2021-01-27 178 views
立食是日本傳統文化,每次經過金馬倫廣場這間立鮨 都想試一下,但每次都大排長龍!今日late lunch唔使排隊,同老公放縱一下🤣🤣店舖不大,成個感覺就像置身日本,店員服務也很好👍全部即叫即做!點了午餐自選壽司定食,還追加了一些高質壽司跟餐有蝦麵豉湯 和沙律,蝦味香濃,有豆腐粒口感不錯!一上枱很有驚喜!賣相己看得出新鮮🤩中吞拿魚腩非常鮮美,魚油好豐富!用入口即溶形容一啲都不過份😝😝北海道海膽,一入口已經吃得出與其他海膽的分別,味這甘甜,creamy ,久久於口中🤩🤩😋珍寶牡丹蝦壽司Jam口架,要分兩口才吃得完呢!蝦獨有鮮味👍👍劍鱼腩壽司加上柚子味噌點綴,非常之配合,肥美呀🥳🥳原隻活赤貝壽司非常之大隻,師傅刀功純熟,切要出一隻蝴蝶🥰🥰鮮甜爽口,真係一試難忘深海池魚壽司好厚切呀,深海魚🐠肉頂紮實,沒有半點腥味!師傅做推介我哋三文魚子軍艦,佢哋經過一晚漬醃,更出鮮味突出,超爆脆!必試😍😍超有驚喜第一間高質立食壽司店',仿如去到日本😋🤭

店舖不大,成個感覺就像置身日本,店員服務也很好👍

全部即叫即做!
點了午餐自選壽司定食,還追加了一些高質壽司
跟餐有蝦麵豉湯 和沙律,蝦味香濃,有豆腐粒口感不錯!

一上枱很有驚喜!賣相己看得出新鮮🤩

中吞拿魚腩
非常鮮美,魚油好豐富!用入口即溶形容一啲都不過份😝😝

北海道海膽壽司

珍寶牡丹蝦壽司
Jam口架,要分兩口才吃得完呢!蝦獨有鮮味👍👍

劍鱼腩壽司
加上柚子味噌點綴,非常之配合,肥美呀🥳🥳
活赤貝壽司

原隻活赤貝壽司
非常之大隻,師傅刀功純熟,切要出一隻蝴蝶🥰🥰
原隻活動赤貝刺身2隻

鮮甜爽口,真係一試難忘

深海池魚壽司
好厚切呀,深海魚🐠肉頂紮實,沒有半點腥味!

三文魚子軍艦

超有驚喜第一間高質立食壽司店',仿如去到日本😋🤭
$250 (Lunch)
北海道海膽壽司
活赤貝壽司
原隻活動赤貝刺身2隻
  • 三文魚籽軍艦
2021-01-25 154 views
晚市禁堂食措施下,五時左右去食個快靚正的立食壽司餐成為了很好的選擇,性價比也高。杋立貝壽司質感厚實,入口鮮甜,沒有半點雪藏味。牡丹蝦大個頭的牡丹蝦爽甜有嚼頭。深海池魚鮮嫩肥美的深海池魚,魚油隨每下咀嚼徐徐滲出。秋刀魚時令的秋刀魚,魚脂豐厚,香味濃郁,加點山葵同吃,更能引出其獨有的清爽甘甜感。白子順滑油潤的白子入口像奶油,味道細膩甜美,其高營養價值更是補身佳品。寒鰤魚時令冬物-寒鰤魚肉質緊致,脂香四溢,口感油滑幼細。大拖羅魚脂分布如雪花的大拖羅,富甘甜油香味,入口即溶。金目鯛赤鯥海膽鮮甜的海膽份量十足,油潤豐腴的味道。剥皮魚肉質彈牙鮮美,味道清甜。三文魚籽

杋立貝壽司
質感厚實,入口鮮甜,沒有半點雪藏味。

牡丹蝦
大個頭的牡丹蝦爽甜有嚼頭。

深海池魚
鮮嫩肥美的深海池魚,魚油隨每下咀嚼徐徐滲出。

秋刀魚

白子

寒鰤魚
時令冬物-寒鰤魚肉質緊致,脂香四溢,口感油滑幼細。

大拖羅
魚脂分布如雪花的大拖羅,富甘甜油香味,入口即溶。

金目鯛

赤鯥

海膽
鮮甜的海膽份量十足,油潤豐腴的味道。

剥皮魚
肉質彈牙鮮美,味道清甜。

三文魚籽
2021-01-25 125 views
最鍾意食壽司,晚餐經過想食壽司,一於買返屋企食!特選三文魚盛合$58三文魚壽司、三文魚腩壽司、火炙三文魚壽司、三文魚小卷、辣味三文魚軍艦呢個係鍾意食三文魚嘅人必叫。因為全部都係三文魚~三文魚肥美;三文魚腩更加多油脂,咬落口感滿足!火炙三文魚,有火炙香,另外配有三文魚小卷,細細啖唔錯。辣味三文魚軍艦紫菜新鮮整,夠香脆。海之幸盛合$152呢個高質,超豐富!有北海道帶子壽司,帶子厚切鮮甜。珍寶甜蝦壽司,大大隻甜蝦又係好鮮甜。活象拔蚌壽司,大隻得來爽口唔會腥。海膽壽司我最鍾意食,夠鮮甜。牡丹蝦壽司,蝦身厚肉有海水鮮味。

最鍾意食壽司,晚餐經過想食壽司,一於買返屋企食!

特選三文魚盛合$58

海之幸盛合$152

2021-01-25 93 views
呢間壽司店食過,覺得壽司幾高質,而且價錢唔算太貴,壽司款式又多。立鮨特上壽司拼盤$138牡丹蝦壽司、深海池魚壽司、北海道帶子、中吞拿魚腩、海膽壽司。呢個壽司拼盤啱我,因為樣樣我都鍾意食。有我最鍾意食嘅鮮甜海膽,海膽多到滿瀉。中吞拿魚腩好肥美,入口即溶。深海池魚魚身爽口。北海道帶子大大粒,相當滿足。牡丹蝦壽司有蝦嘅鮮味。嚴選火炙盛合$98火炙三文魚、左口魚、帶子、中吞拿魚腩及松葉蟹。左口魚有分魚油,夠香,我鍾意❤️ 其他火炙亦都相當出色!原隻活赤貝壽司,超大隻好爽口、好鮮甜!仲叫咗大吞拿魚腩壽司,肥美到覺得非常邪惡。最後食埋個海膽杯yummy 🤤

立鮨特上壽司拼盤$138
牡丹蝦壽司、深海池魚壽司、北海道帶子、中吞拿魚腩、海膽壽司

嚴選火炙盛合$98

原隻活赤貝壽司,超大隻好爽口、好鮮甜!
2021-01-21 97 views
自從禁咗晚市之後,好耐冇食過壽司🍣,真係忍唔住想食牡丹蝦 拖羅 海膽🤩,所以決定去呢間之前食過出色嘅餐廳,不過實在多人等候,最後就決定外賣回家慢慢食😘我哋見到款款都好吸引,唔覺唔覺就叫咗成千蚊壽司😳😳有幾款特別想講吓海之幸拼盤($152)嚴選火灸盛合($98)因為實在太多選擇所以就揀呢啲套餐嚟食,首先壽司🍣都好高水準吓,飯係用赤醋飯,配料同啲飯都好啱啱好,唔會偏重任何一方🤩配料都用得好大方吓,有一定厚度,一定俾你感受到佢既味道,生既夠哂鮮甜😋海之幸有齊晒牡丹蝦 海膽🤤珍寶甜蝦鮮甜冇比,而我更加鐘意食火灸,可以享受到魚油既香味同入口即融既感覺🤤🤤特上吞拿魚盛合($160)拖羅梗係唔食唔得啦🥴尤其係大拖羅壽司😚呢個簡直入口即融既極致,一入口就已經化成魚油,同啲赤醋飯融為一體,幸福到令人有流涙既衝動😭😭火灸三文魚腩壽司($20)火灸左口魚邊壽司($20)呢啲係base on上次食完之後就好鍾意❤️,尤其係火灸三文魚腩壽司都只係$20,絕對非常抵食之選,而火灸後更加係非常無敵,魚油完全融入於赤醋飯之中,油膩之中又有啲酸味做平衡,簡直係天作之合,所以強烈推介俾大家🤩👍🏻珍寶赤蝦壽司($15)呢個簡

海之幸拼盤($152)嚴選火灸盛合($98)

特上吞拿魚盛合($160)

火灸三文魚腩壽司($20)火灸左口魚邊壽司($20)
珍寶赤蝦壽司($15)
呢個簡直係性價比之王,非常抵食,清理乾淨,啲蝦肉白雪雪,又有光澤,淨係賣相都已經非常滿意,啲肉有質感,又夠軟糯,食呢隻蝦都夠皮☺️☺️,如果俾揀食呢個定牡丹蝦,我會食多幾隻呢個🤑🤑

我拎咗佢哋返去食,大概都有30分鐘,都覺得仲保持到新鮮,所以都推介俾大家可以去買外賣,唯一一樣美中不足嘅係個蓋實在太低,有啲壽司都壓扁咗少少,希望可以下次有啲改善🥺🥺
2021-01-20 107 views
去尖沙咀買東西,買完收到指示要買外賣回家,剛好附近有立鮨,吃過立食很不錯,決定買返去比大家試試! 依家外賣還有8折! 我比較喜歡立鮨的Set,不用左想右想,食到不同種類! 特選三文魚盛合 家人中意食三文魚,說不錯,三文魚腩肥美。 立鮨特選盛合 鰻魚好厚好大件,燒得好香,甜甜地好好味! 立鮨壽司拼盤 我覺得這個CP值好高,好中意油甘魚,北海道帶子,珍寶赤蝦,海膽,我覺得件海膽已經值回票價,口感好豐厚,還非常鮮甜!帶子也非常鮮甜!嚴選火炙盛合喜歡炙燒的必點,中吞拿魚腩,松葉蟹腳,左口魚邊都非常美味!左口魚邊充滿甘香的油脂!立鮨特上壽司拼盤 有超級爽口彈牙又有膏的牡丹蝦,清新的深海池魚,令人感動的肥美中吞拿魚腩和海膽!另外也點了三文魚子,北奇貝等等,三文魚子好鮮味!味噌湯,赤味噌好濃郁!和壽司完美配搭!

依家外賣還有8折!

我比較喜歡立鮨的Set,不用左想右想,食到不同種類!

特選三文魚盛合
家人中意食三文魚,說不錯,三文魚腩肥美。

立鮨特選盛合
鰻魚好厚好大件,燒得好香,甜甜地好好味!
立鮨壽司拼盤

嚴選火炙盛合
立鮨特上壽司拼盤

另外也點了三文魚子,北奇貝等等,三文魚子好鮮味!

味噌湯,赤味噌好濃郁!和壽司完美配搭!
2021-01-15
$250 (Dinner)
2021-01-20 83 views
今日同朋友經過立鮨,見到好多人排隊,因為媽咪又唔習慣立食,於是就決定叫外賣😆疫情其間外賣仲有八折添!!壽司的價錢由$9 - $48 不等,亦都有手卷,軍艦,盛合!店員好快就俾菜單我地填,大概十五分鐘就拎得!下單過程好快,有效率😆 所有的壽司飯都經過調味,唔點豉油都得😚飛魚子軍艦 飛魚子有咬口,味道咸香,唔會過腥三文魚子軍艦三文魚子十分新鮮,一咬落去就爆汁,咸香惹味鰻魚壽司鰻魚厚身有咬口,照燒汁調味適中,唔會過咸😛吞拿魚大腩 中腩🍣吞拿魚係厚切,完全無筋,入口即溶,帶有豐富的魚油脂香帶子壽司🍣帶子鮮甜新鮮, 珍寶帶子仲有柚子碎係上面,食落多份清新感🤤
疫情其間外賣仲有八折添!!

所有的壽司飯都經過調味,唔點豉油都得😚

飛魚子軍艦
飛魚子有咬口,味道咸香,唔會過腥

三文魚子軍艦
三文魚子十分新鮮,一咬落去就爆汁,咸香惹味

鰻魚壽司
鰻魚厚身有咬口,照燒汁調味適中,唔會過咸😛

吞拿魚大腩 中腩🍣
吞拿魚係厚切,完全無筋,入口即溶,帶有豐富的魚油脂香

帶子壽司🍣
帶子鮮甜新鮮, 珍寶帶子仲有柚子碎係上面,食落多份清新感🤤

2021-01-19 105 views
每次經過呢間立食壽司,門口總係有好多人排隊。因為疫情關係,外賣有八折的優惠,今次我同屋企人就決定外賣回家試下!我地係星期六下午去到己經見到有唔少的人排緊隊。店員提供菜單點選壽司🍣,單件壽司價錢$9 - $48 ,亦有手卷,軍艦,刺身選擇!以下係我最中意的壽司😋三文魚腩壽司🍣三文魚十分新鮮厚身 腩位好肥美彈牙 壽司飯本身已經有調味,唔洗點豉油都得👍🏼中吞拿魚腩 大吞魚腩 火炙中吞魚腩壽司 中吞拿魚刺身吞拿魚一向係我的最愛 今次又點會無叫呢!每件都係厚🔪 完全無吞拿魚根,火炙更加將魚油迫曬出嚟 真係超級正!

以下係我最中意的壽司😋

三文魚腩壽司🍣

中吞拿魚腩 大吞魚腩 火炙中吞魚腩壽司 中吞拿魚刺身

2021-01-18 87 views
疫情底下,已經有好耐無出街堂食,買外賣嘅次數都減少咗。但食得多住家飯,都想搞搞新意思🤣 立鮨最近做緊推廣,外賣自取有8折,無得真人去日本,咁為有食返日本野🍣補返數嚴選火炙盛合 $98 有齊5款人氣壽司: 帶子、左口魚、中吞拿魚、三文魚腩、松葉蟹腳。左口魚火炙咗之後,逼曬啲油香出嚟,入口即溶🤤🤤 單點 $20一件,忍唔住叫多咗4件🥰原隻活赤貝壽司 $30 限量供應,好新鮮,一啲都唔腥仲好爽口,鍾意貝類海鮮嘅你,一定唔可以錯過🥠另外,仲值得推介嘅係特上地金目鯛壽司 $48,味道清淡,唔使多餘調味,簡單配搭蔥花,已經可以品嚐到金目鯛嘅鮮味😋由於外賣自取,如果返屋企路程有啲遠,要注意軍艦紫菜容易變腍,有少許影響口感。😖總體而言,平時無折扣都會支持,而家仲有自取優惠,可以盡情食多兩件😎😎

2021-01-17 73 views
自從限聚就好難出街食飯,都多左叫外賣,但叫外賣也需要儀式感,攞得靚靚咁食壽司先有feel架麻。聽朋友講立鮨外賣有8折,就即刻搵日去買,慳返啲排隊時間😎好耐無食日本野,所以今次叫得都豪爽少少!今日叫左幾件佢既特別推介,值得一提既有:牡丹蝦配燒蝦膏壽司,本身細綿帶爽的口感,配上燒過既蝦膏,即刻將個口味提升左個層次。蝦爽膏濃,同時微微燒過之後,就好似俾蝦味衝擊咁,好爽!三文魚籽軍艦,應該有用柚子醬油漬浸過,除左本身既三文魚子脆卜卜既咸香外,仲有淡淡柚子既清香,濃而不膩。好食新鮮既三文魚籽真係好正。火炙左口魚邊壽司,我諗係次次有都必嗌!燒過既左口魚邊,將魚油迫哂出黎,咬落去即刻溶哂,d油香充斥成個口到,鬲入埋醋飯到真係Perfect.另外都叫左必點既中拖大拖,仲試左呑拿魚腦天,全部都好肥美,係比預期中好既味道😇立鮨平時都好多人排隊捧場,入到去都仲要企係到,叫外賣屋企食都係一個唔錯選擇!
聽朋友講立鮨外賣有8折,就即刻搵日去買,慳返啲排隊時間😎

2021-01-17 64 views
嗚啊好耐無食靚壽司,今日特登出尖沙咀立鮨叫返夠本,而家外賣自取8折真心抵食😋 (以下價錢未折)去到嘅時候一定要睇本月精選嘅牌,會有好多正嘢✨ 今次喺個牌到就揀咗幾款。大吞拿魚鮫壽司 $68 大吞拿魚鮫即係魚嘅下巴位置,仲肥美過大拖羅🤤,油香好勁。吞拿魚腦天壽司 $48 腦天就係魚嘅頭頂位置,每條魚得兩塊㗎咋,又係肥美type,但又保持魚味,入口好滑溜,比起大拖羅,我覺得呢個更加好食😳 赤鯥 $58 之前食赤鯥都係omakase到食,我自己都幾鍾意佢魚肉帶鮮甜,同時炙燒過又逼到油香出嚟❣️ 牡丹蝦配燒蝦膏壽司 $53個配搭好鮮味,原本就咁食牡丹蝦都比較淡味,但個燒蝦膏真心mind blowing🤯 食落感覺係非常濃郁嘅精華,成件事昇華哂,抵食👏🏻其餘regular menu推介嘅有:火炙大吞拿魚腩壽司 $48 無火炙嘅版本略嫌太淡味,油香又唔夠 (可能因為腦天同大吞拿魚鮫太出色🤣),火炙完就更能逼出油香~火炙左口魚邊壽司 $20 又平又好食之選,燒得啱啱好,即使外賣都阻擋唔到佢入口即溶嘅口感🤤嘛嘛哋:鮟鱇魚肝壽司 $38 質地唔夠creamy,面頭嘅漬物略嫌蓋過魚肝嘅味道🙁同埋比較多壽司都

其餘regular menu推介嘅有:

嘛嘛哋:

同埋比較多壽司都用上柚子嚟調味,感覺有少少over,如果可以食到多啲魚本身嘅鮮味就好了~
不過總括嚟講都係好滿足嘅一餐,特別係外賣8折真係無嘢好挑剔🤣🤣
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
TakeAway
2021-01-13 118 views
每次去親食壽司第一時間都會睇吓餐牌有冇omakase嗌,廚師發板不時不食,最能夠反映出餐廳嘅質素。今次我點咗10件壽司嘅omakase ($358)由上排開始分返淡至濃味食1珍寶牡丹蝦,口感creamy又肥美2珍寶帆立貝,又肥又厚,一啖啪入口,滿足感爆燈3深海池魚:師傅加咗柚子碎喺上面,充份帶出池魚既香甜味,又多份清新嘅感覺4赤鯥,當造就是王道,有油香,有鮮甜,有口感 (食完要再追加🤤)5火炙喜之次:師父加咗個秘製葱醬喺上面,令燒過嘅喜之次多咗另一種非筆墨可以形容嘅味道(已加入追加list)6大拖羅: 材料新鮮肥美已經不在話下,師父嘅刀工令到本身入口即溶嘅大拖羅變咗入口爆發,炸到口腔充滿tuna嘅油香7中拖羅:俾大拖羅炸完,食件中拖羅黎平伏一下味蕾,油份較少更食得出tuna嘅鮮甜,又有赤身口感8煙燻鯖魚:呢件真係估佢唔到咁有驚喜,煙燻過去咗原本鯖魚嘅腥味,因為係燻熟口感好好,有咬口9白子: 一入口,咬開既白子將每粒飯包住嘅味道同口感,三個字型容 不!得!了!10加拿大海膽: 夠飽滿又鮮甜食飽飽但意猶未盡嘅我就問吓師傅仲有咩推介,佢二話不說即刻落手整咗件火炙大拖羅海苔壽司,大拖羅經燒過啲

由上排開始分返淡至濃味食

1珍寶牡丹蝦,口感creamy又肥美

2珍寶帆立貝,又肥又厚,一啖啪入口,滿足感爆燈

10加拿大海膽: 夠飽滿又鮮甜

食飽飽但意猶未盡嘅我就問吓師傅仲有咩推介,佢二話不說即刻落手整咗件火炙大拖羅海苔壽司,大拖羅經燒過啲魚油吧吧聲咁湧出嚟,滲曬入去壽司飯度,再加埋香脆嘅紫菜,直頭係個完美嘅ending
$400 (Lunch)
  • Omakase
又到左一星期去一次既尖沙咀,立鮨午餐梗係我地必到之處今次老公食10件omakase $358呀生(同音)師傅招呼好好,又會耐心地逐件介紹,由上至下開始食,分別有珍寶牡丹蝦,大大隻好飽滿好creamy珍寶帆立貝,師傅整左啲柚子碎喺上面,creamy得泥加多份清新感覺深海池魚,師傅亦整左柚子碎喺上面,帶岀池魚既香濃魚味赤鯥同喜之次都係炙燒既,好香口,有驚喜,喜之次就整左葱醬喺上面,令壽司更有層次大拖羅好肥美,淨係賣相都足以令我地食到哇哇聲中拖羅雖然無大拖羅咁肥美,但綿密既肉質令口腔充滿住拖羅魚味,更加無大拖羅咁易覺得膩,可以不斷encore!煙燻鯖魚好有驚喜!估唔到當造既鯖魚可以咁好食,同以往食開既燒鯖魚會帶點腥味實在係兩個世界!白子壽司永遠無得彈,一路咬,爆開既白子將每粒飯包住既口感係同食海膽一樣咁正!加拿大海膽,今日無馬糞,但加拿大海膽亦不會失禮,好食!最後都係忍唔住揀左兩件最岀色既Encore,分別係喜之次壽司 $58同深海池魚壽司 $25火炙松葉蟹腳壽司$30燒過既松葉蟹係一絲絲既口感,本人覺得仲好食過坊間既生松葉蟹,燒過更加帶有甜味!鮟鱇魚肝小食 $58佢放左柚子醋喺個底度,令容
又到左一星期去一次既尖沙咀,立鮨午餐梗係我地必到之處

今次老公食10件omakase $358

珍寶牡丹蝦,大大隻好飽滿好creamy

深海池魚,師傅亦整左柚子碎喺上面,帶岀池魚既香濃魚味

大拖羅好肥美,淨係賣相都足以令我地食到哇哇聲

加拿大海膽,今日無馬糞,但加拿大海膽亦不會失禮,好食!

火炙松葉蟹腳壽司$30

鮟鱇魚肝小食 $58

佢放左柚子醋喺個底度,令容易膩既魚肝更加清新,食哂成碟都唔會厭,好香好滑,肝味濃郁

鰻魚櫻花蝦玉子燒 $48

櫻花蝦包左喺玉子燒入面,令到每一啖都會食到櫻花蝦既香味,雖然鰻魚味道比較濃,但亦唔會搶走櫻花蝦既香,咁樣既玉子燒第一次食,好正!

蟹籽沙律 $28

我既必食之選,唔使講,蟹籽沙律無得輸

牛油果手卷 $12

牛油果好香滑,紫菜超脆!不得不讚佢地既紫菜真係好好食!又香又脆,下次一於問下紫菜既牌子!實在太好食!

原隻磯煮鮑魚 $58

師傅將麵豉粒放左喺上面,原本以為會好咸,點知好香,好特別既磯煮鮑魚

最後以火炙大呑拿魚腩海苔壽司作結$48

呢個真係超級無敵勁好食!燒過既大拖羅油脂超級豐富,飯粒將每滴油都吸收左,然後紫菜亦可以中和油膩感,魚油充滿omega 3,係健康既油,食幾多都唔會覺得有罪惡感!分分鐘皮膚仲好左呀

真係食幾多次都唔厭,下星期再見
2021-01-12
$420 (Lunch)
  • 火炙大呑拿魚腩海苔壽司
  • 鰻魚櫻花蝦玉子燒
  • 火炙松葉蟹腳壽司
2021-01-12 93 views
每次經過這間餐廳都常常看見很多人在門外排長龍,所以一直都想試一試,但我最怕排隊,於是便叫了外賣,點了幾款比較受歡迎的壽司,有吞拿魚,三文魚,帶子,油甘魚,劍魚,這間的壽司其實也不用點豉油,因為在每舊壽司飯當中,原來已經一早醃了味,每款魚都非常肥美和有濃烈的魚油香,有入口即溶的感覺,帶子鮮甜新鮮,怪不得那麼多人排隊,雖然價錢比較貴,但每款壽司的質素很高,總括來說都性價比高,值回票價的,可以再試,但我仍然選擇不用排隊的外賣
2020-12-06
TakeAway
2021-01-11 80 views
前牌排試過嚟立鮨食壽司,整體嘅水準都唔錯,價錢唔算特別貴,唯一唔好處就係要排隊排到七彩。剛巧經過尖沙咀係10c都冇嘅天寒地凍底下,相信個個人都會選擇一係打邊爐一係食燒肉,總之一定唔會食凍冰冰嘅壽司,於是造就了我不用排隊吃嘅機會。五點幾都要諗夜晚食乜嘢晚飯,既然立式唔使排隊咁就不如外賣壽司返屋企食。平的東西如北寄貝壽司和火灸北海道帶子壽司,呢啲又唔鬼水樽油不錯係最好嘅選擇,上次都係食呢類選擇,於是食番幾件。阿爸愛左口,食左火灸左口魚壽司,油香一流。火灸海膽蟹棒壽司,呢個配搭,又好食又抵食。由於媽媽不特別吃刺身,點了一些老少咸宜嘅食品,黑松露玉子壽司,簡單嘅黑松露香滿佈整件玉子,媽媽特別欣賞。我地選吃了不少刺身,寒螄魚刺身,比較少見同特別都幾好食不過如果怕腥,可能未必鍾意。深海池魚,呢d一定好食。劍魚腩,夠肥美,以價錢來說,覺得好值得食。最後的油甘魚,一如其他池魚,劍魚腩一樣表現非常好?特別推介北海道活象拔蚌,以呢個價錢有呢個水準,又切得好,如果有機會見到一定要試。今次點菜點多咗廚師推介,試咗兩次似乎廚師推介嘅水準更加高,絕對可以再翻兜。

阿爸愛左口,食左火灸左口魚壽司,油香一流。

火灸海膽蟹棒壽司,呢個配搭,又好食又抵食。

深海池魚,呢d一定好食。

劍魚腩,夠肥美,以價錢來說,覺得好值得食。

最後的油甘魚,一如其他池魚,劍魚腩一樣表現非常好?