2019-06-20
琴晚約左朋友食晚飯,因為我地兩個都好鍾意食酥皮,所以就去左呢間位於銅鑼灣、主打食酥皮食物嘅新餐廳~首先要讚下呢間餐廳嘅環境,真心好靚!如果天氣涼涼地坐響露天座位應該好chill!我地order左呢間餐廳嘅signature dish - Beef Pie同Scotch egg。Beef Pie嘅酥皮好香牛油味,口感鬆化,而且唔會太厚身,牛肉餡料整得好入味,而且仲食到一絲絲牛肉,唔會好似糊狀一樣無曬口感~配埋粗鹽一齊食,就可以進一步帶出牛肉嘅鮮味。Scotch egg亦同樣美味!外皮香脆,蛋系溏心的,仲有蛋汁流出,包住蛋嘅肉都好鬆化,將香脆的麵包條沾落蛋汁一齊食,真系超級美味哦!!!另外我地仲order左蘋果批做甜品,酥皮好味不在話下,蘋果餡料多到不得了,用料十足,加上用肉荳蔻整成嘅custard sauce 就更加香甜美味~其實呢間餐廳最出名系食威靈頓牛肉,下次要約多幾個朋友一齊去開心share!😍