2022-10-18
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑尖沙咀食飯時間就多人,但只要行多少少去中港城環境就會好好多,而且仲可以食到我鍾意嘅上海菜😋呢度座位寬敞,店員都好親切,用餐體驗相當唔錯✅雞絲粉皮先嚟前菜,雞絲嫩滑,粉皮亦好順滑,配埋麻醬更香口✅小籠包呢度嘅廚師都係老師傅,所以做呢啲精細嘅點心相當拿手,小籠包皮薄多汁,輕輕一咬熱辣辣嘅湯汁就會流出嚟,好食✅香煎鮮肉鍋貼外皮煎得金黃香脆,肉餡濃厚美味,不愧係老師傅✅醃篤鮮經典嘅上海湯,配料豐富,有豆皮結,五花肉,青菜,鮮筍等,湯頭清得嚟帶鮮味,同飲得出係用真材實料✅酸辣湯又一經典湯羹,酸辣湯相對濃稠,酸同辣比例平衡,好飲又開胃✅鐵板蔥爆牛肉上菜就見到熱騰騰嘅蒸氣,成碟牛肉好濃郁同充滿蔥香味,啲蔥都好食㗎記得配埋一齊食呀✅奶油津白津白爽脆得嚟又保持濕潤,而且奶油味香而不膩✅豆沙窩餅我鍾意嘅上海甜點,香脆嘅窩餅入面夾住豐富又香甜嘅豆沙,一綿一脆非常配搭✅酒釀丸子丸子非常軟綿,酒釀充滿桂花香,每一口都係滿足
_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑
✅雞絲粉皮
先嚟前菜,雞絲嫩滑,粉皮亦好順滑,配埋麻醬更香口
✅小籠包
✅香煎鮮肉鍋貼
外皮煎得金黃香脆,肉餡濃厚美味,不愧係老師傅
✅醃篤鮮
✅酸辣湯
又一經典湯羹,酸辣湯相對濃稠,酸同辣比例平衡,好飲又開胃
✅鐵板蔥爆牛肉
✅奶油津白
津白爽脆得嚟又保持濕潤,而且奶油味香而不膩
✅豆沙窩餅
✅酒釀丸子
丸子非常軟綿,酒釀充滿桂花香,每一口都係滿足