餐廳:鮨政 (上環)地址:上環蘇杭街105號地舖其實之前食過鮨政中環店嘅壽司放題真心唔錯,壽司質素都算幾高👍,不過早排中環店結業,聽到都真喺有啲可惜。今次經過上環,去咗佢哋開咗接近7年嘅上環分店,確實比咗我一啲新驚喜🎉佢哋依家每個月都做緊唔同嘅期間限定優惠,只要Follow佢哋社交平台再Show比店員睇,就會有甜品送🍡,而今個月送嘅甜品喺黃豆粉蕨餅😍鮨政除咗有Omakase set,仲有多款壽司同刺身拼盤🍣,最近亦新出咗唔少一品料理同炸物熱食🍤,食物種類嘅選擇多咗,自然吸引多咗唔同需要嘅客人,包括唔少慕名而嚟嘅外國客人👨🏼‍🦱✝️韓式海鮮沙律 $108以三文魚、帶子同鯛魚為主打嘅海鮮沙律🥗,配搭埋新鮮沙律菜同香濃芝麻油確實幾開胃惹味👍✝️清酒煮蛤 $98雖然份量唔多大概得10隻左右,不過隻隻都好飽滿而且非常鮮甜,一啲苦澀腥味都無😙✝️豪華海鮮飯 $360重點推介、每日只喺限量供應2-3份嘅豪華海鮮飯,真喺手快有手慢無,份量話就話啱兩個人,但其實兩個人食都覺得有啲多,三個人食應該就啱啱好🤪。壽司飯上面鋪滿各式各樣嘅刺身海鮮:鰻魚、鯖魚、油甘魚、三文魚、三文魚腩、玉子、魷魚🦑、蟹籽、蟹柳、熟蝦🦐
餐廳:鮨政 (上環)
地址:上環蘇杭街105號地舖
鮨政除咗有Omakase set,仲有多款壽司刺身拼盤🍣,最近亦新出咗唔少一品料理同炸物熱食🍤,食物種類嘅選擇多咗,自然吸引多咗唔同需要嘅客人,包括唔少慕名而嚟嘅外國客人👨🏼‍🦱
✝️韓式海鮮沙律 $108
以三文魚、帶子同鯛魚為主打嘅海鮮沙律🥗,
配搭埋新鮮沙律菜同香濃芝麻油確實幾開胃惹味👍
✝️清酒煮蛤 $98
✝️豪華海鮮飯 $360
壽司飯上面鋪滿各式各樣嘅刺身海鮮:鰻魚、鯖魚、油甘魚、三文魚、三文魚腩、玉子、魷魚🦑、蟹籽、蟹柳、熟蝦🦐、鰹魚🐟,超過10款魚生都咪話唔豐富吸引🤩,無論喺大食嘅你,定喺想試唔同魚生嘅你都絕對一定啱😎
另外叫咗個油甘魚刺身($90),一客有5件,每件都接近3cm厚,肉質爽嫩細膩,獨特嘅魚油香加上甘甜滋味實在齒頰留香😋;
飛魚子軍艦($30)最正就喺一啖放入口,然後享受無數粒飛魚子喺口中爆破嘅清脆口感,飛魚子本身已經鮮味十足,配埋脆紫菜、豉油同Wasabi一齊食就更加出色🤓
2024-06-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
2024-06-15 94 views
呢間上環嘅日本餐廳已經開業七年啦!由以前食到而家,但係就第一次食佢哋嘅廚師發辦🙂‍↕️三款刺身同十款壽司都好有驚喜,尤其喜歡生蠔同埋火炙梳子魚,生蠔肥美又大隻,梳子魚輕輕燒過,超級香口!壽司有最大路最受歡迎嘅海膽、拖羅同赤身,亦都有深海池魚、鯖魚等等,最深刻嘅係平時唔鍾意食嘅沙甸魚,佢都整得好好食😳熟悉有炸香魚,仲有用魚頭煲嘅麵豉湯,誠意十足~最後梗係唔少得精緻嘅甜品,呢度嘅甜品係日式奶凍配上抹茶!
2024-06-15 70 views
📍鮨政 上環蘇杭街105號地舖早排去開上環拎嘢,行行吓就見到一間日本餐廳鮨政就入左去試採用用木系裝修,可以揀bar枱同普通枱坐!今次被安排坐係Bar枱前,可以靜靜地睇住師傅整壽司刺身餐廳由兩位日藉師傅主理,無論你想食刺身、壽司、和食都有,梗有一款啱你口味!💠刺身拼盤二人前 $400有三文魚腩、油金魚、牡丹蝦、帶子、中吞拿魚同池魚全部都非常新鮮而且大大舊👍🏻💠海膽 $68一客有兩件,海膽非常鮮甜🥰💠海鮮雜燴 $188熱辣辣嘅海鮮雜燴以蒜蓉包做伴碟,蘸上醬汁食感覺都幾特別💠炸八爪魚 $78熱辣辣即炸嘅八爪魚爽口彈牙幾有咬口!另外餐廳每個月都有指定優惠,6月就係follow 社交平台可獲免費黃豆粉蕨餅一客記得唔好錯過優惠呀❤️
📍鮨政
上環蘇杭街105號地舖

早排去開上環拎嘢,行行吓就見到一間日本餐廳鮨政就入左去試

採用用木系裝修,可以揀bar枱同普通枱坐!

今次被安排坐係Bar枱前,可以靜靜地睇住師傅整壽司刺身
餐廳由兩位日藉師傅主理,
無論你想食刺身壽司、和食都有,梗有一款啱你口味!

💠刺身拼盤二人前 $400

有三文魚腩、油金魚、牡丹蝦、帶子、中吞拿魚同池魚
全部都非常新鮮而且大大舊👍🏻

💠海膽 $68
一客有兩件,海膽非常鮮甜🥰

💠海鮮雜燴 $188
熱辣辣嘅海鮮雜燴以蒜蓉包做伴碟,蘸上醬汁食感覺都幾特別

💠炸八爪魚 $78
熱辣辣即炸嘅八爪魚爽口彈牙幾有咬口!

另外餐廳每個月都有指定優惠,
6月就係follow 社交平台可獲免費黃豆粉蕨餅一客
記得唔好錯過優惠呀❤️
2024-06-12 31 views
一直想食呢間壽司店好耐🤤餐廳係日本人開設的壽司店,主打Omakase套餐、自選壽司刺身同炸物等等,由日藉師傅主理,魚生每日新鮮空運到港,保證有質素。🥗蟹子沙律蟹籽口感清脆,配以新鮮爽脆嘅沙律菜,味道清新。🍳明太子玉子燒玉子燒特別厚身,口感飽滿滑嫩、清爽不油膩,濃郁香甜蛋香,配以明太子的鹹和辣,提升了整體的口感,非常棒的美味組合~🦀軟殼蟹卷(三件)壽司飯包住炸到香脆的軟殼蟹,一軟一脆的口感特別美味。軟殼蟹份量相當多,加入卷物之中啖啖蟹肉。🍣壽司拼盤拼盤有齊三文魚、鯛魚、吞拿魚、油甘魚、甜蝦、帶子、葱吞拿魚腩同三文魚腩細卷,份量十足‼️刺身全部厚切好新鮮,由日藉師傅即場手握壽司,醋味同壽司飯嘅比例調較得好好👍🏻

🥗蟹子沙律
蟹籽口感清脆,配以新鮮爽脆嘅沙律菜,味道清新。

🍳明太子玉子燒

🦀軟殼蟹卷(三件)

🍣壽司拼盤

2024-06-11
Dinner
  • 軟殼蟹卷
2024-06-11 33 views
今日嚟到上環鮨政 環境充滿日式木調 簡潔舒適✨有普通枱同吧枱可選 吧枱可以親眼欣賞師傅製作壽司 氣氛滿滿😍由於太多野想食今次單點餐牌上🍴前菜 炸小蝦🦐熱辣辣酥脆可口 作為下酒菜一流🍴小食 明太子玉子燒世一玉子燒🥹綿密蓬鬆嘅蛋加上微辣有鮮味嘅明太子 醇厚口感帶有一絲滑溜🍴特上壽司拼盤大吞拿魚腩、油甘腩、三文魚腩,深海池魚、中吞拿魚腩、醋鯖魚、鯛魚、鰻魚、帶子、玉子、海膽,三文魚子、蔥吞拿魚腩細卷(6件)推介其中最驚豔嘅幾款👐🏻🤍大吞拿魚腩油脂豐富 肉質細膩 係嘴入面融化🥹🤍中吞拿魚腩較大吞拿魚腩為厚實 更品嘗到肉質彈性 鮮甜濃郁🤤🤍海膽豐富鮮甜 入口不腥而且濃而不膩🤍三文魚子 粒粒爆漿多汁 咬落超Q彈爽口🥹清新鮮甜 而家期間限定 追蹤餐廳IG即可獲得蜜桃雪芭一客🍑
今日嚟到上環鮨政 環境充滿日式木調 簡潔舒適✨

🤍海膽豐富鮮甜 入口不腥而且濃而不膩
🤍三文魚子 粒粒爆漿多汁 咬落超Q彈爽口🥹清新鮮甜

而家期間限定 追蹤餐廳IG即可獲得蜜桃雪芭一客🍑
2024-06-09 18 views
朋友岩岩喺日本返嚟,但就話無食壽司有點失落感,身為好友嘅我唯有即刻約佢食壽司補數🎏 我約咗佢嚟上環嘅鮨政,除咗有壽司吧臺,仲有幾張2人枱架~ 🍣《 壽司拼盤 💲480 》有三文魚、吞拿魚、甜蝦、油甘魚、鯛魚、帶子、蔥吞拿魚腩、三文魚細卷 各2件~ 件件刺身都肥美厚肉,入口鮮嫩油潤~🍣《 香蔥吞拿魚細卷 💲50 》 油潤有脂香~🦪《 清酒煮蜆 💲98 》蜆肉有大有細,都鮮嫩~湯汁有清酒香,連蜆肉一併入口更美味~🍗《 日式炸雞 💲98 》 有4件,外層炸皮香口唔會太厚,雞肉滑有肉汁~ 蘸沙律醬幾提味,仲附有醋汁沙律減膩~ 朋友滿足返晒~

我約咗佢嚟上環嘅鮨政,除咗有壽司吧臺,仲有幾張2人枱架~

🍣《 壽司拼盤 💲480 》

🍣《 香蔥吞拿魚細卷 💲50 》 油潤有脂香~

🦪《 清酒煮蜆 💲98 》
蜆肉有大有細,都鮮嫩~湯汁有清酒香,連蜆肉一併入口更美味~

朋友滿足返晒~
2024-05-30
$400 (Dinner)
2024-06-09 39 views
今晚約左朋友嚟到E間位於上環嘅鮨政食晚餐, 兩個人超肚餓叫左勁多野食, 食到勁飽勁滿足! 🍶佐滕🍶一島清酒釀造梅酒⭐梅水晶平時飲酒都會點嘅佐酒小食嚟, 咸咸酸酸, 爽爽脆脆超好食! ⭐蟹子沙律成個盤咁大份嘅蟹子沙律, 足料又足量, 青瓜絲乾身又爽脆, 混合滿滿嘅蟹子同沙律醬, 夏天食清涼又開胃!⭐日本產白燒鰻魚鰻魚燒到熱辣辣, 外層香脆, 內層軟滑鮮嫩, 魚肉濃香⭐豪華海鮮飯超級震撼眼球嘅刺身飯, 應該可以3個人share食, 份量多到不得了, 每啖都可以食到新鮮嘅刺身同飯, 真係大滿足, 中意食飯嘅朋友仔一定好開心!

🍶佐滕
🍶一島清酒釀造梅酒

⭐梅水晶
平時飲酒都會點嘅佐酒小食嚟, 咸咸酸酸, 爽爽脆脆超好食!

⭐蟹子沙律

⭐日本產白燒鰻魚
鰻魚燒到熱辣辣, 外層香脆, 內層軟滑鮮嫩, 魚肉濃香

⭐豪華海鮮飯
2024-05-29
Dinner
2024-06-08 65 views
二訪 sushi masa !上次食過覺得omakase 幾有誠意決定每季嚟一次刺身・寿司おまかせコース $1300Sashimi Sushi Omakase Course(刺身3種・寿司10貫・本日おすすめ料理・味噌汁・デザート)(3 kinds of Sashimi, Sushi 10pcs, Hot Dish, Miso Soup, Dessert)-Hokkaido OystersWell SeasonedHuge in size yet not overwhelming sweet and of creamy flavor-伊佐木(イサキ)The flesh is white and transparentWell balanced fatMildly sweet flavourWith a soft texture-Shima Aji 2 wayI like the slightly chewy texture Perfectly marinated firm fat yet tender meatSilky smooth texture and sweet on the
二訪 sushi masa !
上次食過覺得omakase 幾有誠意
決定每季嚟一次

刺身・寿司
おまかせコース $1300
Sashimi Sushi Omakase Course

刺身3種・寿司10貫・本日おすすめ料理・味噌汁・デザート)

-Hokkaido Oysters
Well Seasoned
sweet and of creamy flavor

-伊佐木(イサキ)
Well balanced fat
Mildly sweet flavour
With a soft texture

-Shima Aji 2 way
Perfectly marinated
firm fat yet tender meat
Silky smooth texture and sweet on the palate
This sashimi is top-notch

-hot dish
Salt Grilled Sweetfish
During summer and autumn in Japan, restaurants begin to serve this ayu dish.
The meat has a grassy flavor, feels like seeds sprouting in the mouth, there is also a slight charcoal aroma.
Do not miss out the side vegetables
Pair them with sea salt and zingy lemon
It’s definitely a Party in ur mouth!

-sushi highlights:

White shrimp
Every single shrimp was peeled by hand
The flesh will not turn wet and slimy
topped with lime
chewy and sweet

Salmon roe
Surprisingly refreshing for the summer
salty, slightly fishy taste
a bitterness combined with a subtle, sweet flavor

Uni
Another summer delight
uniquely savory, briny and umami flavor
with a buttery, melt in the mouth texture

Mackerel
a firm and plump body
Delicate but strong on your palate

-Miso Soup, Dessert

6月優惠: Follow餐廳社交平台 即送一客甜品
2024-06-06 17 views
上環日籍師傅主理嘅壽司店,一入店內已經滿座,好多都係一大班朋友食嘢傾計💬氣氛都唔錯~除咗提供晚市壽司拼盤、刺身、丼飯、鍋物、前菜、小食之外,仲有Omakase供應今次我就坐Bar枱,可以一路食一路睇師傅整壽司感覺好治癒🍣我地選咗壽司拼盤同小食一齊share食,壽司拼盤嘅壽司握得好好,完全唔會散開,魚生仲好足料🐟最驚喜係呢度嘅茶碗蒸非常滑溜,好重蛋香🥚最後加埋嘅烏冬啱啱好🥰昆布湯烏冬煙韌彈牙,唔會死鹹,烏冬愛好者表示好滿意😝最後記得Follow餐廳社交平台,會送蜜桃甜品🍧💛好味指數:4.5/5💜回頭指數:4.5/5

最後記得Follow餐廳社交平台,會送蜜桃甜品🍧

💛好味指數:4.5/5
💜回頭指數:4.5/5
上環有日本師傅坐陣嘅Omakase‼️ 亦可以單點,縱使地理位置唔係市區,但都唔少顧客!環境唔算係旺區,但星期日較夜嘅時間到訪,都不停有客人入座。餐牌較少食omakase 餐廳係可以食單點,唔限你一定要食omakase。Follow社交平台仲可享免費蜜桃雪糕一客~ 刺身・寿司おまかせコース $1300包括:刺身3種・寿司10貫・本日おすすめ料理・味噌汁・デザート先來刺身3種,是日供應生蠔刺身、深海池魚及鯖魚。生蠔清甜;深海池魚纖細柔軟,口感順滑鮮甜;鯖魚配特調蒽,更突顯其清甜。本日おすすめ料理有海帶茶碗蒸,以海帶舖面,其鹹香配蛋好搭!仲有鹽燒香魚,皮酥肉嫩,骨肉容易分離。是日寿司10貫依次序為魷魚、伊左目、金目鯛、白蝦、吞拿魚赤身、池魚、三文魚籽、拖羅、北海道海膽及干飄卷配玉子。壽司都係已經由師傅調味好先上枱,唔需要再加芥末/點醬油,魷魚富有彈性;伊左目柔軟,魚油較重口感偏濃郁;金目鯛皮燒香帶魚油;白蝦滑嫰;吞拿魚赤身脂肪含量較低,肉質較結實;池魚加上香蒽,魚油脂突出;三文魚籽爽脆鮮甜;拖羅入口即化;北海道海膽超甜😍;干飄卷係用胡蘆醃瓜,配上玉子,甜度高,作最後一貫壽司就啱哂!味噌湯附

唔算係旺區,但星期日較夜嘅時間到訪,都不停有客人入座。

餐牌

刺身・寿司おまかせコース $1300

茶碗蒸
燒香魚

味噌湯
甜品
味噌湯附有一小件魚塊,帶鮮魚香又唔會太鹹。甜品可從抹茶奶凍、抹茶麻糬冰淇淋二選一,我地就各一,抹茶奶凍好smooth,抹茶麻糬冰解膩一流~~
茶碗蒸
味噌湯
2024-05-22 66 views
數月前食過上環呢間「鮨政」後一直回味, 今晚終於有機會帶到媽咪去食返餐。餐廳面積不大, 有吧檯可以近距離欣賞師傅主理壽司過程, 亦有table seat。晚市供應壽司拼盤、單點壽司、刺身、丼飯、鍋物、小食等等....【炸小蝦】HK$88每隻蝦炸得酥脆香口, 整隻連殼都可以食埋, 蝦帶少少肉, 甘香鮮味。【壽司拼盤】HK$480每款手握壽司上嘅刺身均為厚切鮮味, 完美覆蓋壽司飯, 拼盤包括有軟嫩吞拿魚、甘香油甘魚、有魚香嘅三文魚、肥美鮮甜帆立貝同埋打孖上嘅鮮甜甜蝦, 仲有充滿魚油香嘅吞拿魚蓉軍艦+三文魚小卷, 高質又足料!【三文魚親子飯】HK$138 (配味噌湯)除了有多片三文魚, 配上三文魚籽, 口感有層次, 提升整體魚鮮味, 好味飽肚。

餐廳面積不大, 有吧檯可以近距離欣賞師傅主理壽司過程, 亦有table seat。晚市供應壽司拼盤、單點壽司刺身、丼飯、鍋物、小食等等....

【炸小蝦】HK$88
炸小蝦

壽司拼盤】HK$480
壽司拼盤

【三文魚親子飯】HK$138 (配味噌湯)
三文魚親子飯
2024-05-22
$400 (Dinner)
炸小蝦
壽司拼盤
三文魚親子飯
2024-05-18 81 views
過幾個月先有得飛日本,今日放假想食正宗日本料理,所以又encore左位於上環呢間高質壽司店。餐廳由日籍壽司師傅主理,每日空運到港嘅魚生保證新鮮,簡直可以媲美日本壽司店啊🤩 除咗有omakase之外,仲有單點menu可以自選壽司、刺身、炸物等和多款日式料理。餐廳有bar枱和卡位,想同師傅近距離交流,當然要坐吧枱啦!見到有幾枱日本人和日本師傅有講有笑,唔識日文唔緊要,師傅仲識得簡單嘅廣東話架!🍣壽司拼盤(上)$420拼盤有兩盤好豐富,分別有大吞拿魚、油甘魚腩、吞拿魚、玉子、三文魚腩、醋鯖魚、池魚、左口魚、熟蝦、三文魚籽、深海池魚、蔥吞拿魚腩和三文魚細卷(6件)。坐bar枱睇住師傅即叫即做,可以見到師傅手勢熟練。壽司飯用左北海道產嘅白米,質感同醋味做得好出色,魚生每款都好新鮮,件件厚切,口感一流!特別喜愛油甘魚腩,油脂豐富,食完大滿足🥰鰻魚飯 $148鰻魚份量十足!鰻魚每一件都好肥美,仲有陣陣嘅焦香味,未放入口已經流晒口水🤤甜中帶少少鹹嘅鰻魚汁包住每件鰻魚,鰻魚無骨啖啖肉食得放心!飯底有少少鰻魚汁同埋蛋絲,鰻魚汁好惹味,日本米入口軟糯,撈埋一齊食好正!雜錦天婦羅 $168天婦羅即叫即炸,上枱

除咗有omakase之外,仲有單點menu可以自選壽司刺身、炸物等和多款日式料理。

🍣壽司拼盤(上)$420

鰻魚飯 $148

雜錦天婦羅 $168

天婦羅即叫即炸,上枱熱辣辣!份量都唔少,有蟹棒、蝦、冬菇、茄子和蕃薯。
炸粉好薄敢好鬆脆,完全冇油膩感,讚!

提提大家,只要follow餐廳IG,就可免費享用蜜桃雪糕一客。
2024-05-17 50 views
假日去到上環覓食,除了咖啡店還有日料店的,這次去了一家吃一波☺️。木系環境裝修挺舒適,有餐桌和吧枱選擇。這裡有午餐和廚師發辦選擇,午餐附送沙律、茶碗蒸及麵豉湯🙈。 -▪︎政壽司定食 HKD$188 顏色吸引的壽司定食,一次過吃得到多款時令食材,所以食材有機會不同欵。食材用料新鮮,肉質爽口鮮嫰,配醬油吃提升了鮮味。油甘魚和三文魚較肥美,平常也喜歡吃🫰🏻。 -▪︎三文魚親子飯定食 HKD$158 鮮橙色的賣相用料新鮮,三文魚配三文魚籽,是個鮮味又吸引的組合。三文魚是厚切版本,所以挺有嚼感欵,三文魚籽晶瑩剔透賣相,口感爽脆配飯吃感覺可以🤤。 -

▪︎政壽司定食 HKD$188

油甘魚和三文魚較肥美,平常也喜歡吃🫰🏻。

2024-05-15
Lunch
2024-05-16 38 views
唔知大家會唔會同我一樣有個日本胃🤰耐唔耐就想食壽司🍣但係一般嘅壽司已經滿足唔到我🥹需要魚類新鮮、醋飯怡到好處🐟最好就係師傅即製✨所以特登過咗嚟上環食🤩特上壽司拼盤🍣有多種高級魚類❤️‍🔥成盆上好有份量🐟而且每款新鮮有光澤完全滿足我想食靚壽司嘅願望✨因為家姐鍾意食既關係今次試咗佢嘅三文魚牛油果卷🥑估唔到佢除咗三文魚 牛油果都非常出色💕飽肚之餘唔邪惡 最岩同女性朋友食🤤食完嘢想坐多陣見到佢限時Menu有免治雞肉🐣當然要試一試~呢款免治雞肉入邊冇雞軟骨👀搭配醬汁一齊食非常之適合配sake🍶食到最後我哋仲忍唔住叫多咗份三文魚手卷同海膽軍艦全部好靚好新鮮🥹💕呢個月餐廳做緊限定優惠Follow 社交平台仲送個小甜品 🍧真係可以去食多啲~
唔知大家會唔會同我一樣
有個日本胃🤰
耐唔耐就想食壽司🍣

但係一般嘅壽司已經滿足唔到我🥹
需要魚類新鮮、醋飯怡到好處🐟
最好就係師傅即製✨

三文魚手卷同海膽軍艦
全部好靚好新鮮🥹💕

呢個月餐廳做緊限定優惠
Follow 社交平台仲送個小甜品 🍧
真係可以去食多啲~
2024-05-10 53 views
岩岩係日本番黎又已經想再食日本野,決定encore位於上環嘅高質壽司店鮨政🎌😗 餐廳有bar枱同6-7個卡位,有omakase 或者單點嘅menu,兩位師傅都係日本人,識得用簡單嘅廣東話同我哋溝通,都幾親切☺️► 🌟🍣 壽司拼盤(上) ($420)壽司拼盤有三個選擇($400,$420,$480),我地揀左中間價位既壽司拼盤(上),拼盤有11件壽司,6件細卷同兩件玉子~ 壽司飯用左北海道產嘅白米,質感同醋味都岩岩好,壽司嘅魚生部分每款都好新鮮,可以媲美平時omakase 嘅質素😍► 🌟🍣 炙燒三文魚壽司 ($38)三文魚稍微炙燒至微焦,入面保持鮮嫩,比一般嚟講厚身、油脂豐富🤤► 🌟🐟三文魚腩刺身 ($80)新鮮、肥美🫶🏻perfect池! 😂 ►🦪 炸廣島生蠔 ($80)雖然size比一般餐廳大份同蠔都好新鮮,不過得2件相對唔太抵食,建議專攻壽司刺身類😌► 🎏 手卷軟殼蟹手卷 ($50)飛魚子手卷 ($30)手卷份量大之餘,紫菜好脆身,最受歡迎嘅係軟殼蟹,勁酥脆juicy,差唔多每枱客都有叫🤣►🍤 天婦羅拼盤(小) $108拼盤包括兩件炸蝦同埋茄子丶冬菇丶蟹柳丶南瓜各1件,炸衣輕薄唔會好

► 🌟🍣 壽司拼盤(上) ($420)

► 🌟🍣 炙燒三文魚壽司 ($38)

► 🌟🐟三文魚腩刺身 ($80)
新鮮、肥美🫶🏻perfect池! 😂

►🦪 炸廣島生蠔 ($80)

► 🎏 手卷
軟殼蟹手卷 ($50)
飛魚子手卷 ($30)

►🍤 天婦羅拼盤(小) $108
拼盤包括兩件炸蝦同埋茄子丶冬菇丶蟹柳丶南瓜各1件,炸衣輕薄唔會好油膩,外脆內嫩!🥰

最後埋單人均約$450~以呢個價錢食到接近omakase既質素絕對係性價比之選🤤

📍 鮨政 @sushimasa_sheungwan
上環蘇杭街105號地舖