我自己平時食海鮮都係離不開去西貢今次朋友揸車帶我去三聖邨食海鮮一入去見到一大排海鮮檔,可以喺度買咗啲海鮮再去餐廳加工,朋友鍾意食蝦,就揀咗兩款蝦🤪去餐廳加工🦐豉油皇大蝦肉質爽彈惹味,個醬汁好正,鮮甜又唔過鹹😋🦐蒜蓉粉絲蒸開邊蝦開邊蝦Q彈鮮美,仲帶有蒜蓉醬嘅鹹香滋味,更加提升咗蝦嘅口感,而粉絲索晒蝦嘅精華同蒜蓉超級惹味🍍菠蘿咕嚕肉咕嚕肉炸得香脆,肉質嫩滑,菠蘿輕輕燒過,入口清新解膩🥦蒜蓉西蘭花西蘭花顏色翠綠,口感非常清脆
我自己平時食海鮮都係離不開去西貢

今次朋友揸車帶我去三聖邨食海鮮

🦐豉油皇大蝦
肉質爽彈惹味,個醬汁好正,鮮甜又唔過鹹😋

🦐蒜蓉粉絲蒸開邊蝦

🍍菠蘿咕嚕肉
咕嚕肉炸得香脆,肉質嫩滑,菠蘿輕輕燒過,入口清新解膩

🥦蒜蓉西蘭花
西蘭花顏色翠綠,口感非常清脆

• 豉油皇大蝦
  • 蒜蓉粉絲蒸開邊蝦
2022-07-14 63 views
呢間餐廳雖然平日去,但都幾旺場。雖然是普通茶餐廳格局,但環境尚算闊落,有卡位,而空調和風扇都開得夠。餐廳的老伙記,尚算有禮貌。蒜蓉蒸扇貝,火候剛好,扇貝嫩滑,蒸完都冇縮水。蒜蓉粉絲,加少許生抽,已經能突出食材的鮮味。糖醋咕嚕肉酸甜開胃,豬肉肥瘦均勻,加上大大件的燒菠蘿,送飯一流。鼓椒炒蜆,上枱熱辣辣。醬汁十分惹味,炒得剛剛好,又是另一碟白飯殺手。金銀蛋肉鬆扒時蔬呢個清清地,可以解下膩,菜的份量多,加上肉鬆、炸蒜、菇、咸蛋和皮蛋,味道融和,而且上湯也夠入味,為整餐劃上完美的句。餐廳樸實,小菜的水準合乎標準,抵食夾大件,值得一試。
呢間餐廳雖然平日去,但都幾旺場。
雖然是普通茶餐廳格局,

但環境尚算闊落,有卡位,

而空調和風扇都開得夠。
餐廳的老伙記,尚算有禮貌。
蒜蓉蒸扇貝,

火候剛好,扇貝嫩滑,蒸完都冇縮水。

蒜蓉粉絲,加少許生抽,
已經能突出食材的鮮味。
糖醋咕嚕肉

酸甜開胃,豬肉肥瘦均勻,
加上大大件的燒菠蘿,
送飯一流。
鼓椒炒蜆,上枱熱辣辣。

醬汁十分惹味,炒得剛剛好,
又是另一碟白飯殺手。
金銀蛋肉鬆扒時蔬

呢個清清地,可以解下膩,
菜的份量多,
加上肉鬆、炸蒜、菇、咸蛋和皮蛋,

味道融和,而且上湯也夠入味,
為整餐劃上完美的句。
餐廳樸實,小菜的水準合乎標準,
抵食夾大件,值得一試。

2022-07-14
2022-07-14 46 views
棠記海鮮小廚屯門三聖村豐漁樓地下10-11號 今日入左黎屯門三聖邨探朋友,難得咁耐無見當然一齊食埋飯啦,唸住近近地就係佢屋企樓下試下呢間小炒啦,估唔到又幾有驚喜wo好出色菠蘿咕嚕肉每一舊咕嚕肉都炸得香脆可口,夠晒鑊氣,配合埋醬汁造成拉絲既效果,食落酸酸甜甜咁,非常開胃。。而菠蘿係選用新鮮即開既,再加上微烤過後,更加可口招牌鹹鵝見到鹹鵝係餐廳既招牌菜式當然要試下啦,絕對唔會令你失望,感覺有啲似鹵水,不過呢個較為濃味,而鵝肉既肉質鮮嫩,配合埋餐廳秘製既醬汁好夾豉油皇鵝腸呢個非常大碟份量十足,最底下有芽菜墊底,而鵝腸食落感覺爽脆,有嚼口唔會韌,值得一試椒絲腐乳炒通菜通菜非常新鮮而且夠晒大碟,離遠已經聞到濃濃嘅腐乳香味,加上大廚夠晒鑊氣,無得輸呀
棠記海鮮小廚
屯門三聖村豐漁樓地下10-11號

招牌鹹鵝

豉油皇鵝腸

椒絲腐乳炒通菜

2022-07-14 59 views
。前幾日,朋友話想入屯門三聖食夜晚😋,於是我地就入去揀下邊間熱鬧啲,見到棠記海鮮好似好熱鬧,我哋就揀佢😄,可惜我地太夜坐滿晒人,被安排要坐外面,天氣好熱,大家有興趣可bk定枱/早啲黎😘-我地食左豉油王鵝腸$128,大大碟份量好足,鵝腸洗得好似幾乾淨,味道都幾好食,都幾爽口,中間仲有啲芽菜。-仲試左佢哋招牌嘅菠蘿咕嚕肉$128上枱望落幾吸引,啲菠蘿排得好靚,味道好香,咕嚕肉亦都好酥脆,唔會太厚粉,肉肥瘦適中,呢道餸酸酸甜甜好開胃❤️-椒鹽鮑魚第一次食咁樣煮,外脆內軟,炸粉好薄,入面鮑魚都唔會太韌,口感彈牙,而且鮑魚肥美-最後食咗腐乳通菜,味道好濃,每啖滿滿都係腐乳,但係略嫌有啲過鹹啦,可以輕手少少咁就好啦😋😘-

仲試左佢哋招牌嘅菠蘿咕嚕肉$128
椒鹽鮑魚
第一次食咁樣煮,外脆內軟,炸粉好薄,
入面鮑魚都唔會太韌,口感彈牙,而且鮑魚肥美
  • 豉椒炒蜆
  • 椒鹽酥炸鮑魚
2022-07-13 48 views
今日山長水遠入到嚟屯門三聖,網上見到有間大排檔好似幾唔錯🙈,嚟到餐廳發現餐廳有兩個對住嘅舖位,不過因為客人較多,所以只可以喺走廊位冇冷氣嘅地方坐。。豉油王鵝腸豉油味濃烈,煮得鵝腸好入味,除咗鵝腸之外,芽菜都係主角之一,底部嘅芽菜吸收左汁同鵝腸嘅精華,幾好食😛。。菠蘿咕嚕肉重點推介,咕嚕肉肥瘦適中,個醬汁嘅酸甜都調校得啱啱好,好入味,口感好好,炸粉薄而目炸得好脆😆。。豉椒炒蜆賣相好吸引,識落味道都唔錯,豉椒味濃郁,而且蜆肉先甜,分量十足👍🏻,不過略嫌有少少沙。。椒鹽酥炸鮑魚炸鮑魚第一次食,口感上幾唔錯,即是經過高溫油炸,咬落都係咁彈牙,厚肉得嚟味道亦都鮮甜😃。。腐乳炒通菜口感爽脆,腐乳味十足,不錯。

椒鹽酥炸鮑魚

腐乳炒通菜
口感爽脆,腐乳味十足,不錯。
2022-07-12 130 views
好耐冇嚟過三聖食嘢啦,同老公揀咗呢間,差唔多20:00嚟到裏面坐滿晒人🫣職員話外面有位,咁我哋就坐外面,雖然係夜晚但係都好熱,但見到坐外面嘅都好多人,咁就算啦,心諗咁多人食,應該都唔會差嘅。我哋叫咗菠蘿咕嚕肉(我見呢個好多人食)豉椒炒蜆、椒鹽鮑魚同埋腐乳通菜。先講菠蘿咕嚕肉,咕嚕肉炸到外脆內軟,好香口,甜酸度啱啱好,而且菠蘿🍍好有誠意,用新鮮菠蘿,切完重擺得好靚,用火燒過更加香甜多汁。豉椒炒蜆呢個好有鑊氣,炒得好好👍🏻唔會炒到啲肉甩晒出嚟,蜆肉冇沙而且非常新鮮。椒鹽鮑魚,完全過晒口癮,非常香口,炸粉唔會太厚,薄薄一層上面鋪滿椒鹽,非常惹味,鮑魚唔靭,好食😋腐乳通菜好大碟,我哋兩個人食唔晒,可能我哋加咗個飯🤣 個飯要講一講,係我鍾意食嘅軟硬度,非常煙靭有咬口,粒粒分明,我成日覺得食海鮮小菜嗰碗飯好緊要🤭總結整體都唔錯,但下次一定要坐室內,夏天冷氣真係好重要🤣好彩叫咗兩支青島🍻🍻如果唔係真係會溶咗💦

我哋叫咗菠蘿咕嚕肉(我見呢個好多人食)
豉椒炒蜆、椒鹽鮑魚同埋腐乳通菜。

腐乳通菜

2022-07-11
$200 (Dinner)
  • 豉椒炒蜆
  • 椒鹽酥炸鮑魚
一家大細突登入屯門三聖食海鮮,可以自己自行去揀海鮮再加工,價錢合理。 菠蘿咕嚕肉$138 基本上去唔同餐廳都鍾意點菠蘿咕嚕肉,是我的最愛,這個 菠蘿咕嚕肉未算好脆。不過味道 酸甜適中。 豉油皇鵝腸$128 鵝腸好肥好彈牙,又入味,底部放滿芽菜 。油浸 蜆粉絲, 胡椒味好暖胃, 飲湯完全唔覺得有味精,非常清甜。 椒鹽炸鮑魚 ,外脆鮑魚很鮮嫩。 最後來一個砵仔蒸白飯。 還有一個金銀蛋莧菜 , 分量剛剛好。茶餐廳格局, 價錢合理, 不過服務態度就一般啦。

菠蘿咕嚕肉$138

豉油皇鵝腸$128
鵝腸好肥好彈牙,又入味,底部放滿芽菜 。

椒鹽炸鮑魚 ,外脆鮑魚很鮮嫩。

最後來一個砵仔蒸白飯。
還有一個金銀蛋莧菜 , 分量剛剛好。

茶餐廳格局, 價錢合理, 不過服務態度就一般啦。
2022-07-11 55 views
椒鹽鮑魚味道新鮮,鮑魚味香濃,雖然係有炸過,但係肉質依然嫩滑,口感彈牙👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻菠蘿咕嚕肉味道酸甜開胃,外脆內軟,肉質有咬口👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻用料新鮮,新鮮菠蘿,燒過特別香口😋😋😋芝士焗大蝦芝士份量直程爆燈🤩🤩🤩烤過特別香大蝦新鮮,肉質彈牙👍🏻👍🏻👍🏻大大嚿啖啖肉🤣🤣🤣🤣蒜蓉炒小棠菜大鑊炒特別香口惹味👍🏻👍🏻👍🏻

菠蘿咕嚕肉
味道酸甜開胃,外脆內軟,肉質有咬口👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
用料新鮮,新鮮菠蘿,燒過特別香口😋😋😋

芝士焗大蝦
芝士份量直程爆燈🤩🤩🤩烤過特別香
大蝦新鮮,肉質彈牙👍🏻👍🏻👍🏻

大大嚿啖啖肉🤣🤣🤣🤣

蒜蓉炒小棠菜
大鑊炒特別香口惹味👍🏻👍🏻👍🏻

2022-07-09 2280 views
街知巷聞三聖村是香港吃海鮮的必去勝地🦞一)擁有最新鮮鮮甜的海鮮🦀二)海洋種類繁多只要想便有😎三)加工費相對便宜💰因此.我也不例外吃海鮮都只愛三聖村的😚今次沒有買海鮮的我竟發現一間能提供新鮮又抵食的海鮮餐廳🤩🔸主食▫️海鮮🦞▪️ 油鹽水浸蜆真的不說笑.非常滿意這道海鮮小菜😍 利用鮮甜又肥美的蜆肉所熬成的海鮮湯喝起來清清淡淡又健康😉配合滿滿當當的蜆肉令味蕾更顯具體的滿足感😎呀..最不能遺忘的當然是底下的粉絲全是吸收精華所在的精粹🤤真夠滋味👍🏻👍🏻▪️脆皮鮑魚大大隻脆皮鮑魚被黃金般的外皮所包著.第一味蕾當然是酥香脆口的鹹香😌其次必然的是爽口彈牙的肥美鮑魚😍正👍🏻雖然沒有醬汁.但足以滿足口腔中的鮮甜味😎▫️小炒▪️菠蘿咕嚕肉$138菠蘿咕嚕肉真的有大大條的香甜菠蘿.焦焦了的菠蘿🍍香甜又可口.水份又十足😎滿口全是甜滋滋的味道👍🏻配上脆皮咕嚕肉有拉絲的效果.酥香又開胃🤤▪️ 豉油王鵝腸$128分量十足的鵝腸大大份😍入口時清爽又爽脆. 豉油味道不會太濃.亦不會掩蓋鵝腸的鮮味😚▪️蝦醬炒通菜鮮艷嫩綠的通菜果然是夏天的時令必吃👍🏻口口都是清脆爽朗的口感. 通菜全被蝦醬所牽絆著非常入味

🔸主食

▪️蝦醬炒通菜
脆皮鮑魚
蝦醬炒通菜
2022-07-07 994 views
一早聽聞三聖村既海鮮好出名有唔少人都有特登走入去三聖食!今次屋企人都有興趣去食正海鮮🦞☆:.。. o交通提示o .。.:☆搭屯馬到屯門站之後,就搭505往三聖方向,B出口一出嗰個月台等就得~然後搭到總站先落車~因為三聖有個站係路邊,下一個站先入總站(●°u°●)​ 」入到去之後見到鋪面都坐得好多圍環境就好似普通茶餐廳但係屋企人都認為舒服過出面幾間而且如果你有海鮮可以比店舖自己加工既然三聖村出名呢個自己質素都有保證!
٩(´ε` ٩
~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 金銀蛋肉鬆扒時蔬 $88 (8.5/10) 先上一道青菜開下胃白菜煮得唔會太老而且好新鮮食落冇咩味精味而且金銀蛋將味道提出雜菇等等浸咗湯汁更加食到香菇香味♪ 新鮮沙白胡椒湯拌粉絲 $時價 (9/10) 老闆話今日沙白新鮮所以就叫佢用沙白整Omakase🤣出到黎就係呢碟菜啦~沙白真係大大粒又冇沙值得一讚!沙白的鮮味滲透到胡椒湯同粉絲入面而且佢整到痴殼又唔會甩出黎師傅果然係有翻咁上下手勢👍🏻♪ 菠蘿咕嚕肉 $138 (9.5/10) *超推薦!一上黎發現同出面的咕嚕肉係有不同因為菠蘿係切好上喺側邊~咕嚕肉一食落口就feel
一早聽聞三聖村既海鮮好出名
有唔少人都有特登走入去三聖食!
今次屋企人都有興趣去食正海鮮🦞

☆:.。. o交通提示o .。.:☆

入到去之後見到鋪面都坐得好多圍
環境就好似普通茶餐廳
但係屋企人都認為舒服過出面幾間
而且如果你有海鮮可以比店舖自己加工
既然三聖村出名呢個自己質素都有保證!
٩(´ε` ٩

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪ 金銀蛋肉鬆扒時蔬 $88 (8.5/10)

先上一道青菜開下胃
白菜煮得唔會太老而且好新鮮
食落冇咩味精味而且金銀蛋將味道提出
雜菇等等浸咗湯汁更加食到香菇香味

♪ 新鮮沙白胡椒湯拌粉絲 $時價 (9/10)

老闆話今日沙白新鮮
所以就叫佢用沙白整Omakase🤣
出到黎就係呢碟菜啦~
沙白真係大大粒又冇沙值得一讚!
沙白的鮮味滲透到胡椒湯同粉絲入面
而且佢整到痴殼又唔會甩出黎
師傅果然係有翻咁上下手勢👍🏻

♪ 菠蘿咕嚕肉 $138 (9.5/10) *超推薦!

一上黎發現同出面的咕嚕肉係有不同
因為菠蘿係切好上喺側邊~
咕嚕肉一食落口就feel到唔同~!
完全唔鞋~~而且肉質嫩滑超正!
而且份量完全不孤寒!一定要叫!

♪ 椒鹽鮑魚 $時價 (9.5/10) *超推薦!

我真係第一次食椒鹽鮑魚!
之前對鮑魚都冇咩好印象
淨係覺得冇咩特別/好難咬
但係呢度完全唔會!超好味😋
首先椒鹽味唔會失!而且鮑魚超好咬開!
鮑魚味食落鮮味超足夠的!
我覺得我可以瘋狂叫勁多個~

~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
食完之後屋企人都話超滿足
價錢對應CP值係非常之高!
已經plan定回訪了
同埋喺嗰度search到個wifi係
「食過必翻兜」可能就係棠記自己改
2022-07-07 51 views
🕖時段-星期二傍晚6點幾到都唔少人坐底左或者食緊 唔知係街坊定特登入來食(本身朋友約我係屯門三聖食我覺得好遠唔想入😂但見放假就無所謂就下佢 點知啲野食真係有驚喜😆朋友無介紹錯!)_▫️胡椒粉絲湯蜆 加工費$75個湯同粉絲好香胡椒味但唔會辣 有啲冬菇片蜆肉超鮮甜😋好乾淨完全無沙🐚 大部分蜆都好大隻 無比人呃秤😛_▫️脆炸鮑魚 加工費$75兩大隻鮑魚新鮮爽口煮得剛好 個皮粉唔厚 炸到脆卜卜好惹味🤤香口得來又食到鮮味👍🏻_▫️燒菠蘿咕嚕肉 $138咕嚕肉外皮脆身🤩 夠獲氣! 醬汁濃稠酸酸甜甜好入味 伴碟燒菠蘿一啲都唔hea🍍已切好一粒粒方便食 新鮮又多汁😋好食! _▫️金銀蛋肉鬆扒莧菜 $88份量大 肉粒同金銀蛋好足料 菜湯香濃莧菜鮮嫩 唔會煮得老👍🏻_▫️砵仔白飯 $12 熱辣辣上 偏乾身 撈餸食ok _🍽環境餐廳好似有幾個鋪位 有卡位有圓枱 環境光猛可能因為人多覺得冷氣唔係好夠大😂
🕖時段-星期二傍晚

胡椒粉絲湯蜆
脆炸鮑魚
燒菠蘿咕嚕肉
金銀蛋肉鬆扒莧菜
本身就係水上人嘅男朋友👱🏾‍♂️今晚帶咗我去屯門三聖村食海鮮🐟🦐🦀🦞🦑。🍍 菠蘿咕嚕肉店員話我地知呢個係餐廳嘅招牌菜。🥳為食嘅我地👫梗係要叫嚟食啦。咕嚕肉做到掛汁同拉絲嘅效果。🤩而且外層皮薄脆口😉,入面肉厚軟腍😍。伴碟仲有🍍燒過嘅新鮮菠蘿。食住1件咕嚕肉😊,再1件燒菠蘿☺️。酸甜嘅味道,完全食到停唔到口。😙🦪 椒鹽酥炸鮑魚薄薄嘅炸粉🥰酥炸可口。😎椒鹽粉嘅份量啱啱好。🤭亦唔會搶走鮑魚嘅味道。🤤鮑魚肉厚,口感嫩滑彈牙,一d都唔會靭❣️🦤 炸BB鴿要襯熱食,外皮香脆。🤓食落啖啖鮮嫩嘅鴿肉好juicy。👅🥚 皮蛋酸薑呢度用嘅係溏心皮蛋嚟嫁!🤩再提供成座山咁多嘅😍酸薑。越多嘅酸薑擺上皮蛋度食就越好食。😉味道會越甜。😎🧆 豉椒炒花甲新鮮肥美嘅花甲肉🥸洗得乾淨,完全冇沙。🥳豆豉、三色椒、洋蔥好惹味。🤤仲保持到花甲原本嘅鮮甜味道。👏🥬 鹹魚茸炒白菜仔有鹹魚嘅鹹香味道😽,再有口感爽脆嘅白菜仔。🥰味道調得啱啱好,唔會過鹹或過重。😋呢度嘅海鮮同小炒的確好食😻,加工款式又夠特別。🤩店員嘅服務態度都好好👍🏽,會細心留意👀每張枱客人嘅需要。下次過嚟三聖會再嚟食過。🫠
本身就係水上人嘅男朋友👱🏾‍♂️今晚帶咗我
去屯門三聖村食海鮮🐟🦐🦀🦞🦑。

🍍 菠蘿咕嚕肉
店員話我地知呢個係餐廳嘅招牌菜。🥳
為食嘅我地👫梗係要叫嚟食啦。

咕嚕肉做到掛汁同拉絲嘅效果。🤩
而且外層皮薄脆口😉,入面肉厚軟腍😍。

伴碟仲有🍍燒過嘅新鮮菠蘿。
食住1件咕嚕肉😊,再1件燒菠蘿☺️。
酸甜嘅味道,完全食到停唔到口。😙

🦪 椒鹽酥炸鮑魚
薄薄嘅炸粉🥰酥炸可口。😎
椒鹽粉嘅份量啱啱好。🤭
亦唔會搶走鮑魚嘅味道。🤤

鮑魚肉厚,口感嫩滑彈牙,一d都唔會靭❣️

🦤 炸BB鴿
要襯熱食,外皮香脆。🤓
食落啖啖鮮嫩嘅鴿肉好juicy。👅

🥚 皮蛋酸薑
呢度用嘅係溏心皮蛋嚟嫁!🤩
再提供成座山咁多嘅😍酸薑。

越多嘅酸薑擺上皮蛋度食就越好食。😉
味道會越甜。😎

🧆 豉椒炒花甲
新鮮肥美嘅花甲肉🥸洗得乾淨,完全冇沙。🥳
豆豉、三色椒、洋蔥好惹味。🤤
仲保持到花甲原本嘅鮮甜味道。👏

🥬 鹹魚茸炒白菜仔
有鹹魚嘅鹹香味道😽,再有口感爽脆嘅白菜仔。🥰
味道調得啱啱好,唔會過鹹或過重。😋

呢度嘅海鮮同小炒的確好食😻,
加工款式又夠特別。🤩

店員嘅服務態度都好好👍🏽,
會細心留意👀每張枱客人嘅需要。

下次過嚟三聖會再嚟食過。🫠
2022-07-05 50 views
朋友喺外地返嚟聽講有海鮮街🦪🦀所以同朋友幾個去咗屯門三聖村,但係佢又話對海鮮少少敏感😆又想試風味菜,所以只係叫了兩款海鮮🥢胡椒粉絲浸蜆,平時豉椒炒蜆多今次轉轉口味, 胡椒粉絲浸蜆味道不錯驅風暖胃🥢椒鹽炸鮑魚, 炸既火喉啱啱好,吾會太乾保留咗鮑魚鮮味🥢三色椒菠蘿咕嚕肉, 酸酸甜甜好開胃🥢鹵水鵝腸🥢金銀蛋莧菜 ,味道適中,唔會太鹹✅三聖邨外面有好多海鮮買,去海鮮檔揀啱自己鍾意既然後可以攞去餐廳加工,加工費每款75元斤

🥢椒鹽炸鮑魚, 炸既火喉啱啱好,吾會太乾保留咗鮑魚鮮味

🥢三色椒菠蘿咕嚕肉, 酸酸甜甜好開胃

🥢鹵水鵝腸

🥢金銀蛋莧菜 ,味道適中,唔會太鹹

2022-07-04 43 views
今日去左屯門探朋友,朋友係附近買左少少海鮮去餐廳加工,而加工費係每款每斤$75,價錢都算幾公道,估吾到平日夜晚都座無虛席,真係好受街坊歡迎。椒鹽酥炸鮑魚鮑魚炸得好鬆脆,皮衣好薄,口感厚肉彈牙,肉質鮮甜。豉椒炒蜆蜆處理得好好,完全無沙,豉椒醬汁非常惹味,蜆肉非常鮮嫩。菠蘿咕嚕肉我幾鍾意食咕嚕肉,呢到既咕嚕肉完全合格,外皮好脆,肉質嫩滑,肥瘦適中,菠蘿原條上幾特別,經微微燒香,味道酸酸甜甜幾開胃。蒜蓉白菜仔炒得好夠鑊氣,蒜味濃郁。

椒鹽酥炸鮑魚
鮑魚炸得好鬆脆,皮衣好薄,口感厚肉彈牙,肉質鮮甜。

豉椒炒蜆
蜆處理得好好,完全無沙,豉椒醬汁非常惹味,蜆肉非常鮮嫩。

蒜蓉白菜仔
炒得好夠鑊氣,蒜味濃郁。
#三聖海鮮小廚招牌咸鵝(半隻) $238話到明招牌菜一定要試下啦!男朋友話係出名既潮州菜式😛雖然叫咸鵝,但食落唔會咸過火,味道啱啱好,皮同肉好嫩滑☺️☺️韮菜蝦仁炒蛋🍤🥚 $138見到d蝦全部都大大隻,挑哂蝦腸👍🏼👍🏼very good✨✨ 好爽口呀, 平時食開既蝦仁炒蛋都唔會落韮菜,但我地都覺得加咗真係味道提升咗😉✌🏼生炒骨 $138呢個真心不得了,個新鮮菠蘿🍍係勁甜,間中食一舊用黎開胃幾正(可以食多d呀嘛😏😏)沙薑雞腳 $88呢個係我指明要嗌既, 因為好耐冇食過啦🤪🤪雞腳淋到冇牙都食到👍👍好正,好容易就啜到📍 棠記海鮮小廚 (屯門)屯門三聖村豐漁樓地下10-11號

#三聖海鮮小廚

招牌咸鵝(半隻) $238

韮菜蝦仁炒蛋🍤🥚 $138

生炒骨 $138

沙薑雞腳 $88

📍 棠記海鮮小廚 (屯門)
屯門三聖村豐漁樓地下10-11號