2023-07-15
📍Second Draft銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖好味中西fusion菜式,我最鍾意啫啫雞翼煲~1️⃣ 啫啫雞翼煲 Jer Jer Buffalo Wings $138 🌕🌕🌕🌕🌕上菜嗰陣熱辣辣,仲聽到咋咋聲!醬料係用自家水牛醬、藍芝士,將西式醬料mix落中式餸菜,但味道有驚喜🤤!係酸酸辣辣,又唔會好油膩。雞翼一開二,細細舊好入味👍🏻。份量唔少!2️⃣ 紅油蝦餃 Buffalo Dumplings $98 🌕🌕🌕🌕🌑有4舊蝦餃。蝦餃蝦餃係自家包嘅,包得似餃子,偏長身。蝦肉餡有彈性,唔會好鬆散👍🏻!攞咗自家水牛醬取代辣椒油,辣味適中,食落口感會light啲☺️。3️⃣ 麻辣牛舌 Mala Tongue $58 🌕🌕🌕🌕🌑份量良心,成碗都係慢煮牛舌!慢煮牛舌切得較薄,一啲都唔鞋,好有牛味🐮。比較可惜嘅係唔夠辣,麻辣酸汁可以落得重手少少。但係送啤酒幾啱,唔會蓋過啤酒味。4️⃣ 炸雞包 Fried Chicken Sandwich $168 🌕🌕🌕🌕🌑炸三黃雞嘅炸衣較厚,但幾酥脆、有肉汁。搽咗啲南乳醬喺雞上面,鹹鹹哋但唔會太搶,幾夾👍🏻👍🏻!再落咗啲子薑捲心菜,會有少少酸味。另有
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖
好味中西fusion菜式,我最鍾意啫啫雞翼煲~
炸三黃雞嘅炸衣較厚,但幾酥脆、有肉汁。搽咗啲南乳醬喺雞上面,鹹鹹哋但唔會太搶,幾夾👍🏻👍🏻!再落咗啲子薑捲心菜,會有少少酸味。另有酸青瓜,唔似係平時burger夾嗰種,似日式漬黃瓜/中式餸粥嗰隻,唔會太酸。包係微烘過嘅法式甜包,幾軟熟,但唔係空氣包!
5️⃣ BEER - Izakaya in Berlin 200mL $55 🌕🌕🌕🌗🌑
由本地酒廠Young Master釀製,呢杯酒精4%。係Berliner Weisse加入柚子皮、山椒釀製,麥味較重,整體會有柚子嘅果酸味。
6️⃣ BEER - Pilsner 200mL $48 🌕🌕🌕🌕🌗
由本地酒廠Young Master釀製,呢杯酒精4.5%。係Unfiltered Lager,味道同Asahi有啲似,係我鍾意嘅清新爽口口味😍!
另收加一