2024-02-17
💙 今次同媽咪去到上環食日本餐廳😍 鮨政係由日藉廚師處理,好有信心👍🏼 💙 去到可以揀坐對住廚師嘅吧枱,或者卡位坐。我哋平日去到都多人食,仲有好多唔同國籍嘅人客😆💙 首先梗係要試吓壽司先!我哋嗌咗壽司拼盤 (上) $420首先嚟咗八舊壽司先☺️分別有大吞拿魚腩 (即係大拖羅),油甘魚腩,吞拿魚,醋鯖魚,池魚,左口魚,深海池魚,熟蝦🍣💙全部刺身都係大大嚿,又新鮮!仲有啲醋飯完全唔會散,果然係日本師傅夠功架👍🏼每舊壽司都已經加咗Wasabi,唔同刺身仲配上唔同嘅調味,有青檸或者蔥等等。我自己最鍾意都係油甘魚腩同大吞拿魚腩!💙旁邊仲有薑同埋玉子。我想講啲玉子真係好好食!🥹 好似好耐冇食過咁好食嘅玉子😆💙 之後仲有一碟係三文魚子軍艦,葱吞拿魚腩蓉軍艦,同埋六件三文魚細卷☺️💙 食完壽司要食返啲暖笠笠嘅嘢💟 冬日限定Menu有三款唔同嘅鍋物!我哋揀咗雞肉丸豚骨鍋 $280💙 有個細火爐熱住,熱辣辣食好味👍🏼 湯底係乳白色,我覺得除咗豬骨之外可能仲落咗少少豆乳或者牛乳🤔 好鮮甜好味🤗💙 除咗雞肉丸,仲有雞肉件。雞肉都完全唔會嚡。我哋仲加咗$30要烏冬,食到一半之後店員會再將個鍋拎入廚房煮烏冬,然後再拎
首先嚟咗八舊壽司先☺️
💙 除咗雞肉丸,仲有雞肉件。雞肉都完全唔會嚡。我哋仲加咗$30要烏冬,食到一半之後店員會再將個鍋拎入廚房煮烏冬,然後再拎返出嚟食😆😆 繼續熱辣辣好好味😚
💙另外提提大家如果like咗 @sushimasa_sheungwan ig,會免費送一樣甜品呀!😆