2023-06-11 204 views
今日收工心念念好想食串燒,朋友就帶左我黎呢到食。咁岩今日收早,唔洗點等位就有得食,實在太幸運了。雞軟骨每粒熱辣辣既雞軟骨,質感爽口,配上啤酒簡直係一流。雞心外脆內暖既雞心,入口帶脆較既口感,加些小辣粉,味道非凡。芝麻燒雞柳香口既芝麻,再配上嫩滑既雞肉,燒到金黃色,賣相相當吸引。雞腳筋雞腳筋串燒真係第一次食,腳筋煙韌彈牙,含豐富嘅骨膠原呀,食完順便可以補一補。梅子雞胸酸酸甜甜既梅子汁,味道令人胃口大開,再用薄荷葉把雞胸包在一起,感覺幾特別,當堂覺得無咁濟。雞肝大大粒既雞肝,燒到9成熟,再配上小小醬油汁,味道仲一d都唔腥。豬肋條一片片厚切既豬肋條,切成5小條,肉質軟嫩,比想像中仲好juicy 㖭。燒白鱔白鱔炸到脆口帶金黃色,內裏一d骨都無了,因為已經比高温炸透了,賣相無比吸引,吃了片還想多吃多一片。惠比壽炭火親子丼飯當中有蛋,洋蔥,雞肉,冬菇片,紫菜再配上湯飯,濕濕潤潤既口感,食完真係好飽了。
今日收工心念念好想食串燒,朋友就帶左我黎呢到食。

咁岩今日收早,唔洗點等位就有得食,實在太幸運了。

雞軟骨

每粒熱辣辣既雞軟骨,質感爽口,配上啤酒簡直係一流。

雞心

外脆內暖既雞心,入口帶脆較既口感,加些小辣粉,味道非凡。

芝麻燒雞柳

香口既芝麻,再配上嫩滑既雞肉,燒到金黃色,賣相相當吸引。

雞腳筋

梅子雞胸

豬肋條

燒白鱔

2023-05-23
Type of Meal
Dinner
2023-06-10 27 views
鳥森聽就聽得多,成日見到榜上有名,食就真係第一次!♥️免治雞肉串肉質厚實不鬆散,配上濃濃醬汁,兩者挺合拍,配上啤酒一流。♥️雞心串雞心好爽口,咬落索索聲,配上少許醬油,正呀!♥️白鱔串白鱔啖啖肉!燒得香口軟冧,魚味挺鮮甜。♥️一夜干雞翼雞翼整體乾身,外皮薄而脆爽,啖啖肉沾上椒鹽更美味。♥️雞軟骨、雞腎、雞腸串燒賣相吸引,豐滿既鮮肉,選材新鮮,唔會係硬掘掘的雪藏味,肉質實在而鮮活,好美味。♥️惠比壽炭火親子丼雞肉份量挺多,鮮嫩幼滑,天氣辣辣,親子丼配上少許湯汁,更易入口,美味極了。♥️紅豆奶凍味道甜甜,平衡口腔籠罩了串燒既味道,豐富整個飯餐。

鳥森聽就聽得多,成日見到榜上有名,食就真係第一次!

♥️免治雞肉串
肉質厚實不鬆散,配上濃濃醬汁,兩者挺合拍,配上啤酒一流。

♥️雞心串
雞心好爽口,咬落索索聲,配上少許醬油,正呀!

♥️白鱔串
白鱔啖啖肉!燒得香口軟冧,魚味挺鮮甜。

♥️一夜干雞翼
雞翼整體乾身,外皮薄而脆爽,啖啖肉沾上椒鹽更美味。

♥️雞軟骨、雞腎、雞腸

♥️惠比壽炭火親子丼

♥️紅豆奶凍
味道甜甜,平衡口腔籠罩了串燒既味道,豐富整個飯餐。

2023-06-08 18 views
銅鑼灣串燒店多鑼鑼,鳥森最吸引我!鳥森人氣旺盛,座位亦闊寬,與友共飲一晚非常適合。雞心平時串燒雞心通常都好咬,咬唔落,鳥森的雞心則一咬就乾脆瀟灑斷開,口感一流。一夜干雞翼日本相當具名氣的款式一夜干雞翼,外皮脆脆,鳥森配味一流,咸香味濃郁,挺香口,推薦大家必點。雞軟骨&雞腎&雞尾整體來說,燒得不會油淋淋,質感濃味而挺乾身,食極都唔會覺得好滯,挺美味。雞腸雞腸一定要熱烘烘咁食,凍了會硬而煙靭,依到既雞腸夠哂熱,調味濃郁,好美味。牛舌心牛舌心爽口彈牙,肉味濃郁,配上啤酒更為一流。免治雞肉棒份量挺大份,店家調味一流,濃濃的醬汁包住雞肉棒,啖啖汁啖啖肉!安格斯稻庭鳥冬肥牛取材上乘,口感實在,味道挺有鮮牛味,肉質軟冧冧,CP值極高!稻庭鳥冬細滑幼嫩,正呀!

一夜干雞翼

雞軟骨&雞腎&雞尾

雞腸

牛舌心
牛舌心爽口彈牙,肉味濃郁,配上啤酒更為一流。

免治雞肉棒

安格斯稻庭鳥冬
2023-06-08 17 views
呢排好想食串燒,所以今日同朋友去咗銅鑼灣嘅鳥森,地點係亨利中心7樓。一出𨋢門就見到一個綠色嘅燈籠掛喺門口,好有日本feel😆揭起布簾,入去坐低,望出去係一個好有日本感覺嘅餐廳,因為我同朋友下晝2點幾先去食,所以餐廳唔算好多人,坐得都舒服望到個menu,二話不說一定叫哂啲串燒,分別我同朋友叫咗個Set A同Set C侍應都好貼心,會問你有冇咩野食部位係唔食,呢一點好加分!我同朋友都揀咗伯爵茶,飲落去舒服有少少解膩作用~然之後上咗個前菜先,分別係左邊雞湯,右邊茶碗蒸,以及中間的沙律及漬物。雞湯上到嚟熱辣辣,餐廳熬呢個雞湯熬得好清甜,完全唔會食到任何味精,一啲都唔會口渴。而茶碗蒸加咗菇同雞肉,雖然蒸得稍微少少老,但係佢味道一樣好味,充滿蛋香,同菇好夾。之後就嚟到串燒!同朋友share,總共有11串,碟上面排咗嘅分別係冬菇、茄子、豚肉卷、豬腩串、橫隔肌、雞軟骨、雞翼以及雞腿肉。每項串燒都燒得香脆又鎖住肉汁,即叫即燒,唔會覺得啲位好孩,每樣都keep到鮮嫩嘅口感。豬腩串唔會比哂啲肥位你,肥瘦都有,所以唔會食到好heavy,橫隔肌食落好有口感。我地每人剩低嗰串,就係蛋黃漬免治雞肉棒,完全冇諗過原來
一出𨋢門就見到一個綠色嘅燈籠掛喺門口,好有日本feel😆

侍應都好貼心,會問你有冇咩野食部位係唔食,呢一點好加分!
我同朋友都揀咗伯爵茶,飲落去舒服有少少解膩作用~

我地每人剩低嗰串,就係蛋黃漬免治雞肉棒,完全冇諗過原來佢係跟碗飯送上嚟,即刻好開心,好啱一啲意猶未盡嘅人繼續食飽飽🤣飯加咗大量嘅紫菜,加咗味醂撈飯,一路食一路送串燒好夾

今晚去了銅鑼灣一間日本串燒料理店「鳥森」食廚師發辦,我們叫了2個套餐「Mori Omakase $680」,套餐包括:1️⃣ 2 x 精選燒鳥8本 🥢 雞心元 雞心前血管的部分,食落口好有口感,而且十分爽彈同埋好有咬口🥢 雞翼 燒得好香脆🥢 雞尾 非常邪惡嘅食物,但真的好好食,又香又肥美🥢 雞冠 係我第一次食,口感幾特別,不錯不錯🥢 雞胸軟骨 好爽脆🥢 雞肉丸子 雞肉棒子加上蛋黃漬一起食用,令口感變得更好味🥢 雞頸肉 肉質富有彈性🥢 雞肝 味道都相當唔錯2️⃣ 燒物🥢 1 x 白鱔 白鱔 外層燒得十分香脆,有外脆內軟嘅感覺🥢 1 x 厚燒牛舌芯牛舌芯 燒得啱啱好,還配有芥末子、山葵,令味道變得更好3️⃣ 食事🥢 1 x 安格斯稻庭烏冬稻庭烏冬 配上大大塊嘅安格斯牛肉,正🥢 1 x 惠比壽炭火親子丼親子丼 整得都相當有水準4️⃣ 吸物&甘物🥣 吸物 (湯)雞湯 味道非常香濃,好味道🍮 甘物 (甜品)甜品 係紅豆布甸
今晚去了銅鑼灣一間日本串燒料理店「鳥森」食廚師發辦,
我們叫了2個套餐「Mori Omakase $680」,
套餐包括:

1️⃣ 2 x 精選燒鳥8本
🥢 雞翼 燒得好香脆
🥢 雞尾 非常邪惡嘅食物,但真的好好食,又香又肥美
🥢 雞冠 係我第一次食,口感幾特別,不錯不錯
🥢 雞胸軟骨 好爽脆
🥢 雞肉丸子 雞肉棒子加上蛋黃漬一起食用,令口感變得更好味
🥢 雞頸肉 肉質富有彈性
🥢 雞肝 味道都相當唔錯
2️⃣ 燒物
🥢 1 x 白鱔
白鱔 外層燒得十分香脆,有外脆內軟嘅感覺
🥢 1 x 厚燒牛舌芯
牛舌芯 燒得啱啱好,還配有芥末子、山葵,令味道變得更好
3️⃣ 食事
🥢 1 x 安格斯稻庭烏冬
稻庭烏冬 配上大大塊嘅安格斯牛肉,正
🥢 1 x 惠比壽炭火親子丼
親子丼 整得都相當有水準
4️⃣ 吸物&甘物
🥣 吸物 (湯)
雞湯 味道非常香濃,好味道
🍮 甘物 (甜品)
甜品 係紅豆布甸
最近閨密👩‍💼工作十分忙碌,爽約了好幾次,終於可以見面,她最喜歡吃日式串燒,所以選了這餐廳,見到隔離枱點這個每位$680嘅Mori Omakase 好豐富,我哋又試吓先~🔥精選燒鳥8本廚師安排了燒雞腳筋、惠比壽梅子雞肉、雞腎、雞心、雞翼、雞軟骨、雞心元及蛋黄漬免治雞肉棒比我哋,串燒質素高,一邊飲住冰凍嘅烏龍茶$38,一邊傾計慢慢食,好享受😋第一次食燒雞腳根,口感係脆卜卜,好香口,閨密笑說食完可能可以跑得快啲~💨😆食完串燒,燒物上枱:🐮厚燒牛舌芯:牛舌芯爽脆,厚切,好香牛肉味。🐷伊比利亞豬肋條:帶點咬口,咬落去,油香與肉香兼備。🐥惠比壽炭火親子丼,每人一碗,雞肉好爽滑,配埋珍珠米飯🍚及熱雞清湯,食完好暖心好暖胃。最後,吃一口軟滑的紅豆布甸🫘🍮,這晚好滿意。
🔥精選燒鳥8本

雞腳根
惠比壽梅子雞肉、雞腎
漬蛋黃醬免治雞肉棒

食完串燒,燒物上枱:
🐮厚燒牛舌芯:牛舌芯爽脆,厚切,好香牛肉味。

🐷伊比利亞豬肋條:帶點咬口,咬落去,油香與肉香兼備。

最後,吃一口軟滑的紅豆布甸🫘🍮,這晚好滿意。
Type of Meal
Dinner
2023-06-05 132 views
朋友👩🏻‍🦳話想食日式🇯🇵燒雞🐓焼きとり,我用咗5秒時間諗一諗🤣,就決定帶朋友👩🏻‍🦳嚟呢間樓上嘅日式🇯🇵燒鳥🐓居酒屋🏮開餐🤩$680 Mori Omakase,叫咗兩set一人一set,包括好多食物🤩:精選燒鳥8本燒物(Choose one of four)・白鱔・厚燒牛舌芯・蛋黃漬虎蝦・伊比利亞豬肋條食事(Choose one of two)•惠比壽炭火親子丼•安格斯稻庭烏冬吸物 同埋 甘物精選燒鳥🐓8本:有 雞全翼、雞腎、雞心、雞軟骨、雞心元、雞腳筋、免治雞肉 等,全部都燒得香口惹味🤩,其中比較特別嘅部位係 雞心元 同 雞腳筋,兩個都有啲煙韌,好食🤩厚燒牛舌芯、伊比利亞豬肋條:兩樣油份都超充足 - 牛舌芯爽脆得嚟仲幾嫩滑🤩,豬肋條🐷充滿豬油就非常甘香🤩仲有一人一碗雞湯🐓🤩,熱辣辣,味道濃郁🤩惠比壽炭火親子丼 同埋 安格斯稻庭烏冬 都好食🤩,尤其是親子丼嘅雞肉🐓,超級軟滑😋仲有 $48 原熟白桃🍑梳打

精選燒鳥8本

燒物(Choose one of four)
・白鱔
・厚燒牛舌芯
・蛋黃漬虎蝦
・伊比利亞豬肋條

食事(Choose one of two)
•惠比壽炭火親子丼
•安格斯稻庭烏冬

吸物 同埋 甘物

仲有一人一碗雞湯🐓🤩,熱辣辣,味道濃郁🤩

仲有 $48 原熟白桃🍑梳打
$800 (Dinner)
2023-06-05 57 views
之前聽朋友講銅鑼灣恩平道有一間主打雞肉串燒的日式串燒餐廳,亦有牛肉豚肉提供,以紅木炭即叫即燒。今晚放工就同朋友仔去試下。餐廳門口充滿日本風味,有去到日本屋酒屋既感覺,氣氛不錯。《Mori Omakase ($680)》🔸雞心元:血管 - 雞心元是雞心與雞肝之間的血管,口感彈牙,帶有脂肪、雞味濃郁🔸雞冠 - 今次我都係第一次試,雞冠口感爽口彈牙,原來雞冠含有豐富的玻璃酸和膠原蛋白,對皮膚好好,好味之餘還有美顏作用,未試過既你都真係要試下啦。🔸雞尾 - 燒雞pat pat 係我最愛,肥美飽滿,味道係鹽燒口味,燒出黎好香脆好香口,咬落好肥好厚脂肪🔸雞頸肉 - 雞頸肉是雞頭周邊的肉,肉質更具彈性,富有嚼勁,十分美味🔸雞胸軟骨 - 雞胸軟骨, 口感Q脆,是下酒的好搭檔🔸雞肉丸子 - 蛋黃漬免治雞肉棒,醬漬入味的生蛋黃,口感更厚實,吃起來就像烏魚子,配上免治雞肉吃䙲惹味🔸雞肝 - 雞肝醃好後再烤香,雞肝烤得外酥內軟,味道很好🔸雞翼 - 雞翼燒到外皮脆卜卜,雞肉嫩滑,好味《燒物》🔸白鱔 - 白鱔魚皮燒得香脆,魚肉非常滑🔸厚燒牛舌芯 - 肉質爽口彈牙,再配上芥末子 山葵來吃增加風味《汁物》🔸雞湯 -

餐廳門口充滿日本風味,有去到日本屋酒屋既感覺,氣氛不錯。

《Mori Omakase ($680)》

雞頸肉

🔸雞胸軟骨 - 雞胸軟骨, 口感Q脆,是下酒的好搭檔
雞胸軟骨

雞肉丸子

🔸雞肝 - 雞肝醃好後再烤香,雞肝烤得外酥內軟,味道很好
雞肝

🔸雞翼 - 雞翼燒到外皮脆卜卜,雞肉嫩滑,好味

《燒物》
🔸白鱔 - 白鱔魚皮燒得香脆,魚肉非常滑

《汁物》
🔸雞湯 - 入口好香雞湯味,完全不會有油膩感,不知不覺就全部飲完。

《食事》
🔸安格斯稻庭烏冬 - 安格斯牛肉大大塊,而且是半熟旳,口感細密,配上幼細扁身稻庭烏冬,口感煙韌,讚

安格斯稻庭烏冬

🔸惠比壽炭火親子丼 - 雞肉燒得好有火喉,炭火味香濃,滑蛋混入飯內,又滑又香

甜品🍮》
🔸紅豆布甸 - 好香好滑,有點像燉蛋白
紅豆布甸

雞頸肉
雞胸軟骨
雞肉丸子
紅豆布甸
2023-06-04 9 views
日本雞串燒為主題,最啱鐘意食白肉的我們😍😍😍約朋友仔食飯,最緊要交通方便又好味,鄰近地鐵站3分鐘就到👍👍👍🫶🏻🫶🏻Mori Omakase🫶🏻🫶🏻精選燒鳥八本Assorted Grilled chicken 🐔雞軟骨、雞心、雞柳、芝麻燒雞胸、雞腳筋、雞心元、自製雞肉棒、梅子雞胸精美的鳥八本,雞肉非常嫩滑、廚師精心炮製,美味俱全,份量十足👍👍👍👍👍燒物伊比利亞豬肋條來自西班牙,有著豐富的脂肪和口感豐富的肉質。因為這種豬肉的特殊飼養方式和獨特的風味,伊比利亚豬肋排被認為是高級美食。白鱔白鱔外皮烤得香脆魚肉彈牙鮮嫩,還保留了超多肉汁食事Meal Dish惠比壽炭火親子丼安格斯稻庭烏冬最後來一碗美味雞湯,大大滿足😍😍😍
日本雞串燒為主題,最啱鐘意食白肉的我們😍😍😍

🫶🏻🫶🏻Mori Omakase🫶🏻🫶🏻
精選燒鳥八本
Assorted Grilled chicken 🐔

燒物
伊比利亞豬肋條
白鱔
白鱔外皮烤得香脆魚肉彈牙鮮嫩,還保留了超多肉汁
食事
Meal Dish

安格斯稻庭烏冬
最後來一碗美味雞湯,大大滿足😍😍😍

2023-06-01 21 views
終於去到Openrice好多好評之一嘅串燒餐廳,有選擇困難症的我總是要糾結很久才選擇到。今次搵到間有omakese版嘅串燒店了。Mori Omakase $680未開始叫野食之前,店員會上前菜,有好健康嘅蔬菜,分別係甘旬、西芹、椰菜、青瓜,十分解滯。精選燒鳥8本之後師傅就會隨機燒8串雞串燒給我們🤣 就是Omakase的感覺。蛋黃免治雞肉串:蛋黃經過醃製,免治雞肉串帶有軟骨增添口感。雞腳筋:第一次食!感覺特別,脆口但都冧,相比雞軟骨冇咁爽口。雞心、雞軟骨:十分爽口入味,肉質有咬口,而且沒有腥味。梅子雞胸: 包住紫蘇葉,再沾上梅子醬的雞胸肉好惹味。酸酸甜甜中和了吃串燒時會有的油膩感。雞翼:雞翼燒得剛好外皮香脆,肉汁鮮嫩。燒物 (四選一)* 白鱔* 厚燒牛舌芯* 蛋黃漬虎蝦* 伊比利亞豬肋條和友人選擇了牛舌芯及豬肋骨。厚燒牛舌芯火候掌握得很好,十分嫩滑。伊比利亞豬肋條則充滿肉香,令人回味。食事(二選一)* 惠比壽炭火親子丼* 安格斯稻庭烏冬每人都選擇了一款,大家可以分享吃。雞肉跟滑蛋十分嫩滑,而安格斯牛肉牛味很濃,烏冬比較幼而且彈牙。吸物&甘物松茸湯:飲一碗暖湯很是舒服。紅豆蛋白

Mori Omakase $680

精選燒鳥8本

蛋黃免治雞肉串:蛋黃經過醃製,免治雞肉串帶有軟骨增添口感。
雞心、雞軟骨:十分爽口入味,肉質有咬口,而且沒有腥味。
雞翼:雞翼燒得剛好外皮香脆,肉汁鮮嫩。

燒物 (四選一)
* 白鱔
* 厚燒牛舌芯
* 蛋黃漬虎蝦
* 伊比利亞豬肋條

食事(二選一)
* 惠比壽炭火親子丼
* 安格斯稻庭烏冬

吸物&甘物
松茸湯:飲一碗暖湯很是舒服。
紅豆蛋白牛奶布丁:最後甜品是牛奶布丁,解膩得黎分量都唔會過多,十分滿足。
2023-05-23
$770 (Dinner)
2023-05-31 9 views
久唔久都會約朋友食下串燒☺️今次就揀左呢間位於銅鑼灣既「鳥森」這間餐廳裝潢營造唔錯既氣氛‼️我地點了每位$680既Mori omakase set☺️由廚師發板精選8款燒鳥串燒🐥有雞軟骨、雞皮、雞心元、梅子醬雞胸肉雞肝☺️當中免治雞肉棒伴有蛋黃及軟骨伴隨☺️一夜干雞翼經風乾醃製再將雞皮燒至金黃香脆☺️估唔到仲還有我最愛既雞子🥳白鱔厚身燒至剛剛熟☺️皮脆肉嫩🤤雞湯配料有菇菌😊味道濃郁‼️最後食埋以雞蛋及雞肉加埋紫菜既惠比壽炭火親子丼都幾飽😊
廚師發板精選8款燒鳥串燒🐥有雞軟骨、

最後食埋以雞蛋及雞肉加埋紫菜既惠比壽炭火親子丼都幾飽😊

• 雞子
  • 一夜干雞翼
2023-05-30 11 views
第一次食串燒版 Omakase 😋 鳥鑫呢個廚師發辦嘅Mori set ($680/pp) 如果你唔係好肚餓,肯定會飽到爆鈕😂 唔係講笑!每人8串由餐廳每日食材而定嘅雞🐔串燒再加燒牛舌同燒白鱔,仲有湯、烏冬同飯🤪主打🐔🐔串燒雞全部都係雞!首先會店員會問下你有咩唔食,如果有特別要求可以講聲👍🏻跟住串燒就會一款一款咁上。材料新鮮唔使太多醬汁已經好好味🤤1)蛋黃漬免治雞肉棒- 有好多軟骨係入面!口感非常正!個蛋黃漬好特別,唔同平時普通蛋醬!2) 雞腳筋- 呢個好特別,好推介!又彈口又爽!初初以為係雞腳🤣 3)雞心、雞腎、雞腸-好喜歡內藏嘅我,呢度唔會燒到縮晒,仲好大舊好juicy ! 4)雞翼、紫蘇葉雞- 雞翼皮燒得脆身、肉唔亁!紫蘇葉原來同雞肉幾match ! Yum5)雞胸軟骨- 呢個亦係我好鐘意,軟骨有口感但又有肉,醬汁好夾!6)燒牛舌芯-巧正!爽口juicy ! 燒得啱啱好熟!7)燒白鱔- 呢個係全部 one of the best ! 皮脆肉嫩,驚喜🤭雞湯- 超驚喜!估唔到係真材實料嘅雞湯,好鮮甜!又好似有骨膠原咁好rich ! 牛肉烏冬同滑蛋雞肉丼- 雖然細細碗但去咗呢個時候已經

主打🐔🐔串燒

6)燒牛舌芯-巧正!爽口juicy ! 燒得啱啱好熟!

牛肉烏冬同滑蛋雞肉丼- 雖然細細碗但去咗呢個時候已經超飽,烏冬係幼身好滑,滑蛋雞肉丼好味,啲蛋汁好味味!❤️

總括來說真係好豐富同性價比高嘅一餐!✌🏻✌🏻
  • 雞腳筋
  • 雞胸軟骨
  • 蛋黃漬免治雞肉棒
  • 厚燒牛舌芯
好耐都冇食串燒之後同朋友喺銅鑼灣搵到一間主打鳥燒主題的 #特色串燒店「 #鳥森 」是提供以惠比壽雞隻製作嘅 #串燒當中的精選 鳥燒 8本Mori Omakase Set 套餐啱晒我哋呢兩位食雞迷除咗有串燒之外亦包括有燒物+食事+吸物&甘物套餐只係每位$680好抵食❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨❤️【 #信州蘋果梳打 】️先order杯飲品爽一爽喉嚨有我最喜歡嘅蘋果梳打再食好爽脆嘅前菜蔬菜醫下肚先🧡【 #惠比壽雞雞腿肉 】️一來到雞腿肉是脹卜卜的可見非常肥美咬一啖雞肉肉質好嫩滑還有一些肉汁滲透出來💛【 #蛋黃漬免治雞肉棒 】️旁邊的是邪惡的蛋黃食嘅時候只需沾上蛋黃及醬汁頓時令口感更為豐富雞肉軟綿令整體好Creamy🤎【 #雞翼亦干 】️雞翼外皮燒到好香脆整體來說燒得恰到好處雞肉唔會太老又唔會太生有肉質彈牙嘅口感🖤【 #阿波尾雞尾 】️本身我都唔食雞囉柚不過識咗呢個之後完全改觀估唔到雞尾都幾好食雞味香濃之餘還有一些雞油呢🤍【 #雞胸軟骨 】️一串裏面有雞胸軟骨夾雜雞肉鍾意軟骨煙靭爽脆嘅咬口味道很新鮮鹹香適中🧡【 #蛋黃漬虎蝦 】️燒物方面四選一我就揀咗虎蝦用蛋黃漬烹調蝦
好耐都冇食串燒

🤍【 #牛奶蛋白布丁 】

最後有滑嘟嘟嘅布丁
為呢一餐豐盛嘅串燒晚宴畫上句號
2023-05-30 14 views
香港真係比較少全部雞串燒Omakase第一次食全部雞串燒Mori set Omakase係位於銅鑼灣鳥森有8款燒鳥,燒物1款, 食事1款,吸物同甘物🍡串燒🐔雞軟骨、雞皮、雞子、雞肝雞心元、免治雞肉棒、一夜干雞翼、梅子雞胸每樣都燒得好香口,最喜歡燒雞子,一咬爆汁🤤雞心元超大粒夠惹味,雞軟骨夠爽口🐷伊比利亞豬肋條燒到幾香口,再沾上旁邊蘿蔔溶味道再提升🍜安格斯稻庭烏冬個湯好濃,喜歡烏冬係幼身,牛肉都幾多🍝甜品係紅品奶凍其實份量望落好少,其實食到烏冬同湯已經好飽,所以$680 (1位)依個價錢都唔算太貴
香港真係比較少全部雞串燒Omakase
有8款燒鳥,燒物1款, 食事1款,
吸物同甘物

🍡串燒🐔
雞軟骨、雞皮、雞子、雞肝
雞心元、免治雞肉棒、一夜干雞翼、梅子雞胸

🐷伊比利亞豬肋條
燒到幾香口,再沾上旁邊蘿蔔溶味道再提升

🍜安格斯稻庭烏冬
個湯好濃,喜歡烏冬係幼身,牛肉都幾多

🍝甜品係紅品奶凍

2023-05-29
$700 (Dinner)
  • 燒雞子
  • 雞心元
2023-05-25 13 views
鳥森是一家炭火燒鳥專家,菜式口感豐富,味道獨特,每道菜都有其特色和風味,而且餐廳氣氛十分熱鬧,非常值得一試。🥢梅子雞胸:梅子醬汁滲透入嫩滑的雞胸肉裡,搭配酸甜口感,令人回味。🥢雞掌心:入口即化,味道獨特,非常好吃。🥢雞胸軟骨:口感韌性十足,搭配特調醬汁,味道鮮美🥢雞胸肉:肉質鮮嫩多汁,調味適中,是鳥森的經典菜式之一。🥢雞腸:口感有嚼勁🥢月見雞肉棒:肉質鮮嫩,外皮酥脆,內裡有蛋黃餡,口感豐富,非常美味。🥢雞心軟:口感細嫩🥢牛舌心:牛舌心厚身,外皮燒到小脆,裏面肉汁Juicy 🥢白鱔:口感彈牙有嚼勁,搭配特製醬汁,味道鮮美,是一道特色菜品。🥢雞腳筋:口感有嚼勁🥢惠比壽炭親子丼:口感豐富,滑蛋、肉和紫菜搭配白飯非常美味。🥢雞湯:清甜美味🥢紅豆蛋白牛乳奶凍:香濃的牛乳和紅豆味道融合,是一道非常美味的甜點。

🥢雞掌心:入口即化,味道獨特,非常好吃。

🥢雞胸軟骨:口感韌性十足,搭配特調醬汁,味道鮮美

🥢雞胸肉:肉質鮮嫩多汁,調味適中,是鳥森的經典菜式之一。

🥢雞腸:口感有嚼勁

🥢雞心軟:口感細嫩

🥢牛舌心:牛舌心厚身,外皮燒到小脆,裏面肉汁Juicy

🥢雞腳筋:口感有嚼勁

🥢雞湯:清甜美味