2024-05-19 50 views
鋿晶館出左名係自家製品牌,點心都係即叫即做嘅手作點心🩷早排食完佢嘅點心已經決定要食埋dinner!上網睇資料先知原來師傅經驗超豐富超有料!之前喺日本東京富麗華做過廚,專為啲高官同明星服務,返左香港之後仲做過多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團主管😳唔支持都唔得啦!呢度食物款式好多!有小菜、原盅養生燉湯、蒸飯等,亦有價錢實惠嘅全日套餐👍🏻蝦球好大粒,咬落爽口彈牙,蝦肉鮮甜👍🏻醬汁甜甜地好開胃👍🏻啫啫雞煲食得多,今次係啫啫通菜煲🤭除咗通菜,配料仲有好多蝦米、洋蔥、肉末等🤤食落充滿鹹香同埋鮮味👍🏻咖喱顏色好鮮艷,上枱已經聞到好香!牛腩炆到好腍,而且好入味👍🏻配料方面有大量青紅椒同洋蔥等~咖喱汁嘅份量非常多,充滿椰香味,少少辣好惹味!餸飯之選👍🏻荷葉飯超特別,賣相好吸引而且份量都幾大~班頭腩好多肉,而且質地好滑,肥瘦適中😻飯比較乾身,食落有淡淡嘅荷葉香味👍🏻不錯~超級震撼嘅菠蘿包😂價錢實惠但係好大份!吉列豬扒外皮好脆,夠入味,食落亦唔會油淋淋,火候啱啱好~菠蘿包甜甜地加埋豬扒嘅鹹味又幾夾👍🏻抵食!青梨烏龍茶好有驚喜!好大隻好得意嘅熊仔冰😍飲落好香梨味,打卡亦一流!.冇黎錯啊!😻

香芒大蝦球

蝦球好大粒,咬落爽口彈牙,蝦肉鮮甜👍🏻醬汁甜甜地好開胃👍🏻
啫啫通菜煲

咖喱牛腩煲

蒜香班頭腩蒸飯

荷葉飯超特別,賣相好吸引而且份量都幾大~

吉列豬扒菠蘿包

吉列豬扒菠蘿包
桂圓紅棗枸杞茶
青梨烏龍茶
2024-05-19 57 views
上水比較少去,但都有不少美食,今次嚟到上水匯一間中式茶記,名字感受到高尚之餘,原來餐廳師傅來頭不少,他喺日本東京富麗華工作多年,專為高管達人和明星服務,之後回港喺多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做主管,經驗非常豐富,餐廳是他自家品牌,對食物質素有高要求,所有點心都係手作並且現場即點即做。◇ 香芒大蝦球炸皮夠薄又唔油膩,香芒汁清甜香口,陣陣芒果味好開胃,蝦肉爽甜啖啖肉,少量新鮮生菜沾上香芒汁一齊食◇ 椒鹽豬扒配炒飯豬扒椒香美味,三塊份量剛好,炒飯香口粒粒分明◇ 豉汁欖角蟮片飯豉汁加蟮片係絕配,蟮片肉質爽口,飯底放在荷葉上夠熱,加上蒽花更香口◇ 脆皮魚柳菠蘿包菠蘿包包底香脆,包面亦脆卜卜,塊炸魚柳皮薄肉厚,加上蕃茄片同少量生菜,經典茶餐廳美食◇ 淮杞圓肉響螺燉赤肉湯◇ 川芎白芷天麻燉斑骨湯餐廳提供多款燉湯,全部都好吸引,今次叫咗兩款,都係真實用料冇欺場,小編就好想逐款試哂去

◇ 香芒大蝦球

◇ 椒鹽豬扒配炒飯
豬扒椒香美味,三塊份量剛好,炒飯香口粒粒分明

◇ 豉汁欖角蟮片飯

Type of Meal
Dinner
川芎白芷天麻燉斑骨湯
2024-05-18 27 views
之前有去過荃灣食呢間新式既點心店,本身以為淨係得點心飲茶🫖但估唔到上水呢間原來已經upgrade左,唔單止係點心鋪咁簡單,而係早午晚下午茶都可以搞得掂☕️。🐒雪菜肉絲貝殼粉💰$38👉🏻即磨熱咖啡👉🏻多士+煎蛋對上一次食貝殼粉已經好似係小學啦🏫所以我見到呢到有得轉貝殼粉我個心真係暗喜左下☺️可以懷念一下兒時既味道同快樂👅今日9點左右到但係其實都等左一張枱,因為都真係唔少打工仔黎食,我諗都真係幾受歡迎👏而我既感受係佢地都好足料,因為有海量既雪菜,食到尾都仲有😍所以都真係好足料!港式早餐真係本土文化,係完全滿足到我需要,為我帶黎good morning 🌅

🐒雪菜肉絲貝殼粉💰$38

👉🏻即磨熱咖啡
👉🏻多士+煎蛋

2024-05-16 33 views
之前食過荃灣分店,今星期去開上水,一路由火車站天橋穿過嚟上水,沿路都有蓋,唔怕日曬雨淋好方便。中午時間一點,不用等位直接入座,已經食過佢哋紅豆冰一定要再encore。先嚟一個燉湯,川芎白芷天麻燉斑骨湯$68,啱曬有頭風容易頭痛的人,少少藥材味但係好清甜。兩個女仔都比較細食,叫一個包一個飯兩份分。脆炸魚柳菠蘿包$48 擺盤都好有心思青瓜切咗係心形,菠蘿包新鮮熱辣脆卜卜,中間件炸魚柳好大塊。原件蒲田燒鰻魚蛋包飯$98咁長嘅燒鰻魚呢個價錢真係值回票價,仲有滑滑炒蛋。最有心思當然係玫瑰花椰汁紅豆冰$38

兩個女仔都比較細食,叫一個包一個飯兩份分。

脆炸魚柳菠蘿包$48

原件蒲田燒鰻魚蛋包飯$98

咁長嘅燒鰻魚呢個價錢真係值回票價,仲有滑滑炒蛋。

最有心思當然係玫瑰花椰汁紅豆冰$38

• 脆炸魚柳菠蘿包
  • 原件蒲燒鰻魚蛋包飯
  • 椰汁紅豆冰
2024-05-10 20 views
今晚收工約朋友附近😋帶外國翻嘅朋友遊歷香港,當然食本土美食,於是揀咗間中菜館,聽間餐廳係自家製品牌,所有點心現場即點即做,手作點心,師傅曾就職於日本東京富麗華多年,專為高管達人&明星服務,回港之後係多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做主管👏👏好多中西合璧美食&飲品👍📌沙參玉竹燉赤肉📌蒜香虎蝦籠仔盅飯📌豆腐班腩煲📌啫啫通菜煲📌吉列豬扒菠蘿包📌奶茶紅豆冰📌椰汁紅豆冰 #上水#粵菜 #中菜館
好多中西合璧美食&飲品👍

📌奶茶紅豆冰

📌椰汁紅豆冰

#上水#粵菜 #中菜館
2024-05-10 32 views
🍛蒜香石斑片蒸荷葉飯$98香噴噴嘅蒜香,荷葉飯,石斑新鮮,魚皮滑DO DO,米飯軟熟,每次嚟到都是必點菜式🧈鮮油菠蘿包鮮菠蘿油,傳統茶餐廳美食,面層脆卜卜,牛油厚切🥘姬松茸響螺燉赤肉湯$58豐富燉湯,非常足料,仲有大大粒元貝,姬松茸很香,真材實料🧋奶茶紅豆冰賣相好靚,奶茶香濃滑漏,仲有朵紅豆冰做的玫瑰花,粒粒紅豆蓉,有驚喜係咪傳說中嘅絲襪奶茶呢😋真係很香濃,只有茶餐廳先品嘗到嘅味道🌟自家製品牌🌟服務好
🍛蒜香石斑片蒸荷葉飯$98

🧈鮮油菠蘿包
鮮菠蘿油,傳統茶餐廳美食,面層脆卜卜,牛油厚切

🥘姬松茸響螺燉赤肉湯$58
豐富燉湯,非常足料,仲有大大粒元貝,姬松茸很香,真材實料

🧋奶茶紅豆冰

🌟自家製品牌
🌟服務好
  • 石斑荷葉飯
這家上水匯餐廳師傅大有來頭,好像在香港多間米芝蓮酒店任職過主管。也曾在日本工作,專為名人服務,現在在鋿晶館,我們可以平民價錢享受美味盛宴。海底椰無花果燉湯,盅湯十分足料,熱辣辣,是必試佳品。鮮茄焗豬扒飯:港式風味,有半溶芝士拉絲效果,蕃茄鮮甜,焗飯的炒底粒粒分明,被蛋汁包裹住,醬汁份量恰到好處,酸酸甜甜十分開胃。蔥油霸王雞半隻 $88 這個價錢很值,雞肉嫩滑,有香濃嘅雞味,配搭蔥油和豉油,即刻想撈飯。小炒王:這裏的小炒王很特別,是用西芹作為主菜而韭菜,感覺更清爽健康。魚仔的鹹香,非常惹味,佐酒一流~吞拿魚牛角包,牛角包鬆化得來不油膩,配搭椰菜絲,口感豐富。青梨烏龍茶,不常見的特飲配搭,入口酸酸甜甜,解膩清新這裡雖是小炒/茶餐廳格局,但menu選擇非常多,特飲也有很多種,大杯又抵飲,推推~

海底椰無花果燉湯,盅湯十分足料,熱辣辣,是必試佳品。

吞拿魚牛角包,牛角包鬆化得來不油膩,配搭椰菜絲,口感豐富。

青梨烏龍茶,不常見的特飲配搭,入口酸酸甜甜,解膩清新
鋿晶館今次要介紹上水一間餐廳叫「鋿晶館」,呢間餐廳最近開埋喺上水匯,呢間餐廳由米芝蓮西餐大廚同中華料理攜手合作主理,菜式中西融合,非常創新!輪椅人士嚟呢間分店完全無障礙,遠就遠咗少少,但起碼唔洗拎斜板咁辛苦,完全好方便,餐廳入面又闊落,店員又有禮!1.沙嗲穀飼牛肉公仔麵$58(9.5/10)呢碗沙爹穀飼牛肉公仔麵唔好睇小佢,牛肉片都幾厚,牛肉一共都有8片,牛肉都幾嫩滑,少少都唔會韌,我問店員公仔麵係用咩麵,佢話用「東麵」,口感似出前一丁,都幾彈牙,可惜沙嗲有少少唔夠濃味,其他全部ok!2.蒜香虎蝦蒸飯$98(8.5/10)呢個蒜香虎蝦蒸飯個飯無咁濕,虎蝦有六舊開咗邊嘅蝦,即係有三隻大虎蝦,不過虎蝦肉質唔夠彈牙,好彩蒜香味夠濃郁,倒埋豉油撈埋蒜頭蔥花一齊撈埋飯食,唔錯唔錯!3.口水雞飯$68(8/10)呢碟口水雞飯個口水雞夠辣,雞件大約有10舊,不過骨大肉少,飯就硬咗少少!4.鰻魚牛角酥$59(9.5/10)呢個鰻魚牛角酥幾創新,牛角酥入面有鰻魚、蕃茄、生菜、青瓜等,牛角包鬆軟,一咬口感豐富,鰻魚都唔細條嫁!5.雪糕朱古力$38(9/10)呢杯雪糕朱古力好甜,雪糕球有兩球,不過影完相之後
鋿晶館

1.沙嗲穀飼牛肉公仔麵$58(9.5/10)

2.蒜香虎蝦蒸飯$98(8.5/10)

3.口水雞飯$68(8/10)

4.鰻魚牛角酥$59(9.5/10)

5.雪糕朱古力$38(9/10)
呢杯雪糕朱古力好甜,雪糕球有兩球,不過影完相之後,發現雪糕已經差唔多溶哂,咁樣代表我哋影相真係太耐,哈哈!

6.咖啡紅豆冰$38(9.5/10)
第一次飲咖啡紅豆冰,原來咖啡同紅豆都幾夾,上面仲有一朵玫瑰花,我問一問店員點解我食咗咁耐,個玫瑰花唔溶嘅,店員答我玫瑰花全部係紅豆蓉,所以唔會溶,我𢳂咗一羹試下紅豆蓉,原來真係紅豆蓉,而且呢杯咖啡紅豆冰甜度適中,杯底紅豆粒煮得夠熟,唔會硬心,真心正!

2人總共價錢$359

個人口味總評分:9/10

@sc_cuisine @sheungshuispot

#鋿晶館 #上水 #上水好去處 #上水美食 #相機食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

🔮鋿晶館🔮地址:上水龍琛路48號上水匯2樓204A & 205AB號舖乳豬近來收到風一直係市區都好受歡迎既粵菜館—鋿晶館開左黎新界啦!!所以今日決定要試試佢!!比較下同市區有無咩分別先!!😎⭐️海底椰百合無花果燉赤肉⭐️雪梨乾南北杏百合燉赤肉燉湯我個人認為係黎到鋿晶館必試佳品,所以乳豬就叫左兩個湯:海底椰百合無花果燉赤肉;雪梨乾南北杏百合燉赤肉兩款湯相當足料,海底椰湯味及肉味濃郁,雪梨清甜潤肺,兩個湯飲完都令人精神為之一振,而且性價比相當高!!🤓🤓滑蛋炒蝦仁🍤份量相當大碟,雞蛋香濃幼滑,一點亦唔會過「老」,主角蝦仁勁大隻💪🏻💪🏻,咬落結實爽口,唔會又霉又鬆口感,十分出色~~鰻魚牛角酥🥐我乳豬就食過好多款用麵包夾住唔同肉類,但就無食過放鰻魚做中間主角,牛角包鬆脆不在話下,大大塊鰻魚夾係中間,每一啖都有菜、蕃茄,包同鰻魚!下午菜嘆返個你都咪話唔盞鬼~~😊😊麻辣土雞蒸籠仔飯🍱呢個飯一個字,好L好味,食到停唔L到,真心唔誇張,成個飯好香好惹味,辣度剛好,雞肉新鮮熱騰騰,嘩!令人一碗再碗!野菌豬骨湯浸菜遠 🥒食完咁多濃味野,梗要食返啲菜,豬骨湯清潤簡單無味精,菜心鮮綠無隔夜,夾返啲野菌香菇🍄‍🟫,作
🔮鋿晶館🔮

⭐️海底椰百合無花果燉赤肉

⭐️雪梨乾南北杏百合燉赤肉

燉湯我個人認為係黎到鋿晶館必試佳品,所以乳豬就叫左兩個湯:
海底椰百合無花果燉赤肉;
雪梨乾南北杏百合燉赤肉

滑蛋炒蝦仁🍤

鰻魚牛角酥🥐

麻辣土雞蒸籠仔飯🍱

野菌豬骨湯浸菜遠 🥒

食完咁多濃味野,梗要食返啲菜,豬骨湯清潤簡單無味精,菜心鮮綠無隔夜,夾返啲野菌香菇🍄‍🟫,作最後總結😌😌
2024-04-29 39 views
當天約7點半左右都以經坐滿人,menu 有好多燉湯,我先叫海底椰無花果燉瘦肉-熱辣辣材料十足。而餐廳所用的豬肉都是黑毛豬,肉質滑不鞋口,椒鹽鑊氣勁,有少少微辣。豉汁蟮片龍仔焗飯的蒜頭豆豉大大粒撈飯一流,我仲食到有少少果皮慨味道,所以豆豉特別香。👍🏻價錢超級抵,$100以內就食到😳啫啫通菜煲用新鮮通菜,完全沒有渣,索索聲好好味,如果喜歡吃蒜頭的人一定愛上😍而我額外叫了一個起司火腿牛角酥,麵包相當鬆軟,除咗起司火腿仲有蕃茄和菜夾在麵包內$48元全日都供應。而凍飲品每一杯都有一隻小bear 在飲料上浮沉,好可愛☺️全個menu價錢都不過一百元而且份量十足又好味,而且menu 還有好多款式的食物供選擇,難得有這樣的小店。

價錢超級抵,$100以內就食到😳

$48元全日都供應。

而凍飲品每一杯都有一隻小bear 在飲料上浮沉,好可愛☺️
海底椰無花果燉瘦肉
椒鹽黑毛豬扒飯
芝士火腿牛角酥
  • 豉汁鱔片籠仔蒸飯
2024-04-25 25 views
之前去過鋿晶館一次,他們自家制的點心很出色,令人難忘!在上水看到鋿晶館,這家分店沒有點心卻是以茶餐廳為主。雖然主題不同,但這連鎖店的主管大有來頭,之前在多間米芝蓮酒店做過主管,也在日本東京富麗華工作過,相信質素會有保證吧!今天就試試他們的小炒能如何引人入勝!👍🏼 椒鹽豬扒 $78新鮮出爐的豬扒鬆軟入味,記得把炸蒜,洋葱,紅辣也夾在一起吃,穩穩的經典椒鹽豬扒,準沒錯!❤ 鰻魚雞粒炒飯 $78沒看錯,不是鹹魚是鰻魚!鍋氣十足的炒飯,鰻魚和雞粒也配搭得宜,蔥花的點綴也增加了清新感。❤️ 芝士火腿牛肉酥 $48任何時候都想吃的組合,芝士+火腿+牛角酥 😁又一穩妥的選項✅牛角飽很酥脆,餡料亦足,加上靈魂醬汁,百吃不厭。👍🏼 豉蒜帶子蒸飯 $98怕吃魚的朋友有福了!帶子沒骨頭可以放心食用🤣荷葉墊底,米飯上鋪滿了帶子,以豆豉蒜蓉調味,鮮甜惹味。用心製作,值得推介😊
之前去過鋿晶館一次,他們自家制的點心很出色,令人難忘!
在上水看到鋿晶館,這家分店沒有點心卻是以茶餐廳為主。
今天就試試他們的小炒能如何引人入勝!

👍🏼 椒鹽豬扒 $78
新鮮出爐的豬扒鬆軟入味,
記得把炸蒜,洋葱,紅辣也夾在一起吃,
穩穩的經典椒鹽豬扒,準沒錯!

❤ 鰻魚雞粒炒飯 $78
沒看錯,不是鹹魚是鰻魚!
鍋氣十足的炒飯,
鰻魚和雞粒也配搭得宜,
蔥花的點綴也增加了清新感。

❤️ 芝士火腿牛肉酥 $48
任何時候都想吃的組合,
芝士+火腿+牛角酥 😁
又一穩妥的選項✅
牛角飽很酥脆,餡料亦足,
加上靈魂醬汁,百吃不厭。

👍🏼 豉蒜帶子蒸飯 $98
怕吃魚的朋友有福了!
帶子沒骨頭可以放心食用🤣
荷葉墊底,米飯上鋪滿了帶子,
以豆豉蒜蓉調味,鮮甜惹味。

用心製作,值得推介😊
2024-04-17
鋿晶館SC CUISINE位於上水匯2樓🍽️😋港式小炒大排檔茶餐廳- 豉蒜帶子蒸飯是他們的招牌菜之一,價格為$98。以新鮮的帶子為主要食材,搭配豉蒜的香氣,蒸煮而成。米飯蓬鬆香甜,帶子鮮嫩多汁,每一口都散發出濃郁的海鮮風味,令人回味無窮。🍚🦐😍- 農家雞泡飯是一道經典的家常菜,價格為$68。這道菜以嫩滑的雞肉和米飯為主要食材,搭配鮮美的湯汁,口感豐富。每一口都帶來濃郁的雞肉香氣和滿足的口感,讓人感到溫暖和愉悅。🍚🐔😊- 香煎豬扒包是他們的特色小吃,價格為$46。這個豬扒包以煎至金黃酥脆的豬扒為主要食材,搭配軟綿的麵包,口感絕佳。每一口都帶來豬肉的香氣和酥脆的口感,讓人愛不釋手。🍔🐖👌- 豉汁蒸白鱔新鮮彈牙,價格為$128。這道菜以鮮嫩的白鱔為主角,搭配豉汁的獨特風味,口感豐富。每一口都能品味到鱔魚的鮮美和豉汁的濃郁。🦞🍛😋- 奶茶紅豆冰是他們的隱藏特飲$38。濃郁的奶茶和甜蜜的紅豆,口感清涼又香甜。每一口都帶來奶茶的香氣和紅豆的綿密口感,令人心情愉悅。🥤🍧😊🍽️🍚🍔🦞🍧😊
鋿晶館SC CUISINE
位於上水匯2樓🍽️😋

港式小炒大排檔茶餐廳

每日收工都會經過上水, 突然心血來潮想在這區搵野食, 所以跟友人在上水廣場與上水匯之間徘徊了好幾次最後決定食這間自家製品牌的中菜館。原因是餐廳門面光猛面積夠大座位與座位之間好闊落, 加上食物款式多又夠創新當中分別有傳統籠仔蒸飯、 燉湯、炒粉麵飯、炒小菜, 茶餐等。👨🏻‍🍳餐廳師傅來頭真強勁, 原來他曾在日本東京富麗華任職多年, 專為高管達人和明星服務, 來港後亦在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管, 經驗相當豐富👍🏻一於點多幾樣野食睇下係咪真甘好食先😏。以下是跟友人點選的菜式:🍅鮮茄雞扒焗飯熱騰騰的焗飯遞上時味好香噴噴, 微濃的芝士溶了分佈在焗飯的面上完全能夠做到拉絲的效果, 酸酸甜甜的蕃茄菠蘿有開胃解膩的作用, 但略嫌焗飯炒底唔夠多蛋和飯質“林”了少少, 但整體不錯。雞扒Size適中肉質嫩滑配上芝士味道不錯可以一試。🐟豉汁蒸班頭腩這個本人建議真係要配白飯, 因為豉汁配飯真係無得輸😋這道菜好有住家飯的感覺, 味道跟蒸鱔相似。魚味道鮮甜又唔腥份量都算多。班頭腩魚骨比較大條, 細骨較少所以容易吐骨唔怕啃骨😬。🍑蜜桃京都骨這道菜份量好足, 豬扒肉質都算“林”身😬味道酸酸甜甜相當開胃所以同

以下是跟友人點選的菜式:

🍅鮮茄雞扒焗飯

🐟豉汁蒸班頭腩

🍑蜜桃京都骨
這道菜份量好足, 豬扒肉質都算“林”身😬味道酸酸甜甜相當開胃所以同樣好適合配白飯 。

🍔魚柳菠蘿包
中西合壁的配搭真係夠哂創新😎。先講賣相都覺得佢外型夠哂巨, 脆身菠蘿包的面層先甜後咸,味道都幾得意😲。魚柳又厚又大塊值得一讚的係魚柳炸粉唔厚身食落啖啖魚肉相當過癮。

🍹青檬西柚
味道清新消暑解渴又解膩的飲品。

🥤紅棗桂圓枸杞茶
超足料的紅棗水味道適中唔太甜,補中益氣又補血 。
2024-04-18 17 views
鋿晶館位於上水匯商場入面,座位寬敞舒適,餐牌有好多款式嘅食物,小炒、焗飯、蒸飯、粉麵等等都有齊,充滿港式風味🥢啫啫通菜煲小炒夠鑊氣,加入肉絲去炒,好有風味,味道偏濃郁,撈飯食剛剛好🥢椒鹽豬扒份量比想像中多,豬扒都好大塊,豬扒肉質鬆軟,入口微辣,整體好惹味🥢鮮茄嫰滑雞扒焗飯焗飯充滿着港式風味,而且好大兜,賣相好吸引,面頭有半溶芝士加上滿滿蕃茄醬汁,非常滋味,雞扒夠厚有口感,肉質軟滑🥢吞拿魚沙律牛角酥另外仲叫多個牛角酥,都好足料下,滿滿吞拿魚沙律,仲有夾住蕃茄、青瓜同沙律菜,口感豐富🥢青梨烏龍茶、椰汁紅豆冰甜品估唔到咁有驚喜,大大粒熊仔冰同玫瑰花造型嘅紅豆冰,望見都開心

🥢啫啫通菜煲

🥢椒鹽豬扒

🥢鮮茄嫰滑雞扒焗飯

🥢吞拿魚沙律牛角酥

🥢青梨烏龍茶、椰汁紅豆冰

2024-03-31 40 views
點解話呢間茶餐廳喺大愛呢?就係因為呢度有超級多嘅選擇,啱晒屋企冇飯食嘅在職人士,又可以食到少少住家飯嘅味道🥹同老公兩個去食!今日幫老公慳下錢,食平d!另外,呢一度食物嘅份量係比較慷慨的🥹熱辣辣,味道好。芝士蕃茄豬扒飯重芝士,豬扒份量多。椒鹽豬扒飯豬扒香脆,不油膩👍🏻另配飲品加$5兩個人食大概$130另外值得一讚:服務態度熱心,門口叔叔歡迎接待,姨姨都好溫柔😂呢度真係好有家嘅感覺。夜晚冇番食,十分建議你過嚟😙*沒有享有餐廳任何優惠,純分享🫶🏻

另外,呢一度食物嘅份量係比較慷慨的🥹熱辣辣,味道好。

芝士蕃茄豬扒飯
重芝士,豬扒份量多。

椒鹽豬扒飯
豬扒香脆,不油膩👍🏻

另配飲品加$5
兩個人食大概$130

*沒有享有餐廳任何優惠,純分享🫶🏻