2022-12-03 88 views
🎌赫德道附近好多嘢食,呢間外面好似石牆咁嘅,入面係窩心居酒屋小店,老顧客都好多🍱店長精選時令刺身💰$438有三文魚、油甘魚、八爪魚、牡丹蝦、鯛魚、帆立貝、吞拿魚、左口魚裙邊好新鮮,厚切刺身食得好爽🍣佐敦和牛💰$138可以生食和牛,我哋就唔係幾慣,叫咗師傅再幫手燒一燒,油脂迫咗出嚟又香又好食🍣碎蔥吞拿魚腩💰$138好多吞拿魚蓉,好滿足🥣鯛魚奶湯💰$48好鐘意飲奶白濃湯,清甜魚味🍢露筍豚肉卷💰$32燒得香,香油脂配露筍邪惡但好食🧀芝士年糕💰$58較軟身嘅芝士年糕,芝士饀有流心感🚩石亭居酒屋 (尖沙咀) 📍尖沙咀赫德道地下11C號舖

🍱店長精選時令刺身💰$438
好新鮮,厚切刺身食得好爽

🍣佐敦和牛💰$138

🍣碎蔥吞拿魚腩💰$138
好多吞拿魚蓉,好滿足

🥣鯛魚奶湯💰$48
好鐘意飲奶白濃湯,清甜魚味

🍢露筍豚肉卷💰$32
燒得香,香油脂配露筍邪惡但好食

🧀芝士年糕💰$58
較軟身嘅芝士年糕,芝士饀有流心感

🚩石亭居酒屋 (尖沙咀)
📍尖沙咀赫德道地下11C號舖
2022-12-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2022-12-01 33 views
估唔到係呢個位置搵到間高質日本料理店,店員親切友善,有d去左日本🇯🇵居酒屋🏮既感覺!龍蝦沙律🦞🥗 - 啖啖肉加上沙律醬,口感彈牙仲有蟹籽係上面👍🏻石亭刺身拼盆 - 鯛魚、帆立貝、吞拿魚、油甘魚、八爪魚、三文魚、牡丹蝦同左口魚裙邊!三文魚係腩位,夠哂肥美!左口魚裙邊火炙過後魚油味好香! 牡丹蝦大大隻夠哂鮮甜!特選花之魚生飯 - 有吞拿魚、海膽、劍魚同油甘魚,全部厚切又新鮮!三色飯 - 有帆立貝、蟹膏同海膽,鮮味十足!帆立貝鮮甜、蟹膏味道濃郁,海膽都好鮮味!正

2022-11-30 22 views
朋友帶我去左一間隱蔽又高質既日本餐廳食飯,裝修環境幾有懷舊feel,一問之下原來已經開左20幾年,難怪禁有feel,食物水準比預期高,而且夠新鮮。香箱蟹 $280將松葉蟹拆肉放系蟹蓋上,滿滿既蟹籽同蟹肉一齊食,好鮮甜,另外可以加少少蟹醋同檸檬汁,提升佢既鮮味。蟹肉下面仲有好多蟹膏,真系完全填滿哂成隻蟹蓋,而且完全吾需要用手食,好岩我呢啲懶人食!燒雞全翼 $28一隻以鹽燒方式去燒,雞皮燒至金黃色,皮薄夠脆,雞肉亦都幾滑,油分吾多。師傅已預先切斷部分雞骨,方便我地食。露筍豚肉串 $28一串薄薄既豚肉片包住露筍,食落豚肉位置有微微香脆,配露筍食一啲都吾油膩,而且燒出黎吾太咸。燒牛小排 $128份量吾多,價錢相對較貴,但牛小排燒至粉嫩色,燒得岩岩好,肉質好軟嫩,而且燒汁味調較得好好,好好食。脆炸白蝦仔 $98白蝦一般比較細小,顏色較為白皙,價錢比一般甜蝦較為貴。脆炸粉較薄,所以入口有溶化既感覺,推介!三色丼飯 $168有海膽、蟹膏同帶子,海膽鮮甜吾腥,蟹膏既蟹味好香濃,帶子用青瓜片墊住,而且大大粒又多,飯加左芝麻好香,而且飯量亦都多。蒲燒鰻魚飯 $128做得幾出色既鰻魚飯,鰻魚既骨非常少,而且

香箱蟹 $280

燒雞全翼 $28一隻

露筍豚肉串 $28一串

燒牛小排 $128

脆炸白蝦仔 $98

三色丼飯 $168

蒲燒鰻魚飯 $128
做得幾出色既鰻魚飯,鰻魚既骨非常少,而且好肥美,蒲燒汁好香濃。

店舖座位吾多,個人建議預先book位比較好。

2022-11-27 13 views
放工想同朋友飲酒談心傾訴生活事,今日嚟到尖沙咀一間聞名已久的日式居酒屋,可能食時令新鮮刺身,正值秋季,不時不食。餐廳環境好似置身於日本的居酒屋,唔使睇menu,只需要睇牆上貼住的時令菜式就可以。餐廳推出21週年限量大激安,好吸引。💕日本時令空運-深海池魚薄切深海池魚粉嫩魚肉,肉質細緻爽口大油份,味道甜美,好新鮮好味。💕日本室津蠔(四隻)室津蠔非常肥美,蠔殼薄而肉大,肉質鮮嫩入口啖啖肉冇揸,甜美好味。💕吞拿魚刺身三點拖羅刺身厚切果然係最好食,價錢吸引,極之新鮮,油脂感好滿足。💕三文魚腩刺身-4件三文魚腩4切,賣相好靚好吸引,魚腩鮮甜,肉質緊緻。💕牛舌串燒牛舌,爽嫩有汁,好美味💕雞軟骨串日式燒串燒,當然唔少得食雞軟骨,外脆爽口非常惹味。💕豚肉卷串豚肉包裹住車厘茄,外脆得嚟又有種清新感。

💕日本時令空運-深海池魚薄切

💕日本室津蠔(四隻)

💕吞拿魚刺身三點

💕三文魚腩刺身-4件
三文魚腩4切,賣相好靚好吸引,魚腩鮮甜,肉質緊緻。

💕牛舌串
燒牛舌,爽嫩有汁,好美味

💕雞軟骨串
日式燒串燒,當然唔少得食雞軟骨,外脆爽口非常惹味。

💕豚肉卷串
豚肉包裹住車厘茄,外脆得嚟又有種清新感。
2022-11-26 26 views
尖沙咀神秘高質刺身居酒屋✨💓🦥在尖沙咀酒吧街,有間以優質高級刺身為賣點的神秘居酒屋,刺身款式以高級、罕有的海鮮為主,極度新鮮,份量大份,非常吸引!餐廳已有21年歷史,雖然餐廳小小,但很有日本街頭那種居酒屋感覺,餐廳內貼滿了廚師推介的菜式,每天也有不同的新鮮海鮮推介!《鱈白子》 $168份量十足,超大碗的鱈白子刺身,新鮮感非常,咬起來軟腍又有嚼勁,鮮味香濃,不會覺得腥!新鮮新鮮!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻《吞拿魚刺身三點盛》 $29821周年大激安特價的刺身,這份吞拿魚刺身有三款不同部分的拖羅,極度厚切,且少筋,咬上口是啖啖肉的感覺,幸福無比!味道更充滿著鮮味!💓💓💓當然,居酒屋也有多款吸引串燒🥢《柚子鹽燒白鱔 》$68鹽燒香濃的柚子味溶入肥美的白鱔魚肉內,啖啖肉,皮脆肉嫩,香口美味!《牛舌串 》$38牛舌彈牙有咀嚼感,燒得恰到好處,軟腍易咬,牛味香濃。《蕃茄豚肉卷串》 $28油脂香濃的豚肉夾著甜美的小番茄,酸酸甜甜又有豚香。👍🏻《雞軟骨串》 $18刺身飯也有多款選擇,當然同樣是以新鮮為賣點!《碎蔥吞拿魚腩飯》 $288超級豐富的碎蔥拖羅蓉舖滿了整碗壽司飯,中央更放上了一隻生蛋,飯與拖羅中間更夾著
尖沙咀神秘高質刺身居酒屋✨💓🦥

《鱈白子》 $168

《吞拿魚刺身三點盛》 $298

當然,居酒屋也有多款吸引串燒🥢
《柚子鹽燒白鱔 》$68

《牛舌串 》$38
牛舌彈牙有咀嚼感,燒得恰到好處,軟腍易咬,牛味香濃。

《蕃茄豚肉卷串》 $28
油脂香濃的豚肉夾著甜美的小番茄,酸酸甜甜又有豚香。👍🏻

《雞軟骨串》 $18

刺身飯也有多款選擇,當然同樣是以新鮮為賣點!
《碎蔥吞拿魚腩飯》 $288
超級豐富的碎蔥拖羅蓉舖滿了整碗壽司飯,中央更放上了一隻生蛋,飯與拖羅中間更夾著紫菜,喜歡吃拖羅蓉的朋友必喜歡!

總結:神秘的刺身居酒屋!

✔️日本室津蠔(四隻)$180每隻蠔都勁厚肉🥰 佢嘅海水味唔算重 餐廳就加咗酸汁同埋蘿蔔蓉係面作調味 食落十分之開胃😍近期做緊周年限定嘅優惠 都幾抵食😝✔️三文魚腩刺身 $58每件都超級肥美 油脂感Max‼️ 完全冇雪藏味 好推薦😋✔️柚子鹽燒自鱔 $68講唔停覺得呢個係全晚最好食嘅😝 白鱔外皮燒到香脆 而下層嘅肉有彈性🤩 柚子味就唔係太重 不過已經係超級好食‼️✔️北海道海膽壽司 $178海膽份量超級慷慨 味道十分之鮮甜😋 完全唔會有異味或者苦味 如果個紫菜脆身啲就perfect 啦~✔️佐賀和牛壽司 $128食落唔會有血腥味☺️ 不過講唔停覺得和牛生食始終少咗d油脂 燒咗嘅應該會更加好食🙈✔️牛舌串 $38呢款性價比幾高 牛舌唔會太薄😚 燒到好香 口感爽彈唔韌😛✔️和牛串 $98呢款和牛屬於係比較重肉味🥩 質地唔係入口即融嗰款所以唔會話太油膩🙆🏻‍♀️✔️帆立貝壽司 $88✔️牡丹蝦壽司 $88

✔️日本室津蠔(四隻)$180

✔️和牛串 $98

✔️帆立貝壽司 $88
✔️牡丹蝦壽司 $88

2022-11-22 143 views
石亭居酒屋位於赫德道的日式居酒屋,門面裝潢甚為獨特,而內裡設計亦採用了日式小店風格,牆上貼滿各式各樣的食物介紹,甚有日本居酒屋的風味,食材時令新鮮,配合師傅的烹調技術與態度均一絲不茍,友善的店員細心介紹菜式,誠意推介非常值得一試😋🐠▪️店長精選時令刺身 (上)$ 398刺身拼盤一共有八款刺身,用當日最新鮮的食材,所以有機會每一次都會有少少唔同,首先師傅賣相擺盤一流,令人食慾大增,刺身每款新鮮而且厚切,而且這個價錢真的性價比超高👍🏻牡丹蝦,八爪魚,三文魚腩,吞拿魚腩油金魚腩,帆立貝,墨魚卷,深海池魚🔥不得不提這裏的串燒和燒物,全部即叫即燒,尤其係雞類嘅串燒,全部用上新鮮貨,非常有誠意🥩▪️網燒牛小排 $ 128牛小排肉味香濃,而且燒至六成熟,肉質粉嫩軟淋,帶少少脂肪,配合芝麻和燒汁,非常好食🐟▪️西京銀鱈魚 $ 238必食推介,銀鱈魚非常入味充滿味噌香,燒到魚皮香脆,魚肉非常嫩滑,就咁食已經好好食,當然也可以配銀鱈魚嘅最佳拍檔沙律醬🐷▪️蘆筍豚肉卷 $ 28薄薄既豚肉肥美肉質Juicy 配合蘆筍嘅清甜爽脆,好食🔥重點推介必食雞類串燒🐔▪️雞皮 $ 38新鮮雞皮,外層香脆,中間部份仍然保留脂肪的口感

🐠▪️店長精選時令刺身 (上)$ 398

牡丹蝦,八爪魚,三文魚腩,吞拿魚腩
油金魚腩,帆立貝,墨魚卷,深海池魚

🥩▪️網燒牛小排 $ 128

🐟▪️西京銀鱈魚 $ 238

🐷▪️蘆筍豚肉卷 $ 28
薄薄既豚肉肥美肉質Juicy 配合蘆筍嘅清甜爽脆,好食

🔥重點推介必食雞類串燒
🐔▪️雞皮 $ 38
新鮮雞皮,外層香脆,中間部份仍然保留脂肪的口感,雞油滿瀉,雖然邪惡但我好喜歡

🐔▪️鮮雞肝 $ 28
燒雞肝外層帶點香脆,中間部份柔軟濕潤,非常好的口感,味道香濃配合燒汁非常好食

🐔▪️鮮雞全翼 $ 28
雖然係等得最耐,但係非常值得,鹽燒雞皮非常脆口,雞肉嫩滑得黎帶點煙靭,充滿鹽香,師傅仲好細心將雞骨切斷,更加容易進食,新鮮貨真係唔同啲,一定要食

• 刺身拼盤
  • 鮮雞全翼
  • 燒雞皮
  • 西京燒銀鱈魚
好多新派居酒屋都鍾意整色整水,搞好多gimmick,但係呢間居酒屋反其道而行,正正還原咗舊式居酒屋🏮 原來佢哋已經開業21週年,所以室內時間嘅痕跡一啲都唔突兀,完全感受到傳統老派居酒屋嘅味道🍶整體嚟講,當日道道菜都好新鮮,日本室津時令活石蠔 ($180/4) 夠鮮甜,食落去口感偏爽口🦪時令刺身薄切 ($198)當日係深海池魚薄切,食落去同樣新鮮,店家仲提供酸汁、蒜、蔥,更加吊起個鮮味🥳 特選花之魚生飯 ($198)有吞拿魚、海膽同油甘魚,海膽夠鮮甜完全唔腥,油甘魚同吞拿魚都新鮮,特別鍾意佢個飯底有超~多芝麻同紫菜,撈起上嚟特別香(❛◡❛✿)除咗刺身,同朋友都叫咗啲串燒同燒物試吓~蒲燒鰻魚 ($118)係最驚豔🫶🏻因為夠肥美,魚皮仲燒到微微焦脆,放落口真心超幸福🧡 牛舌 ($38)都好唔錯,夠厚切食落有口感👍🏻網燒牛小排 ($128) 燒到粉嫩,本身用咗燒汁調味,所以唔洗點鹽食都已經好夠味🥳總括嚟講,呢到食物質素相當唔錯,雖然環境冇新派嘅fancy,但係價錢都唔算貴,明白點解可以係競爭激烈嘅尖沙咀區屹立不倒🙌🏻

• 深海池魚
  • 牛舌串燒
  • 燒牛舌
  • 牛舌
  • 海膽
  • 蒲燒鰻魚
2022-11-20 113 views
餐廳在尖沙咀赫德道不經不覺屹立 21年了, 佈置以純樸木色為主調, 小店面積雖然不大, 充滿懷舊簡樸風格,製作保持傳統日式風味, 深受粉絲們愛戴, 支持到現在。龍蝦沙律 $88清新軟綿沙律, 放上鮮味的蟹籽, 還吃到粒粒爽彈的龍蝦肉,夠曬真材實料, 是滋味的開端。蒲燒鰻魚飯 $128肥美的蒲燒鰻魚,舖在熱燙燙白飯上面, 令人垂涎, 輕輕叉開柔軟 鰻魚肉, 香甜的鰻魚醬汁,滲入米飯中, 份外惹味,鰻魚肉細滑軟嫰, 拌飯一流。咖哩烏冬 $68熱湯湯冒著煙的咖哩烏冬, 香氣十足,濃稠的咖哩汁, 比想像中更加惹味, 香而不辣, 煙韌滑溜的烏冬, 掛滿惹味的咖哩汁, 滋味滿分。鹽燒青魚 $88青魚魚皮燒到香脆帶微微焦香,用筷子輕輕叉出, 看見雪白的魚肉, 入口嫩滑柔潤, 再唧上酸酸檸檬汁, 令魚肉鮮味加倍提升, 滋味滿分。燒白鱔 $68燒白鱔外皮燒到微微焦脆 , 香氣十足, 肉質鮮味大嚼勁, 口感一流。燒鵝肝 $128燒鵝肝,質感細滑柔軟, 有綿化的口感, 充滿油香,又不會有油膩感。燒三文魚頭 $98原隻三文魚頭 ,魚皮燒至香脆,雪白的魚肉,油潤滑溜, 咀嚼時, 慢慢滲出甘香的魚油, 讓人食指大

龍蝦沙律 $88

蒲燒鰻魚飯 $128

咖哩烏冬 $68

鹽燒青魚 $88

燒白鱔 $68

燒鵝肝 $128

燒三文魚頭 $98
原隻三文魚頭 ,魚皮燒至香脆,雪白的魚肉,油潤滑溜, 咀嚼時, 慢慢滲出甘香的魚油, 讓人食指大動。

日本和牛串燒 $98
香噴噴的和牛串燒, 鮮味軟嫩, 充滿肉汁,肉香注滿口腔 ,令人著迷。

芝士年糕 $ 58
金黃色的芝士年糕,外脆內軟,中心夾滿流心芝士,鹹香滑溜, 既邪惡又美味。

2022-11-19 23 views
💭呢間居酒屋腦海中好似係尖沙嘴開左好多年,從來都無黎試過呢間餐廳,原來唔經唔覺呢間餐廳已經開左21年🌺🌺👀餐牌發現都好抵食wor~呢度d 串燒燒得好香好好味👍🏻牛舌同d 豚肉卷都好juicy 好好味😋d 壽司都好新鮮,壽司上面既材料好足料大份!!!180蚊4 隻價錢都ok🥰我覺得個蠔都好吸引呀🙋🏻‍♀️食落覺得好新鮮添😋🌸蒲燒鰻魚飯 HKD128 🌸自家制厚燒玉子 HKD 58🌸牛舌 HKD38🌸蕃茄豚肉卷 HKD 28🌸雞軟骨 HKD 18🌸一口蕃薯 HKD 18🌸露荀豚肉卷 HKD28🌸三文魚籽壽司 HKD 68🌸赤貝 HKD78🌸牡丹蝦 HKD 88🌸日本枝豆 HKD 48🌸日本蠔 HKD 180/4 pieces

🌸蒲燒鰻魚飯 HKD128

• 牛舌串燒
  • 牛舌串
  • 鰻魚飯
  • 枝豆
成日係尖沙咀搵食,今日就同朋友專程黎到宜間好有feel既居酒屋食晚餐。餐廳日日都有幾款特別推介,數量好少,見到岩食既記得唔好錯過。黎到居酒屋點可以唔食串燒,見隔離枱既刺身都好正咁,我地又叫左個拼盤。雞泡魚乾68一大塊雞泡魚乾切成一條條,搽左d甜甜地既醬汁燒到微脆食落好惹味,仲可以點蛋黃醬食,送酒之選。龍蝦沙律 88入口啖啖小龍蝦肉,仲有d蟹籽,口感豐富。石亭刺身拼盤(上)398有齊 鯛魚,吞拿魚,魷魚,八爪魚,牡丹蝦,三文魚,油甘魚,鮮帆立貝。款款刺身都厚切又新鮮,牡丹蝦大隻又鮮甜,吞拿魚油潤香味濃厚,八爪魚彈牙,鮮帆立貝肉厚帶甜,款款刺身都相當好味。牛舌串38牛舌厚身,食落牛味香濃,口感煙韌爽口。柚子鹽燒白鱔68必食呀😋白鱔既皮燒到好脆身,魚肉厚身又彈牙,咬落勁香口。露筍豚肉串28新鮮爽脆既露筍,配上燒過既豚肉,充滿油脂香既香味同咸味。蒲燒鰻魚118鰻魚既皮燒到微微脆,魚肉冇骨質感軟綿綿香滑,加埋甜甜既鰻魚汁真係不得了。炸雞68新鮮滾熱辣咁炸起,食落仲熱辣辣,炸皮好薄,咬落去雞肉十分juicy又香口,邪惡之選。。。石亭居酒屋尖沙咀赫德道地下11C號舖。。

雞泡魚乾68

龍蝦沙律 88

入口啖啖小龍蝦肉,仲有d蟹籽,口感豐富。

石亭刺身拼盤(上)398

牛舌串38
牛舌厚身,食落牛味香濃,口感煙韌爽口。

柚子鹽燒白鱔68
必食呀😋白鱔既皮燒到好脆身,魚肉厚身又彈牙,咬落勁香口。

露筍豚肉串28
新鮮爽脆既露筍,配上燒過既豚肉,充滿油脂香既香味同咸味。

蒲燒鰻魚118

炸雞68

石亭居酒屋
尖沙咀赫德道地下11C號舖

2022-11-15 28 views
終於都到左老婆嘅生日週😂尋晚食完燒肉,今晚第二擊就壽到尖沙咀食好嘢😬餐廳叫「石亭居酒屋」香箱蟹 $280非常多膏,蟹肉亦好鮮甜😋師父好細心地拆哂啲肉同膏出黎😊小編呢啲又想食又懶嘅人就岩哂啦😂啖啖肉🤤青鯛魚刺身 $380肉質好彈牙!食得出好鮮!原來呢個係2食架,食完刺身餐廳仲會將魚骨用黎煲湯😋個湯煲得好鮮甜!仲有啲奶白色🤤日本室津蠔 $180/4隻漲卜卜肥嘟嘟😂一啖食落口好滿足呀😋特選花之魚生飯 $198有多款魚生,好新鮮!仲有海膽😍撈飯真係一流🤣柚子鹽燒白鱔 $68燒得好香,個皮好脆😊啲肉質好彈牙😋牛舌串 $38外層煙韌,內層軟稔,爽口彈牙😋Suntory生啤 $78/2杯P.S 店員服務又友善又親切😊店內一半客都係熟客,可見回頭率高😬

香箱蟹 $280

青鯛魚刺身 $380

日本室津蠔 $180/4隻

漲卜卜肥嘟嘟😂一啖食落口好滿足呀😋

特選花之魚生飯 $198

有多款魚生,好新鮮!仲有海膽😍撈飯真係一流🤣

柚子鹽燒白鱔 $68

燒得好香,個皮好脆😊啲肉質好彈牙😋

牛舌串 $38

外層煙韌,內層軟稔,爽口彈牙😋

Suntory生啤 $78/2杯

2022-11-15 25 views
座位不多,勝在環境有和風格調,而且食物質素好,非常喜歡!👉🏻青鯛 $380薄切爽口,肉質細嫩!好喜歡薑蔥蓉+酸汁,更清新的口感!👉🏻香箱蟹 $280時令推介!香箱蟹其實係松葉蟹的雌蟹,師傅好細心拆蟹膏、蟹子同蟹肉,然後放係蟹蓋上,啱哂想食蟹又唔識拆肉的我!蟹肉好鮮甜,多膏,賣相又靚,一流!👉🏻燒牛小排 $128粉嫩色,牛味濃,不會過膩,完全唔韌,口感幼嫩!👉🏻石亭魚生飯 $148賣相好吸引,有唔同嘅刺身,例如吞拿魚、三文魚同魷魚等,食材真係好新鮮!👉🏻鮮魚奶湯好香,好濃郁,有豆腐粒,海帶同櫻花蝦,味道鮮甜!
座位不多,勝在環境有和風格調,而且食物質素好,非常喜歡!

👉🏻青鯛 $380
薄切爽口,肉質細嫩!好喜歡薑蔥蓉+酸汁,更清新的口感!

👉🏻香箱蟹 $280

👉🏻燒牛小排 $128
粉嫩色,牛味濃,不會過膩,完全唔韌,口感幼嫩!

👉🏻石亭魚生飯 $148

👉🏻鮮魚奶湯
好香,好濃郁,有豆腐粒,海帶同櫻花蝦,味道鮮甜!
2022-11-12 32 views
Drinking good wine with good food in good company is one of life's most civilized pleasures 最高興節目莫過於食日本菜,食好西係我同朋友嘅共同嗜好!今次到呢間屹立於赫德道足足有21年的居酒屋、一內進已見有熟客用餐;店子不大所以book定位最穩陣小食 Squid Cartilage > 魷魚軟骨:爽脆煙韌味鮮帶點辣、唔錯秋刀魚刺身Mackerel Pike Sashimi > 見牆上推介“秋刀魚刺身”,此魚入秋時分最為當造,不時不食即刻點!個擺盤幾有心機、‘一葉知秋’形神俱全有意境!時令秋刀魚肉質彈牙肥美兼魚脂香潤,點蒜香醬油入口甘甜時令空運魚薄切Shima Aji Sashimi > 表皮散發著亮銀光澤的深海池魚、肉質結實爽口油香出衆,點柚子醋混合蔥花令鮮味更突出特選花魚生飯Special Sashimi Rice ▪︎Tuna, Yellow Tail, Snapper, Sea Urchin > 有我最鍾意食嘅鮮甜海膽、甘甜嘅油甘魚、吞拿魚和脆脆蟹籽,撈埋香口紫菜

小食
Squid Cartilage

> 魷魚軟骨:爽脆煙韌味鮮帶點辣、唔錯

Mackerel Pike Sashimi

時令空運魚薄切
Shima Aji Sashimi

Special Sashimi Rice

> 有我最鍾意食嘅鮮甜海膽、甘甜嘅油甘魚、吞拿魚和脆脆蟹籽,撈埋香口紫菜芝麻、話咁快食晒成碗飯

Eel

> 鰻魚肉質細嫩有口感,皮脆肉香魚脂甘腴,鰻魚汁係靈魂所在香甜提鮮,整體味道幾好

柚子鹽燒白鱔
Eel with Yuzu Salt

> 無錯我哋係鰻魚迷梗係encore埋白鱔!一咬個脆皮魚油溢出,魚肉香濃彈牙難得沒泥味好食!用柚子鹽燒幾清新魚又唔腥

雞軟骨
Chicken Cartilage

> 燒得香咯咯脆

日本三得利啤酒 買一送一

> 食刺身串燒一定要啤一啤佢,買一送一勁抵。幾鍾意飲呢隻牌子啤酒麥味香醇泡沫細嫩幾正

雞軟骨/柚子鹽燒白鱔
雞軟骨/柚子鹽燒白鱔
2022-11-12 23 views
平時經過呢間居酒屋門口已經覺得石牆設計好有日本feel,見到佢呢家做緊21周年優惠就嚟試下!💎 $180 日本室津蠔(4隻)大大隻生蠔好肥美鮮甜,食落口啖啖肉,無渣亦唔會有海鮮腥味😋.💎 $180 日本深海池魚薄切太耐無去日本,見到有呢個時令空運過嚟嘅池魚就即刻嗌咗!相比一般刺身,深海池魚更鮮甜爽口,配wasabi食口感豐富,配醋食可以提升鮮味,兩種醬料都好夾。.💎$380 真鯛首先一上枱已經覺得刺身賣相好靚,呢個季節正當季,真鯛極為肥美、細膩油脂食落甘爽鮮甜,基本上無咩刺,食落好滿足!.另外,真鯛唔能夠做刺身嘅部份,餐廳用咗嚟整鮮魚湯。湯面呈奶白色,飲落清甜香滑,可以減退肚脹飽滯的感覺!.💎 $148 鵝肝石鍋燒飯一開頭見到咁大舊鵝肝已經覺得好吸引🤤估唔到呢度熟食水準都好高!石鍋飯熟度啱啱好,飯焦脆口惹味,配上黃蘿蔔中和油膩感,份量足夠!.💎 $48 巨峰乳酸梳打飲落唔會過甜過酸,好岩一路食嘢一路飲,十分開胃😋
平時經過呢間居酒屋門口已經覺得石牆設計好有日本feel,
見到佢呢家做緊21周年優惠就嚟試下!

💎 $180 日本室津蠔(4隻)

大大隻生蠔好肥美鮮甜,
食落口啖啖肉,
無渣亦唔會有海鮮腥味😋

💎 $180 日本深海池魚薄切

太耐無去日本,
見到有呢個時令空運過嚟嘅池魚就即刻嗌咗!
相比一般刺身
深海池魚更鮮甜爽口,
配wasabi食口感豐富,
配醋食可以提升鮮味,
兩種醬料都好夾。

💎$380 真鯛

首先一上枱已經覺得刺身賣相好靚,
呢個季節正當季,
真鯛極為肥美、
細膩油脂食落甘爽鮮甜,
基本上無咩刺,
食落好滿足!
另外,
真鯛唔能夠做刺身嘅部份,
餐廳用咗嚟整鮮魚湯。
湯面呈奶白色,
飲落清甜香滑,
可以減退肚脹飽滯的感覺!
💎 $148 鵝肝石鍋燒飯

一開頭見到咁大舊鵝肝已經覺得好吸引🤤
估唔到呢度熟食水準都好高!
石鍋飯熟度啱啱好,
飯焦脆口惹味,
配上黃蘿蔔中和油膩感,
份量足夠!
💎 $48 巨峰乳酸梳打

飲落唔會過甜過酸,
好岩一路食嘢一路飲,
十分開胃😋