2023-12-06
同朋友慶祝生日,想食好啲,嚟到呢間位於尖沙咀嘅omakase鮨石。成晚食咗好多嘢,啲嘢好多都好有特色,除咗有好多無乜食過嘅魚,啲醬汁等等配搭都十分特別。師父友善健談,傾落原來老細有間西餐廳,所以設計菜式都會加咗少少西式元素,非常特別。前菜有海膽醬拌吞拿魚刺身加上果茄同醋海藻,開開個胃先😋帆立貝同赤貝刺身十分鮮甜,好似落咗糖咁然後嚟到我最愛嘅鰤魚刺身,好有口感,上面撒咗柚子胡椒,帶嚟一啲酸酸嘅風味,好特別。銀雪魚白子刺身大舊,上面加咗少少辛辣辣地嘅醬,creamy大滿足!另一樣出色嘅係八爪魚煮物,口感唔錯,有鮑魚同海膽味,兩者都好鮮甜。全晚最愛係拖羅三文治,面層炸到少少脆,勁大舊拖羅,夾喺麵包入面,加啲酸酸地嘅好好食~壽司方面有剝皮魚、石垣鯛同梭子魚、沙甸魚同一隻叫hawahagi嘅魚~最後師父話有吞拿魚稀有部位,原來係吞拿魚額頭壽司,入口即溶~最後就再加多舊超鮮甜嘅海膽!最後送上湯同甜品,甜品係有酒香嘅香蕉雪糕brownie,味道濃郁,香蕉同朱古力嘅結合好好食,是日大滿足~
成晚食咗好多嘢,啲嘢好多都好有特色,除咗有好多無乜食過嘅魚,啲醬汁等等配搭都十分特別。 師父友善健談,傾落原來老細有間西餐廳,所以設計菜式都會加咗少少西式元素,非常特別。
前菜有海膽醬拌吞拿魚刺身加上果茄同醋海藻,開開個胃先😋 帆立貝同赤貝 刺身十分鮮甜,好似落咗糖咁
壽司方面有剝皮魚、石垣鯛同梭子魚、沙甸魚同一隻叫hawahagi嘅魚~最後師父話有吞拿魚稀有部位,原來係吞拿魚額頭壽司,入口即溶~ 最後就再加多舊超鮮甜嘅海膽!