Restaurant: Uncle Fong Hotpot Restaurant (The L. Place)
Terms & Details:
2024-03-21 50 views
方叔叔重慶老火鍋天氣涼涼哋最好食火鍋。午市時段湯底免費鴛鴦清湯鍋羊肉湯x 山珍菌湯湯底好足料好多山珍同羊肉羊肉好稔無羶味。山珍菇菌好鮮甜。5頭南日鮮鮑滾佢10秒就食得,鮮鮑味道好鮮甜,食落有嚼頭口感實淨。晨洲生蠔(一份)晨洲生蠔蠔身飽滿食落爽甜唔縮水 。小水母(半份)原來水母都可以食得,但係不是每種都可以,食落口感好爽脆鮮甜又幾好食。手釣鮮魷味道鮮甜肉身爽彈。嫩牛肉牛味香食落好稔。再叫咗啲淮山條、藕片、鮮腐竹、鮮竹笙,食吓健康啲。
方叔叔重慶老火鍋
天氣涼涼哋最好食火鍋

午市時段湯底免費
鴛鴦清湯鍋
羊肉湯x 山珍菌湯

湯底好足料好多山珍同羊肉
羊肉好稔無羶味。山珍菇菌好鮮甜。

5頭南日鮮鮑

滾佢10秒就食得,
鮮鮑味道好鮮甜,食落有嚼頭口感實淨。

晨洲生蠔(一份)

晨洲生蠔
蠔身飽滿食落爽甜唔縮水 。

小水母(半份)

原來水母都可以食得,但係不是每種都可以,
食落口感好爽脆鮮甜又幾好食。
手釣鮮魷
味道鮮甜肉身爽彈。

嫩牛肉
牛味香食落好稔。

再叫咗啲
淮山條、藕片、鮮腐竹、鮮竹笙,
食吓健康啲。

2024-03-14 77 views
上星期去中環做facial,經過方叔叔就起麻辣火鍋好鬼正,即刻book枱,做完facial過去嘆下😂,中環分店裝修時尚,坐得好舒服,好喜歡呢度嘅重慶麻辣湯底夠正宗之外,食材全部可以叫半份,即使兩個人打邊爐,都可以食多好多唔同款式,另外服務態度更是貼心一流,有餐前糖水先俾你食麻辣火鍋之前保護個胃,服務員亦專業友善👍🏻👍🏻今次點咗鴛鴦鍋重慶麻辣和山珍菌湯,我另一半唔食辣,叫鴛鴦鍋就唔使煩!重慶麻辣湯底一貫水準,老重慶味道夠麻夠辣,越食越過癮,配肉類、毛肚、黃喉、鵝腸超級正,山珍菌湯好香菇味,非常清甜,最啱灼菜非常好食。始終食麻辣會口渴的,特別點杯生津止渴楊梅汁,超大杯甜甜酸酸夠哂解渴又解辣!二個食超過十樣野,好飽好滿足🤰🏼▪️鮮鵝腸▪️稻田毛肚▪️鮮黃喉▪️嫩牛肉▪️功天萵筍片▪️鮮魚膘▪️串鮮蝦▪️鮮龍躉片▪️美國Prime牛小排▪️皇帝菜▪️唐生菜臨走前見到有部智能火鍋除味機,可以去除火鍋後嘅氣味!真係夠晒貼心🫶🏻

二個食超過十樣野,好飽好滿足🤰🏼

▪️鮮鵝腸

▪️美國Prime牛小排

▪️皇帝菜
▪️唐生菜

2024-03-05
$500 (Dinner)
  • 雙拼鴛鴦鍋
  • 鮮龍躉片
  • 嫩牛肉
  • 美國Prime牛小排
高質火鍋🍲方叔叔重慶火鍋😋嗰幾日好凍🙆🏻‍♀️午飯時間公司附近近近地同同事兩個人食,揀兩個湯底,分別係養生花膠雞鍋,同埋重慶麻辣!開始之前店員俾咗兩碗免費贈送嘅紅棗燉雪耳,暖暖地,好清甜食落去都覺得好滋潤!佢話因為驚我哋太辣對位唔好所以食啲糖水先❤️花膠雞湯超濃郁嘅雞味,我差唔多飲咗一半先開始打邊爐🤣食材新鮮👍🏻賣相都好吸引😋杯飲品成個頭咁大🍹食得好開心嘅午餐🙈📍方叔叔重慶火鍋 📍地址: 中環皇后大道中139號The L. Place 14樓
高質火鍋🍲方叔叔重慶火鍋😋

📍方叔叔重慶火鍋 📍
🥚🥚🐷✨性價比ᴄᴘ ᴠᴀʟᴜᴇ:𝟾/𝟷𝟶🍳食物ᴛᴀꜱᴛᴇ:9/𝟷𝟶🌏環境ᴅᴇᴄᴏʀ:9/𝟷𝟶🕺🏻服務ꜱᴇʀᴠɪᴄᴇ :8.5/𝟷𝟶👍🏻食材種類稀有神奇,基本款亦應有盡有👍🏻麻辣湯底好香口👍🏻價錢合理,午市套餐抵食,一個價錢二人夠飽👍🏻環境衛生清潔,排氣系列做得好推薦菜式:🧮鮮拼九宮格🐚珊瑚蚌🐃稻田毛肚☕️水仙烏龍檸檬茶方叔叔重慶老火鍋 Uncle Fong Hot Pot Restaurant🚦中環皇后大道中139號The L. Place 14樓🕰 11:30 - 23:00
🥚🥚🐷
✨性價比ᴄᴘ ᴠᴀʟᴜᴇ:𝟾/𝟷𝟶
🍳食物ᴛᴀꜱᴛᴇ:9/𝟷𝟶
🌏環境ᴅᴇᴄᴏʀ:9/𝟷𝟶
🕺🏻服務ꜱᴇʀᴠɪᴄᴇ :8.5/𝟷𝟶

👍🏻食材種類稀有神奇,基本款亦應有盡有
👍🏻麻辣湯底好香口
👍🏻價錢合理,午市套餐抵食,一個價錢二人夠飽
👍🏻環境衛生清潔,排氣系列做得好

推薦菜式:
醬油
🚦中環皇后大道中139號The L. Place 14樓
🕰 11:30 - 23:00
2024-01-28
$458 (Lunch)
  • 鮮拼九宮格
  • 珊瑚蚌
  • 稻田毛肚
  • 水仙烏龍檸檬茶
2024-02-16 126 views
方叔叔係香港有7間分店,滿足到你想食正宗重慶火鍋既慾望!不得不提方叔叔火鍋既湯底,十分正宗,今次更推出羊肉湯底,濃郁至極,而且配料也很新鮮,小編認為方叔叔係香港重慶火鍋的天花板!△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ 🔹◉茶位/醬料 ($40)基本嘅茶位/醬料,價錢算合理。🔹◉鮮拼九宮格 ($248.0)睇上去好精緻,有好多種新鮮嘅食材,一共有九款,分別有豬肉貢菜滑,金錢肚、鮮黃喉、珊瑚蚌鹵豬手、麻辣牛肉絲、鮮竹笙手打蝦滑、黑松露墨魚滑等等!款款都新鮮,保證大家食到鮮味嘅九宮格.🔹◉豬腰片(半份)($58.0)豬腰片價錢相宜!而且處理得好好 鮮而不腥!🔹◉腦花(半份)($48.0)腦花即係腦嘅,有軟嫩嘅質地,燙到好處,腦味道鮮美,口感糯糯的,又綿又滑,又有些許彈性!🔹◉黑松露手打墨魚滑(半份)($68.0)呢道菜用咗高級嘅食材 - 黑松露同墨魚滑。而且整到好似一塊葉嘅形狀,相當精緻,黑松露味都好突出!🔹◉牛舌(半份)($68.0)受歡迎嘅菜品!夠彈牙、夠薄!🔹◉雙拼鴛鴦鍋(湯底$76.0)羊肉湯(另加$20元/位)2人:呢道菜係一個雙拼鍋,其中一個湯底係羊肉湯,不得不說羊

△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽

🔹◉茶位/醬料 ($40)
基本嘅茶位/醬料,價錢算合理。

🔹◉鮮拼九宮格 ($248.0)

🔹◉豬腰片(半份)($58.0)
豬腰片價錢相宜!而且處理得好好 鮮而不腥!

🔹◉腦花(半份)($48.0)

🔹◉黑松露手打墨魚滑(半份)($68.0)

🔹◉牛舌(半份)($68.0)
受歡迎嘅菜品!夠彈牙、夠薄!

呢道菜係一個雙拼鍋,其中一個湯底係羊肉湯,不得不說羊肉湯底真係好濃郁,一上枱就聞到撲鼻嘅香氣,裏面嘅羊肉都好夠多,啖啖肉香;另外一個湯底招牌重慶辣,好過癮呀!

🔹◉鮮骨魚麵(半份)($48.0):
鮮骨魚麵係一道有濃郁湯底同新鮮魚肉嘅菜品。呢個價錢係半份嘅範圍內,相對合理。

🔹◉紐西蘭精品羊肉卷(半份)($68.0):
羊肉卷擺得好靚,同兩個湯底都好夾,味道已經都好濃郁,而且冇羊羶味,讚!

🔹◉手切牛肉(半份)($258.0)
手切牛肉口感滑溜,同味道濃郁。牛魔王必吃!

🔹◉紅糖冰粉 ($28.0)
紅糖冰粉,打邊爐必食,傳統嘅中國甜品,超級解辣呢!

🔹◉紅糖焗漿粑(半份)($48.0)
驚喜,即叫即炸,咬到中間爆汁,外皮夠熱同香脆,正!
一早訂了5人中午與同事團年飯,去到餐廳居然俾張四人長方枱,突左一個人要坐主席位,即其中一邊三個人迫埋一邊,由於係一人一鍋,如果擺左三個鍋,根本唔夠位擺食物。隔離枱三個人都係坐我地咁大張枱,我地同餐廳職員要求調位,但職員話已訂滿,堅持唔肯安排調位。後來經理出來,都係話無得調位,我地講生意唔係咁做,唔夠位就唔好夾硬接咁多訂位,咁樣坐仲差過食大家樂一人一鍋,當顧客唔係人,無食走人,無下次!
呢幾日天氣勁凍,另一半好識做😄帶我去食麻辣火鍋,正好暖下個身!必叫招牌麻辣湯底,我哋揀咗普通辣麻辣口味,另一邊係皮蛋芫荽湯底,兩者一清一辣,平衡得啱啱好!今次特別做緊promotion,有鮮拼九宮格,擺盤精緻,爽脆豬黃喉、辣牛肚都係我至愛,擺落火鍋滾,好吸湯,麻辣得嚟,有點甘甘地。我哋仲order咗嫩牛肉、功夫萵筍片、乾貢菜、芝士腸、白鱔、韭菜豬肉水餃,每款都有個牌仔插住,寫要煮幾耐,時間就啱啱好。好似嫩牛肉咁,一老咗真係唔好食,跟住指示時間,入口又滑又有口感,牛味香濃,我哋兩個人要order一份全份先夠食,越食越起勁😆甜品嘅紅糖爆漿滋粑,好surprise,夠晒熱辣辣,中間黑糖漿juicy,值得再encore!

2024-02-06 95 views
雙拼鴛鴦鍋 - 羊肉湯/麻辣味道:🐧🐧🐧🐧🐧羊肉湯底用料十足,內含多塊鮮嫩的羊腩肉,食落軟腍細緻。湯底中羊肉鮮味出眾,零羶腥味,清甜又暖胃,冬日必選。鮮拼九宮格❤️ 手打豬肉丸❤️ 黑松露墨魚丸❤️ 手打牛丸❤️ 滷水牛肚❤️ 豬手❤️ 珊瑚蚌❤️ 竹笙蝦滑❤️ 麻辣牛肉❤️ 黃喉❤️賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧九宮格造型華麗又精緻,包含九款精選食材,份量足夠二人分享,抵食推薦👍🐧 最喜歡滷水牛肚,食落軟腍中帶一點煙韌,嚼感十足。滷水味道出眾,食落鹹香又惹味,十分不錯。嫩牛肉(一份)、西班牙黑豚梅肉(半份)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧肉類份量十足超抵食,色澤新鮮又紅潤,肥瘦恰到好處,十分高質。嫩牛肉名副其實,入口又滑又嫩,牛肉味道濃厚,放進麻辣湯內滾煮,更添惹味。小水母(半份)、手釣鮮魷(半份)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧海鮮類以冰震形式送上,確保其鮮嫩度,十分細心。小水母一口大小十分可愛,色澤晶瑩亮麗,非常吸引。一啖入口,口感爽滑又富彈性,吸納了湯底的精華,滋味滿分。鮮魷超級大條,比手掌還要長,色澤明亮新鮮,魅力十足。鮮魷食落爽口又煙韌,鮮味出眾,值得一試。🐧❣️食材旁邊附有最佳滾煮時間建議標
雙拼鴛鴦鍋 - 羊肉湯/麻辣

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

海鮮類以冰震形式送上,確保其鮮嫩度,十分細心。

🐧❣️食材旁邊附有最佳滾煮時間建議標籤,十分有心❣️

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

糍粑即點即炸,上枱時熱烘烘,金黃又酥脆,咬落外脆內軟,煙韌可口,中間填滿流心紅糖爆漿,勁濃郁超甜美,令人回味無窮。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

檸檬茶超級大杯份量超班,飲落酸香又清新,開胃解膩必點。

🐧❣️餐前會送上暖笠笠的紅棗雪耳糖水,讓客人先潤潤喉嚨,十分窩心❣️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳採用簡約現代風設計,採用經典豔紅作主色調,中國古風味濃,與四川火鍋主題十分合襯。

🐧❣️餐廳設有可外借獨立洗手間❣️

🐧❣️餐廳採用QR code 自助下單❣️

🐧❤️結語:鮮拼九宮格豐富又精緻,必點佳品❣️
Type of Meal
Dinner
2024-02-03 98 views
同另一半lunch撐枱腳,去公司附近方叔叔打邊爐,最近做緊午市湯底免費,我哋order咗雙拼鴛鴦鍋,一邊加$20轉羊肉湯,呢啲天氣啱晒暖下身,另一邊係招牌麻辣湯底~普通辣口味,辣度可以自由選擇。今次有特色鮮拼九宮格,每格細細份,我哋二人都好夠食。至愛手打黑松露墨魚丸和竹笙蝦滑,越煮越吸湯,唔需要點醬油,已好夠味!滷豬手都唔錯,熱一熱就食得,入口好juicy!大大杯水仙烏龍檸檬茶,口感清爽,唔會太甜,同打邊爐好夾。今次因為九宮格已經好大份,我哋就另外只order少少,韭菜豬肉水餃、白鱔、嫩牛肉、鮮鵝腸,款款都好新鮮,每款都會有牌仔指示煮食時間,好方便!

大大杯水仙烏龍檸檬茶,口感清爽,唔會太甜,同打邊爐好夾。

2024-02-01 69 views
上星期既氣溫得返個位數,入夜就梗係跟老公去中環的方叔叔打邊爐,今次仲有羊肉湯,只係每人加$20,就已經好滋補。我哋又想食麻辣,所以叫雙拼。羊肉湯係清湯底,仲有清甜蘿蔔,加上羊肉好香軟,飲返啖湯暖下胃。麻辣湯是皇牌,香辣又刺激,甘凍既天氣都想食返少少辣。鮮拼九宮格打卡一流,一盤九格有滷金錢肚、滷豬手、麻辣牛肉絲、鮮竹笙手打蝦滑、鮮黃喉、珊瑚蚌、黑松露手打墨魚滑、手打香菜牛肉滑、手打豬肉貢丸滑。金錢肚已經很稔身,豬手已經好入味,煮耐少少再食已經有豐富的的骨膠原。九宮格的好處就係有丸有肉有內臟有海鮮,非常豐富。當然少不了脆卜卜又大大塊既豆皮,輕輕一燙就食得。仲有雪花分佈得好均勻既牛小排,非常香濃既牛味。嫩牛肉很鮮味,放入湯鍋後仍然很嫩滑。點少得要食下蔬菜,功夫萵筍片好爽口,薄薄一片吸收湯汁,很清甜。

九宮格的好處就係有丸有肉有內臟有海鮮,非常豐富。

最近天氣真係好凍,令人特別想食火鍋暖暖身體。呢間方叔叔👨🏻裝潢簡潔中帶點高貴感,座位寬闊,用餐環境溫馨舒適。.招牌的麻辣湯底當然是必叫的,選擇了普通辣的麻辣口味,恰到好處的辣,不會嗆喉,辣味和麻味完美平衡。另一款湯底是期間限定的羊肉湯,正好適合這個天氣吃,羊肉份量不少,而且肉味突出,質感軟嫩,用料驚喜高質。.鮮拼九宮格貌相非常精緻,一上檯令人忍不住手機先食。九格裡面,許多款都是他們的經典火鍋料,一次過試晒九種口味,令人分外興奮。當中個人最愛就是爽脆豬黃喉和扎實鮮甜的各種手工丸子。.我們還點了重慶耗兒魚,鮮嫩的魚肉每次都成為我的必叫食材,滑滑溜溜的質感,有少少似香港常見的倉魚🐟質感,但卻比其更鮮甜。.除此之外,我們還點了其他菜品,例如有韭菜豬肉水餃、包漿豆腐、霞浦海帶苗等。餃子🥟飽滿大粒,餡料慢慢。包漿豆腐外實內軟,有種食jelly般的滑溜感,好特別。霞浦海帶苗則是爽甜香脆,同麻辣湯特別合拍。.無骨鴨掌和桂花蚌亦係個人的心水推介。無骨鴨掌好彈牙鮮嫩,佐啤酒🍺應該很不錯。桂花蚌蛋白質含量非常高,而且低卡,鮮甜鮮甜的。.最後,喜歡炸物的話,現炸豆皮值得一試,豆皮外酥內軟,炸至金黃色,香脆可口

最後,喜歡炸物的話,現炸豆皮值得一試,豆皮外酥內軟,炸至金黃色,香脆可口,可以單食,亦可以洽煮完再食。
~~~
方叔叔重慶老火鍋 (The L. Place)
中環皇后大道中139號The L. Place 14樓
2024-01-27 1255 views
天氣一凍就想打邊爐,尤其是麻辣鍋,中上環區有啲咩好選擇?就梗係分店多多嘅「方叔叔」,已經食過無數次,要食正宗麻辣鍋,別無他選,另外特別喜歡好多食材都可以選擇半份,兩個人食就最啱可以試到好多唔同款,最近佢哋更推出新菜式,季節限定*冬季進補系列,包括有「羊肉湯」和「鮮拼九宮格」一定要試吓😋🍲▪️鴛鴦羊肉湯拼麻辣鍋🌶️重慶麻辣湯底一貫水準,老重慶味道夠麻夠辣,湯底不燥熱,越食越過癮,每次必點🐏羊肉湯非常有驚喜,未打邊爐之前可以先飲一啖湯,鮮香暖胃,而且羊肉鮮味夠腍,湯頭配任何材料,一樣嘅美味🌟鮮拼九宮格一共有九款食材,每款份量少少,一次過可以試盡咁多款精選食材,包括有鮮黃喉、豬肉貢菜滑、鹵金錢肚、珊瑚蚌鹵豬手、香菜牛肉滑、麻辣牛肉絲、鮮竹笙手打蝦滑、黑松露墨魚滑,每款新鮮有驚喜😋另外再點自己喜歡嘅食物,以下都是我嘅心水推介,最愛香滑鮮鴨血配麻辣湯,小水母非常爽脆好有驚喜,另外原來鮮滑魚麵係咁彈牙同埋充滿魚香,非常美味▪️鮮鴨血▪️鮮滑魚麵(半份)▪️現炸豆皮(半份)▪️小水母(半份)▪️油麥菜(半份)▪️鮮竹笙(半份)▪️鮮鴨血▪️鮮鵝腸(半份)▪️安格斯牛板翼(半份)🍹▪️洛神花鮮橙特飲(凍)這裏的特飲也是必點,

🍲▪️鴛鴦羊肉湯拼麻辣鍋

🌟鮮拼九宮格

▪️鮮鴨血
▪️鮮滑魚麵(半份)
▪️現炸豆皮(半份)
▪️小水母(半份)
▪️油麥菜(半份)
▪️鮮竹笙(半份)
▪️鮮鴨血
▪️鮮鵝腸(半份)
▪️安格斯牛板翼(半份)

🍹▪️洛神花鮮橙特飲(凍)
這裏的特飲也是必點,超大杯材料多多,好似這杯洛神花特飲,味道鮮香唔太甜,加上多件嘅鮮橙,有得飲又有得食😋
  • 羊肉湯
放假去咗中環打邊爐,餐廳近排推出咗季節限定・暖笠笠羊肉湯同豐盛鮮拼九宮格,相當吸引鴛鴦鍋羊肉湯(每位另加$20)湯底有濃濃藥材味,羊肉口感軟淋,而且冇羶味,食落滋補又暖胃鮮拼九宮格$248有滷豬手、滷牛肚、鮮竹笙手打蝦滑、 珊瑚蚌、牛肉絲等多款火鍋配料,配搭十分豐富,可以一次過食到哂唔同配料藤椒牛舌$128肉質鮮嫩入味,食落帶點微辣西班牙黑豚梅肉(半份)$98厚切黑豚梅肉,食落 juicy有咬口鮮竹笙手打蝦滑(半份)$68爽脆竹笙包住彈牙蝦滑,食落有雙重口感千絲柏葉(半份)$48千絲柏葉食落爽口,軟硬適中桂花蚌(半份)$98味道新鮮爽口,味道鮮甜包漿豆腐(半份)$28現炸豆皮(半份)$38武隆苕粉(半份)$28萵筍條(半份)$18娃娃菜(半份)$18豆腐綿滑香甜,豆皮口感酥脆,另外萵筍條同娃娃菜味道清甜又清爽

鴛鴦鍋

羊肉湯(每位另加$20)
湯底有濃濃藥材味,羊肉口感軟淋,而且冇羶味,食落滋補又暖胃

鮮拼九宮格$248

藤椒牛舌$128

肉質鮮嫩入味,食落帶點微辣

西班牙黑豚梅肉(半份)$98

厚切黑豚梅肉,食落 juicy有咬口

鮮竹笙手打蝦滑(半份)$68

爽脆竹笙包住彈牙蝦滑,食落有雙重口感

千絲柏葉(半份)$48

千絲柏葉食落爽口,軟硬適中

桂花蚌(半份)$98

味道新鮮爽口,味道鮮甜

包漿豆腐(半份)$28

現炸豆皮(半份)$38

武隆苕粉(半份)$28

萵筍條(半份)$18
娃娃菜(半份)$18

2024-01-23 49 views
就是冬日里的暖心小確幸,🥰他家的羊肉都是優質羊肉,肉質鮮嫩,口感滑爽,每一口都是滿滿的幸福感。.而且,鍋底還特別加入了滋補食材,如枸杞,白蘿蔔,芹菜等,😙讓你在享受美食的同時,也能養生養顏,真是一舉兩得!.除此之外他家還有九宮格拼盤,🔥冬天來了,沒有什麼比坐在熱氣騰騰的火鍋旁,品嘗美味的羊肉火鍋更讓人感到溫暖的了。.肉丸手打,🥢多汁而且味道鮮味,彈牙的質感,如果你也是火鍋控,那麼這款滋補羊肉火鍋絕對值得你嘗試!🐑

肉丸手打,🥢多汁而且味道鮮味,彈牙的質感,
如果你也是火鍋控,那麼這款滋補羊肉火鍋絕對值得你嘗試!🐑
2024-01-15 188 views
收工约咗朋友去咗中環方叔叔分店打邊爐天氣又凍番好適合食🐏羊肉鍋湯底點咗雙拼鴛鴦鍋麻辣加羊肉湯個羊肉湯完全唔油膩,羊肉都很多又夠軟腍🐏🍱鮮拼九宮格拼盤 九種食材有3款丸類、珊瑚蚌、黃喉、 滷水豬手、滷水金錢肚、麻辣牛肉、竹笙蝦滑最喜歡麻辣牛肉🌶🌶🌶夠哂辣度又惹味至於牛肉方面🐂美國Prime牛小排(半份)嫩牛肉(半份)藤椒牛舌(一份)依度牛肉質素唔錯👍好嫩滑另外藤椒牛舌肉質緊緻細滑,放落麻辣湯底更加美味哩度仲有我最愛牛骨髓及鮮魚膘添🤩出面唔係咁多火鍋店有,所以想食黎到方叔叔必點啊😁其它點了芫荽、功夫高筍片、唯山條、鮮竹笙手打蝦滑、武隆苕粉等。。總括喜歡來方叔叔打邊爐原因,除了食物選材新鮮,喜歡有半份order,又可以點多些唔同款式,坐低又有滋潤糖水送🤭
收工约咗朋友去咗中環方叔叔分店打邊爐

天氣又凍番好適合食🐏羊肉鍋
湯底點咗雙拼鴛鴦鍋
麻辣加羊肉湯
個羊肉湯完全唔油膩,羊肉都很多又夠軟腍🐏

🍱鮮拼九宮格拼盤
最喜歡麻辣牛肉🌶🌶🌶夠哂辣度又惹味

至於牛肉方面🐂
美國Prime牛小排(半份)
嫩牛肉(半份)
藤椒牛舌(一份)
依度牛肉質素唔錯👍好嫩滑
另外藤椒牛舌肉質緊緻細滑,放落麻辣湯底更加美味

2024-01-11
$500 (Dinner)