2023-04-23
呢間餐廳我去三次,淨係一次食到。因為佢真係排隊排到好癲,要差唔多一個鐘起跳。所以如果趕時間真係算啦,或者可以早啲去攞飛之後再行陣街。佢哋主要係食懷舊點心,有啲都幾特別係其他地方比較少見,同埋佢哋個叉燒都係好出名,雖然我冇叫但見隔離檯都好似好靚係半肥瘦嘎😍,同好厚切,一舊等於平時兩舊。千層糕佢主要係用奶皇去整,有啲似中秋節,奶皇月餅果隻味。個奶黃好香,中間夾左啲nuts令鬆軟嘅千層糕,增加口感。而家去飲茶都好少見有千層糕。三色腸一次過滿足你三個願望,啱晒啲一兩個人食,但又想食多啲唔同腸嘅人。灌湯餃呢個都係佢地其中一個招牌點心,真係見到差唔多檯檯都叫,一黎到真係唔係講笑有成個拳頭👊咁大隻。職員好細心咁上嘅時候都會比多隻碗,因為皮薄所以會易穿。總結來講,除咗價錢偏貴同埋要等之外,其他都唔錯。因為有好多平時好少見嘅點心包括沙翁、煎糯米雞、荷花酥🪷如果下次唔使等咁耐都可以再試吓。🥲🥲
千層糕
三色腸