2023-07-15 29 views
📍Second Draft銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖好味中西fusion菜式,我最鍾意啫啫雞翼煲~1️⃣ 啫啫雞翼煲 Jer Jer Buffalo Wings $138 🌕🌕🌕🌕🌕上菜嗰陣熱辣辣,仲聽到咋咋聲!醬料係用自家水牛醬、藍芝士,將西式醬料mix落中式餸菜,但味道有驚喜🤤!係酸酸辣辣,又唔會好油膩。雞翼一開二,細細舊好入味👍🏻。份量唔少!2️⃣ 紅油蝦餃 Buffalo Dumplings $98 🌕🌕🌕🌕🌑有4舊蝦餃。蝦餃蝦餃係自家包嘅,包得似餃子,偏長身。蝦肉餡有彈性,唔會好鬆散👍🏻!攞咗自家水牛醬取代辣椒油,辣味適中,食落口感會light啲☺️。3️⃣ 麻辣牛舌 Mala Tongue $58 🌕🌕🌕🌕🌑份量良心,成碗都係慢煮牛舌!慢煮牛舌切得較薄,一啲都唔鞋,好有牛味🐮。比較可惜嘅係唔夠辣,麻辣酸汁可以落得重手少少。但係送啤酒幾啱,唔會蓋過啤酒味。4️⃣ 炸雞包 Fried Chicken Sandwich $168 🌕🌕🌕🌕🌑炸三黃雞嘅炸衣較厚,但幾酥脆、有肉汁。搽咗啲南乳醬喺雞上面,鹹鹹哋但唔會太搶,幾夾👍🏻👍🏻!再落咗啲子薑捲心菜,會有少少酸味。另有
📍Second Draft
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖

好味中西fusion菜式,我最鍾意啫啫雞翼煲~

炸三黃雞嘅炸衣較厚,但幾酥脆、有肉汁。搽咗啲南乳醬喺雞上面,鹹鹹哋但唔會太搶,幾夾👍🏻👍🏻!再落咗啲子薑捲心菜,會有少少酸味。另有酸青瓜,唔似係平時burger夾嗰種,似日式漬黃瓜/中式餸粥嗰隻,唔會太酸。包係微烘過嘅法式甜包,幾軟熟,但唔係空氣包!

5️⃣ BEER - Izakaya in Berlin 200mL $55 🌕🌕🌕🌗🌑
由本地酒廠Young Master釀製,呢杯酒精4%。係Berliner Weisse加入柚子皮、山椒釀製,麥味較重,整體會有柚子嘅果酸味。

6️⃣ BEER - Pilsner 200mL $48 🌕🌕🌕🌕🌗
由本地酒廠Young Master釀製,呢杯酒精4.5%。係Unfiltered Lager,味道同Asahi有啲似,係我鍾意嘅清新爽口口味😍!

另收加一

2023-07-14 144 views
@seconddrafthk contemporary gastropub 🍻 features local hk brewery @youngmasterales signature brews 🍸 serves creative sides and mains with eastern and western influences 💫 perfect pairing with beer 🍻@seconddrafthk 啤酒餐廳 🍻 木系主調 綠色馬賽克瓷 西式設計 不失港式風情 💚 主打香港本土手工啤酒 少爺啤 @youngmasterales 🍺 創意主菜小食 融入東方同西方元素 💫 配啤酒一流 🍻🍺 @youngmasterales classic pale ale 5% HKD$48少爺啤經典口味 麥香細膩 容易入口 無苦澀味🍊 @youngmasterales citrus trance (grapefruit gose) 4% HKD$55新鮮西柚釀造而成 酸中甘香 輕身清新🧇 chicken waffle 炸雞香蔥窩夫HKD$148fried three chicken

少爺啤經典口味 麥香細膩 容易入口 無苦澀味

新鮮西柚釀造而成 酸中甘香 輕身清新

classic  pale  +  citrus  trance

fried three chicken drumstick, gochujang, spring onion and scallions waffle
兩大隻炸雞鎚 🍗 香脆嫩滑
韓式辣醬 甜辣滋味
香蔥窩夫 蔥香柔和 🌱 鹹香鬆軟

炸雞香蔥窩夫

🍟 tai hang fries 大坑薯條 HKD$88
cumin dust, takana, dried chilli
薯條幼身 🥔 香脆可口 分量十足
孜然粉 辣椒同高菜 🌶 香辣惹味

大坑薯條

🍗 jer jer buffalo wings 啫啫雞翼煲 HKD$138
2D buffalo sauce, blue cheese, chinese celery
將港式啫啫雞煲 加入西式元素 💫
雞翼斬開一半 🐥 肉質嫩滑 方便食用
水牛城醬汁 加藍芝士 🧀 香濃柔滑

啫啫雞翼煲

🍄 heatwave mushroom 熱浪炸菇 HKD$78
fried oyster mushroom, spicy seasoning
外皮金黃酥脆 雞髀菇多汁彈牙 🍄
熱浪調味粉 微辣帶點甜 🌶 食唔停口

熱浪炸菇

📍銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖 🇭🇰
  • 熱浪炸菇
  • 炸雞香蔥窩夫
2023-07-14 18 views
星期日約咗朋友去銅鑼灣行街食嘢,他推介呢間工業風的型格酒吧,地點就係Fashion walk,啱晒我哋chill下。一入到嚟職員已經細心為我哋介紹唔同嘅手工啤酒🍻,有好多口味都可以試吓。~YM Hong Kong Black (S)$48~Citrus Trance (S)$55~啫啫雞翼煲$138~紅油蝦餃$98~麻辣牛舌$58~酸菜魚堡$128Citrus Trance帶酸甜、微甘的柑橘風味,Hong Kong Black啱香港人嘅黑啤,入口淡淡醇香朱古力、低酒精度及苦度,順滑易飲;送酒小食都唔差,藍芝士🧀️自家水牛醬爆炒炸雞翼,熱辣辣啫啫焗,鹹香味俱全;麻辣牛舌送酒必選;大大隻彈牙蝦膠包成的餃子淋上辣油好滋味,主食的酸菜魚柳包夠大個,炸魚柳外脆內軟配上酸菜dressing 好味😋

~YM Hong Kong Black (S)$48
~Citrus Trance (S)$55
~啫啫雞翼煲$138
~紅油蝦餃$98
~麻辣牛舌$58
~酸菜魚堡$128

2023-07-09
Lunch
😋😋😋😋😋位於銅鑼灣最熱鬧的地方附近,有一條旺中帶休閒的酒吧街,各種特式餐飲酒吧臨立,充滿異國風情。其中以提供23款啤酒的Second Draft最為熱鬧。除了啤酒外,更有HighBall Cocktail等多種選擇。而且他們的Fushion 菜巧妙地平衡了東西方文化,令菜單既有創意又惹味,配上冰涷啤酒一流。這裡室內設計及音樂令整個空間充滿靜謐的精緻氛圍,能從繁忙的生活中得以舒壓,真心Chill。🩵
😋😋😋😋😋

2023-07-13 21 views
舊店個時已經ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ可惜位置對我嚟講唔太方便 一直未有機會去佢哋喺銅鑼灣重新開業 終於有機會試到______________________________ / 炸雞包 / ʜᴋᴅ 168 本身係衝着薯條而黎 意外叫咗呢個炸雞包估唔到佢驚喜程度係甚至大過薯條🤣法式甜包 夾上厚切炸雞 • 酸瓜 • 椰菜炸雞外皮炸得好非常酥脆! 而且中間肉質依然保持鮮嫩多汁加埋酸瓜同椰菜平衡味道同口感 一流💯______________________________ / 大坑薯條 / ʜᴋᴅ 88幼身薯條用砂煲裝住 新鮮炸起 超 級 香 脆 而且每一面拎沾滿味粉孜然 • 高菜 • 乾辣椒 加埋一齊真係好惹味沾埋秘製沾醬 真係一流冇得輸絕對會識唔停口爭食🤣 好彩份量都好多 ______________________________ / 啫啫雞翼煲 / ʜᴋᴅ 38同樣熱辣辣呈上 中式煮法嘅水牛醬特別加左藍芝士 襯熱撈勻喺雞翼表面 勁香呢個ᴄᴏᴍʙɪɴᴀᴛɪᴏɴ真係特別得來 又幾好食______________________________ 另外仲叫咗兩支佢哋嘅招牌少爺啤呢度真係好適合放工約朋

舊店個時已經ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ
可惜位置對我嚟講唔太方便
一直未有機會去
佢哋喺銅鑼灣重新開業 終於有機會試到

/ 炸雞包 / ʜᴋᴅ 168

本身係衝着薯條而黎 意外叫咗呢個炸雞
估唔到佢驚喜程度係甚至大過薯條🤣

法式甜包 夾上厚切炸雞 • 酸瓜 • 椰菜
炸雞外皮炸得好非常酥脆!

而且中間肉質依然保持鮮嫩多汁

另外仲叫咗兩支佢哋嘅招牌少爺啤
呢度真係好適合放工約朋友嚟chill住傾計
除咗啤酒之外 食物質素都好高 讚💯❤️‍🔥🫶🏻
2023-07-13 48 views
銅鑼灣好chill 既draft beer restaurant 😌有outdoor area,但夏天都係室內好啲🙈🍴大坑薯條,炸到金黃色、上面啲孜然調味粉少少辣,好惹味🥹🌶️🍴紅油蝦餃,上面鋪咗芫荽,好正😍粒粒都好飽滿,自家水牛醬,幾辣🌶️🌶️🌶️唔食得辣就唔好啦~🍴麻辣牛舌,夠麻唔會太辣😁牛舌都幾腍,口感唔錯👍🌶️🍴暹羅魷麵,粗麵底,掛到汁👍辣椒、乾蔥同青檸,好東南亞風味😙辣度尚可🌶️🌶️啤酒真係唔太識,店員推薦咗兩款🍻分別係PaleAle同埋IPA~前者好爽口,清新~後者就柑橘花香味🍻

🍴麻辣牛舌,夠麻唔會太辣😁牛舌都幾腍,口感唔錯👍🌶️

2023-07-13 11 views
今日放咗工之後同男朋友係銅鑼灣覓食,見到銅鑼灣開左second draft,好耐之前係大坑食過,印象中感覺幾chill,食物味道都幾唔錯,於是就帶左男朋友入去食啦😋💫大坑薯條記得第一次食大坑薯條果陳,朋友推介話全香港最好食既薯條🍟雖然食完之後覺得無佢講到咁誇,但薯條口感非常香脆,加上面頭孜然粉同辣椒乾,滋味十足🤤另外薯條仲配有自家製千島醬加高菜,食落酸酸甜甜,十分解膩。💫熱浪炸菇估唔到雞髀菇炸完之後仲十分juicy,上菜既時候仲熱辣辣,佐酒一流。💫腐乳卡邦尼見到呢個combination幾創新,本身都係試伏心態叫黎食,點知味道都幾正常,腐乳味唔會太過濃郁,比想像中好食🤭💫啫啫雞翼煲雞翼十分迷你,但份量慷慨,食極都仲有🫢自家製既水牛醬加上藍芝士,令到雞翼味道非常特別,食落鹹鹹甜甜,十分惹味。最後我地仲叫咗兩杯手工啤酒,分別係Chung king expresso同Peach ceylon IPA Hoppy,前者味道十分特別,真係飲得出咖啡味,而且麥味非常重,令人印象深刻。後者反而唔係話好飲得出個桃味,但味道都幾清新。

💫大坑薯條

💫熱浪炸菇

💫腐乳卡邦尼

💫啫啫雞翼煲

2023-07-12 16 views
【香脆薯條。手工啤】呢間一直人氣高企主打Fusion菜既餐酒館,由大坑搬去銅鑼灣Fashion Walk已經一段時間、 地點就係維園對面,相對較方便。餐廳設有室內同室外座位,好適合想係繁忙城市中飲下手工啤chill 下。❈ 大坑薯條Tai Hang Fries HK$88最signature 既大坑薯條,帶點避風塘風味,幼細既薯條灑上孜然香粉,少少辣再點埋個高菜蛋黃醬,非常香脆又惹味。❈ 炸雞包 Fried Chicken Sandwich HK$168脆香炸雞肉質鮮嫩,有彈性,配上帶點咸香既南乳醬,加上用左子薑代替一般漢堡會有既醃黃瓜, 味道獨特仲出奇地融和。❈ 咖央西多 Kaya French Toast HK$88港式西多遇上新加坡咖央多士既甜品,西多炸得酥脆內軟,外層淋上自家製嘅啤酒糖漿同椰絲,夾心係滿滿既椰子吉士,每一啖西多加埋雪糕,令成個配搭豐富左。❈ 高汁 Hi-Juice HK$87 400ml質地輕盈,飲落順暢清爽。❈ Contemporary Pilsner HK$76 400ml口落清爽利落帶點花香。
【香脆薯條。手工啤】

❈ 大坑薯條Tai Hang Fries HK$88

大坑薯條Tai Hang Fries

咖央西多 Kaya French Toast

❈ 高汁 Hi-Juice [Young Master Brewery] HK$87 400ml
質地輕盈,飲落順暢清爽。

❈ Contemporary Pilsner [Young Master Brewery] HK$76 400ml
口落清爽利落帶點花香。

2023-04-29
$200 (Lunch)
大坑薯條Tai Hang Fries
咖央西多 Kaya French Toast
  • 咖央西多
2023-07-10 15 views
Tasting menu for two:Snacks (to select 3)1️⃣Hearwave mushroomThe best beer snacks, except the crispy fries but in a healthy way, us definitely the Deep-Fried Oyster Mushroom. This fried mushroom is as crispy as fries with Spicy Seasoning to add on the flavour.2️⃣Jer jer buffalo wingsChicken wings with 2D Buffalo Sauce, Blue Cheese, Chinese Celery, is a few layers of flavors that make the wings less boring.3️⃣Buffalo Dumplings2D Buffalo Sauce House Made Shrimp Dumplings is pretty spicy if it is too hot
Tasting menu for two:

Snacks (to select 3)
1️⃣Hearwave mushroom

2️⃣Jer jer buffalo wings

3️⃣Buffalo Dumplings
2D Buffalo Sauce House Made Shrimp Dumplings is pretty spicy if it is too hot to handle for you.

For main, we ordered Coriander top blade sandwiches. The Sourdough Grilled Top Blade Slices, with Deep Fried Coriander, Burnt Fuyu Paste. Not to mention how flavorful the Thousand Island Dressing is to enrich the whole sandwiches.

Never forget to mention the vibery alfresco dining table, perfect for dating and friends group gathering.
雖然而家已經唔係銅鑼灣番工,但仍然會為左搵食野長途跋涉過黎🙈冇嘢可以阻擋我周圍發掘好食嘅餐廳!😝今次約左朋友黎到Fashion Walk 既Second Draft,主打手工啤😆同港式fusion小食,chill得黎夠本地薑!🔅大坑薯條🍟 • $88即炸幼身薯條用孜然粉調味,配搭乾辣椒🌶️同高菜,仲可以根據自己喜好點高菜千島醬一齊食😆好惹味呀!🔅啫啫雞翼煲🐓 • $138用鐵煲呈上,熱辣辣😎雞翼一開二,加左自家水牛醬同藍芝士🧀️辣得黎芝士又可以中和番🙈估唔到又幾夾🔅紅油蝦餃🦐 • $98最鍾意呢個小食,蝦餃酒樓就食得多,估唔到酒吧都有😆佢哋嘅蝦餃係自己包㗎!皮薄餡靚,蝦肉餡好彈牙😎水牛醬辣辣地,幾五🔅炸茜牛治🐮 • $188爆茜點可以錯過!芫荽經油炸後冇左草青味😆 牛肩肉幾多😎酸種麵包好鬆脆,腐乳千島醬無得彈!令整個牛治變到獨一無二地好食😝🔅GG屈機Triple IPA 🍺 • $59黎到呢到點可以唔叫手工啤!呢杯有10%酒精,好少聽啤酒會有10% alcohol🙈所以叫咗杯試下🙈以為會好近,但係飲落都幾柔順,啤酒花味幾濃😆🔅Classic Pale Ale 🍺 • $48含有5%酒精🤣引

🔅大坑薯條🍟 • $88
🔅啫啫雞翼煲🐓 • $138
🔅紅油蝦餃🦐 • $98
🔅炸茜牛治🐮 • $188
🔅GG屈機Triple IPA 🍺 • $59
🔅Classic Pale Ale 🍺 • $48
含有5%酒精🤣引導幽幽嘅花香味同果香味😝
今晚下班之後跟朋友一起去了銅鑼灣的2nd draft吃晚餐。 😎menu長這樣。 😎我們點了Classic 啤酒、Pilsner 啤酒、大坑薯條、紅油蝦餃、啫啫雞翼煲跟邏羅魷麵。這兩款啤酒都具有獨特的風味和口感。Classic 啤酒帶有濃郁的麥香和微苦的口味,而Pilsner 啤酒則更清爽,帶有些許的麥芽甜味。😙無論您是喜愛濃烈還是清爽的啤酒,總有一款能滿足您的口味。 😍大坑薯條薯條炸得金黃酥脆,內部軟嫩,搭配著醬料,簡直是絕配!! ☺紅油蝦餃餃子皮薄而內餡鮮美多汁,搭配著微辣的紅油,味道更加豐富!! 😋啫啫雞翼煲雞翼煲煮得剛剛好,醬汁入味,肉質鮮嫩多汁。 😍邏羅魷麵魷魚份量超多而且魷魚口感軟嫩,很好吃!! 😁

menu長這樣。 😎

這兩款啤酒都具有獨特的風味和口感。

大坑薯條
薯條炸得金黃酥脆,內部軟嫩,搭配著醬料,簡直是絕配!! ☺

紅油蝦餃

啫啫雞翼煲
雞翼煲煮得剛剛好,醬汁入味,肉質鮮嫩多汁。 😍

邏羅魷麵
魷魚份量超多而且魷魚口感軟嫩,很好吃!! 😁

2023-07-03
$328.9 (Dinner)
  • 紅油蝦餃
香港打工仔最鍾意收工約埋同事去happy hour✨飲番杯酒食下Snacks 輕鬆chit chat吓又一day~銅鑼灣有一間酒吧餐廳環境氣氛都非常chill☺️啱晒收工想約人happy hour嘅大家🍸Draft beer係呢度嘅一大賣點💡有成20幾種唔同口味同濃度嘅手工啤酒🍻兩杯IPA的啤酒都用上大量的啤酒花, 酒花帶有濃郁及較重苦味, 甘苦之中又帶濃郁果香🍊呢款citrus手工啤一入口就帶清新嘅西柚味, 酒味甜中帶酸味道非常特別, 同一般嘅啤酒好唔同!! 黑啤嘅味道就偏苦, 比較適合男士😀大坑薯條~基本上每一枱都點, 薯條炸到外脆內軟嘅幼薯條🍟薯條加入左孜然粉同辣椒調味, 點埋秘製醬汁好味到停唔到口🥰✨呢間酒吧餐廳嘅大部份菜式都有fusion嘅元素🥢好似呢個啫啫雞翼煲~佢嘅做法有啲啫啫雞煲但又加入咗西式藍芝士🧀️由加入咗大量紅蔥頭🧄味道鹹中帶甜甜中帶辣, 充滿驚喜⭐️雞翼肉質鮮嫩多汁, 中西合璧嘅味道惹味又幾特別👍🏻紅油蝦餃~薄薄嘅雲吞皮包著漲卜卜嘅蝦膠, 食落口感彈牙蝦嘅味道非常鮮美😋椒鹽炒魷麵~新出嘅菜式香口又美味, 中意食魷魚🦑嘅人一定要試! 撈埋莞茜味道超夾!🤤

2023-07-05
Dinner
2023-07-05 83 views
呢間餐廳係大坑時我已經留意住,不過覺得偏遠左啲遲遲都未到訪,後尾執左都覺得好可惜,好彩係銅鑼灣重開返,依家仲更加方便我😌▪️ 麻辣牛舌(7/10)💲58薄切加上慢煮既牛舌,感覺軟嫩得黎不失咬口,浸住係啲凍凍地既麻辣酸汁度,始終係冷盤咁,所以都唔會話係太辣或者嗆喉🌶️▪️ 大坑薯條 (6.5/10)💲88主打之一既薯條,估唔到會係咁大兜,不過就比較幼身,口感偏軟,個人會鍾意再脆啲既🤏🏻面頭灑上左唔少孜然粉,仲有高菜同埋乾辣椒,調味幾香口,配上個開胃既酸瓜千島醬,可以大大降低油膩感🍟▪️ 啫啫雞翼煲(7.5/10)💲138上檯時個煲仲係有滋滋聲噴曬煙咁,雞翼嫩滑入味,有微辣既自製水牛醬,亦食到有藍芝士,辣辣地又鹹鹹地幾惹味,整體會係重口味之選,配少少唐芹同洋蔥😛▪️ 炸雞包(7/10)💲168法式甜包鬆軟,烤烘過有牛油香,厚身既炸三黃雞,外皮微脆,保留到啲肉汁,配上子薑捲心菜同埋南乳醬,子薑味蓋過南乳醬味,調味相比起小食係輕手啲🙈▪️ Citrus Trance(7/10)💲55 (S)黎到少爺啤酒廠旗下既餐飲業副線,又點可以唔飲返杯🤣叫左呢款由西柚釀造而成既,酒精濃度只係4%,所以飲落都易入口,同埋

▪️ 麻辣牛舌(7/10)💲58

麻辣牛舌

▪️ 大坑薯條 (6.5/10)💲88

▪️ 啫啫雞翼煲(7.5/10)💲138

▪️ 炸雞包(7/10)💲168
炸雞包

▪️ Citrus Trance(7/10)💲55 (S)

Citrus Trance + Classic

黎到少爺啤酒廠旗下既餐飲業副線,又點可以唔飲返杯🤣叫左呢款由西柚釀造而成既,酒精濃度只係4%,所以飲落都易入口,同埋重果香味,感覺偏酸幾清爽🍊

▪️ Classic(7.5/10)💲48 (S)

友人同樣係叫左少爺啤既出品,呢款係5%既酒精濃度,幾鍾意陣麥香,甘而不澀😚

🔎 整體評分(7/10)
麻辣牛舌
炸雞包
Citrus Trance + Classic
Fashion Walk後街既bar 大窗透入陽光☀️weekend係呢度食brunch 真係好寫意😎呢間係少爺啤旗下嘅餐廳 就梗係要叫返兩杯啤酒試吓啦1️⃣Pilsner 🍺 $48聽職員介紹之後 我就揀咗杯清清地嘅入口好清新 冇咩苦澀味2️⃣CITRUS 🍺 $55帶一般啤酒的苦香 有少少酸味配埋比較重口味嘅食物 after taste感覺好似飲緊白酒3️⃣啫啫雞翼煲 $138上枱嘅時候熱辣辣 真係好香 雞翼切開細舊上 好滋味4️⃣ 紅油蝦餃 $98呢道菜好特別 好似蝦餃 似蝦餃上面淋上紅油同乾蔥 惹味👍🏻5️⃣大坑薯條-$88大大碟薯條 有孜然粉 配酒一流6️⃣ 炸茜牛治$188入面爆滿 芫茜 牛肉 南乳醬麵包焦脆 好好食😍😍▪️位置: 8/10▫️環境: 9/10▪️衛生: 9/10▫️服務: 8/10▪️食物: 9/10📍Second Draft銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖
Fashion Walk後街既bar 大窗透入陽光☀️

📍Second Draft
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖
Lunch
  • 啫啫雞翼煲
到了銅鑼灣,同個friend熱熱地,就去咗一間有手工啤嘅餐廳吹吓水,難得地呢間「吧」嘅小食都相當唔錯!先講講呢間餐廳嘅主角- 手工啤,各適其適包羅萬有,我哋叫咗Citrus Trance, 有西柚嘅酸味,容易入口;GG屈機,質感較厚身,好有麥香嘅味道。而小食方面,熱浪炸菇顧名思義,係脆炸雞髀菇和熱浪薯片調味粉製作而成,雞髀菇金黃酥脆,外酥內嫩,再配上非常特別有熟悉嘅熱浪調味粉味道,配搭得出奇地好吃,讓人回味無窮。接下來是他們的啫啫雞翼煲,這道菜是用自家水牛醬、藍芝士和唐芹烹調而成。雞翼非常入味,醬汁濃郁,藍芝士的加入讓這道菜更加豐富多樣,唐芹也增添了一份清新的味道,再加埋係熱煲上枱,焫著得嚟又惹味。紅油蝦餃:自家包製的蝦餃為主要材料,加上特製的紅油醬汁,口感非常豐富。紅油醬汁是用自家水牛醬製作而成,香辣味道十分濃郁。醬汁與餃子的搭配非常完美,讓人垂涎欲滴。最後是他們的酸菜魚堡,這道菜是用法式甜包、酸菜他他醬和炸魚柳做成的。酸菜他他醬的酸甜口感很適合用來搭配炸魚柳,而且包子皮非常軟糯,吃起來非常有嚼勁。

• 熱浪炸菇
  • 紅油蝦餃