2023-10-13
我地到左小小到,見到師傅準備緊今晚食材!好快就上第一道前菜。刺身特別鐘意魚子,係新鮮魚子,味道同平時食個種鹹味完全唔一樣,仲有柚子清香。.油甘魚加日本蛋咁食第一次試,食落似有蛋香同好滑。之後就到熱食。有招牌蟹肉燒賣,唔洗自己拆蟹又淡淡肉。仲有魚子醬金簿,打卡一流。赤貝壽司超靚,師傅放上碟嘅時候係好似翼咁會打開。.另外師傅都有問我地有咩刺身好鐘意,睇下今日有冇,好貼心。我地講左關青,師傅就即刻搵到比我地!今日大拖羅不得了,睇住師傅比左最最最肥個舊我地,入口即溶!原本menu係七件壽司,結果不斷被餵食,食左九件。另外一提係呢到用薑粒唔係薄皮,有口感好多。最後甜品係朱古力雪糕。講真香港有質素壽司有好多,但omakase可以同師傅交流。除左食材之外,今日我地都問左師傅好多有關omakase行業趣事,成餐飯聽故仔,所以好開心!
好快就上第一道前菜。
油甘魚加日本蛋咁食第一次試,食落似有蛋香同好滑。
赤貝壽司超靚,師傅放上碟嘅時候係好似翼咁會打開。
今日大拖羅不得了,睇住師傅比左最最最肥個舊我地,入口即溶!
最後甜品係朱古力雪糕。