脆又帶咬勁.◈ 雜錦天婦羅吾係一般常見的雜錦天婦羅而係海老,粟米,紫菜墨魚海老:肉質結實彈牙,食得出以新鮮海老所炸粟米:已去芯,口感脆脆又清甜紫菜墨魚:外層係脆口紫菜,內裡係彈牙墨魚.◈ 一口壽司紫菜比一般壽司更大塊口感更佳,紫菜味更濃有火炙帶子及粉嫩吞拿魚前者微焦鮮嫩,後者入口即溶.◈ 紫蘇燒豚梅肉拉麵湯頭係豬骨濃湯每日以超過10小時熬制而成,味道超濃郁而豚梅肉先以火槍炙燒再塗上紫蘇汁,中和膩感仲有荀片,流心蛋做伴碟.◈ 宮崎辛稻庭湯頭味道辛辣惹火隨伴住蛋花,肉碎,韭黃,韭菜等令口感同層次感都得以提升烏冬口感煙韌帶嚼勁掛到辛辣湯汁,食得好過癮.◈雪芝大紅袍 。沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍特設飲品外賣部,與手搖茶品牌「三茶」合作吾止可飲到梳打,清/梅酒,生啤仲可飲到醇香茶品雪芝大紅袍:奶蓋厚身,口感柔滑綿密加上大紅袍茶底,茶香味濃沖繩黑糖牛乳
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
高質日式拉麵居酒屋「三代目」
一連於北角及荃灣登陸
以自家製拉麵,拌麵,丼飯,壽司
串燒,炸物為sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ
裝潢以紅黑色為主調配上簡約木系元素
環境氣氛相當不俗呢

◈ 佃煮小女子核桃
用於佐酒,真係一流
魚乾及核桃上沾滿蜜汁
甜甜蜜蜜,口感香脆又帶咬勁

◈ 雜錦天婦羅
吾係一般常見的雜錦天婦羅
而係海老,粟米,紫菜墨魚
海老:肉質結實彈牙,食得出以新鮮海老所炸
粟米:已去芯,口感脆脆又清甜
紫菜墨魚:外層係脆口紫菜,內裡係彈牙墨魚

◈ 一口壽司
紫菜比一般壽司更大塊
口感更佳,紫菜味更濃
有火炙帶子及粉嫩吞拿魚
前者微焦鮮嫩,後者入口即溶

◈ 紫蘇燒豚梅肉拉麵
湯頭係豬骨濃湯
每日以超過10小時熬制而成,味道超濃郁
而豚梅肉先以火槍炙燒
再塗上紫蘇汁,中和膩感
仲有荀片,流心蛋做伴碟

◈ 宮崎辛稻庭
湯頭味道辛辣惹火
隨伴住蛋花,肉碎,韭黃,韭菜等
令口感同層次感都得以提升
烏冬口感煙韌帶嚼勁
掛到辛辣湯汁,食得好過癮

◈雪芝大紅袍 。沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍
特設飲品外賣部,與手搖茶品牌「三茶」合作
吾止可飲到梳打,清/梅酒,生啤
仲可飲到醇香茶品
雪芝大紅袍:奶蓋厚身,口感柔滑綿密
加上大紅袍茶底,茶香味濃
沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍:鮮奶味濃厚而突出
加上淡淡嘅黑糖香,珍珠煙韌夠彈性

◈ 松露紋甲墨魚
墨魚沾上醬汁,味道清爽,酸酸甜甜的
仲有蕃茄,青瓜,木耳等
作為前菜最適合
2022-07-16 127 views
作為荃灣人 Dpark有幾間新店進駐 依間三代目居酒屋🏮係香港第二間分店 主打日本菜 有唔同既日式小食 丼飯 拉麵 天婦羅 串燒 壽司等等 選擇好多 最特別係有自家品牌【三茶】手搖茶 超吸引der ੭ˊᵕˋ੭🔺佃煮小女子核桃 🥜朋友想食核桃 細細份幾惹味 咬落幾香脆 (ˆ ڡ ˆ)🔺松露紋甲墨魚🦑前菜冷盤黎 有青瓜片同蕃茄片 墨魚份量都唔少 細細粒 都幾好食同好開胃·w·🔺雜錦天婦羅 🍤天婦羅勁豐富 (海老 粟米同紫菜墨魚) 天婦羅最鐘意炸蝦天婦羅 炸漿薄薄 炸得好脆口 原隻蝦去炸 連蝦頭都可以食 新鮮彈牙~~🔺一口壽司 🍣一口壽司包裹方法同其他普通壽司唔同 咁樣包法打卡都好方便🥰 壽司有兩款口味 分別係火炙帶子&吞拿魚 配埋超脆既紫菜包住 正🔺紫蘇燒豚梅肉拉麵🍜燒豚梅肉肥瘦適中 超厚切的兩大塊豚梅肉表面經過炙燒 滿滿油脂香氣 拉麵做得都幾出色 配埋兩粒糖心蛋 𝗒𝗎𝗆𝗒𝗎𝗆!!!🔺汁燒五花豚丼 🐷🍚飯同五花豚肉片既份量比例剛好 唔會出現唔夠肉配飯食既情況😚 五花豚肉片大大塊 厚薄一致 經過炙燒後既五花豚成功鎖住肉汁 唔錯😚🔺雪芝大紅袍 🧀☕️芝士奶蓋香濃幾滑 奶蓋比例唔少(fat fat

🔺佃煮小女子核桃 🥜
朋友想食核桃 細細份幾惹味 咬落幾香脆 (ˆ ڡ ˆ)

🔺松露紋甲墨魚🦑

🔺雜錦天婦羅 🍤

🔺一口壽司 🍣

🔺紫蘇燒豚梅肉拉麵🍜

🔺汁燒五花豚丼 🐷🍚
🔺雪芝大紅袍 🧀☕️
芝士奶蓋香濃幾滑
奶蓋比例唔少(fat fat •ε•)
以大紅袍做茶底 濃厚既茶香搭配芝士奶蓋味道好balance
🔺鮮芒果百香烏龍 🥭🌿
大大杯 好多百香果籽同芒果粒
芒果味道比較重 烏龍茶底清清地
(❍ᴥ❍ʋ)JANEJEN心聲(❍ᴥ❍ʋ)♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎舒服近地享受美食,與閨密暢談人生,《三代目》餐廳使我感覺去了日本一趟旅行🧳☺️☺️必定回訪!♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎≡≡≡≡≡≡🥧前菜&小食🥧≡≡≡≡≡≡☘ 佃煮小女子核桃 🐟👍🏻$38➪小編聽到佃煮都唔知佢咩黎,呢度通識下佃煮做法據說是源自江戶時代東京的「佃島」地區,漁民利用鹽和醬油等材料醃漬捕撈到的海產,儲存成常備糧食。佃煮小女子??! 大家唔好俾個名嚇親🤣小女子學名玉筋魚,係好似沙甸魚咁既細小魚乾配上香口既核桃,鹹鹹甜甜又有醬油既大豆香,多重口感,$38成碟我地食到停唔到🤩☘ 松露紋甲墨魚 🦑👍🏻$68➪紋甲墨魚既量真係幾唔少,我地兩位小編食到最後都仲有幾舊🤤食得出墨魚既新鮮,啖啖都好彈牙 醬汁清新🤩 雖然松露味偏淡,但佢配料海藻俾足,誠意加分☘串燒👍🏻牛肉蘆筍$38/ 雞肉京蔥$38/甜薯$28➪牛雞串燒既肉質實正😚-甜薯甜又香,喜歡💕-雞肉京蔥既雞肉唔會鞋口&老,咬落有汁juicy,京蔥清新,配上雞皮雞肉一流~-牛肉蘆筍既牛肉都好食,我本人好鍾意蘆筍,燒到啱啱好幾爽口☘ 味噌甲羅燒🦀👍🏻 $98

(❍ᴥ❍ʋ)JANEJEN心聲(❍ᴥ❍ʋ)

≡≡≡≡≡≡🥧前菜&小食🥧≡≡≡≡≡≡

☘ 佃煮小女子核桃 🐟👍🏻$38
➪小編聽到佃煮都唔知佢咩黎,呢度通識下
佃煮小女子??! 大家唔好俾個名嚇親🤣
小女子學名玉筋魚,係好似沙甸魚咁既細小魚乾

☘ 松露紋甲墨魚 🦑👍🏻$68
➪紋甲墨魚既量真係幾唔少,我地兩位小編食到最後都仲有幾舊🤤
食得出墨魚既新鮮,啖啖都好彈牙
醬汁清新🤩 雖然松露味偏淡,但佢配料海藻俾足,誠意加分

☘串燒👍🏻牛肉蘆筍$38/ 雞肉京蔥$38/甜薯$28
➪牛雞串燒既肉質實正😚
-甜薯甜又香,喜歡💕
-牛肉蘆筍既牛肉都好食,我本人好鍾意蘆筍,燒到啱啱好幾爽口

☘ 味噌甲羅燒🦀👍🏻 $98

➪味噌味相較蟹肉蟹醬🦀味淡,但我鍾意佢入面餡料豐富😝 蟹粒、蛋黃、蟹肉、蟹醬,撈完勁送飯!配飯又粒粒分明🤤

≡≡≡≡≡≡ 🍛主食 🍛 ≡≡≡≡≡≡

☘ 豚肉醬肉魚介拌麵🍝🍲👍🏻 $92
➪ 拌麵好啱打卡,五色斑斕😝
一共10種食材,紫菜、紫洋蔥、有筍、櫻花蝦、木魚粉等等,口感豐富😍
麵夠硬實,用魚介醬汁加蛋撈均,味道清爽,啱夏天食😉不過重口味小編覺得如果再濃味鹹少少就更好了🫶🏻

☘汁燒五花豚丼🥓👍🏻 $98
➪ 丼飯唔算大碗,但食落都夠飽既,碗面鋪滿煙五花腩,五花腩食落係好夠豬肉味既!
日式丼醬汁有少少甜,配上溏心蛋🍳幾開胃😝食食下又食多幾啖

≡≡≡≡≡≡🥤飲品🥤≡≡≡≡≡≡

☘雪芝大紅袍 (L) $33 🍵
☘ 沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍 (M) $36🧋
➪ 紅袍茶茶味香濃,走糖解膩~
➪ 珍珠奶茶好重黑糖味,覺得佢用料都真係良心🫶🏻

▼・ᴥ・▼
最近去左愉景新城行街街 見到有間新開張幾decent嘅日本餐廳 唔知食乜好嘅🐻🐻決定入去試下 食咗以下食物:松露紋甲墨魚 -$68很好嘅前菜 蕃茄青瓜清新爽口 墨魚厚身彈牙 配有酸酸嘅醬汁令人十分開胃 🌟Rate: 8.0/10佃煮小女子核桃 -$38此前菜十分特別 濃郁嘅醬油均勻地塗滿在每一塊核桃上 加上小魚干豐富了口感 🌟Rate: 7.5/10串燒(i) 雞肉京蔥 - $38雞肉鮮嫩 京蔥有焦香 微脆 但唔會燒到太乾身👍🏻 🌟Rate: 7.5/10(ii) 牛肉露筍 -$38牛肉略乾身 露筍清甜冇渣 overall都ok 🌟Rate: 7.2/10(iii) 甜薯 -$28 正常🤣 🌟Rate: 7.0/10一口壽司 (係一啖食唔哂嘅🤣)(i) 粉嫩吞拿魚 - $58顏色的確粉嫩 味道新鮮 魚蓉滑 加上了粒粒洋蔥增添甜味會口感 🌟Rate: 7.8/10(ii) 火炙帶子 - $48帶子鮮甜 都算肥美 另帶淡淡檸檬味 頗清新 🌟Rate: 7.8/10汁燒五花豚丼 -$95五花腩肥瘦相間 有焦香 肉質彈牙淋上生薑燒汁同加左梅子粒做點綴 解膩幾好食 🌟Rate: 8.0/10豚肉

松露紋甲墨魚 -$68

佃煮小女子核桃 -$38

串燒

(i) 雞肉京蔥 - $38

(ii) 牛肉露筍 -$38

(iii) 甜薯 -$28
正常🤣 🌟Rate: 7.0/10

一口壽司 (係一啖食唔哂嘅🤣)
(i) 粉嫩吞拿魚 - $58

(ii) 火炙帶子 - $48

汁燒五花豚丼 -$95

五花腩肥瘦相間 有焦香 肉質彈牙
淋上生薑燒汁同加左梅子粒做點綴 解膩
幾好食 🌟Rate: 8.0/10

豚肉漿油魚介拌麵 -$92

富有日本風味嘅拌麵 麵質彈牙
配有紫菜 韮菜 蔥花 洋蔥 筍 櫻花蝦 脆脆 蛋黃 撈埋一齊口感豐富而且充滿油香 🤤 兩塊豚肉肥瘦均勻 好味😋 🌟Rate: 8.0/10

雪芝大紅袍 -$30
依間三代目主店係北角 不過荃灣依間分店嘅特別之處在於佢同手搖店三茶合作
依杯大紅袍係芝士奶蓋茶 🐻🐻個人誠意推介👍🏻 奶蓋芝士味濃而不膩 不會太咸而蓋過茶味 輕盈口感 加上茶底香而不澀 🐻🐻叫左少甜覺得清新可口 🌟Rate: 8.2/10

沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍(少甜)- $36
黑糖珍珠煙韌 甜度適中 飲品本身不太甜 食埋珍珠味道啱啱好 即使加左奶茶味同樣清新不澀 🌟Rate: 8.0/10

🌟回頭率: 4.2/5 (價錢合理 食物質素都不錯)
2022-07-16 54 views
之前成日覺得愉景新城冇咩野食但發覺最近原來開咗一間新日本居酒屋,環境看似不錯就決定試吓松露紋甲墨魚 $68雖然叫松露但係其實冇乜松露味夸更多嘅係酸酸哋嘅味,墨魚全部都好大舊,食落好爽口另外仲有啲配菜酸酸甜甜都好開胃佃煮小女子核桃 $38核桃甜甜哋脆卜卜真係食不停而啲小魚乾。以為係脆嗰款但原來係淋嘅但都幾好食味噌甲羅燒 $98勁鐘意食甲羅燒蟹膏撈飯真係一流!呢度嘅甲羅燒非常足料,啲飯食到冇晒都有蟹膏剩兮呢度嘅蟹膏幾鮮甜仲有蛋黄蟹籽撈埋食,簡直係白飯殺手。一口壽司 (火炙帶子+粉嫩吞拿魚)$52+$58火炙帶子好肥美嫰滑,而吞拿魚亦都好有魚香不過真係要盡快食紫菜會好快淋紫蘇燒䐁梅肉拉麵$98豬骨湯底好香濃,原來係用新鮮豚骨熬製超過10小時 香非常有誠意另外豚梅肉用紫蘇燒過好香好邪惡拉麵亦唔會煮得太淋汁燒五花豚丼 $95呢個丼飯嘅汁燒豚肉同樣夠晒邪惡入晒啲燒汁味,半肥瘦油脂非常和味枣又係白飯殺手,不過略嫌唔夠汁撈飯食雪芝大紅袍 $30估唔到居酒屋都有包埋手搖飲品佢哋另外獨立有一個 counter,叫【三茶 San Teal好似平時啲外带茶飲店咁仲要質素唔錯,大紅袍茶底好香,係靚茶,上面層芝士
之前成日覺得愉景新城冇咩野食
但發覺最近原來開咗一間新日本居酒屋,環境看似不錯
就決定試吓

松露紋甲墨魚 $68
雖然叫松露但係其實冇乜松露味夸
更多嘅係酸酸哋嘅味,
墨魚全部都好大舊,食落好爽口
另外仲有啲配菜酸酸甜甜都好開胃

佃煮小女子核桃 $38
核桃甜甜哋脆卜卜真係食不停
而啲小魚乾。以為係脆嗰款
但原來係淋嘅但都幾好食

味噌甲羅燒 $98
勁鐘意食甲羅燒
蟹膏撈飯真係一流!
呢度嘅甲羅燒非常足料,
啲飯食到冇晒都有蟹膏剩兮
呢度嘅蟹膏幾鮮甜仲有蛋黄蟹籽撈埋食,
簡直係白飯殺手。

一口壽司 (火炙帶子+粉嫩吞拿魚)
$52+$58
火炙帶子好肥美嫰滑,
而吞拿魚亦都好有魚香

另外豚梅肉用紫蘇燒過好香好邪惡
拉麵亦唔會煮得太淋

汁燒五花豚丼 $95
呢個丼飯嘅汁燒豚肉同樣夠晒邪惡
入晒啲燒汁味,半肥瘦油脂非常和味枣
又係白飯殺手,不過略嫌唔夠汁撈飯食

雪芝大紅袍 $30
估唔到居酒屋都有包埋手搖飲品
好似平時啲外带茶飲店咁
仲要質素唔錯,
大紅袍茶底好香,係靚茶,
上面層芝士奶蓋都打得好夠濃厚
鹹香味拿捏得唔錯

鮮芒果百香烏龍 $32
酸酸甜甜最岩夏夭飲
而且味道唔會假又足料
2022-07-16 139 views
🌸荃灣新開日本菜🌸三代目🎏有鑑於防疫入境限制,還未能到日本旅行,但想感受一下日本風情,於是今天我便相約好友到了荃灣的一間新開日本料理-「 三代目」品嚐是日晚餐❗餐廳鋪面寬敞,裝修精美,以和風木系素材為主調,還有日系彩繪特色牆,充滿日本濃厚風情,座位舒適❗店員十分親切殷勤有禮,店員細心為客人下單及不時收拾碗碟。餐廳還設有手搖茶飲「三茶SanTea」,可以堂食或外賣各款手搖茶飲。我們一行2人點了以下餐點:1️⃣🌟味噌甲羅燒這是一款採用來自廣島日本產的蟹製成的味噌甲羅燒十❗️甲羅燒有新鮮滋味蟹肉、濃郁蟹膏、香蔥及粒粒爆汁蟹籽,還配有粒粒香飯及香脆紫菜,把甲羅燒拌勻後配搭香脆紫菜及粒粒香飯,蟹甲羅帶啖啖的味噌香及香濃蟹膏蟹肉滋味,非常滋味❗️2️⃣🌟一口壽司(火炙帶子及粉嫩吞拿魚)一口壽司為脆紫菜配搭份量十足的香滑焦香火炙帶子及香嫩幼滑吞拿魚蓉,帶子及吞拿魚蓉也相當鮮味,配搭粒粒日本米飯,非常滋味❗3️⃣🌟紫蘇燒䐁梅肉拉麵拉麵湯底採用多款嚴選豚的部份如豚肉、豚骨、豚肉外皮及豚肉等經長時間熬製而成,上湯清香美味,帶香濃豚肉香,燒豚梅肉肥瘦層次分明,帶淡淡焦香,肉質肥美滋味,口感鬆化,配搭清新紫蘇葉及香滑流心蛋,
🌸荃灣新開日本菜🌸三代目🎏

我們一行2人點了以下餐點:

1️⃣🌟味噌甲羅燒
味噌甲羅燒

2️⃣🌟一口壽司(火炙帶子及粉嫩吞拿魚)
一口壽司(火炙帶子及粉嫩吞拿魚)

3️⃣🌟紫蘇燒䐁梅肉拉麵
拉麵湯底採用多款嚴選豚的部份如豚肉、豚骨、豚肉外皮及豚肉等經長時間熬製而成,上湯清香美味,帶香濃豚肉香,燒豚梅肉肥瘦層次分明,帶淡淡焦香,肉質肥美滋味,口感鬆化,配搭清新紫蘇葉及香滑流心蛋,配搭豐盛,十分美味。

4️⃣🌟宮崎辛稻庭
宮崎辛稻庭份量十足,採用來自宮崎的名物 - 「稻庭烏冬」,烏冬質感香滑彈牙,配搭惹味辛辣湯底,配搭新穎,味道辣而不燥❗️
宮崎辛稻庭

5️⃣🌟松露紋甲墨魚
採用嚴選松露紋甲墨魚,墨魚質感爽口彈牙,配搭帶微辣的開胃醬汁,味道清新開胃。

6️⃣🌟佃煮小女子核桃
以佃煮方式烹煮的香脆核桃及滋味小魚乾,味道甘甜而帶鹹,令味道濃郁突出。

7️⃣🌟鮮芒果百香烏龍
以鮮芒果百香果配搭香醇清新烏龍製成的手搖茶飲,帶清新芒果及百香果味道,還有粒粒新鮮芒果及百香果果肉,味道清新香醇。

8️⃣🌟沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍
以特選的烏茶泡製,味道醇厚潤甜,搭配採用沖繩黑糖的彈牙晶瑩珍珠及嚴選香滑牛乳,味道甜而不漏。
沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍及鮮芒果百香烏龍

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

🔖整體評分
美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️
5⭕️為滿分

總括而言,此餐廳的食物質素高,食材新鮮,即叫即製,餐廳地點鄰近荃灣站,絕對是荃灣一帶高質日本菜之選❗

📍三代目 (荃灣):荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1064-1065號舖
2022-07-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$320 (Dinner)
味噌甲羅燒
一口壽司(火炙帶子及粉嫩吞拿魚)
宮崎辛稻庭
沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍及鮮芒果百香烏龍
  • 一口壽司
  • 鮮芒果百香烏龍
  • 沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍
愉景新城開咗間由北角開過嚟嘅日式居酒屋,即刻試試佢🦑松露紋甲墨魚 $68-墨魚好肥美 夠哂彈牙爽口-醬汁少酸開胃🐟佃煮小女子核桃 $38-以古法佃煮方式烹調-小魚乾及核桃蜜甜味突出 伴酒一絕🍤天婦羅拼盤 $-粟米🌽紫菜墨魚🦑海老🦐-炸粉夠薄夠脆 🍣一口壽司粉嫩吞拿魚 $58 -吞拿魚淡淡清香 魚味係慢慢滲出嚟 魚肉好嫩火炙帶子 $48-份量絕對唔止一口 火炙燒過更加香-帶子肉嫩肥厚🌶宮崎辛稻庭 $92-湯底辛辣惹味 味道夠香濃-呢個稻底扁身且粗 入口勁彈牙-個人認為稻庭配合呢個湯底 口感及味道都好出色🐖紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98-豚骨湯熬煮10小時 湯底同樣出色 鮮甜無比-豚肉經燒過後更加香口🧀雪芝大紅袍 $30-鍾意芝士奶蓋嘅朋友仔一定會欣賞呢杯手沖-奶蓋好濃厚 配上大紅袍茶底-順口 舒服 滋味🍬沖繩黑糖珍珠牛乳烏龍 $36-黑糖珍珠幾好咬-甜度適中 牛乳味道都有 唔會感覺飲緊糖水總括而言,食物質素好好,環境以至服務都好滿意,值得book mark 嘅店舖👍🏻
愉景新城開咗間由北角開過嚟嘅日式居酒屋,即刻試試佢

🦑松露紋甲墨魚 $68

🍬沖繩黑糖珍珠牛乳烏龍 $36
-黑糖珍珠幾好咬
-甜度適中 牛乳味道都有 唔會感覺飲緊糖水

2022-07-15 59 views
今日車車去左荃灣交收, 之後就順便係附近食埋晚飯, 見到E間新開嘅三代目都幾多人排, 於是就入去試下, 入面裝潢幾靚, 仲有大大個達摩牆, 打卡好靚! 店員安排左車車坐係bar枱, 可以望住廚師整野食真係好開心🌟松露紋甲墨魚E道日式涼拌雖然係前菜, 但份量幾多, 墨魚超粗超大條, 口感爽脆彈牙, 配搭酸酸地嘅醬汁, 青瓜同蕃茄真係超級開胃🌟佃煮小女子核桃車車其中一個好中意嘅佐酒小吃嚟, 入面有咸咸甜甜嘅小魚干同核桃, 簡直係會食唔停口, 有埋酒仲不得了🌟串燒拼盤串燒拼盤有雞肉京蔥,牛肉露筍同甜薯, 全部即點即燒, 上枱時熱辣辣聞到陣陣蔥香, 嫩滑嘅雞肉配搭清新爽脆嘅京蔥, E個組合向來係無得輸, 牛肉露筍燒得幾juicy, 調味剛好, 味道不錯 🌟一口壽司車車望到個menu已經好想食嘅一口壽司就叫左兩款, 分別係火炙帶子同粉嫩吞拿魚, 壽司用紫菜裝住, 帶子幾大粒, 火炙後食落帶有微微溏心效果, 而且味道幾鮮甜, 粉嫩吞拿魚蓉堆滿壽司飯, 食落鮮味大滿足🌟紫蘇燒豚梅肉拉麵夏天最岩食d酸酸地嘅食物, 拉麵份量幾足, 燒豚梅肉層肥層瘦油脂甘腴, 口感軟腍, 配搭梅子香, 食落開胃又解膩🌟汁

🌟松露紋甲墨魚

🌟佃煮小女子核桃

🌟串燒拼盤

🌟一口壽司

🌟紫蘇燒豚梅肉拉麵

🌟汁燒五花豚丼
五花豚外脆內嫩, 配上惹味醬汁, 唔洗10分鐘已經清哂

🌟雪芝大紅袍
原來餐廳同三茶合作, 係鋪頭入面可以點三茶, 大紅袍清醇濃郁, 配上厚厚嘅芝士奶蓋, 邪惡至極
🌟鮮芒果百香烏龍
用左堅嘅新鮮芒果肉一齊整, 芒果味道香甜, 用真芒果味道真係會唔同左! 除左好飲, 飲落仲好開胃解渴同消暑
2022-07-12
2022-07-13 57 views
三代目 Sandamei閨蜜話我知荃灣開咗一間新餐廳三代目💁🏻‍♀️我知道北角都有一間, 聽過朋友講過話佢既食物質素幾唔錯☺️ 特別係串燒💕所以今次特別過左荃灣試下😚荃灣呢間餐廳出面仲有三茶SanTea既茶飲🧋🧡 可以外賣亦都可以堂食既🤭餐廳裝修位置都好寬闊, 又有Bar枱位整體嘅感覺都幾舒服, 我地亦都咁岩被編排左係Bar枱位置🧑🏻‍🍳燒烤師傅都好Nice🥰 會關心我地覺得D野食好無食呀😙 好有Omakase既feel😆👧🏻 松露紋甲墨魚 💵HK$68墨魚勁有口感勁爽口😮仲要粒粒都好大粒❗️每一粒食落去都好有口勁, 加上酸酸辣辣嘅醬汁好開胃🙆🏻‍♀️👧🏻 佃煮小女子核桃 💵HK$38呢個小食幾特別感覺似中式小食多啲😈核桃大大粒♥️ 加咗銀魚仔🐟同類似蜜糖🍯或者糖漿甜甜地, 又係食唔停口嘅前菜🫦 👧🏻味噌甲羅燒 💵HK$98🦀 甲羅燒係我第一次食😂當初係俾佢張相吸引到因為我係好鍾意食蟹嘅朋友😝 滿滿又極creamy 嘅蟹膏, 超香蛋味既半山熟蛋黃🥚 再加好有口感魚籽🤩將佢mix 埋一齊🧡 味道係一流🤤既有鮮味😆 又有足夠既咸味再加上魚籽既口感, 用紫菜同飯包住佢地黎食♥️ 大滿足🈵到底呢樣嘢係邊
三代目 Sandamei

閨蜜話我知荃灣開咗一間新餐廳三代目💁🏻‍♀️
所以今次特別過左荃灣試下😚

餐廳裝修位置都好寬闊, 又有Bar枱位
整體嘅感覺都幾舒服, 我地亦都咁岩被編排左係Bar枱位置

👧🏻 松露紋甲墨魚

當初係俾佢張相吸引到
因為我係好鍾意食蟹嘅朋友😝
將佢mix 埋一齊🧡 味道係一流🤤
到底呢樣嘢係邊個發明出嚟😆

👧🏻串燒拼盤 (雞肉京葱, 牛肉露筍, 甜薯)
食日本野同居酒屋又點可以少得串燒呢🤤
餐廳有一個open 既串燒位
👀睇到師傅幫我哋燒嘅串燒♥️ 即點即燒🔥好新鮮同熱辣辣架

1️⃣ 雞肉京蔥
雞肉燒得好嫩好juicy😍
燒嘅火候係剛剛好
肉汁再配搭埋京葱😋 中和左肉既油膩同食落去多左一份清香既感覺

2️⃣ 牛肉蘆筍
牛肉包住蘆筍呢個又係不敗之列😂
點燒都好好食😚 再加上師傅控制燒嘅火候同時間都係恰到好處👌🏻 燒到牛肉嘅香但亦都保留到牛肉嘅肉汁同埋蘆筍既新鮮蔬菜味道

3️⃣ 甜薯
💵HK$28
小甜薯燒得介乎小小淋同有口感之間, 亦都係我串燒必點既♥️

👧🏻 宮崎辛稻庭
💵HK$92
因為我係好鍾意食稻庭烏冬❗️
所以呢個對我來講真係必點 🤩
開頭以為日本烏冬既辛應該都唔會好辣
純粹得香, 但原來食落去有驚喜👍🏻
真係有微微辛辣😍 過到鍾意食辣口隱嘅我
佢嘅配菜係用蔬菜做底🥬
索埋辛湯既汁, 真係好入味🫠

👧🏻 汁燒五花豚肉丼
💵HK$95
五花豚肉燒得好惹味🤤
脂油分佈得好平均, 因為我最怕油淋淋嘅肥豬😂 但佢絕對唔會, 口感食落去外脆而且好有肉感, 肥肉係烤得好香好爽好juicy❗️❗️
再加上佢嘅秘製燒醬汁♥️ 平時唔係好食飯嘅我都食多左好多😆 送飯好一流❗️絕對係正😍

👧🏻 雪之大紅袍
雪之大紅袍上邊有厚厚既奶蓋🫠
用飲筒篤落去嘅時候, 未飲都已經feel到層奶蓋好濃密♥️
飲落去更加係滑嫩順口, 又吾會太甜
再加上大紅袍都好清香, 完全岩哂茶控既我
下次會想試埋佢嘅沖繩黑糖牛乳珍珠🧋

2022-07-13 48 views
最新愉景新城開咗一間居酒屋🏮店鋪用了紅黑顏色主題,對比色很大,令人很注目✨而且空間非常闊落,亦設有bar枱及梳化位~🥢食物🥢1️⃣松露紋甲墨魚:有青瓜、蕃茄、海帶做伴菜,醬汁酸酸甜甜好開胃!主角墨魚🦑口感好爽口,而且份量都幾多👍🏻2️⃣佃煮小女子核桃:個名好特別🤭核桃咬落脆口,加埋魚乾,甜甜既醬汁加了芝麻味道更香濃。3️⃣紫蘇燒豚梅肉拉麵:湯底濃郁,用了雞和豬骨熬製,夠哂鮮味❤️拉麵口感較軟身,半肥瘦既豚梅肉好嫩,食到有少少紫蘇的味道,很特別🤤4️⃣汁燒五花豚丼:唔好睇個碗唔大,其實豚肉好厚身,仲有6塊咁多!而豚肉燒得剛剛好,好香口又不乾,肉質好夠油香而不肥膩👍🏻超推薦~5️⃣串燒拼盤:有紫薯、雞肉京蔥、牛肉蘆筍,燒得火候啱啱好,調味唔會過咸,如果叫埋杯酒就將更完美😂6️⃣一口壽司:用小支架盛起壽司很特別,火炙帶子很厚肉又大塊,入口更鮮甜❤️令一款是吞拿魚魚蓉,吞拿魚蓉入口溶化🤤還加了洋蔥碎,2者很夾,唔會搶大家風頭!飲品🧋1️⃣雪之大紅袍:茶味濃厚淳和,奶蓋打得幼滑,帶點微鹹微甜的味道。2️⃣鮮芒果百香烏龍:芒果味好鮮甜,飲到有少少芒果茸!烏龍茶底好香,最驚喜亦都唔會蓋過芒果嘅味道!餐廳旁邊同時開了茶飲店「三茶SanT

🥢食物🥢

飲品🧋

餐廳旁邊同時開了茶飲店「三茶SanTea」,下次經過可以試埋其他飲品先🤭
2022-07-13 48 views
三代目主打居酒屋菜式 同一般居酒居唔同 佢地除左酒類飲品之外 仲提供多款茶飲 好有新鮮感 另外配合商場定位 仲有兒童餐添⸜( ⌓̈ )⸝前菜´•ᴥ•`松露紋甲墨魚($68)墨魚爽口彈牙 份量好足 本身好期待個松露汁 但唔知點解變左濃濃嘅香草味鍾意香草應該會覺得惹味(∩´∀`∩)´•ᴥ•`佃煮小女子核桃 ($38)呢款小食係魚干仔加合桃 用黎送酒一流核核食落有啲似平時嘅琥珀合桃香甜鬆脆 令人食唔停口(⁎ᵕᴗᵕ⁎)小食´•ᴥ•`味增甲羅燒 ($98)濃濃蟹膏香味 好多時叫甲羅燒都會配幾片多士或者餅乾 而呢度竟然係配紫菜同飯 當佢係主食都得⸜( ⌓̈ )⸝´•ᴥ•`一口壽司 (火炙帶子&火粉嫩吞拿魚) ($48@1)對女仔黎講要一啖食哂舊壽司有啲難度😂帶子切半都仍然厚肉有口感 一小片檸檬 令鮮味更有層次(。・ω・)ノ主食´•ᴥ•`紫蘇燒豚梅肉拉麵($98)拉麵係三代目嘅招牌 之前喺北角店食過幾正 黎到荃灣仍然保持一貫水準 湯底有紫蘇葉嘅香味 最令我驚喜係兩片叉燒 肥瘦剛剛好 咬落好腍滑 ( ・⌓・̥ )同日本食嘅有得揮(。・ω・)ノ´•ᴥ•`汁燒五花豚腩丼($95)珍珠米飯味香 而且有咬口
前菜
´•ᴥ•`松露紋甲墨魚($68)
墨魚爽口彈牙 份量好足
本身好期待個松露汁
但唔知點解變左濃濃嘅香草味
鍾意香草應該會覺得惹味(∩´∀`∩)

´•ᴥ•`佃煮小女子核桃 ($38)
呢款小食係魚干仔加合桃 用黎送酒一流

小食
´•ᴥ•`味增甲羅燒 ($98)

對女仔黎講要一啖食哂舊壽司有啲難度😂

主食
´•ᴥ•`紫蘇燒豚梅肉拉麵($98)
拉麵係三代目嘅招牌
 之前喺北角店食過幾正
黎到荃灣仍然保持一貫水準
湯底有紫蘇葉嘅香味
最令我驚喜係兩片叉燒
肥瘦剛剛好 咬落好腍滑 ( ・⌓・̥ )
同日本食嘅有得揮(。・ω・)ノ

´•ᴥ•`汁燒五花豚腩丼($95)
珍珠米飯味香 而且有咬口
 五花豚腩份量都唔少
每片都燒又香又juicy‪(⌯˃̶᷄ ⁻̫ ˂̶᷄⌯)‬

飲料
´•ᴥ•`雪芝大紅袍($33)
平時茶飲店嗌奶蓋 平均都$3x
呢度價錢竟然冇mark up 而且仲好有水準 奶蓋夠厚 茶底亦香濃🤤

整體嚟講主菜幾出色 拉麵同個飯雖然都唔係特別菜式 但從片叉燒 同米飯嘅香都感受到餐廳注意微細之處
座落大商場嚟講價錢亦算合理💁🏻‍♀️
2022-07-13 30 views
日本菜係我至愛☺️咁啱同朋友一齊去shopping見到新開咗間荃灣店😍呢間crossover 三茶手搖飲品,仲有新穎橫裝用咗黑同紅元素整個設計入型入格⛩前菜✨松露紋甲墨魚青瓜、蕃茄鮮甜青新,墨魚🦑好爽口又彈牙,撈埋酸酸甜甜汁好開胃😋✨佃煮小女子核桃小女子就係小魚乾配核桃撈埋蜜糖一齊食估唔到好大嘅驚喜,核桃仍然好脆口帶少少甜味,真係會食唔停口,好想再encore🙊✨紫蘇燒豚梅肉拉麵呢碗秘製拉麵湯底用咗10小時熬出雙湯底,豬骨同野菜混合而成非常濃郁,每啖飲落濃味要唔會太油膩,拉麵軟硬度適中有蘆筍同紫菜伴入索晒湯底好入味☺️叉燒用咗梅肉部位油脂分布得平均食一啖更腍👍🏻👍🏻配上日本糖心蛋,呢個配搭簡直Perfect🤩未試過一定要試下😆😚✨燒汁五花豚肉丼燒至微微焦糖色既豚肉灑上黑椒粒配搭豚肉更加濃厚,配上頂上日本米口感比平時食珍珠米更黏口,好好味😙配上半隻糖心蛋🥚完美嘅組合😆✨✨一口壽司火灸帶子鮮甜包住紫菜夠脆,另一款吞拿魚好滑仲香添包住紫菜果然係絕配😋😋✨雜錦天婦羅鮮蝦 、粟米🌽同紫菜墨魚🦑好彈牙✨三茶手搖新店Crossover三茶手搖飲品😍✨沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍黑糖唔會太甜,牛奶配上烏龍好滑又有

日本菜係我至愛☺️咁啱同朋友一齊去shopping見到[三代目 ]新開咗間荃灣店😍呢間crossover 三茶手搖飲品,仲有新穎橫裝用咗黑同紅元素整個設計入型入格⛩

前菜
✨松露紋甲墨魚

✨佃煮小女子核桃

✨紫蘇燒豚梅肉拉麵

✨燒汁五花豚肉丼

✨一口壽司
✨雜錦天婦羅
鮮蝦 、粟米🌽同紫菜墨魚🦑好彈牙

✨三茶手搖
新店Crossover三茶手搖飲品😍
✨沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍
黑糖唔會太甜,牛奶配上烏龍好滑又有茶味甘香😚

2022-07-13
Dinner
愉景新城 高質豚骨湯拉麵🍜 x 三茶🧋 11/7正式開業!! #kiugor食日本菜 #kiugor食在荃灣 #kiugor食在北角松露紋甲墨魚🐙番茄 青瓜 海帶伴墨魚嘅冷盤用好開胃嘅汁調味 同時保留到蔬菜嘅鮮甜🍅 墨魚全部都大大隻 連墨魚爪上嘅吸盤都可以清楚見到👀 不過唔難咬好爽口佃煮小女子核桃🥜加咗魚乾嘅核桃沾滿蜜汁 芝麻香魚乾香再加脆口嘅核桃真係個令人食唔停口嘅組合 飯前開胃或者佐酒都好適合🍶味噌甲羅燒🦀配飯同紫菜上枱嘅甲羅燒入面有極多蟹膏醬同蟹肉 加埋蔥 蛋黃同魚籽 賣相好吸引🤩 將蟹膏同蛋黃撈飯 再用紫菜包住食真係絕配💯一口壽司🍣兩件壽司用紫菜墊底 放喺鐵架上碟 令紫菜keep住脆口 一件係火炙帶子 表面微微燒焦帶出香味上面再放幾片檸檬薄片 食到帶子嘅鮮甜之餘更開胃😋 另一件粉嫩吞拿魚嘅魚蓉加咗洋蔥粒 不過洋蔥唔會太生蓋過主角味道 吞拿魚嘅魚生味依然非常突出👍紫蘇燒豚梅肉拉麵🍜拉麵湯底用雞骨同豬骨熬成 令湯底同時有雞湯嘅鮮味同豬骨湯濃厚嘅口感 拉麵比較幼身 令面身可以掛到更多湯 吸曬湯底精華 同時保持到有咬口 另一位主角燒豚梅肉亦非常出色 平時食拉麵對叉燒嘅質素都唔會有太大期

松露紋甲墨魚🐙

佃煮小女子核桃🥜

味噌甲羅燒🦀

一口壽司🍣

一口壽司

紫蘇燒豚梅肉拉麵🍜

紫蘇燒豚梅肉拉麵

拉麵湯底用雞骨同豬骨熬成 令湯底同時有雞湯嘅鮮味同豬骨湯濃厚嘅口感 拉麵比較幼身 令面身可以掛到更多湯 吸曬湯底精華 同時保持到有咬口 另一位主角燒豚梅肉亦非常出色 平時食拉麵對叉燒嘅質素都唔會有太大期望 但呢碗拉麵嘅兩塊豚肉一層脂肪一層肉🥓 肥瘦適中 令豚肉就算切成厚身 都唔會太乾太韌 仲可以吸收埋湯底嘅鮮味 非常有驚喜

豚肉醬油魚介拌麵🍜

豚肉醬油魚介拌麵

呢款拉麵嘅豚肉用水晶肴肉嘅做法 一樣非常出色值得推薦 豚肉用冷盤方法薄切 透明嘅肉凍部分彈牙 令成片豚肉口感層次更豐富 而拌面嘅配料有蛋黃 蔥花 乾蒜 洋蔥粒 紫菜 竹筍同埋蝦乾 醬汁分量適中 拌勻後麵身唔會太乾 有少少黏身而唔會油膩 各樣配料嘅味道都好平衡 食材配搭非常出色🤤

沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍&雪芝大紅袍

雪芝大紅袍🧋
芝士奶蓋泡沫打得比較厚身 芝士味同鹹味適中唔會太膩🧀 茶底都非常出色 甜度啱啱好平衡輕微嘅澀味 質素好過好多手搖店

沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍🧋
飲品未攪勻前已經飲到好濃嘅黑糖味😍 鮮奶味重之餘 珍珠做得超級出色 粒粒分明 有咬口但唔會黐牙 就算怕肥都絕對唔可以錯過呢杯黑糖珍珠!!

#三代目Sandaime #三代目 #Sandaime #豚骨拉麵 #手搖茶 #自家鮮茶葉 #居酒屋 #湯底熬製超過10小時 #外帶燒肉 #涮涮鍋 #東京殿堂級拉麵 #清酒 #三茶 #SanTea #dpark
2022-07-07
一口壽司