Restaurant: The Flame Bar & Restaurant
Terms & Details:
2024-01-15 139 views
之前喺亞太中心食完其他餐廳經過呢間,有印象佢係蠔吧,朋友book枱來食飯當中有人唔食蠔所以就冇叫,但另外叫咗幾款唔同嘢都好唔錯,環境又舒服,非常值得推薦!墨西哥脆餅配牛油果蝦沙律 $148比餐牌幅圖吸引咗,咁大碟沙律啱晒我哋幾個人分。大大塊墨西哥脆餅好酥脆,切開配埋沙律一齊食幾夾。墊底嘅係幾款唔同嘅新鮮沙律菜,個沙律醬甜甜辣辣好開胃,無殼蝦仁爽口彈牙,再加上大量牛油果粒,食完個沙律已經好飽肚🤣北海道帶子配菠菜意大利飯 $188帶子有香煎過帶牛油香,意大利粉質地軟硬適中,個汁帶有帶子鮮味,唔會得菠菜嘅草青味👍🏻德國豬手配紫椰菜 $268呢個豬手都幾抵食佢份量好多同埋質素都好高,皮脆肉嫩冇overcook,個紫椰菜又唔會太酸食得晒冇剩🤣Hazelnut Cafe Latte (Hot) $30 Caramel Cafe Latte (Hot) $30兩杯都有簡單拉花,咖啡香滑,抵飲!

墨西哥脆餅配牛油果蝦沙律 $148
比餐牌幅圖吸引咗,咁大碟沙律啱晒我哋幾個人分。

北海道帶子配菠菜意大利飯 $188

德國豬手配紫椰菜 $268

Hazelnut Cafe Latte (Hot) $30
Caramel Cafe Latte (Hot) $30
兩杯都有簡單拉花,咖啡香滑,抵飲!

2024-01-08 169 views
新一年就係要充滿儀式感❤️,尋晚同朋友喺觀塘揀咗呢間位於一亞太中心嘅西餐廳食晚飯🍽️餐廳以吊橋主題風景作裝潢🌉,帶有復古感覺,環境簡潔舒適,餐廳分為室內室外兩部分☺️,奴才們更可帶同寵物🦮到室外用餐,相當貼心🥰- 布拉塔芝士沙律🥗 $𝟷5𝟾 布拉塔味道偏淡🧀,質地嫩滑,奶香味重,配上大量清新火箭菜、車厘茄🍅及油潤意大利巴馬火腿🐷,加上橄欖油調味,感覺清爽開胃😎- 白酒煮青口🍶 $𝟷5𝟾新鮮青口味道鮮甜,帶有牛油🧈及白酒🥂香氣,加上濃郁忌廉醬汁調味,惹味得來不油膩🥰- 墨西哥薄餅配香辣雞肉🌮 $108墨西哥薄餅口感煙韌,餅皮煎至微脆焦香😎,內入放滿拉絲芝士🧀、微辣雞肉🐔、雜椒🫑作內餡,更可配上乳酪醬,感覺更加清爽舒服😍- 煎三文魚柳闊條麵配蕃茄忌廉汁🍝 $178三文魚外皮煎得香脆油潤🐟,魚肉肉質鮮嫩幼滑,闊條麵軟硬適中,掛汁能力強🥳,蕃茄🍅忌廉醬汁味道不會過酸但味道略為偏淡,如果可以加強少少鹹味👌🏻,會更加滋味🤩- Hazelnut Latte☕️ $48淡淡榛子果香與苦澀咖啡香氣融合,味道香甜濃郁❤️- Mount Fuji🗻 $68味道濃郁奶蓋與汽水混合的Mocktail😎,味道清爽特別,打卡

- 布拉塔芝士沙律🥗 $𝟷5𝟾

- 白酒煮青口🍶 $𝟷5𝟾

- 墨西哥薄餅配香辣雞肉🌮 $108

- 煎三文魚柳闊條麵配蕃茄忌廉汁🍝 $178

- Hazelnut Latte☕️ $48
淡淡榛子果香與苦澀咖啡香氣融合,味道香甜濃郁❤️

- Mount Fuji🗻 $68
味道濃郁奶蓋與汽水混合的Mocktail😎,味道清爽特別,打卡一流🤳

餐廳空間感大❤️,坐得舒適又自在😈,真係好適合同朋友係到閑聊chill返一晚👍🏻

📍The Flame Bar & Restaurant - 觀塘
@theflames_bar_restaurant

#justlingggxd_西餐
#justlingggxd_觀塘
2024-01-04 146 views
約咗朋友放工去觀塘呢間西餐廳,估唔到個環境同味道都唔錯,下次可以再黎。招牌三文魚沙律,d煙三文魚砌到成朵花咁,好靚,而d沙律菜都好新鮮,上面仲有好多芝士碎,食落好清新。香蒜蜆肉意大利粉,個擺盤好靚,食落d意粉勁煙韌,完全冇overcook,勁香香蒜味,仲有少少辣辣地,幾好食,而d蜆肉份量都幾多,仲要好大隻,食落好重海水味,好新鮮。招牌特級漢堡,真係好巨型嘅漢堡,有2塊好厚嘅牛肉漢堡扒,一咬落去d肉汁流出黎,勁juicy,個包焗到外脆內軟,仲有煙肉,蕃茄,酸瓜,芝士同生菜,呢個漢堡d料非常豐富,好好味,仲有炸薯條,啱啱炸起,熱辣辣,好正。火焰法式焦糖燉蛋,初初以為要拆開外面層黑色紙,原來店員將黑色紙點著,d火慢慢燒著晒張黑色紙,好靚嘅焦糖燉蛋出現,上面層焦糖勁脆,個燉蛋好滑好creamy,唔太甜,焦糖同燉蛋一齊食,好好味。Wild Berry Orange Squash,呢杯飲品好靚,係橙加紅莓加梳打整成,飲落甜甜酸酸,好開胃,裏面仲有紅莓肉,幾好飲。Hazelnut Cafe Latte,咖啡個拉花拉得好靚,飲落好有榛子味,但又唔會蓋過咖啡味,呢個咖啡都好濃郁,好香。

今日忙裡偷閑帶左兩位客人(9歲既芝士同15歲既仔仔)黎到 @theflame_bar_restaurant 嘆世界☺️ 環境唔講唔知 原來喺亞太中心竟然有間寵物友善餐廳😯 當然狗狗係要坐室外嘅位置,但超級闊落,outdoor seating應該有超過六張大枱,有冷氣亦都有暖爐,怕凍怕熱嘅人士都唔使驚👍而家聖誕仲要有好靚嘅聖誕裝飾,幫主子打卡一流☺️☺️食物今日叫咗個生蠔•酒優惠組合 $68/pc叫左法國既 White Pearl 🦪 有海水味但唔會好鹹,蠔嘅質感清甜爽口 好好味🥰 而家做緊優惠,買半打有八五折,追加一支酒仲要半價😍抵到爛除咗生蠔,另外叫咗一份薯格$58🍟熱辣辣 脆卜卜 面頭仲有少少辣粉 送酒一流😋服務對住我兩隻唔係特別太乖嘅狗狗😂😂侍應們都好有耐性☺️ 知我哋熱又開冷氣俾我 仲教我地operate, 非常細心👍依家 openrice booking 逢星期一至五12:30到18:00 有全單正價食品七五折優惠 最緊要係happy hour大部份嘅酒都係大概$50, 絕對可以再嚟啦😌諗住去嘅記得book枱啦😉

食物
今日叫咗個生蠔•酒優惠組合 $68/pc

除咗生蠔,另外叫咗一份薯格$58🍟
熱辣辣 脆卜卜 面頭仲有少少辣粉 送酒一流😋

2023-12-13
$400 (Tea)
  • 法國生蠔
地點就腳,而且幾有feel嘅西餐廳招牌特級漢堡比普通漢堡為之巨型嘅漢堡,齋係漢堡扒都有兩大塊,仲配咗個煙肉同太陽蛋,有層次得黎又香口,一啖根本食唔曬幾層🤣而且個包有烘過,亦幾有彈性香蒜蜆肉意大利粉蜆肉份量多,肉身都飽滿,加埋蒜香就好惹味,意粉偏軟身,略嫌不足係部分蜆肉仲有啲沙蜂蜜堅果烤「金文畢芝士」配多士芝士控必點之物,烤完嘅芝士配上堅果連埋多士一齊食,呢個組合完全冇得輸,由拎上碟個下已經香到放低其他野食專心食呢個,加埋啲蜜糖一齊食會再甜啲香啲呢到啲飲品都放咗啲心思去調配Mocka係Mocca嘅雞尾酒版,咖啡味係有,不過奶味就唔係好出,加埋酒幾特別Creme Burlee MartiniCreme Burlee版嘅雞尾酒,唔飲酒嘅人士都會入到口,因為真係同Creme Burlee陣味一樣!

地點就腳,而且幾有feel嘅西餐廳

招牌特級漢堡

香蒜蜆肉意大利粉

蜂蜜堅果烤「金文畢芝士」配多士

呢到啲飲品都放咗啲心思去調配

Mocka

Creme Burlee Martini
2023-12-23 104 views
The Flame Bar & Restaurant觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖今日氣溫驟降,咁啱屋企又冇人所以同朋友食埋飯先返屋企。平時返工係亞太中心食lunch就食得多喇,今次諗住試下晚餐,當係預演聖誕節前奏。上到3樓見到佢好有聖誕氣氛,於是我哋就入左去喇。餐廳聖誕裝飾好多,而且播住聖誕歌,好好feel。我哋揀左一個沙律做頭盤,兩個主菜同兩杯嘢飲。是日晚餐如下:頭盤:墨西哥脆餅配牛油果蝦沙律主菜1:芝士焗豬肉香腸闊管粉主菜2:招牌特級漢堡飲品:熱Hazelnut Latte、凍Wild Berry Orance Squash兩杯飲品都好精緻,返完一日工無論飲杯凍既野莓特飲爽一爽或者熱latte提提神都係咁正,而且無論凍定熱飲都咁出色,為晚餐打頭陣。個沙律個餅真係好脆,再配以南美洲既酸辣醬及各式蔬菜,非常開胃又美味。之後既闊管粉份量啱啱好,正好為有充分空間可以迎戰之後既漢堡呀。個腸仔配合白汁非常可口入味,都唔錯。最後當然係挑戰招牌漢堡喇。講得上係招牌,所以係有double 份量既漢堡扒,再配合流心太陽光蛋真係好食到唔停得口呀。個漢堡真係好好好味,鍾意食burger既朋友
The Flame Bar & Restaurant

是日晚餐如下:
頭盤:墨西哥脆餅配牛油果蝦沙律
主菜1:芝士焗豬肉香腸闊管粉
主菜2:招牌特級漢堡

最後當然係挑戰招牌漢堡喇。講得上係招牌,所以係有double 份量既漢堡扒,再配合流心太陽光蛋真係好食到唔停得口呀。個漢堡真係好好好味,鍾意食burger既朋友仔一定要嚟試下喇。
亞太中心好多餐廳,今日嚟試吓西餐~ 聖誕期間户外位置有靚靚裝飾,仲有飄雪添🥰 係度食飯飲吓酒都幾chill~✿ 串燒拼盤見到好多枱都有嗌,我哋又試吓呢款特色串燒拼盤。拼盤有兩串大蔥雞肉,甜甜嘅調味。兩串味噌五花腩夠香口!兩串燒菠蘿,面頭有層脆脆嘅燒焦糖😋😋✿ 白酒煮青口青口新鮮,食落好鮮甜~白酒煮嘅醬汁帶有少少忌廉汁,味道唔會太膩,惹味👍🏻✿ 香蒜蜆肉意大利粉揀咗個比較清爽嘅意粉,蜆肉新鮮~雖然個調味清清地但係辣椒味好出,辣辣地好味!✿ 招牌煙三文魚沙律清清地揀咗個沙律食,呢一款有4大片嘅煙三文魚,超滿足😚✿ Wild Berry Orange Squash依杯野莓味道飲落好濃郁,夠醒神解渴!✿ Latte冬天飲杯熱熱嘅latte都唔錯,咖啡豆嘅味道偏苦澀。

✿ 串燒拼盤

✿ 白酒煮青口

✿ 香蒜蜆肉意大利粉

✿ 招牌煙三文魚沙律
清清地揀咗個沙律食,呢一款有4大片嘅煙三文魚,超滿足😚

✿ Wild Berry Orange Squash
依杯野莓味道飲落好濃郁,夠醒神解渴!

✿ Latte
冬天飲杯熱熱嘅latte都唔錯,咖啡豆嘅味道偏苦澀。

2023-12-21 85 views
非常熱門的精緻西式料理😍 餐廳裝潢時尚簡約,店內燈光柔和,營造出舒適的氛圍,食物方面提供多款西式菜,食物質素高 色香味俱全,性價比高~ 店舖座位寬敞舒適,好適合約會或朋友聚會🥂 室外位置有飄雪,超美的!餐廳的服務也值得一讚,店員親切友善 服務態度很好🥰 人流多 好受歡迎 記得提早預約😚 💖💖💖食評💖💖💖𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓🥗招牌煙三文魚沙律✨開胃前菜~沙律以新鮮的三文魚搭配新鮮蔬菜,搭配上醬汁,味道鮮美。三文魚肉質鮮嫩,蔬菜爽脆,口感好豐富😋𝑭𝒐𝒐𝒅🍖烤美國BB豬肋骨✨必點,好高質!大大件豬肋骨,啖啖肉口感非常軟嫩,爽口有嚼勁,肉味好濃郁 豐腴多汁,啖啖滋味💯 另外配搭薯條及粟米,非常飽肚!🍝香蒜蜆肉意大利粉✨以新鮮的蜆肉、辣椒和香蒜為主要材料,配上爽滑意大利面,味道鮮美微辣。意大利粉煮得剛好,保持了彈性,搭配上豐富的醬汁,回味無窮,好有水準😋 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌🍹Special Mocktail - WILD BERRY ORANGE SQUASH✨以野莓和橙子為主要成分,搭配氣泡水,味道清新。色彩繽紛,而且口感爽快。它結合了野莓的酸甜和橙子的清香,讓人在品嚐的同時感受到了夏日的清涼☕️Haze

💖💖💖食評💖💖💖

𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓
🥗招牌煙三文魚沙律✨

𝑭𝒐𝒐𝒅
🍖烤美國BB豬肋骨✨

🍝香蒜蜆肉意大利粉✨

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌

☕️Hazelnut latte✨
榛果的香氣與咖啡的苦澀完美融合,味道濃郁香甜
2K
🍸觀塘chill住食氛圍感餐酒館🍔-喺觀塘區覓食想要一個夠chill嘅環境又要有得happy hour 但又唔想去工廠大廈🤨❓咁樣呢間位於APM附近嘅商廈嘅西餐廳就啱晒啦 環境都幾闊落 而且仲有個大大露天平台位 好啱一班人食吓嘢摸下酒杯底😉-🥗招牌煙三文魚沙律 $128煙三文魚都幾多塊 肥美偏厚身😙 加上沙律菜份量都唔少 一齊share啱啱好😎 黑醋汁酸酸甜甜好開胃-🌮墨西哥薄餅配香辣雞肉 $108成日都有啲掛住美式墨西哥菜 所以叫咗個quesadilla一齊食🤪 Tortilla wrap嘅餅皮燒到有少少脆 而內饀係大量芝士 同有少少辣嘅雞肉 拉絲冇難度😗-🧀芝士焗豬肉香腸闊管粉 $148身為芝士控 另一個不能錯過嘅item就係焗pasta😎 加上佢用上咗闊管粉 cream based嘅醬汁入晒去粉入面 夠晒邪惡😜-🍢串燒拼盤 $158見到menu個參考造型好得意 成個架咁上 所以㨂咗佢🤣 有大蒽雞肉 味噌豬五花 同菠蘿 各兩串🤓 不過豬五花當晚㨂嘅部位有啲太肥美🥶😅-🍹Wild Berry Orange Squash $68 HH$42🍸Creme Brulee Martini $
🍸觀塘chill住食氛圍感餐酒館🍔
🥗招牌煙三文魚沙律 $128

🌮墨西哥薄餅配香辣雞肉 $108

🧀芝士焗豬肉香腸闊管粉 $148

🍢串燒拼盤 $158

🍸Creme Brulee Martini $78 HH$52
當晚一見到個drink menu就忍唔住叫咗兩杯飲 真係好耐未試個出街食飯個HH咁高CP值 仲去到8點添🤣 第一杯係mocktail 好fruity酸酸甜甜😚 而第二杯就係奶酒base 加上crème burlee成塊焦糖做嘅topping 好易入口😎 好值得second round😜

📍The Flame Bar & Restaurant (觀塘)
2023-12-19 58 views
週末晚上來到觀塘一間樓上的西餐廳,秋冬坐室外就好寫意,又有聖誕裝潢擺設,不少客人都選擇到室外,還有火焰暖爐,好有特色~招牌煙三文魚沙律超大份!有煙三文魚,橄欖,青瓜,芝士,煙三文魚好肥美,沙律菜就幾新鮮,做前菜好適合~香蒜蜆肉意大利粉意大利粉煮得十分彈牙,配上香蒜蜆肉及濃郁香濃的醬汁,幾大碟又有質素的意粉~招牌特級漢堡超級巨型漢堡,應該可以3個人吃,漢堡牛扒非常有肉汁又新鮮入味,配上脆脆薯條,明天早餐都不用吃啦~Ginger Bread & Lychee Bloom兩杯分別有薑味及荔枝味的Cocktail,調得好出色,慢慢飲慢慢吃~

招牌煙三文魚沙律

香蒜蜆肉意大利粉

招牌特級漢堡

Ginger Bread & Lychee Bloom
位於apm旁邊既亞太中心雲集大量特色餐廳,今晚收工同同事搵到間靚靚西餐廳,餐廳以歐陸式裝修風格為主,而且更有戶外位置,感覺好chill✨蜂蜜堅果烤金文畢芝士配多士 $178芝士控留意💛坊間餐廳甚少提供烤金文畢芝士作小食,原個圓形既芝士上碟,烤過後既芝士軟得軟身,切開令芝士如熔岩般緩緩流出,口感軟滑而且味道濃郁,上面放上烤焗過既蜂蜜堅果,甜甜地令芝士味道更添層次煎三文魚柳闊條麵配蕃茄忌廉汁 $178三文魚煎得外皮香脆,魚身仍保持嫩滑,蕃茄忌廉醬汁味道平衡,唔會太酸又唔會太稠身🍅而且闊條麵軟硬適中,條條掛汁非常creamy德國豬手配紫椰菜 $268超巨份量既豬手🐷整把刀插左係豬手中間好有氣勢😂外皮烤得非常香脆,切起上黎脆卜卜,脂肪唔算過多,食落都唔會覺得太油膩,肉質軟嫩多汁,啖啖肉🐷紫椰菜咸咸酸酸,配埋豬手一齊食更加開胃,而且配菜更有炸粗薯條,薯條上面灑上味粉,非常惹味Lychee Bloom $78漸層靚靚既荔枝特飲,顏色非常賞心悅目,而且甜度適中,入口清爽Hazelnut Latte $48淡淡榛子香同咖啡香氣融為一體,感覺唔會太甜膩評語環境優美寫意,同朋友放鬆吹水岩哂食物賣相吸引,夠

蜂蜜堅果烤金文畢芝士配多士 $178

煎三文魚柳闊條麵配蕃茄忌廉汁 $178

德國豬手配紫椰菜 $268

Lychee Bloom $78

Hazelnut Latte $48
淡淡榛子香同咖啡香氣融為一體,感覺唔會太甜膩

評語
環境優美寫意,同朋友放鬆吹水岩哂
食物賣相吸引,夠哂大份

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

📌The Flame Bar & Restaurant (觀塘)
地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#觀塘 #亞太中心 #金文畢芝士 #德國豬手 #闊條麵 #紫椰菜 #latte #bloom
2023-12-19 70 views
觀塘呢間西餐廳性價比高,佢嘅Set lunch真係好抵食。套餐包括餐湯/沙律、主菜同飲品,價錢由$88起。我哋叫咗兩個午餐,揀咗一個湯一個沙律🥗。首先,是日餐湯係南瓜湯。湯夠濃郁,充滿南瓜嘅鮮甜味道。沙律係Garden salad,新鮮蔬菜同沙律醬混合得好好味。清爽又健康,真係一道好開胃嘅前菜。接著,主菜有好多選擇,我揀咗意式火腿水牛芝士三文治。潛艇包烘得脆脆地,內有濃郁嘅水牛芝士同滿滿嘅意式火腿,好足料!另一款主菜加拿大豬架烤得肉很軟嫩,肉質鮮美多汁,大大件。追加咗兩款小食:酥脆嘅迷你粟米片同炸蝦🍤。粟米片熱辣辣又脆口,我鍾意牛油果醬🥑炸蝦外脆內嫩,好香脆。最後,飲品方面有多款咖啡☕️可以揀擇。我試咗佢哋嘅Latte同Mocha,兩者都好香濃,濃郁嘅咖啡味道配合順滑嘅牛奶,一啖就令人陶醉。總括來講,呢間西餐廳嘅Set lunch真係性價比高。價錢合理,菜式選擇多,而且味道又好😋

另一款主菜加拿大豬架烤得肉很軟嫩,肉質鮮美多汁,大大件。

The Flame Bar & Restaurant今次要介紹觀塘一間西餐廳,呢間西餐廳喺觀塘1亞太中心3樓,位置超方便,仲有戶外位用餐,而且仲係寵物友善嘅餐廳添!🐶🐹1.蜜糖芥末烤雞漢堡配薯條 配是日精選湯$108+迷你粟米片$38+Mocha咖啡$10(9.5/10)呢個蜜糖芥末烤雞漢堡好大塊,烤雞肉質嫩滑,配埋粗長好脆嘅扭紋薯條,份量超多,足夠兩個人食!當日精選湯係蕃茄忌廉湯,湯好濃稠,蕃茄味超濃,好飲!迷你粟米片脆卜卜,食到停唔到口!Mocha咖啡微甜好滑!2.西班牙海鮮燴飯 配沙律$158+香辣雞翼(3pcs)$28+Latte咖啡$10(9/10)西班牙海鮮燴飯份量超多,燴飯吸收哂鮮味嘅海鮮,飯粒粒分明有口感,燴飯入面有2隻蝦仁、2大粒帶子、2隻蜆、3片辣肉腸、蕃茄粒、青豆等!沙律菜新鮮多汁!香辣雞翼炸得好酥脆,辣度係慢慢辣出嚟!Latte咖啡香濃好滑!2人總共價錢$387,有加一服務費!個人口味總評分:9.25/10@theflame_bar_restaurant地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖#TheFlameBarRestaurant #觀塘 #觀塘好
The Flame Bar & Restaurant

當日精選湯係蕃茄忌廉湯,湯好濃稠,蕃茄味超濃,好飲!
迷你粟米片脆卜卜,食到停唔到口!
Mocha咖啡微甜好滑!

沙律菜新鮮多汁!
香辣雞翼炸得好酥脆,辣度係慢慢辣出嚟!
Latte咖啡香濃好滑!

2人總共價錢$387,有加一服務費!

個人口味總評分:9.25/10

@theflame_bar_restaurant

地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖

#TheFlameBarRestaurant #觀塘 #觀塘好去處 #觀塘美食 #香港美食 #Mirror #error #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2023-12-14 298 views
已黎過幾次啦, 鍾意呢度易book 又坐疏點方便傾計。今次係好食嘅一次... 今次食嘅係扒同 pasta. 扒 ok 好食,但碟好唔方便切,沙津亦好fresh。聖誕裝置好靚幾有氣氛,朋友大讚。可是,今次同朋友黎食飯,落單時店員幾無禮貌,落單話ok 嘅改動全部無做到。朋友本身無黎過,所以搞到好似特登帶人黎一間對自己好無禮貌嘅餐廳,好𤓓。其實食物重要,但服務都好重要,無人想去受氣嘅。可惜了,但應該無下次啦,bye。

2023-12-07 230 views
位於觀塘亞太中心The Flame Bar & Restaurant,地理位置方便🗺️有戶外位置用餐,而且係寵物友善嘅餐廳🐶🍴墨西哥薄餅配香辣雞肉($108)墨西哥薄餅口感煙韌,表面帶點香脆,裏面夾住芝士🧀雞肉,紅、黃、青椒🫑配埋乳酪醬,味道酸辣開胃👄🍴香草醬白蝦闊管粉($168)蝦肉爽口,闊管粉軟硬適中,掛滿香草醬,香草醬香氣獨特👅配蝦肉味道幾夾👐🏻🍴烤美國bb豬肋骨($238/半份)半份豬肋骨既份量都唔少,豬肋骨肉質幾腍👄醬汁調味濃郁,帶菠蘿既酸味,食落冇咁漏💁🏻‍♀️另外更配有薯條🍟粟米🌽同菠蘿🍍幾豐富~🍴Mount Fuji($68)富士山既造型幾得意🗻面層奶泡綿密,味道有d似乳酸~🍴Wild Berry Orange Squash($68)由雜莓同香橙調配而成既Mocktail,酸酸甜甜👅幾清新~

🍴墨西哥薄餅配香辣雞肉($108)

🍴香草醬白蝦闊管粉($168)

🍴烤美國bb豬肋骨($238/半份)

🍴Mount Fuji($68)
富士山既造型幾得意🗻面層奶泡綿密,味道有d似乳酸~

由雜莓同香橙調配而成既Mocktail,酸酸甜甜👅幾清新~