2021-12-06 28 views
亞媽話今日罷工唔煮飯叫我斬料斬料梗係斬大舊叉燒啦,咁就食得豐富啦!燒味滷師 (葵涌)葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號舖燒味佬叉燒半斤叉燒梗係要食半肥瘦啦!叉燒食落好鬆化,獨門秘製蜜汁甜蜜蜜,真係一舊接住一舊咁食客家鹽焗雞半隻鹽焗雞味道岩岩好,唔會太過咸,皮脆肉嫩,雞肉好嫩,雞胸一樣好好食,至尊燒鵝上庄大大盒燒鵝勁香,外皮香脆煙韌,甘香燒鵝皮包住閃令令鵝肉,肉質入口嫩滑配搭酸梅醬好掂海蜇拼泰式鳳爪半磅鳳爪酸酸甜甜好開胃,唔係太辣岩我,海蜇調味好好,爽口彈牙,略嫌唔夠喉
亞媽話今日罷工唔煮飯叫我斬料
斬料梗係斬大舊叉燒啦,咁就食得豐富啦!

燒味滷師 (葵涌)

燒味佬叉燒半斤

客家鹽焗雞半隻

至尊燒鵝上庄

海蜇拼泰式鳳爪半磅

2021-12-03 28 views
Happy Friday ,放工就去咗燒味舖到加送。之前都幫襯過,食過屋企人都大贊,所以周不時都會過嚟買燒味。除咗燒味,呢度仲有啲涼拌菜式,都好好味㗎。🦆至尊燒鵝(下庄) - $120一大隻燒鵝髀,脂肪同瘦肉嘅比例一半一半,會食到油脂感,加埋瘦嘅肉,就啱啱好。🐤客家鹽焗雞(半隻) - $35鹽焗雞幾入味,半隻嘅份量都幾多。🐖燒味佬叉燒 - $50最鍾意食半肥瘦嘅叉燒,咬落去好淋,依度嘅叉燒少少偏甜,幾啱個人口味。🥢泰式鳳爪海蜇 - $42海蜇十分爽口彈牙,做飯前小菜一流。鳳爪有少少酸辣,好開胃。
Happy Friday ,放工就去咗燒味舖到加送。
之前都幫襯過,食過屋企人都大贊,所以周不時都會過嚟買燒味。

除咗燒味,呢度仲有啲涼拌菜式,都好好味㗎。

🦆至尊燒鵝(下庄) - $120

🐤客家鹽焗雞(半隻) - $35
鹽焗雞幾入味,半隻嘅份量都幾多。

🐖燒味佬叉燒 - $50

🥢泰式鳳爪海蜇 - $42
海蜇十分爽口彈牙,做飯前小菜一流。鳳爪有少少酸辣,好開胃。

2021-11-19 55 views
今晚我姨一家會黎我地屋企食飯,人多又唔想媽媽辛苦煮咁多餸。咁啱我今日經開葵涌做嘢,經過呢間「燒味滷師」,見到都唔少人排隊買嘢,又見d燒味望落去都好吸引,地方環境都好乾淨,諗住應該幾好味又衛生😋,所以一於買返去加餸!🦢至尊燒鵝 (上庄)打開個盒見到好大份!大大舊肉,唔會只係得皮。而d皮唔會好多肥膏,所以唔會食到成口肥膏。食落口充滿油香丶皮脆丶肉質嫩滑又juicy。配搭埋酸梅醬,簡直係perfect match😍🐷燒味佬叉燒(半斤)叉燒望落去好似好廋咁,但係一d都唔乾柴!好軟嫩!每舊叉燒都好入味,充滿蜜汁,加埋燶邊好正😋!送飯一流😆諗住如果食唔晒,可以留返第二日叉燒炒蛋,點知大家食哂🤣🐔客家鹽焗雞(半隻)份量都算多!望落去充滿光澤,入口咸香咸香但唔會過咸😋雞肉好嫩滑,一d都唔鞋口👍🏻店鋪仲比埋沙薑醬點埋黎食,點埋沙薑醬食又有另一番滋味😋👍🏻正!🐤海蜇拼泰式鳯爪(半磅)海蜇爽口彈牙,充滿麻油香味,加埋洋蔥好清爽。而鳯爪酸酸甜甜,好有泰式風味,好開胃呀😋

🦢至尊燒鵝 (上庄)

至尊燒鵝(上庄)

🐷燒味佬叉燒(半斤)

燒味佬叉燒

🐔客家鹽焗雞(半隻)
客家鹽焗雞

🐤海蜇拼泰式鳯爪(半磅)
海蜇拼泰式鳳爪

燒味佬叉燒
客家鹽焗雞
海蜇拼泰式鳳爪
  • 至尊燒鵝
  • 泰式鳳爪拼海蜇
2021-11-18 23 views
今日家中嚟咗朋友,最簡單快捷嘅辦法就係斬料加餸,即刻叫囡囡收工斬料返嚟,請客不可太過單調,所以就嗌咗至尊燒鵝下庄$120,客家鹽焗雞半隻$30 ,叉燒半斤$40 ,泰式鳳爪配海蜇$42燒鵝外皮脆脆,肉質嫩滑,油香味濃郁,配上酸梅汁減少肥膩,下酒配飯都一流。叉燒,紅噹噹嘅外皮帶有蜜糖嘅甜香味,半肥瘦叉燒食落好滋味唔會太乾柴感覺,實在停不了口。鹽焗雞,食落唔覺得太鹹,肉質好嫩滑,皮也唔胞,價錢還好平,抵食。泰式鳳爪配海蜇,無骨鳳爪酸甜爽口,海蜇爽口彈牙,實在好開胃正。

• 至尊燒鵝
2021-11-12 27 views
日日煮飯 都唔知煮咩好🤣今日就斬料啦😎 嚟個燒味放題先😄經過呢間 燒味滷師 見到都幾多選擇 又幾多人排隊 應該唔錯 所以就試吓😋 🍴至尊燒鵝(1/4)$120佢燒得唔係好燶,葉料啱啱好,肉汁鮮嫩,配埋啲甜醬食 超正👍 🍴燒味佬叉燒$40(新張好特價)最鍾意半肥瘦叉燒啦,甜甜地 送飯一流😄😋 🍴客家鹽焗雞$30(新開張特價)雖然係特價 但係真係比足半隻雞🐔,雞肉好滑 🍴海蜇拼泰式鳳爪$42酸酸辣辣 又幾爽脆,好味😍 值得推介嘅燒味店♥️♥️♥️♥️♥️ 燒味滷師地址:葵涌學和宜合道90~114號成城大廈地下13號舖

日日煮飯 都唔知煮咩好🤣今日就斬料啦😎 嚟個燒味放題先😄

🍴至尊燒鵝(1/4)$120
佢燒得唔係好燶,葉料啱啱好,肉汁鮮嫩,配埋啲甜醬食 超正👍

🍴燒味佬叉燒$40(新張好特價)
最鍾意半肥瘦叉燒啦,甜甜地 送飯一流😄😋

🍴客家鹽焗雞$30(新開張特價)
雖然係特價 但係真係比足半隻雞🐔,雞肉好滑

🍴海蜇拼泰式鳳爪$42
酸酸辣辣 又幾爽脆,好味😍

值得推介嘅燒味店♥️♥️♥️♥️♥️

燒味滷師
地址:葵涌學和宜合道90~114號成城大廈地下13號舖
2021-11-08 17 views
今日仆出仆入忙到甩轆,餸都冇時間買,斬料做餸就唔需要傷腦筋🤯✨燒味滷師 (葵涌)✨葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號舖🌈至尊燒鵝上庄醬汁調的味道好好,超級入味,皮脆有光澤,燒鵝上庄部位啖啖肉,肉質嫩滑,配酸梅醬味道非常夾🌈燒味佬叉燒半斤半肥瘦叉燒係最正,叉燒少肥多瘦,咬落唔鞋口,蜜汁味好滋味,送飯一流🌈客家鹽焗雞半隻鹽焗雞半隻,肉質嫩滑,配埋鹽焗食落鹹鹹地,附上沙薑同蔥蓉食落夠哂滋味🌈海蜇拼泰式鳳爪半磅海蜇好爽脆,食落有聲架,而鳳爪食落係咸味,容易入口
今日仆出仆入忙到甩轆,餸都冇時間買,

斬料做餸就唔需要傷腦筋🤯

✨燒味滷師 (葵涌)✨

🌈至尊燒鵝上庄

🌈燒味佬叉燒半斤

🌈客家鹽焗雞半隻

🌈海蜇拼泰式鳳爪半磅

海蜇好爽脆,食落有聲架,而鳳爪食落係咸味,容易入口
2021-11-06 16 views
燒味滷師 (成城大廈) (葵涌)葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號舖平時屋企好少煮飯,不是買外賣就是買些餸回來隨意煮個白飯什麼的。最近愛上了吃燒味,特意買來四盒燒味送飯,重點是這裏的燒味價錢非常之大眾化,要為飽一家四口絕對要懂省。客家鹽焗雞非常抵食,一隻都只係$59!雞肉嫩滑,金黃色的雞皮,角落的雞皮下有一層香濃的雞油,非常吸引,而且送飯一流。鹹度適中,鹹鹹香香,很是吸引。燒味佬叉燒,切得厚薄適中,而且蜜糖味甚濃,肥瘦適中,肉質有咬口而不會太硬。肥收均勻,不唔會滿口肥肉,一盒份量也多,足夠一家四口食。麻味海蜇手撕雞,麻味香濃,手撕雞嫩滑,海蜇爽口,喜歡吃手撕雞的朋友一定要試,份量多價錢便宜。燒鵝上庄,分量大大盒,而且鵝肉滷得好入味,皮肉嫩滑而且處於分離狀態很容易咬開,我本身就比較喜歡吃燒過後的鵝皮,因為甜甜的送飯一流。

燒味滷師 (成城大廈) (葵涌)

2021-10-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Dinner)
又來喇又來啦,呢一間平價燒味舖頭,真係成為左我外賣斬料返屋企嘅首選!今日再嚟,買咗四大盒!即刻點評一下~至尊燒鵝(1/4隻)今日嘅燒鵝光澤好靚,食落油滋滋,口感實淨!燒味佬叉燒(半斤)平時特別鍾意食佢嘅叉燒,不過今日有少少鹹咗,叫咗半肥瘦,肥瘦相間,特別惹味,食唔晒嘅諗住聽日切粒拎去炒飯添。客家鹽焗雞(半隻)鹽焗雞配左沙薑汁同埋薑蓉,雞皮唔算好肥,肉質非常嫩滑,雞毛等等都清得非常乾淨!海蜇拼泰式鳳爪(半磅)我嘅最愛,亦都係每次必買嘅食物。鳳爪已經去晒骨,醬汁好入味,夠酸得黎亦都帶有少少微辣!唔知佢之後又會出乜嘢新既斬料食品呢?搞到我又非常期待!!

至尊燒鵝(1/4隻)
今日嘅燒鵝光澤好靚,食落油滋滋,口感實淨!

燒味佬叉燒(半斤)

客家鹽焗雞(半隻)

海蜇拼泰式鳳爪(半磅)

唔知佢之後又會出乜嘢新既斬料食品呢?搞到我又非常期待!!

2021-10-31 11 views
燒味滷師📍葵芳🍗至尊燒鵝(下庄) $120燒鵝食落好有鵝香,肉質唔粗鞋😋脾個位斬得好靚,睇圖都知🤩師傅刀工好好,骨肉分明,食落好舒服🥳🐖燒味佬叉燒 $40叉燒係半肥瘦,食落口肉質好鬆軟🥴叉燒醬嘅味道甜鹹適中,真係米飯殺手🤤🐣客家鹽焗雞(半隻) $30鹽焗雞好有鹹香,但係又唔會太鹹,味道控制得啱啱好😛同燒鵝一樣刀工好好,成家人都食得好舒服😋🌶泰式鳳爪配海蜇 $42泰式辣汁酸酸甜甜,撈埋落鳳爪度好入味🥰作為冷盤真係好煙銀,配埋海蜇食真係一流😝
燒味滷師📍葵芳

🍗至尊燒鵝(下庄) $120

🐖燒味佬叉燒 $40

🐣客家鹽焗雞(半隻) $30

🌶泰式鳳爪配海蜇 $42
2021-10-31 19 views
我真是非常喜歡吃燒味!尤其是燒味滷師喜愛程度是無論我身處哪區只要我見到燒味滷師我都會買它的燒味回家加菜而我媽媽亦十分推薦燒味滷師的叉燒是她吃過最好吃的叉燒身為孝順女我當然要買些回家孝敬她♥️燒味佬叉燒這盒叉燒真的無得頂無論在哪一間分店叉燒都是必點的項目因為從色澤到口感都是最頂級的叉燒燒得色澤均勻周邊帶些焦香而且調味剛好不會太過死咸蜜汁亦很入味加上叉燒肥瘦均稱肉質扎實不會「梅」爛🧡客家鹽焗雞鹽焗雞十分入味調味均衡加上雞肉非常嫩滑咬下去基本上好容易咬開皮薄肉嫩而且口感不會太乾身💛至尊燒鵝(上庄)這隻燒鵝一看油份足夠每一口都啖啖肉而且咬下脆皮肉汁爆出同樣地肉質不會太「梅」太柴而且不會「騷」💚泰式鳳爪這是一個鳳爪和海蜇的拼盤每一隻鳳爪都是去了骨每隻鳳爪都「肥嘟嘟」非常飽滿一口一隻鳳爪配酒下菜十分對胃加上泰式的伴醬酸甜酸味十分開胃📍 燒味滷師 (成城大廈) (葵涌)葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號舖

我真是非常喜歡吃燒味!
尤其是燒味滷師

鹽焗雞十分入味調味均衡
加上雞肉非常嫩滑
咬下去基本上好容易咬開
皮薄肉嫩而且口感不會太乾身

💛至尊燒鵝(上庄)
這隻燒鵝一看油份足夠

每隻鳳爪都「肥嘟嘟」非常飽滿
一口一隻鳳爪
配酒下菜十分對胃
加上泰式的伴醬酸甜酸味十分開胃

📍 燒味滷師 (成城大廈) (葵涌)
  • 燒味佬叉燒
  • 客家鹽焗雞
2021-10-31 425 views
香港人喜歡吃燒味,無論是大時大節,或是星期一至星期七,斬料加餸都是繁忙都市人的最佳選擇。這家燒味店的燒味,款式多、價錢大眾化,難怪吸引到不少附近的街坊幫襯。在我等待外賣時,眼見差唔多個個都斬三四款不同的燒味,加餸?絕對無難度!至尊燒鵝($120/下庄)看見一隻隻燒鵝掛在店內,真係睇到都流晒口水!燒鵝的皮很薄,下面一層薄薄的鵝脂加上香嫩的鵝肉,甘香脆嫩,味道有層次又豐富。客家鹽焗雞($30/半隻)半隻鹽焗雞只需要$30,真係好抵食!鹽焗雞帶有海鹽的香氣,味道並不是死咸,鹽香反而能夠帶出雞的鮮味。燒味佬叉燒($40/半斤)叉燒同樣抵食,$40/半斤!叉燒肥瘦均勻加少少燶邊,蜜汁的甜味加上微微的焦香,色香味俱全!未開飯,已被偷食了一半!泰式鳯爪/舟山海哲($42/半磅)兩款人氣冷盤小食,泰式鳳爪和舟山海哲,味道酸辣,口感爽脆,更可雙拼買半磅試試,認真化算!Interior Menu

燒味佬叉燒($40/半斤)

泰式鳯爪/舟山海哲($42/半磅)
泰式鳯爪/舟山海哲

Interior

Menu

2021-10-31
泰式鳯爪/舟山海哲
2021-10-29 12 views
今日星期五放工去朋友屋企食飯 諗住買啲斬料加送見到街口有間門外排咗好多人嘅燒味店 即刻去八下有咩好嘢見到掛起嘅燒味睇落都幾有光澤 似係幾新鮮 價錢都好抵下,於是決定加餸!叫咗¼隻燒鵝下庄 半斤叉燒 再加鹽焗雞同埋海蜇拼鳳爪 有咁多好餸食梗係要送酒 最好食嘅係燒鵝 隻髀多汁 啲肉好滑 鹽焗雞醃得啱啱好 鹹鹹香香味道啱啱好 雞胸有咬口 唔鞋 有雞味 半肥瘦蜜汁叉燒同埋海蜇鳳爪都幾有水準 比得起出邊嘅酒樓中上貨色同朋友食燒味飲下酒 開心的一個晚上
今日星期五放工去朋友屋企食飯 諗住買啲斬料加送
見到街口有間門外排咗好多人嘅燒味店 即刻去八下有咩好嘢

叫咗¼隻燒鵝下庄 半斤叉燒 再加鹽焗雞同埋海蜇拼鳳爪

同朋友食燒味飲下酒 開心的一個晚上

2021-10-25 18 views
今日去開葵涌 又遇到我最鍾意食嘅燒味舖 一於斬返幾盒燒味今晚返屋企做餸先 有時真係懶得煮懶得洗 買燒味快靚正 又好味買咗燒鵝下莊 鹽焗雞半隻 叉燒 同埋海蜇 不過張單打咗泰式鳳爪 唔緊要啦 鳳爪同海蜇價錢是一樣的又肥又金黃嘅鹽焗雞見到都流口水 用牛油紙包住都聞到嗰陣鹽焗香味半隻雞30蚊真係好抵食 仲要勁好味 雞皮帶有鹹香而且爽脆 雞肉都入曬味 肉質好鮮嫩 都幾多肉食燒鵝皮好脆好香 醃得好入味又唔騷 有適量嘅脂肪 所以唔會好似食柴頭 叉燒我最鍾意食 特登叫師父畀啲瘦啲嘅部位我 唔會越食越漏 味道甜甜地 蜜汁夠掛身 做宵夜一流冷盤都有好多選擇 有燻蹄 牛展 鵝掌 雞腎 拍青瓜... 這裏竟然有我最鍾意食嘅海蜇 一於買返盒即時醫肚先 我最鍾意海蜇勁爽勁脆 有點點辣度 是不錯的涼拌小吃師父斬料快靚正 職員服務周到 買雞會跟薑蓉 燒鵝會跟酸梅醬 海蜇會跟酸白醋 樣樣配料都畀到足另外好多無飯家庭都會選擇食燒味飯 22蚊盒燒味飯真係平到笑 當我唔想煮飯嘅時候我都會幫襯佢嘅燒味飯 其實質素一啲都唔 價錢又平民

2021-10-22 19 views
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑難得星期五梗係買嘢食返去加餸孝敬下屋企人啦!行過見到呢間燒味店出邊排晒長龍,望咗一望餐牌,價錢好親民🤩真係益街坊,咁抵食梗係要支持下~✅燒味佬叉燒叉燒肥瘦均勻,厚薄適中,啱哂鍾意食肉又怕肥膏嘅我😋燒得外脆內軟,軟腍香口,香噴噴,配埋蜜汁撈飯一流,啱哂加餸✅客家鹽焗雞雞肉肉質鮮嫰,鹽焗後有淡淡鹹香味,但食落又唔會覺得鹹。而且仲配埋薑蓉同沙薑,加埋一齊食味道更豐富✅至尊燒鵝燒鵝色澤均勻亮澤,皮香肉嫩,有濃郁鵝油芳香同淡淡炭燒香味。肉質嫩滑,而且唔同一啲餐廳嘅燒鵝骨頭多過肉,呢度啖啖肉得黎亦唔會食到成口油,好味🤤✅海蜇拼泰式鳳爪打開盒就聞到好香嘅海蜇味~海蜇沾滿芝麻粒,再加埋麻油夠哂香🤩口感脆身爽口又唔韌,加埋微微酸辣嘅無骨泰式鳳爪,非常清爽開胃
_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅燒味佬叉燒

✅客家鹽焗雞

✅至尊燒鵝

✅海蜇拼泰式鳳爪
2021-10-22 27 views
最近周圍都見到開咗好多間燒味滷師,喺我公司附近都有一間,朋友講起佢哋啲燒味幾好味,咁啱今晚屋企冇煮飯,決定斬料返去同屋企人一齊食。至尊燒鵝(1/4隻)燒鵝汁另外分開裝,可以食之前先淋上去。 個燒鵝皮幾脆,鵝肉又幾嫩滑。燒味佬叉燒(半斤)最鍾意啲叉燒有少少窿邊,同埋我係鍾意食瘦叉㗎,呢個瘦得來食落又唔”鞋”, 個叉燒汁甜甜地客家鹽焗雞(半隻)呢個有跟個沙薑醬,但我覺得就咁食唔點個醬都得,本身食落去已經鹹鹹地海蜇拼泰式鳳爪(半磅)個泰式醬汁食落酸酸地好開胃,海蜇同鳳爪都好爽口

至尊燒鵝(1/4隻)
燒鵝汁另外分開裝,可以食之前先淋上去。
個燒鵝皮幾脆,鵝肉又幾嫩滑。

燒味佬叉燒(半斤)

客家鹽焗雞(半隻)

海蜇拼泰式鳳爪(半磅)
個泰式醬汁食落酸酸地好開胃,海蜇同鳳爪都好爽口