2022-10-09 53 views
筲箕灣美食攻略 2022年10月糖醋小排骨 一家蔥油白切雞上海炒年糕湯汁小籠包特飲X2 消費$510 10蚊位茶費,另加收一特式飲品係水吧出品,紅紅綠綠好好飲,夠甜,花茶溝JELLY ,仲有玫瑰香氣好順口食物方面好快上菜,即蒸小籠包,皮薄餡湯豐,食個陣要咬開飲湯再食,好熱辣辣好好食呢~糖醋小排骨,酸酸甜甜作前菜好夾,打開個胃口,唔油膩!肉多骨細抵食最好食係蔥油雞,白切雞超嫩滑,皮脂香嫩肉柔細滑,蔥油湯汁好提味令成隻雞鮮味更突出,好味道,個汁撈飯食一流最後係上海年糕,招牌炒年糕,醬油香氣十足,年糕Q彈好食味道豐富平均消費$260評分8/10筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G04號舖Shop G04, G/F, Lime Gala, 393 Shau Kei Wan Road, Shau Kei Wan
筲箕灣美食攻略 2022年10月
糖醋小排骨
一家蔥油白切雞
上海炒年糕
湯汁小籠包
特飲X2 消費$510 10蚊位茶費,另加收一

令成隻雞鮮味更突出,好味道,個汁撈飯食一流

平均消費$260
評分8/10
筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G04號舖
2022-10-06 610 views
喺筲箕灣見完客,客仔介紹喺形薈嘅一家上海菜,梗係要去探店!以中國古式裝潢十分用心,多個打卡位座邊都影倒靚相!餐牌主打新派上海菜,除左傳統包餃之外,仲有D新派下酒菜、養生菜同特式茶飲!相當多選擇!一坐底會放底四寶茶,水滾茶靚又解渴!🦐櫻花蝦麻醬秋葵 $68擺盤精美嘅櫻花蝦麻醬秋葵,頂層放滿櫻花蝦,中間有特多麻醬,包著翠綠嘅秋葵,又健康又清新嘅一個前菜! 🐟山藥蘆筍溜魚片 $138 店員介紹佢地採用黑魚魚片,所以特別嫩滑同魚味香濃,肉質滑流!冇得彈!除左秋葵,山藥都係另一個養生主菜!山藥煮得爽脆,配菜仲有蘆筍、百合、毛豆等,好夾好fresh!  🍜🍴一家三絲伴冷麵 $98 天氣熱我地想食冷麵,有雞絲、火腿絲同青瓜絲嘅三絲伴冷麵啱哂我地,上菜時仲有芝麻醬、辣椒油、醬油同陳醋,味道可自由配搭!麵質彈牙,口感豐富!🥤温文爺爺 $40 係椰子雲+伯爵茶同椰子啫喱,相當好味!同事點了失魂堂弟 $34  係番石榴+橙嘅汽水,唔太甜仲好清新!一家 地址: 筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G04號舖

🦐櫻花蝦麻醬秋葵 $68

• 櫻花蝦麻醬秋
  • 一家三絲伴冷麵
  • 山藥蘆筍溜魚片
2022-10-06 42 views
🌟今日同朋友去港島東區食飯,本身諗住去東大街食,行行下見到開左好多新既商場,都幾多新既餐廳,所以就搵左間岩食既中餐試下——————🐽 雞絲粉皮、臭豆腐一坐低梗係嗌個前菜試吓,見隔籬枱啲臭豆腐好臭好香,所以特登都叫番個,估唔到都好有驚喜,臭豆腐炸到愛皮好脆,點埋豆瓣醬同甜醬食好襯;而雞絲粉皮同胡麻將一齊撈黎食,食落酸酸地好開胃🐽 外婆紅燒肉,流心蛋紅燒肉煮到好林好入味,基本上一咬落去啲肉已經散,肥膏亦都煮到肥而不膩,送飯一流🐽 高力芒果奶黃高力豆沙大家平時就食得多,但係我嫌佢平時豆沙餡太甜,今次黎個用咗芒果做餡,食落出其地夾,絕對值得一試
🌟

——————

🐽 雞絲粉皮、臭豆腐

🐽 外婆紅燒肉,流心蛋

🐽 高力芒果奶黃
一家 ⛔將一家的溫暖帶給大家的初心🏠講起玩味新潮,可能第一樣都會諗起西餐,中菜餐館總係會俾人一種刻板啲嘅形象📺位於新樓盤樓下商場嘅新派滬菜餐廳,冇乜茶樓嘅感覺,反而主打復古懷舊風🎞 白綠色嘅格仔地磚、木枱木櫈木櫃、暖水壺同三葉風扇嘅裝飾,更添老香港嘅氣息,令人感覺置身五、六十年代嘅家一樣🛋🚪香辣炸茄子 🍆其實好怕茄子軟爛嘅口感🤣 但薄薄嘅粉漿令切成幼絲嘅茄子口感更脆口💢 賣相好似上海招牌前菜脆鱔👀 先甜後微辣嘅味道中和左油炸嘅油膩感,反而好開胃🤓樟茶鴨(半隻) 🦆半隻鴨伴以5件荷葉餅🪷 第一啖食落去有啲似德國鹹豬手😂 不過多一分樟木同茶葉嘅獨特香味🪵 配埋餐廳自家製嘅秘製醬汁,味道更昇華✨ 由於工序繁多,要先薰後蒸再油炸,所以都唔係好多餐廳有賣😋前者色澤金紅,口感酥香,外皮鬆脆,鴨肉柔軟可口,味道濃厚,兩者係視覺同味覺嘅對比都好強烈‼️菜肉鍋貼🥟正所謂「無餃子不成宴」,食上海菜又點可以唔嗌鍋貼呢😎 喺屋企從來只會烚餃子,因為每次煎都係外皮燶但係個餡又未熟🥲 更何況係冰花煎餃!鍋貼皮底金黃香脆,一咬開就爆汁🤤 唔好太顧儀態咁一口一隻就最好🫢 蔬菜同豬肉嘅比例大概各佔一半🥬 感覺更健康,同時
一家 ⛔
將一家的溫暖帶給大家的初心🏠

香辣炸茄子 🍆

香辣炸茄子

樟茶鴨(半隻) 🦆

樟茶鴨(半隻)

菜肉鍋貼🥟

菜肉鍋貼

鍋貼皮底金黃香脆,一咬開就爆汁🤤 唔好太顧儀態咁一口一隻就最好🫢 蔬菜同豬肉嘅比例大概各佔一半🥬 感覺更健康,同時食多幾隻都唔洗怕好漏😌

平時去食上海菜,除左熱茶之外,飲品多數都係汽水豆漿,估唔到餐廳竟然提供呢啲特色手搖飲品🧋 仲要款式好多,奶蓋、果茶、汽水都有,款款都有個搞鬼名稱😂

四寶茶 🫖

晚市茶介每位$5,飲落味道甘甜,感覺幾養生,可以解油膩助消化😌

型格大叔 🍇
巨蜂|菠蘿|汽水

型格大叔

從飲品嘅顏色就知道係提子味為主💜 連提子肉都有,非常解渴💦

嬌滴滴侄女🥭
芒果芝士雲|茉莉茶

嬌滴滴侄女

芝士奶蓋第一啖飲落去好似食緊芒果布甸咁🍮 芝士雲同埋茶飲都有粒粒嘅芒草肉,見到係咁深黃色,就知道一定好甜🟨

雖然餐廳主打傳統中國菜式,但係食物飲品甚至裝修都係傳統中帶點創新,名乎其實嘅古典現代共融🪄
$215 (Dinner)
香辣炸茄子
樟茶鴨(半隻)
菜肉鍋貼
型格大叔
嬌滴滴侄女
隱藏於商場深處 別有洞天的台式餐廳◉‿◉筲箕灣係帶有我好多回憶嘅地方,我以前生活補習返學都係呢一個舊區渡過,所以趁着唔使煮飯,所以今日同老公返嚟呢度,重溫下以前嘅歲月。☆ 水煮牛肉 ☆ $188辣是我的最愛,牛肉切得大塊,新鮮,唔會好似某些台灣店只有肉碎,配料和香料都很充足,吸收晒湯汁嘅精華,而更加令我停唔到手嘅地方係,湯汁唔油膩,在刺激起來都有純粹湯汁嘅清甜。☆ 臭豆腐 ☆ $78臭豆腐真係估佢唔到,真係臭,同太子執咗個檔有得揮,豆腐面頭脆卜卜,裏面嫩滑無比,配上甜醬同豆瓣醬,基本上我成碟食晒。☆ 蔥油涼拌山藥 ☆ $50想試一樣食材係咪新鮮,用最簡單烹調嘅方法就可以一是定輸贏,呢一款山藥,真係估佢唔到,佢只係用咗最簡單最簡單嘅炸蔥、蔥油、豉油陪着山藥山,山藥爽口而帶有蔬菜獨有嘅淡淡鮮甜,如炸蔥蔥油夠香,但又冇搶咗山藥嘅風頭,兩樣嘢夾埋一齊,好似喺身體上產生左淨化嘅作用。☆ 一家三絲拌涼麵 ☆ $98涼麵夾住火腿絲、雞絲、蛋絲、青瓜絲,涼麵整得夠彈牙,唔會太淋,伴着自家製嘅麻醬,係夏天天氣咁熱嘅必嗌菜式。☆ 紅卜卜堂妹 & 嬌滴滴姪女☆ $34 & $40想話呢度嘅飲品都好高質,而家
隱藏於商場深處 別有洞天的台式餐廳◉‿◉

☆ 水煮牛肉 ☆ $188

☆ 臭豆腐 ☆ $78

☆ 蔥油涼拌山藥 ☆ $50

☆ 一家三絲拌涼麵 ☆ $98

☆ 紅卜卜堂妹 & 嬌滴滴姪女☆ $34 & $40
想話呢度嘅飲品都好高質,而家價錢都係$30-$40 ,有芝士杯面,亦有清清地嘅果茶,最欣賞係唔太甜,真係飲到喺健康嘅感覺。
  • 水煮牛肉
  • 蔥油涼拌生藥
  • 臭豆腐
2022-10-03 29 views
餐廳裝修得非常古色古香,小小懷舊感又帶點現代feel,每一個小細節都好有心思,連地板用既瓷磚亦好特色,卡位仲以屋仔既形狀展示,整體感覺都好溫馨,非常有家既感覺🥰外婆紅燒肉,流心蛋 $138外婆紅燒肉賣相勁勁勁吸引,份量仲好多,完全就係垂涎欲滴既菜式,肥瘦相間既五花肉,香甜鬆軟,入口即化,肥而不膩,味道入味,大大舊既紅燒肉,咬到中間既肉層,都充滿油潤既甜香味,百吃不厭,食落完全無一絲既負擔,入面仲有墨魚🦑作陪襯,咬感小鬆軟又仲保留到一絲既彈口,都非常出色,值得一食😋口水雞 $88其麻、辣、香味都好充足,令人心往神馳,潑辣紅油,加上花椒既麻香同芫荽清新香氣,香料味紛陳,層次夠哂豐富,調味亦恰到好處,互不搶味,配上新鮮嫩滑既雞肉同爽彈雞皮,超級惹味👍🏻👍🏻櫻花蝦麻醬秋葵 $68綠綠既秋葵山上面放滿粉嫩既櫻花蝦,賣相色彩繽紛,秋葵爽口清脆,咬至中心肉質柔軟,本身味道亦夠香甜,加埋麻醬同櫻花蝦,更提鮮性感大姨媽 $50 (伯爵茶,玫瑰,青檸汁,櫻花啫喱) 粉粉嫩嫩既顏色,少女心滿滿❤️,味道唔甜偏清新,一飲會有啖啖既伯爵香氣係口腔散開,再慢慢有玫瑰既花香,入面既青檸汁亦令整體更清香撲鼻,仲有勁多既

外婆紅燒肉,流心蛋 $138

口水雞 $88

櫻花蝦麻醬秋葵 $68

性感大姨媽 $50
(伯爵茶,玫瑰,青檸汁,櫻花啫喱)
粉粉嫩嫩既顏色,少女心滿滿❤️,味道唔甜偏清新,一飲會有啖啖既伯爵香氣係口腔散開,再慢慢有玫瑰既花香,入面既青檸汁亦令整體更清香撲鼻,仲有勁多既櫻花啫喱,口感爽爽彈彈,飲得食得又睇得

可愛細妹(白桃茉莉茶) $34
白桃味果香濃郁,茉莉茶亦夠清香撲鼻,兩者配合得清新自然,唔會搶左對方既韻味,非常不錯

2022-10-03 35 views
最近想食上海野,經過筲箕灣發現e間別緻嘅上海中菜廳。餐廳裝修都幾有中國風,座位設計同牆壁裝飾都好靚。餐牌入面都勁多傳統嘅上海野☺️🌸櫻花蝦麻醬秋葵櫻花蝦炒香後帶鮮味,秋葵配麻醬又唔會膩,都係涼拌嘅好味小菜🌸小籠包(4件)小籠包皮簿,入面有滿滿湯汁😋🌸雜果糖醋魚(半條)糖醋魚無骨,魚肉鮮嫩,上面鋪滿蝦仁同彩椒☺️酸酸甜甜幾開胃🥰🌸紅卜卜堂妹E個係士多啤梨荔枝梳打😋飲落好消暑🌸嬌滴滴侄女入面係芒果芝士奶蓋茶,芒果夠鮮甜,夏天飲岩哂😋

餐牌入面都勁多傳統嘅上海野☺️

🌸櫻花蝦麻醬秋葵

櫻花蝦炒香後帶鮮味,秋葵配麻醬又唔會膩,都係涼拌嘅好味小菜

🌸小籠包(4件)

小籠包皮簿,入面有滿滿湯汁😋

🌸雜果糖醋魚(半條)

🌸紅卜卜堂妹

E個係士多啤梨荔枝梳打😋飲落好消暑

🌸嬌滴滴侄女
入面係芒果芝士奶蓋茶,芒果夠鮮甜,夏天飲岩哂😋
2022-09-28 34 views
之前食過一次,今次特登返轉頭想試吓其他菜式~成日覺得呢間餐廳裝修好靚,好多細心位。每個卡位牆身都用左以下懷舊雜貨舖既地下磚,今次去我仲發現枱面仲多左把風扇仔,非常細心。餐廳除咗懷舊仲覺得佢好貼地又新潮,餐牌上面見到啲食物同埋飲品名都好特別。我哋叫咗可愛細妹(白桃茉莉茶) 同非常外父(芒果芝士雲,伯爵茶) 🤣🤣🤣••🌻櫻花蝦麻醬秋葵 賣相得意,成棵仙人掌錦,簡簡單單但係好好味。秋葵非常新鮮,入口爽脆,加上麻醬配合,減低左秋葵本身既草青味,非常開胃。•🌻水煮魚一大碗上,麻,香,辣 配合得岩岩好, 尤其係麻既感覺,好過癮(自己煮餸落好多花椒都唔係好出到味)。魚片薄而滑口,配料方面有蓮藕片、土豆片、木耳等。•🌻白肉翠紅霞 蛋白炒得岩岩好,我發現加醋配合更加好食。蝦仁爽口彈牙 。•🌻最後叫多個甜品,炸芝麻團 芝麻香,入面重有流心黑芝麻餡。•🌻今次落單我係有諗過鋪排過㗎😝叫一個味道比較龍嘅同埋比較淡嘅中和,最後食返個甜嘅甜品可以解辣!呢一餐真係大滿足,保留到傳統中菜味道,又有貼地新潮嘅味道。😋😋(應該係有史以來第一次咁詳盡嘅食評😆😆)
之前食過一次,今次特登返轉頭想試吓其他菜式~
成日覺得呢間餐廳裝修好靚,好多細心位。

🌻櫻花蝦麻醬秋葵
賣相得意,成棵仙人掌錦,簡簡單單但係好好味。

🌻水煮魚

🌻白肉翠紅霞
蛋白炒得岩岩好,我發現加醋配合更加好食。蝦仁爽口彈牙 。

🌻最後叫多個甜品,炸芝麻團
芝麻香,入面重有流心黑芝麻餡。

(應該係有史以來第一次咁詳盡嘅食評😆😆)
一家 🏠自從形薈開咗,筲箕灣唔係剩係得東大街有好嘢食,開左間新派上海菜,經典懷舊得來又夠潮,最啱同家人嚟食👨‍👩‍👧‍👦四寶茶要焗一陣先,水滾茶靚,有紅棗杞子香片好啱老人家同埋怕冷嘅女士養吓生麻辣香炸鳳尾魚🐟炸到好香脆加埋少少辣椒油非常開胃小食!白玉蒸蝦球🍤呢個海蝦球冇得輸!超級爽甜,食得出係用新鮮蝦😍😍不過個精華落晒個蛋白,超級滑同埋係有海鮮味一家三絲伴冷麵有辣椒油、醬油、陳醋,撈起再撈起加埋雞絲火腿絲青瓜絲,口味可以自己調配😍非常外父🥭芒果芝士雲伯爵茶芝士雲鹹鹹地酸酸地帶有淡淡芒果香紅卜卜堂妹🍓士多啤梨荔枝汽水,有新鮮果肉架!玫瑰桂花湯圓食埋就團團圓圓 夠圓滿嫲嫲係上海人下次一定要帶佢嚟試吓 裝修都幾有心思,有幾多打卡位📸
一家 🏠

四寶茶要焗一陣先,水滾茶靚,有紅棗杞子香片
好啱老人家同埋怕冷嘅女士
養吓生

麻辣香炸鳳尾魚🐟
炸到好香脆
加埋少少辣椒油
非常開胃小食!

白玉蒸蝦球🍤
呢個海蝦球冇得輸!超級爽甜,食得出係用新鮮蝦😍😍
不過個精華落晒個蛋白,超級滑同埋係有海鮮味

一家三絲伴冷麵
有辣椒油、醬油、陳醋,撈起再撈起
加埋雞絲火腿絲青瓜絲,口味可以自己調配😍

非常外父🥭
芒果芝士雲伯爵茶
芝士雲鹹鹹地
酸酸地帶有淡淡芒果香

紅卜卜堂妹🍓
士多啤梨荔枝汽水,有新鮮果肉架!

玫瑰桂花湯圓食埋就團團圓圓 夠圓滿

嫲嫲係上海人
下次一定要帶佢嚟試吓

裝修都幾有心思,有幾多打卡位📸

• 缸鴨狗玫瑰桂花湯丸
2022-09-23 37 views
📍#老屎忽係筲箕灣#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食飯 #老屎忽搵食 #老屎忽都要OT #筲箕灣聽朋友講筲箕灣形薈商場開左間特色上海野 入到去見到勁多霓虹燈 睇得出舖頭裝修都落左啲心思 而且仲有啲卡位好似包廂咁 食飯傾計一流一家醬鴨 ($75)呢度出名嘅菜之一。價錢唔算貴,但係鴨嘅份量比想像中嘅多好多🤣,個醬汁好惹味加埋啖啖嘅鴨肉,啱曬鐘意食肉嘅朋友。上海糯米燒賣 ($45)用咗籠裝上菜🤣夠曬傳統。燒賣皮包住粒粒糯米飯,要加d肉碎落去,細細粒好易食😋樟茶鴨(半隻) ($198) 呢個鴨係食落表皮好香口,加埋有個種獨特嘅樟茶做法,重口味啲嘅人可以試下點鹽醬 係我第一次食咗特別嘅鴨味😋懵盛盛大嫂($34)天口熱一定要叫返杯凍飲,配料有白桃,蔓越莓,汽水,呢杯梳打好fresh 中意食桃味製品既要試下😝一家 (筲箕灣)📍筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G04號舖
📍#老屎忽係筲箕灣

一家醬鴨 ($75)

上海糯米燒賣 ($45)

樟茶鴨(半隻) ($198)

懵盛盛大嫂($34)

一家 (筲箕灣)
📍筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G04號舖
2022-09-22 47 views
餐廳懷舊既裝修,多處打卡位例如懷舊木櫃,霓虹燈,令人感覺真係置身於老上海咁。一入座,餐廳先上咗四寶茶,焗一焗後飲都幾甘香。小籠包 ($50)熱辣辣拎出黎,小籠包皮薄得黎唔易穿,肉餡多汁都好食。點小小醋,更滋味,記住趁熱食呀😋臭豆腐 ($78)一上枱已經聞到豆腐發酵既特有味道,不過又唔算太濃既🙊 外層都炸得幾脆,入面就好似豆卜咁,甜醬同豆瓣醬係臭豆腐既靈魂醬汁,一定要點😗一家蔥油白切雞 ($128)蔥既份量真係好有誠意,多到蓋過晒啲雞肉。雞肉每件都好嫩滑!除咗有蔥香仲帶小小酒味。田園上素 ($118)健康之選,有齊雲耳,蓮藕,蘆筍,粟米芯,淮生。清清地咁炒,都唔錯。紅卜卜堂妹 ($34) | 瀟灑契爺 ($40)啲飲品名真係起得好盞鬼🤣 紅卜卜堂妹其實係大大杯既士多啤梨🍓梳打,仲有好多切咗士多啤梨。另外一杯就好特別,上層係芒果🥭芝士奶蓋,下面就係抺茶同紅豆,又好夾喎,奶蓋好濃好滑好好食。

小籠包 ($50)

臭豆腐 ($78)

一家蔥油白切雞 ($128)

田園上素 ($118)

紅卜卜堂妹 ($34) | 瀟灑契爺 ($40)

2022-09-21 30 views
依到有手搖飲品飲😆一杯係茉莉茶底加芒果果肉加芝士奶蓋,好多芒果果肉好甜,芝士奶蓋咸香。另一杯係士多啤梨,荔枝,蔓越莓梳打水,比較清新,酸酸甜甜咁。前菜係香辣炸茄子,小辣唔會好辣,茄子切到好細條,考刀功,炸完之後好香脆,調味酸酸甜甜。主菜係紅燒肉,仲有隻流心蛋,紅燒肉肥瘦相間,入口即溶,用咗南乳煮,所以顏色比較紅。蛤蜊豬肝澆頭麵幾特別,雖然個湯底好似好杰咁樣,但係食落唔咸的,麵條掛汁,又有幾多配料。最後甜品係玫瑰酒釀湯圓,聞到好香玫瑰味,酒釀清甜,湯圓是芝麻餡。係幾特別嘅上海菜餐廳,裝修又靚,晚巿人均$200-$300,可以一試😗

Type of Meal
Dinner
2022-09-20 25 views
上海菜一向有點老派感覺,但其實在細微處稍為改變,例如改下啲餸菜名,餐廳裝修佈置…….🥗櫻花蝦麻醬秋葵秋葵食得多,但擺盤咁靚,又加埋櫻花蝦既真係比較少見,廚師好有心機一枝枝秋葵幢起,好香既櫻花蝦加埋麻醬秋葵,好開胃🐷外婆紅燒肉流心蛋叫外婆紅燒肉,唔知係咪外婆先識做呢😂紅燒肉用上一層肥一層瘦既五花肉,炆得好淋,脂肪層入口即溶,瘦肉層又夠淋,吸哂啲紅燒汁,非常惹味,除左紅燒肉,仲有啲魷魚條,都係非常入味,仲有隻清清地既流心蛋,令成個餸更豐富🥢紅油抄手有別於一般上海菜既辣紅油抄手,呢個較重酸味,辣味相對輕,偏重酸味反而令一般容易覺得油感重既抄手更清新🍹溫文爺爺叫“爺爺”其實係一杯椰子芝士奶蓋伯爵茶,伯爵茶裡面仲有椰子啫喱,口感🥣缸鴨狗玫瑰桂花湯丸賣相好靚,有幾片玫瑰花瓣在甜品裡,清新既桂花酒釀配上黑芝麻湯圓為成餐飯畫上完美句號

🥗櫻花蝦麻醬秋葵

🐷外婆紅燒肉流心蛋

🥢紅油抄手

🍹溫文爺爺

🥣缸鴨狗玫瑰桂花湯丸

筲箕灣愈開愈多新潮餐廳,鍾意食上海菜又鍾意食辣嘢嘅人岩哂黎依間餐廳啦❣️🥟小籠包 $50小籠包最緊要皮薄!依度嘅夾起唔小心跌返落蒸籠都唔爛😳夾起都見到入面湯汁好飽滿!好食!🌶水煮魚片 $188魚片幾滑,湯底味道濃郁香辣!重點係入面有勁多寬粉😍勁煙韌,水煮魚必備!🍖糖醋小排骨 $78排骨肉質唔會好硬,酸酸甜甜好開胃最岩就係配飯食😋🥬炒包心菜 $78呢個炒菜唔好睇落好多辣椒會好辣咁,食落岀奇地爽口清甜!🍡玫瑰桂花湯圓 $45 🍹長氣嫲嫲 $34🍹脫俗大家姐 $34甜品就嗌左流心嘅芝麻湯圓~芝麻餡唔會好甜,配埋桂花底又幾夾😆而飲品名就非常有創意🤣個人最鍾意長氣嫲嫲,熱情果茉莉茶好解渴💛

🥟小籠包 $50

🌶水煮魚片 $188

🍖糖醋小排骨 $78
排骨肉質唔會好硬,酸酸甜甜好開胃最岩就係配飯食😋

🥬炒包心菜 $78
呢個炒菜唔好睇落好多辣椒會好辣咁,食落岀奇地爽口清甜!

🍡玫瑰桂花湯圓 $45
🍹長氣嫲嫲 $34
🍹脫俗大家姐 $34
2022-09-14 43 views
我哩排同家人都有光僱,又佢新張到依嫁。至於D炒小菜同點心啱我同屋企人食,保持到水準。唔似有D食客講得咁,一係無味一係就太鹹,話我地食客味覺有問題,做為一個食客味道淡或鹹因個人口味唔同。有無換左大廚我就唔知。但味道保持住我同家人都話正。係D服務差左少少,同D凳坐得唔係好舒服,有待改進。但我同屋企人都會在光僱。一家我同屋企人支持你!******************************!
。係D服務差左少少,同D凳坐得唔係好舒服,有待改進
。但我同屋企人都會在光僱。一家我同屋企人支持你!