💙 今次同媽咪去到上環食日本餐廳😍 鮨政係由日藉廚師處理,好有信心👍🏼 💙 去到可以揀坐對住廚師嘅吧枱,或者卡位坐。我哋平日去到都多人食,仲有好多唔同國籍嘅人客😆💙 首先梗係要試吓壽司先!我哋嗌咗壽司拼盤 (上) $420首先嚟咗八舊壽司先☺️分別有大吞拿魚腩 (即係大拖羅),油甘魚腩,吞拿魚,醋鯖魚,池魚,左口魚,深海池魚,熟蝦🍣💙全部刺身都係大大嚿,又新鮮!仲有啲醋飯完全唔會散,果然係日本師傅夠功架👍🏼每舊壽司都已經加咗Wasabi,唔同刺身仲配上唔同嘅調味,有青檸或者蔥等等。我自己最鍾意都係油甘魚腩同大吞拿魚腩!💙旁邊仲有薑同埋玉子。我想講啲玉子真係好好食!🥹 好似好耐冇食過咁好食嘅玉子😆💙 之後仲有一碟係三文魚子軍艦,葱吞拿魚腩蓉軍艦,同埋六件三文魚細卷☺️💙 食完壽司要食返啲暖笠笠嘅嘢💟 冬日限定Menu有三款唔同嘅鍋物!我哋揀咗雞肉丸豚骨鍋 $280💙 有個細火爐熱住,熱辣辣食好味👍🏼 湯底係乳白色,我覺得除咗豬骨之外可能仲落咗少少豆乳或者牛乳🤔 好鮮甜好味🤗💙 除咗雞肉丸,仲有雞肉件。雞肉都完全唔會嚡。我哋仲加咗$30要烏冬,食到一半之後店員會再將個鍋拎入廚房煮烏冬,然後再拎

首先嚟咗八舊壽司先☺️

💙 除咗雞肉丸,仲有雞肉件。雞肉都完全唔會嚡。我哋仲加咗$30要烏冬,食到一半之後店員會再將個鍋拎入廚房煮烏冬,然後再拎返出嚟食😆😆 繼續熱辣辣好好味😚
💙另外提提大家如果like咗 @sushimasa_sheungwan ig,會免費送一樣甜品呀!😆
2024-02-15 18 views
這間位於上環由日本人開設的壽司店,裝潢設計以木系為主,風格簡約,更設有板前座位。除了廚師發板,也提供其他日本傳統料理,如壽喜燒、關東煮、燒物等。每月推出限定優惠,剛遇上一月優惠,只要追蹤餐廳社交平台專頁,即送甜品一客,帶來一份甜蜜驚喜。🍀壽司拼盤 $400豐盛的壽司拼盤,足二人份,分別有三文魚、油甘魚、甜蝦、吞拿魚、帶子、蔥吞拿魚腩及加州卷,共12件,鮮度平穩。🍀海膽壽司 $68海膽甘潤清甜,鮮味濃郁。🍀雜錦天婦羅 $168份量十足,有海老、蟹柳、鮮冬菇、蕃薯、茄子,食材新鮮,炸粉厚薄適中,入口香口鬆脆。🍀蟹肉茶碗蒸 $88加入海膽、蟹肉、三文治籽的茶碗蒸,香氣撲鼻,高湯水份很足夠,質感滑嫩,每一口皆散發著海洋氣息。
🍀壽司拼盤 $400
🍀海膽壽司 $68
海膽甘潤清甜,鮮味濃郁。
🍀雜錦天婦羅 $168
🍀蟹肉茶碗蒸 $88
2024-02-09 19 views
上環蘇杭街一向多美食👅呢晚嚟到開業多年嘅鮨店鮨政,由日籍師傅主理,可以品嘗到師傅一絲不苟嘅匠心❤️呢度可以食到omakase,或者單點嘅壽司、鍋物。呢日凍冰冰就可以叫個冬日限定嘅和牛壽喜燒🔥🍣壽司拼盤有三文魚、油甘魚、甜蝦、吞拿魚赤身、帶子、蔥吞拿魚腩、加州卷,兩個人share都ok。魚生全部都好厚切鮮甜👍🏻👍🏻尤其喜歡油甘魚以及鮮嫩嘅帶子。🥩和牛番茄壽喜燒食完壽司先上鍋物,咁就唔會攤凍/將壽司攤熱🤣滾起就食得,和牛好軟滑,富油香😚😚配料有番茄、豆腐、椰菜、冬菇,壽喜燒湯底香甜。🍫甜品期間限定,follow店家IG可以免費獲甜品🤑細細件嘅蛋糕份量剛好,可可味好濃郁,質感rich但唔會太膩太甜,唔錯😛人均消費:$400推介指數(10分為滿分):7.5分

🍣壽司拼盤

🥩和牛番茄壽喜燒

🍫甜品

人均消費:$400
推介指數(10分為滿分):7.5分

2024-02-08
$400 (Dinner)
2024-02-08 61 views
餐廳位於上環,由日藉廚師主理,除左壽司刺身之外,仲有好多出式既日式料理,而家仲推出左冬季限定料理,天氣咁凍去食就岩哂~🐔博多風味雞肉丸豚骨鍋($280)濃郁既豚骨湯底加入雞肉丸、雞肉同大量蔬菜,令濃郁既湯底加多一份鮮甜,天氣開始凍,暖下身岩哂🦐雜錦天婦羅(大)($168)新鮮既大蝦同各種蔬菜經過油炸後,外層薄薄既脆漿包住鮮嫩既食材令人垂涎欲滴,天婦羅汁加左蘿蔔蓉除左增添風味之外,仲冇咁熱氣🐔燒免治雞肉($88)免治雞肉肉質細嫩多汁,,入口即化,搭配著獨特的調味,風味獨特,令人愛不釋手。🐟銀鱈魚西京燒($148)銀鱈魚魚肉鮮嫩,外皮香脆,魚油香十足。配搭住香甜既味醂同白麵豉既味道,配多碗白飯就完美~🦀軟殼蟹卷($48)店員話呢度既軟殼蟹卷好出名,所以就試下,軟殼蟹即叫即炸,蟹肉鮮甜,外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁

🐔博多風味雞肉丸豚骨鍋($280)

🦐雜錦天婦羅(大)($168)

🐔燒免治雞肉($88)

🐟銀鱈魚西京燒($148)

🦀軟殼蟹卷($48)
上環有一間由日本人開設的壽司店,餐廳裝潢以木系為主,餐廳由幾位日籍師傅主理,今次店員安排了坐吧檯,可以近距離欣賞到幾位日籍師傅的正宗手握壽司,感覺親切,好似一秒到咗日本,這裡有提供Omakase,也提供多款單點的刺身、壽司和冬季限定的鍋物等和牛蕃茄壽喜燒 $320有洋蔥、大蔥、豆腐、蕃茄、和牛,旺菜等,樣樣都吸晒壽喜燒嘅香甜醬汁,非常美味,鍾意食壽喜燒一定會喜歡,和牛好嫩滑,加埋生雞蛋一齊食很滿足壽司拼盤 $420有大吞拿魚腩、油甘魚腩、吞拿魚、玉子、三文魚腩、醋鯖魚、池魚、左口魚、熟蝦、三文魚籽、深海池魚、蔥吞拿魚腩、三文魚細卷等,食材新鮮,全部壽司都由現場兩位日本師傅即場手握,壽司經師傅輕輕調味過,不用蘸醬已經好味不用飛日本,係香港都可以品嚐得到正宗江户前壽司‼️有限定優惠,只要Follow 餐廳社交平台可享免費甜品一客
上環有一間由日本人開設的壽司店,餐廳裝潢以木系為主,餐廳由幾位日籍師傅主理,今次店員安排了坐吧檯,可以近距離欣賞到幾位日籍師傅的正宗手握壽司,感覺親切,好似一秒到咗日本,這裡有提供Omakase,也提供多款單點的刺身壽司和冬季限定的鍋物等

和牛蕃茄壽喜燒 $320
壽司拼盤 $420
不用飛日本,
係香港都可以品嚐得到正宗江户前壽司

2024-02-04
Type of Meal
Dinner
2024-02-07 37 views
上環區不乏小店 唔小係禾稈冚珍珠 今次嚟到呢一間喺日本餐廳裝修簡樸既日式小店🎌==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌午市叫咗定食有茶碗蒸同埋麵豉湯🍲 🍣政壽司定食 最有驚喜竟然壽司有海膽😍😍大癲🐟帆立貝🦪三文魚🐠吞拿魚腩🦈等等 新鮮嘅魚生油脂分布非常平均 入口油香出晒嚟😋係咁以少少豉油調味已經100分🫶🏻🎣銀鱈魚西京燒定食 鱈魚肉質柔嫩細滑鹽加黑椒調味已經非常好食💯 食完之後用幸福來形容==============================估唔到上環區都有一間食物質素高既小店 值得支持🫶🏻
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
午市叫咗定食有茶碗蒸同埋麵豉湯🍲

估唔到上環區都有一間食物質素高既小店 值得支持🫶🏻
除咗可以坐吧枱食Omakase之外,仲有單點Menu,款式多,刺身壽司好新鮮,環境亦都舒服😌🔸壽司拼盤叫咗招牌壽司拼盤🍣有大吞拿魚腩、油甘魚腩、吞拿魚、三文魚腩、醋鯖魚、池魚、左口魚、熟蝦、三文魚子、玉子、深海池魚、蔥吞拿魚腩、三文魚細卷,款式都好多樣化,兩個人share都得。最鍾意一定係大吞拿魚腩,真係入口即化🤤醋鯖魚都好正,配上少少薑蓉,肉質爽彈,味道有層次。🔸雞肉丸豚骨鍋🥰叫咗冬季限定Menu入面嘅鍋物,一共有三款,分別係泡菜豚肉鍋、雞肉丸豚骨鍋、我哋就揀咗個清清地嘅雞肉丸豚骨鍋。自家製雞肉丸,質感比較軟嫩,仲有幾件雞件,配上蔬菜、菇、大蔥,豚骨湯飲落清甜,天氣凍凍地暖下身都唔錯啊🥰咁啱去到有優惠,follow餐廳social media即刻送一客甜品,係芒果千層蛋糕🍰😍📍#鮨政 (#上環美食)上環蘇杭街105號地舖
🔸壽司拼盤
🔸雞肉丸豚骨鍋🥰
📍#鮨政 (#上環美食)
上環蘇杭街105號地舖
要數上環區高質日本🇯🇵料理蕉媽馬上想起這間日本廚師主理的餐廳2010-2020年間我們住在上環2017年知道有一家日本餐廳在上環開幕我們都非常期待餐廳沒令我們失望食物非常高質服務到位蕉媽除了和MM爸來吃日式料理還介紹過不少朋友去幫襯今天和MM爸來到上環就來這𥚃回味一下我們點了「政壽司定食」和「天丼定食」🍱「政壽司定食」 - $188「政壽司定食」定食包括日式蒸蛋🥚、野菜沙律🥗、9件手握壽司🍣和昆布烏冬🍜手握壽司🍣款款新鮮美味,蕉媽特別喜歡這幾款😊💖吞拿魚油脂均勻,入口即溶💖帶子鮮甜肥美,大大隻令人吃得滿足💖海膽有濃濃海水鮮味,吃一口像跳進大海🍤「天丼定食」 - $178「天丼定食」定食包括日式蒸蛋🥚、野菜沙律🥗、青瓜漬、麪豉湯和天丼。天丼有2隻大蝦、冬菇、半熟蛋、南瓜等等。天丼炸醬厚度適中,可以保存食物的鮮味。定食份量十足。服務員頻頻加水,值得一讚📣一月優惠: Follow餐廳社交平台即送一客甜品鮨政 (上環)上環蘇杭街105號地舖
要數上環區高質日本🇯🇵料理
食物非常高質服務到位
蕉媽除了和MM爸來吃日式料理
還介紹過不少朋友去幫襯
今天和MM爸來到上環就來這𥚃回味一下

我們點了「政壽司定食」和「天丼定食」

🍱「政壽司定食」 - $188

手握壽司🍣款款新鮮美味,蕉媽特別喜歡這幾款😊
💖吞拿魚油脂均勻,入口即溶

💖帶子鮮甜肥美,大大隻令人吃得滿足
💖海膽有濃濃海水鮮味,吃一口像跳進大海

🍤「天丼定食」 - $178

服務員頻頻加水,值得一讚

📣一月優惠: Follow餐廳社交平台即送一客甜品

鮨政 (上環)
上環蘇杭街105號地舖
-成日都想食壽司但又唔想去連鎖店不如試吓呢間隱世日本餐廳🍴真正日本人主理,性價比高👍🏻餐廳仲提供OMAKASE比大家揀/▫️壽司拼盤(三文魚,吞拿魚,油甘魚,帶子,甜蝦,蔥吞拿魚腩,加洲卷6件)$400▫️必試即叫即整壽司!🍣店員會根據先後次序上菜先食壽司,後食鍋🔥壽司好有驚喜!比一般餐廳嘅大件👍🏻魚生片都充滿油脂好新鮮!好新鮮!好新鮮🐟就算平時冇咁中意食魚類都一定會中意我最中意帶子😋帶子肉好厚身好有質感!/餐廳「冬日限定Menu」主打鍋類🔥天氣咁凍食返個熱辣辣鍋就啱晒仲有齊豬肉、雞肉、牛肉比大家選擇🥰對和牛零抵抗嘅今次揀咁牛肉果款🐮/▫️和牛蕃茄壽喜燒$320▫️湯底香甜濃郁,鍋內有好多配料有齊蕃茄、豆腐、菇、娃娃菜、大蔥等等粉嫩和牛片肥瘦均勻,入口即溶!食落啖啖油脂超juicy💦充滿香濃牛味🐮上枱嘅時候已經半熟,滾起就食得壽喜燒隨鍋仲會送雞蛋一隻🥚可以沾材料食又得,最後放落鍋配烏冬(+$30)食又得👍🏻/▫️一月限定優惠-Follow餐廳社交平台即送甜品一客▫️餐廳每個月都會出唔同優惠💰今期係follow餐廳社交平台送甜品🍰好吸引呀!但今餐食得太飽真係食唔落🤣下次再來食睇吓有咩驚喜優惠先😙
成日都想食壽司但又唔想去連鎖店
不如試吓呢間隱世日本餐廳🍴
真正日本人主理,性價比高👍🏻
餐廳仲提供OMAKASE比大家揀
必試即叫即整壽司!🍣
店員會根據先後次序上菜
先食壽司,後食鍋🔥
壽司好有驚喜!比一般餐廳嘅大件👍🏻
魚生片都充滿油脂好新鮮!好新鮮!好新鮮🐟
就算平時冇咁中意食魚類都一定會中意
我最中意帶子😋帶子肉好厚身好有質感!

餐廳「冬日限定Menu」主打鍋類🔥
天氣咁凍食返個熱辣辣鍋就啱晒
仲有齊豬肉、雞肉、牛肉比大家選擇🥰
對和牛零抵抗嘅今次揀咁牛肉果款🐮

▫️和牛蕃茄壽喜燒$320▫️
湯底香甜濃郁,鍋內有好多配料
有齊蕃茄、豆腐、菇、娃娃菜、大蔥等等
粉嫩和牛片肥瘦均勻,入口即溶!
食落啖啖油脂超juicy💦充滿香濃牛味🐮
上枱嘅時候已經半熟,滾起就食得
壽喜燒隨鍋仲會送雞蛋一隻🥚
可以沾材料食又得,最後放落鍋配烏冬(+$30)食又得👍🏻

▫️一月限定優惠-Follow餐廳社交平台即送甜品一客▫️
餐廳每個月都會出唔同優惠💰
今期係follow餐廳社交平台送甜品🍰
好吸引呀!但今餐食得太飽真係食唔落🤣
下次再來食睇吓有咩驚喜優惠先😙

三文魚親子飯定食香蒽碎吞拿魚丼兩個丼都會包麵豉湯同沙律~三文魚唔會切得好薄,而且好肥美~撈埋三文魚籽一齊食鮮味十足!吞拿魚蓉比我想像中少,但都好肥美好好撈飯🤣好滿足!和牛蕃茄壽喜燒呢個係店家新推出嘅冬日限定新品鍋物~壽喜燒湯底甜甜地夾埋和牛真係勁好食🥹野菜吸埋湯汁勁入味勁好食!如果驚唔夠飽仲可以$30加烏冬!P.s.每月有限定優惠! 可以問職員或者睇餐廳海報! 今個月優惠係Follow餐廳IG 即送一客甜品!#SushiMasa #鮨政 #上環 #上環美食 #香港美食 #廚師發辦 #壽司 #SUSHI @sushimasa_sheungwan

三文魚親子飯定食
香蒽碎吞拿魚丼

和牛蕃茄壽喜燒

P.s.每月有限定優惠! 可以問職員或者睇餐廳海報!
今個月優惠係Follow餐廳IG 即送一客甜品

@sushimasa_sheungwan
2024-01-29 23 views
今天去了一間朋友推薦的隱世日本料理店,由日本籍師傅註場,整個餐廳以木系元素為主,散發出濃厚的日本風味。雖然每樣食物都很吸引,但我們決定一定要食壽司。壽司拼盤(上) $420拼盤上擺滿了各種美味的壽司,第一口吞拿魚腩已經讓我驚艷不已,帶著魚油脂的甘香,入口即溶,脂肪精華濃郁,但不會讓口中充滿油脂感,反而更顯得天然純淨。接著是油甘魚腩,肉厚滑嫩,膠質豐富、油花均勻分佈,入口即融,肉質幼滑細膩,風味鮮甜,充斥著魚油的香氣,帶來獨特的清爽口感,味道甘甜鮮美,魚肉細緻幼滑。吞拿魚則是濃郁的紅肉魚,肉質爽口有彈性。三文魚腩脂肪豐富鮮美,帶有特殊的香味和豐富的油質。醋鯖魚經過醋製後,腥味完全消失,入口後滿滿的魚油香氣和鮮味彌漫在口腔中,池魚肉質緊實而爽口,略帶油香,味道鮮甜,左口魚則是口感豐富有嚼勁,咬下去既爽又甜,甘甜的魚油慢慢滲出,層次豐富。雕魚則帶著淡雅的味道,同時又帶點鮮甜的滋味,鮮味的三文魚籽,橙橙紅紅,味道鮮鹹,濃郁,還有熟蝦,蔥吞拿魚腩,三文魚細卷,玉子,整個壽司拼盤的味道豐富多樣,每一口都帶來驚喜。軟殼蟹卷$48額外加了我十分喜愛一個卷物,壽司飯包裏著香脆的炸軟殼蟹,一軟一脆的口感特

雖然每樣食物都很吸引,但我們決定一定要食壽司
壽司拼盤(上) $420
軟殼蟹卷$48
額外加了我十分喜愛一個卷物,壽司飯包裏著香脆的炸軟殼蟹,一軟一脆的口感特別美味。
泡菜豚肉鍋 $280 (烏冬加$30)
清甜微辣的湯底和豐富的配料,湯底的酸辣味帶點甜味,令人食指大動,搭配上泡菜和豬肉,每一口都讓人欲罷不能。我們最後也忍不住加了烏冬,烏冬吸收了湯底的鮮味,增添了口感的豐富度,令整餐飯更完美。

餐廳每個月都有優惠,一月做緊like IG送蛋糕😍但我地已經太飽,所以就無食了,下次一定要再來。
食日本野有日本師傅坐鎮都會覺得正宗同安心啲😙朋友帶咗我嚟上環呢間壽司店,坐喺吧枱前邊直接睇住師傅手握壽司,好有日本嘅感覺🪭壽司拼盤(上)壽司拼盤有13款,大吞拿魚腩、油甘魚腩、吞拿魚、玉子、三文魚腩、醋鯖魚、池魚、熟蝦、左口魚、三文魚子、蔥吞拿魚腩同三文魚細卷六件魚生全部都厚切,大拖羅肥美鮮甜,三文魚腩充滿魚油甘香。醋鯖魚微酸,上面放上薑末同蔥粒,食落更加清新。蔥吞拿魚腩口感綿密,加上蔥粒帶出鮮味🪭雞肉丸豚骨鍋雞丸有三粒,肉嫩彈牙,另外仲有五至六件雞件,嫩滑厚肉,湯底奶白濃郁,豚骨味濃厚。食到咁上下可以叫店員拎入去加烏冬,天氣咁凍,非常啱胃口😚😚🪭炸白蝦金黃酥脆,脆到成隻食,炸得剛好呢到除咗有壽司仲有omakase,亦都可以外賣takeaway

🪭壽司拼盤(上)

🪭雞肉丸豚骨鍋

🪭炸白蝦
金黃酥脆,脆到成隻食,炸得剛好

2024-01-24 24 views
鮨政上環店,係正宗壽司店,主打新鮮刺身、壽司、鍋物和omakase 。餐廳以木系裝潢,簡潔舒適,設有吧枱座位,可一邊觀賞廚師為你烹調美味新鮮佳餚,一邊品嚐每道精緻菜式,衝擊視覺。海膽刺身 半板海膽新鮮鮮甜,入口即溶化,與海苔、海膽一起食用,鮮味大提升清酒煮蜆蜆肉大隻飽滿,非常鮮味,以白酒烹煮,清香惹味壽司拼盤(上)每款食材新鮮,即叫即握,魚類壽司魚鮨四溢,甘香鮮味,蝦類貝殼類非常鮮甜,性價比高!▪️大吞拿魚腩▪️吞拿魚▪️油甘魚腩 ▪️三文魚腩▪️醋鯖魚▪️池魚▪️左口魚▪️深海池魚▪️熟蝦▪️真鯛 ▪️玉子▪️蔥吞拿魚腩 ▪️三文魚籽▪️三文魚細卷鮨政📍上環蘇杭街105號地舖
鮨政上環店,係正宗壽司店,主打新鮮刺身壽司、鍋物和omakase 。餐廳以木系裝潢,簡潔舒適,設有吧枱座位,可一邊觀賞廚師為你烹調美味新鮮佳餚,一邊品嚐每道精緻菜式,衝擊視覺。

海膽刺身 半板
海膽新鮮鮮甜,入口即溶化,與海苔、海膽一起食用,鮮味大提升

清酒煮蜆
蜆肉大隻飽滿,非常鮮味,以白酒烹煮,清香惹味

壽司拼盤(上)
▪️三文魚細卷

鮨政
📍上環蘇杭街105號地舖

2024-01-24 20 views
呢一間餐廳嘅選擇都幾多,裝修簡約舒服,最欣賞佢係每一道菜一道一道按先後次序咁樣上,可以慢慢享受到菜式,可以品嚐到每對菜式嘅最佳味道👅壽司拼盤(上)🍣($420)全部都肥美新鮮🫰🏻用咗一隻極長壽司碟,賣相已經好吸引,拼盤都幾豐富,有大吞拿魚腩、油甘魚腩、吞拿魚、玉子、三文魚腩、醋青魚、池魚、左口魚、熟蝦、三文魚子、深海池魚、沖吞拿魚腩、三文魚細卷天婦羅拼盤🍤 ($108)都做得唔錯,粉漿都夠薄,有蝦,番薯,香菇,矮瓜,蟹柳蕃茄和牛壽喜燒鍋🍲($320)凍冰冰嘅天氣下食到呢一個鍋物,暖笠笠真係超幸福🥰有大概四五片嘅和牛,油脂比例均勻,近乎入口即化,再沾滿蛋液🥚入口更加順滑,蕃茄壽喜燒醬汁就比較酸酸甜甜,味道都比較濃,配料嘅蔬菜豆腐完美吸收晒精華所在❤️❤️❤️PS 一月優惠: Follow餐廳社交平台 即送一客甜品

壽司拼盤(上)🍣($420)

天婦羅拼盤🍤 ($108)
都做得唔錯,粉漿都夠薄,有蝦,番薯,香菇,矮瓜,蟹柳

蕃茄和牛壽喜燒鍋🍲($320)

PS 一月優惠: Follow餐廳社交平台 即送一客甜品
朋友預訂高質日本餐廳,位於上環《SUSHI MASA鮨政》由日本人師傅主理,特別喜歡坐木系格局壽司吧,一邊食一邊欣賞日本師傅手握壽司 🇯🇵 環境氣氛好舒服,靜靜享受美食 🥢 款式選擇多,有壽司、刺身、熱食、鍋物、小食等等🥚 茶碗蒸蛋前菜就立即叫碗暖暖身,熱辣辣好嫩滑有香菇配料 🍱 壽司拼盤 (上) 拼盤種類好多元化,有齊多款壽司:吞拿魚腩、油甘魚腩、吞拿魚、玉子、三文魚腩、醋鯖點、池魚、左口魚、熟蝦、三文魚子、深海池魚、蔥吞拿魚腩、三文魚細卷6件壽司用料新鮮,質素好似係日本食咁鮮味,厚切又肥美,拼盤可以一次過滿足曬 😌 天氣凍一定要試下冬日期間限定 ☃️🍲 豚肉泡菜鍋上台已經聞到香噴噴,泡菜湯底酸酸甜甜好開胃,豚肉好嫩滑配上鮮甜蔬菜,食完全個人暖笠笠 店員好細心 不停為我哋加熱茶 🍵 🌟 每月有限定優惠 記得Follow IG 有甜品送📍SUSHI MASA 鮨政地址:上環蘇杭街105號地舖

環境氣氛好舒服,靜靜享受美食 🥢 款式選擇多,有壽司刺身、熱食、鍋物、小食等等

🥚 茶碗蒸蛋
前菜就立即叫碗暖暖身,熱辣辣好嫩滑有香菇配料
茶碗蒸蛋

🍱 壽司拼盤 (上)
拼盤種類好多元化,有齊多款壽司
壽司拼盤 (上)

天氣凍一定要試下冬日期間限定 ☃️

🍲 豚肉泡菜鍋

店員好細心 不停為我哋加熱茶 🍵
🌟 每月有限定優惠 記得Follow IG 有甜品

📍SUSHI MASA 鮨政
地址:上環蘇杭街105號地舖

茶碗蒸蛋
壽司拼盤 (上)