杜老誌這個名字令你聯想起什麼?大富豪?中國城?這些夜總會見證着香港最繁華時代,歌舞昇平及夜埸的酒池肉林,但隨着時代轉變出現結構性轉型,從十幾年前開始已經相繼結業。朋友不久後便移民,我對朋友說離開之前,帶他到杜老誌滾一滾,朋友聽罷後充滿期待😍,我沒説錯,我帶他們去打-邊-爐(滾一滾)。臨行前當然帶他們來個流行經典,這裏的環境有如進入時光隧道,回到八九十年代,五光十色霓虹光管招牌透視著各種行業嘅繁華,有麻雀館、桑拿、那些年的士多、我的中學時代遊戲機舖,老舊的升降機、舊式酒樓的座椅、配搭還有昔日玩具道具等,滲透着「馬照跑、舞照跳」的氣息,加上周邊懷舊歌曲,對於即將離港的朋友,百般滋味在心頭,唯有打個卡,記住香港「曾經」的自由熱鬧。杜老誌大飯店前身是小炒,最近轉型為火鍋。沙嗲湯底香濃,現在沒有幾間火鍋店能做得這個湯底出色。花雕牛肉充滿特色,封門柳也不是每間火鍋店都有得食,但我還是覺得安格斯牛頸脊最值得推介。$700+海鮮船值得一試,每款海鮮非常新鮮,同時清潔得很徹底。炸魚皮是我吃眾多火鍋最新鮮爽脆的一間,吃上一口便知道不是外來買的貨、肉丸肉質爽彈,其實都估不到食物質素如此地高。食物質素佳還不止

食物質素佳還不止,這裏的阿叔阿嬸服務員全是自動波,很難得,並不是踢一踢才郁一郁,加分!

這裏有老香港的情懷,香港變質既成事實,偶然懷緬一下可以,但如果每日攬着枕頭痛哭都沒有可能回到從前,就有如想着前度有個鬼用,可做的便是尋找自己舒服方式過生活,那管人在香港或在海外,最重要自己過得開心,不用對什麼人交代。

祝我的朋友日後生活安好,今宵多珍重!

2021-08-21
$550 (Dinner)
  • 炸魚皮
  • 海鮮船
2021-09-07 30 views
朋友就嚟離開香港移民外地,趁佢走之前帶佢回味下港式烚吓烚吓,火鍋店設計都幾特別,好多打卡位,似舊式香港,霓紅燈,性感女郎廣告😝頂級安格斯牛頸脊,靚牛肉油脂分布平均,食落算重口味,油香好重竹笙釀墨魚 ,$98,呢個比較特別,好似喺出邊未食過,竹笙本身好爽口,入邊仲放咗啲墨魚膠,彈牙,兩隻口感擺埋一齊,新嘗試幾好食,特別鍾意竹笙朔晒啲湯汁。海中蝦滑 82,呢個就比較普通,正常蝦滑陪蟹子,相比下叫竹笙釀墨魚會好食啲。沙嗲豬頸肉 ,$60,呢個超級抵食一定要叫,分量勁多,我諗有20幾條豬頸肉😂沙嗲味好重,豬頸肉又好爽口,冇諗過豬頸肉仲可以做到沙嗲味咁重。新鮮鴨血,$62 ,正正常常不過不失可能叫麻辣鍋會好啲。
朋友就嚟離開香港

新鮮鴨血,$62 ,正正常常不過不失可能叫麻辣鍋會好啲。
朋友之前食過呢間餐廳嘅小菜好味又夠鑊氣,佢喺網上見到餐廳由小菜轉左做火鍋,即時約埋我同兩個朋友齊齊打邊爐,踏入店舖已經被多個霓虹燈招牌吸引住,五光十色,恍似回到昔日的感覺,好有懷舊feel 懷舊濃沙嗲湯陣陣花生香好惹味安格斯牛肩脊油脂分布均勻牛味濃郁,油麥菜新鮮翠綠白鱔片彈牙有口感,萵筍片好爽脆蒙古羊肉片肥瘦均勻肉味濃,招牌五寶丸由人手新鮮打製而成的,非常彈牙,仲叫左竹笙同鮮淮山炸魚片頭係即炸的好香口招牌三拼餃有黑松露肉蟹雲吞、雙籽鮮蝦雲吞同韭菜雲吞都是手工餃,皮薄餡多,好足料桂花蚌好爽滑,山水豆腐同冰豆腐索晒沙嗲湯底嘅香味依然豆味濃郁炸魚皮同紫菜響鈴都是即叫即炸的非常香脆可口餐廳免費送上一份活魚刺身

懷舊濃沙嗲湯陣陣花生香好惹味

安格斯牛肩脊油脂分布均勻牛味濃郁,油麥菜新鮮翠綠

白鱔片彈牙有口感,萵筍片好爽脆

炸魚片頭係即炸的好香口

• 炸魚片頭
  • 炸魚皮
  • 紫菜響鈴
2021-09-05 34 views
灣仔杜老誌大飯店正式改為火鍋飯店,之前來過吃小炒質素不錯,這次就來試試新餐牌的火鍋吧點了大紅袍麻辣鴛鴦湯底 $128麻辣湯底真材實料,用上大量辣椒、花椒調製而成,麻辣湯點了小辣,不會太嗆,香氣十足,味道很濃郁。藥膳湯味道香濃,有不少紅棗,很養生火鍋海鮮船 (2位) $338擺盤很精美的火鍋海魚船,上枱一見到都忍不住要拍照打卡海鮮船很多海鮮,有南非鮑魚、蟶子、蟹、蜆、魚片,虎蝦,鮑魚鮮爽彈牙,蟶子大隻又鮮味,肉蟹新鮮肥美,蟹殻已輕輕破開,剝起來吃很方便,虎蝦鮮甜彈牙。整個海鮮船的海鮮都很新鮮生猛,海鮮控的我表示很滿足手切封門柳 $198牛味香濃突出,肉質軟嫩,肥瘦均勻,無論放麻辣湯或藥膳湯吃都很滋味

點了大紅袍麻辣鴛鴦湯底 $128
藥膳湯味道香濃,有不少紅棗,很養生

火鍋海鮮船 (2位) $338
擺盤很精美的火鍋海魚船,上枱一見到都忍不住要拍照打卡

手切封門柳 $198

2021-09-04 29 views
曾在這餐廳吃過他們的特色港式小菜,最近重來,發現他們加添了堂食火鍋!除了超港派的特色裝潢外,還有很有禮貌但穿著港式的侍應!大紅袍火鍋湯底$108這種叫大紅袍原來是花椒的一樣,口味特別香,加上麻辣油的濃烈辛香,以及大蒽的清甜,配菜類會非常刺激!這份色澤紅潤的西班牙豬肉$82,味道鮮得似是牛肉一樣,鮮又不羶!鬼馬蝦膠巧妙利用油炸鬼的浮力,令蝦膠已熟時,在水面的油炸鬼依舊爽脆!三拼餃$132全部都皮薄多餡,料多量足很正點鮮蝦雲吞 非常大隻也彈牙的雲吞,口感超爽脆!韭菜餃 韭菜份量夠多,入口滿滿的韭菜香,微微肉味,正!魚皮餃 咸香十足的魚皮餃,好吃!五寶丸$98最有口感的是梅菜豬肉丸,口感彈牙又帶咸香,牛筋丸則最煙韌,蝦丸爽脆,都很合心水稻庭烏冬$38很彈牙!而且還一次有兩個,個人很喜歡的火鍋主食油麥菜$38最吸辣的當然是菜,能吃辣的朋友才好點呢,夠刺激!

除了超港派的特色裝潢外,還有很有禮貌但穿著港式的侍應

大紅袍火鍋湯底$108

三拼餃$132
全部都皮薄多餡,料多量足很正點

鮮蝦雲吞 非常大隻也彈牙的雲吞,口感超爽脆!
韭菜餃 韭菜份量夠多,入口滿滿的韭菜香,微微肉味,正!
魚皮餃 咸香十足的魚皮餃,好吃!

五寶丸$98

稻庭烏冬$38
很彈牙!而且還一次有兩個,個人很喜歡的火鍋主食

油麥菜$38
最吸辣的當然是菜,能吃辣的朋友才好點呢,夠刺激!
$310 (Dinner)
2021-08-31 64 views
非也,講嘅係灣仔呢間食店裝潢擺設佈滿各種香港特式嘅店舖設計,好似有機舖、桑拿浴室同埋麻雀館等等,十分有特色。而我們正正坐在「麻雀館」旁邊,感覺就好似喺麻雀館裏食火鍋,幾搞笑!鴛鴦湯底一辣一唔辣,各適其適,辣嘅係帶麻辣的香,除咗挑戰辣度之外,掂落條脷即刻分泌口水,確係幾惹味。火鍋海鮮船~四人份擺盤幾靚,各類海鮮放在冰上保持新鮮,鮑魚、蝦、蜆、聖子、蟹、鯇魚片樣樣有,見佢喺魚缸撈起隻蟹即開唔新鮮都好難。其他海鮮一樣口感豐富,幾樣海鮮之中,我個人較鍾意食鮑魚,雖然平時對鮑魚沒有特別鍾愛,但呢度啲鮑魚灼熟之後確係好爽口彈牙,因為灼嘅時唔使太耐,以免過於韌。其次我鍾意食鯇魚,放在滾湯中灼幾下,變色同埋開始捲起,就差不多可以撈上來吃,點些醬油提高味道口感。單點形式火鍋好難同放題嗰啲材料比較,放題以量取勝,而單點就以質取勝,仲有呢一類火鍋沒有時間限制,所以唔使食得好急,同朋友舉杯暢聚,反而食得咁高興!

2021-08-31 29 views
雖然吃過很多火鍋店,但是對於杜老誌大飯店卻充滿著新鮮感,因為之前杜老誌大飯店主賣小菜,最近搖身一變轉賣火鍋,我們剛好來到附近就品嚐一下這裡火鍋。杜老誌大飯店以舊香港裝潢佈置,搭配五光十色的霓虹燈,營造出懷舊放鬆氛圍。醬料盤提供醋,醬油,麻醬,青蔥,辣椒,沙茶醬,芝麻,辣油,芫荽,炸蒜,蔥油,蒜蓉,可依照個人喜好酌量取用,像我吃火鍋習慣就會沾沙茶醬,醬油,醋,辣油,炸蒜,麻醬,芫荽,這裡提供的醬料均能滿足我的口味。一上桌就有美味前菜吃,朋友非常高興,花生經過鹽巴拌炒,保留了花生原有的香氣及嚼感,我們沒三兩下就搶食一空了。一片紅通通的重慶空運麻辣湯,令人不禁開始想像它的嗆辣味道,我們光用看的,都渾身開始發燙。麻辣湯頭香濃夠味,辣中帶麻,香辣回甘,食材丟下去煮沒多久,已經好不入味,讓人回味三分。招牌餃(黑松露肉蟹餃)的靈魂除了餡料外,餃皮亦缺一不可,兩者互相搭配才能成就一顆好餃子。稍微咬下搭牌餃,湯汁緩緩流出,飽滿的肉蟹餡充斥鮮甜,黑松露香氣撲鼻,讓蟹肉甜味更上一層樓,令人著迷。沙嗲豬頸肉總是讓人趨之若鶩,光看心情不錯,豬頸肉除了油脂細緻外,入口油香怡人,肉質相當脆彈有嚼勁。豬頸肉稍稍以沙嗲

沙嗲豬頸肉總是讓人趨之若鶩,光看心情不錯,豬頸肉除了油脂細緻外,入口油香怡人,肉質相當脆彈有嚼勁。豬頸肉稍稍以沙嗲提味一下,那份惹味滲進豬頸肉中,超讚的。

鬼馬蝦膠不需久煮,咬下第一口時,鬼馬蝦膠外層油炸鬼吃起來仍帶酥酥脆脆的咬感,油炸鬼裡頭塞滿蝦膠,亦撒滿蟹子,口感多變,蝦膠扎實彈牙,海味十足。

橘紅色的珊瑚蚌真的很新鮮,珊瑚蚌切成條狀,只需在湯鍋輕涮至收縮捲曲,便可從鍋中打撈上來享用,珊瑚蚌細緻爽口,越嚼越能品味它的鮮度。

廣島蠔相當豐腴細膩,入口感受到蠔肉的嫩滑,細嚼時蠔汁不斷湧出,涮麻辣湯吃有夠讚,廣島蠔吸飽辣湯,一整個極飽嘴。

蔬菜當然也是不能免的,所以我們點了黑松露配金菇補充一下纖維質。黑松露配金菇剛好可滿足我們愛吃菇的嘴巴,一次過嚐到兩種菇滋味,黑松露可平衡金針菇吸湯後的辣感。

脆鯇片比一般魚肉嚐來結實,魚肉更甜美脆彈,且骨刺不多,吃上來更方便。脆鯇片與麻辣湯底一拍即合,就如水煮魚般,一吃令人欲罷不能,愛不釋口。

2021-08-31 16 views
灣仔呢區平日比較靜,但食市都可以一樣咁熱鬧。之前嚟過杜老誌大飯店宜家改咗做火鍋餐廳,仲見有新餐牌,今晚同朋友慶生日,選擇火鍋都係唔錯選擇。呢度佈置特別又懷舊,好似有懷舊士多舖咁夾起一包一包懷舊玩具。原來除咗門面嘅裝修,就算連厠所都整到好似部𨋢咁,黑色𨋢製直頭似舊式大廈,確係幾搞鬼。有花生同青瓜作為前菜,飲啤酒一流。調味格尚算豐富,䓤、辣椒、豉油、沙嗲、炸蒜頭、生蒜蓉等。火鍋係散叫形式,叫了幾款,食落都頗新鮮,就係因為新鮮所以灼兩下就會食到鮮味,好似滑牛肉咁,睇落色澤鮮明,灼熟之後夾起嚟睇紋理細密,咬落嫩滑無渣,成嚿幾一碟看似幾貴,但出面其他食店都差唔多,最緊要新鮮物有所值。丸類、餃類都係唔錯,烚下烚下吹下水慶祝一夜,還望朋友繼續飲和食德,越食越開心。
灣仔呢區平日比較靜,但食市都可以一樣咁熱鬧。

有花生同青瓜作為前菜,飲啤酒一流。

調味格尚算豐富,䓤、辣椒、豉油、沙嗲、炸蒜頭、生蒜蓉等。

2021-08-30 20 views
好有feel嘅火鍋「大排檔」😆熊貓約咗朋友放工去灣仔食飯,諗起之前食過杜老誌飯店真係好正😍不過原來佢已經變咗火鍋餐廳,仲有全新嘅餐牌!我哋一於去試一下啦👍🏽呢度嘅環境同以前一樣,好有懷舊香港嘅感覺🤩湯底方面,我哋揀咗沙嗲湯。呢度嘅沙嗲湯,沙嗲味濃郁,但係又唔會有太肥膩,配牛肉就簡直Perfect。牛肉啦我就揀咗封門柳,牛味好重好正😆呢度嘅海鮮都真心唔錯,我哋就揀咗蜆😍😍新鮮大隻👍🏽另外仲要推介呢度嘅炸午餐肉,放入火鍋入邊浸幾秒,吸收到湯嘅精華,超級好味😋大家記住要嗌!鍾意食港式邊爐俾你地,真心推介俾大家👍🏽而且呢度好大坐得好舒服,懷舊嘅裝修,舒服嘅晚飯地點👍🏽👍🏽
好有feel嘅火鍋「大排檔」😆

呢度嘅環境同以前一樣,好有懷舊香港嘅感覺🤩

2021-08-28 32 views
朋友最鍾意打邊爐,次次約食飯都要去打邊爐,今次嚟咗呢一間比較港式嘅邊爐,估唔到都幾特別,環境好搞笑好多打卡位,仲有啲性感女郎陪着你打邊爐😂😂嘢食嘅種類都算幾多下,價錢唔會太貴,人均大概$300.400一位比較特別嘅係呢度仲有啲即整小菜,我哋就叫咗個椒鹽鱔球,熱辣辣都幾好食,都幾新鮮,$95來講份量都算幾多,炸粉都唔算太厚可以接受。竹笙釀墨魚,呢個比較特別原來係竹笙入邊包左啲墨魚滑,口感豐富鮮鵝腸,大大條,有少少肥膏,又爽又正棉花魚肚,放落麻辣湯底嗦晒啲湯汁!沙嗲豬頸肉,沙嗲味都幾濃郁,豬頸肉爽口,仲要只係$52好抵食大大碟。另外仲叫咗鴨血,豬紅,冰豆腐放入麻辣湯底,又麻又辣好滿足。

鮮鵝腸,大大條,有少少肥膏,又爽又正

棉花魚肚,放落麻辣湯底嗦晒啲湯汁!

另外仲叫咗鴨血,豬紅,冰豆腐放入麻辣湯底,又麻又辣好滿足。
之前去過灣仔杜老誌大飯店食小炒🔥夠晒鑊氣!今次再次到訪,原來仲有埋火鍋食添!我哋叫咗大紅袍麻辣鴛鴦湯底一邊辣一邊唔辣,啱晒咁多人嘅口味👯‍♀️麻辣湯底有大量辣椒🌶️、花椒、八角等等,一上枱已經好香啦!麻辣湯底叫咗小辣,麻辣程度適中,唔會太嗆,但每款海鮮配料都好入味!👍🏻唔辣嘅係藥膳湯底,配料有紅棗、陳皮等等感覺健康又養生想食蔬菜就最啱啦🥬配料種類有好多,我哋嗌左牛、魚🐟、蔬菜、紫菜、烏冬、墨魚滑等等手切封門柳肉質嫩軟👍🏻肥瘦均勻口感軟身 而且有濃厚嘅牛肉味 比起肥牛片更加好味😋 白鱔片大件 非常新鮮👍🏻👍🏻 啖啖肉放落麻辣鍋湯底就最正😋推介五寶丸😋有牛筋丸、墨魚丸、梅菜豬肉、蝦丸牛筋丸牛味濃郁 多汁爽口!梅菜豬肉味道咸咸地 味道好似梅菜豬肉咁幾特別蝦丸爽口彈牙👍🏻另外值得一讚 呢間餐廳嘅服務非常好👍🏻員工好友善🥰🥰
之前去過灣仔杜老誌大飯店食小炒🔥夠晒鑊氣!
今次再次到訪,原來仲有埋火鍋食添!

我哋叫咗大紅袍麻辣鴛鴦湯底
一邊辣一邊唔辣,啱晒咁多人嘅口味👯‍♀️

麻辣湯底有大量辣椒🌶️、花椒、八角等等,一上枱已經好香啦!

唔辣嘅係藥膳湯底,配料有紅棗、陳皮等等
感覺健康又養生
想食蔬菜就最啱啦🥬

手切封門柳肉質嫩軟👍🏻肥瘦均勻
口感軟身 而且有濃厚嘅牛肉味 比起肥牛片更加好味😋

白鱔片大件 非常新鮮👍🏻👍🏻 啖啖肉
放落麻辣鍋湯底就最正😋

推介五寶丸😋
有牛筋丸、墨魚丸、梅菜豬肉、蝦丸
牛筋丸牛味濃郁 多汁爽口!
梅菜豬肉味道咸咸地 味道好似梅菜豬肉咁
幾特別
蝦丸爽口彈牙👍🏻

另外值得一讚 呢間餐廳嘅服務非常好👍🏻
員工好友善🥰🥰
2021-08-27 34 views
到底我有幾鐘意食火鍋夏日炎炎,其實開大個冷氣烚下烚真係好鬼正。最緊要坐得舒服。今日仲可以一邊體驗老香港風味,仲一邊播放舊既舊廣東歌添架。裝修就係以老香港為題材,而今日既火鍋仲用gas爐,係最近火鍋店比較少見到。首先我地叫個沙哆湯底佢先上花生同小菜,其實真係好舊色風味,就算係茶樓,而家都好少見花生了,仲有豆。今日叫既配料有南非鮑魚,安格斯牛頸脊,紫菜響鈴 鳥冬仲有招牌餃。南非鮑魚,價錢十分抵食,$38一隻鮑魚十分抵食,一開始都係食左佢先。肉好爽口彈牙,都冇沽醬料,已經覺得好好食。而且我覺得烚既時間做得好好,哈哈。安格斯牛頸脊,一見到碟牛肉已經覺得好靚,個個味仲好出,牛肉味好重,不愧係靚牛,火鍋最佳配料永遠係牛肉。紫菜響鈴即炸既,夾左紫菜係唔同D多了一層,而且配既係沙哆湯底,吸曬沙哆味,更加正,更加好。招牌餃見到佢寫招牌餃,已經好想食,一定係最好食,最推介先會寫招牌原來係黑松露蟹肉做料,裡面其實真係啖啖蟹肉,仲有蟹膏係裡面,真係相當足料,而且都幾大隻,$98蚊6隻唔算好平,但真係少見,特別同埋足料
到底我有幾鐘意食火鍋
夏日炎炎,其實開大個冷氣烚下烚真係好鬼正。
最緊要坐得舒服。
而今日既火鍋仲用gas爐,係最近火鍋店比較少見到。

首先我地叫個沙哆湯底
佢先上花生同小菜,其實真係好舊色風味,
就算係茶樓,而家都好少見花生了,仲有豆。

今日叫既配料有
南非鮑魚,
安格斯牛頸脊,
紫菜響鈴 鳥冬仲有
招牌餃。

南非鮑魚,價錢十分抵食,
$38一隻鮑魚十分抵食,一開始都係食左佢先。
肉好爽口彈牙,都冇沽醬料,已經覺得好好食。
而且我覺得烚既時間做得好好,哈哈。

安格斯牛頸脊,
一見到碟牛肉已經覺得好靚,
個個味仲好出,牛肉味好重,
不愧係靚牛,火鍋最佳配料永遠係牛肉。
安格斯牛頸脊

紫菜響鈴
即炸既,夾左紫菜係唔同D
多了一層,而且配既係沙哆湯底,
吸曬沙哆味,更加正,更加好。

招牌餃
見到佢寫招牌餃,已經好想食,
一定係最好食,最推介先會寫招牌
原來係黑松露蟹肉做料,
裡面其實真係啖啖蟹肉,仲有蟹膏係裡面,
真係相當足料,而且都幾大隻,
$98蚊6隻唔算好平,但真係少見,特別同埋足料
安格斯牛頸脊
2021-08-26 30 views
🇭🇰餐廳裝修好似重現80-90年代嘅香港,內裏店舖齊備,有士多、遊戲機舖、海鮮檔等等,不過裏面其實係各個包廂。餐廳正式改為火鍋餐廳,有全新餐牌選擇。芫荽皮蛋豆腐湯底$78🦐火鍋海鮮船$388/2 位深受每枱客人歡迎,豐富嘅海鮮有鮑魚、蜆、鯇魚片同大肉蟹,不過當日蟶子售罄,換上生蠔,同樣肥美。最有驚喜係鮑魚雖然有少少韌身,但係超級大隻,近乎半隻手掌咁大。玩魚片色澤鮮明爽嫩。蜆肉唔會有沙,幾鮮甜。肉蟹都幾大隻,有少少肉質。🐽西班牙豬肉$82色澤偏淺色同粉嫩,溶雪解凍效果都做得妥當,唔會雪到太硬。🥬溫室翡翠苗$38份量都幾多,食咗比較少叫嘅蔬菜,估唔到呢度會有。

餐廳正式改為火鍋餐廳,有全新餐牌選擇。

芫荽皮蛋豆腐湯底$78

🦐火鍋海鮮船$388/2 位

🐽西班牙豬肉$82
色澤偏淺色同粉嫩,溶雪解凍效果都做得妥當,唔會雪到太硬。

🥬溫室翡翠苗$38
份量都幾多,食咗比較少叫嘅蔬菜,估唔到呢度會有。
2021-08-26 30 views

餐廳正式改為火鍋餐廳,有全新餐牌選擇。

芫荽皮蛋豆腐湯底$78
🦐火鍋海鮮船$388/2 位

🐽西班牙豬肉$82
色澤偏淺色同粉嫩,溶雪解凍效果都做得妥當,唔會雪到太硬。

🥬溫室翡翠苗$38
份量都幾多,食咗比較少叫嘅蔬菜,估唔到呢度會有。
2021-08-25 34 views
杜老誌大飯店已改成做火爐餐廳,同之前一樣裝修得80年代香港嘅感覺!又有懷舊氣息!menu亦已改為火鍋 menu,超多選擇肉類,海鮮,丸,小食等。西班牙豬肉,色澤好似巴拿馬火腿!在熱湯輕熟10多秒已變色!肉質非常嫩又夠滑!好香都夠挺身!再配點汁醬一齊食更惹味。五寶丸,呢度 d手工丸做得幾好!幾精緻細膩,粒粒都幾爽彈,好有質感口感,證明都係幾新鮮呀!韭菜豬肉餃,外皮都幾夠薄,內層餡料超飽滿!仲 keep到肉汁,好香既韭菜湧出黎,味道好正。花枝片亦係推介之一,夠鮮嫩又qq彈!陣陣鮮味滲出,吸了湯底既香!店員服務態度都幾好,親切有禮,地方又夠大!坐得幾舒服。

西班牙豬肉,色澤好似巴拿馬火腿!

在熱湯輕熟10多秒已變色!

肉質非常嫩又夠滑!好香都夠挺身!再配點汁醬一齊食更惹味。

五寶丸,

韭菜豬肉餃,外皮都幾夠薄,

店員服務態度都幾好,親切有禮,地方又夠大!坐得幾舒服。