Restaurant: Ying Dining
Info:

2024-10-04 1735 views
呢間新開的酒樓中午專注於提供精緻的點心和晚市小菜,環境雅致,氛圍輕鬆,讓食客享受愉快的用餐時光☺️菜單上更是精心挑選了多款美味的佳餚,讓每位食客都能找到心儀的美食。新張期菜單中午有$4.8一籠小籠包,$8.8一籠燒賣🤩晚市則$188有超級惹味嘅窯燒雞一隻,或$238一隻要燒雞一隻要燒雞加配一款小菜,好抵食,下次一定要試下佢哋嘅晚市🤤🤤椒鹽魷魚酥這道椒鹽魷魚酥外酥內嫩,魷魚經過精心醃制,炸至金黃酥脆,撒上香濃的椒鹽,讓每一口都充滿了香氣與風味。魷魚的鮮甜與椒鹽的微辣相得益彰,讓人一口接一口,無法抗拒🤤盈館一品炒飯盈館一品炒飯色香味具全,米飯粒粒分明,搭配新鮮的海鮮、肉類和蔬菜,炒至金黃,香氣四溢,讓人回味無窮☺️原隻鮮蝦腸粉這道原只鮮蝦腸粉以新鮮的蝦仁為主角,腸粉皮薄透,滑嫩可口,包裹著鮮蝦,口感極佳。搭配特製的醬油,讓整道菜的味道更加豐富,無論是作為點心還是主菜,都能讓人感受到海鮮的鮮美😋山竹紫薯流心球這款山竹紫薯流心球外皮酥脆,內餡則是香甜的紫薯流心,口感獨特。當你咬開外皮,流心的紫薯餡料瞬間流出,帶來驚喜的味覺體驗,既美味又具視覺享受,是一道創意十足的甜品😍😍鮮竹卷香脆版鮮竹卷,龍蝦湯

椒鹽魷魚酥

盈館一品炒飯

原隻鮮蝦腸粉

山竹紫薯流心球

鮮竹卷
香脆版鮮竹卷,龍蝦湯淋喺面上,湯汁濃郁,鮮香四溢。每一口都能感受到海鮮的鮮甜與湯底的醇厚,讓人陶醉於這道美味的海鮮佳餚中🥰

桂花糕
桂花糕是一道傳統的甜品,口感柔軟,香甜可口,散髮著淡淡的桂花香氣。每一口都能感受到桂花的清香與糕點的細膩,讓人心情愉悅,適合在用餐後享用,作為完美的收尾😍

📍盈館 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場7樓

#盈館 #旺角美食 #美食推介 #人氣酒樓 #新張優惠 #點心 #小菜 #窯燒雞 #必食推介 #酒樓 #港式酒樓 #性價比高 #環境舒適
2024-09-29
Tea
  • 山竹紫薯流心球
6 day(s) ago 0 views
朋友由澳洲返香港探親~今日嚟到盈館同佢聚一聚舊!✨呢度嘅燒味部師傅幾代人都是做呢行!功架十足,盡得真傳!我上次食左脆皮燒鵝皇,真係同著名燒鵝店有得揮😎 題外話~叉燒同冰鎮咕嚕肉都唔錯😏🛎 $188 北京片皮鴨 呢碟北京片皮鴨真係好正!現場即片🥢🦆皮脆肉嫩,搭配薄餅、青瓜🥒同甜面醬,食落去每一口都有滿滿嘅香味😍🛎 $118 馬拉盞肉碎通菜煲 味道濃郁😋肉碎嘅鹹香同通菜嘅清新形成絕佳對比,撈飯一流!🍲🥬🛎 $48 黑金流沙包(3個) 流沙包外皮鬆軟,內餡流沙滑順~咬落去有濃郁嘅鹹蛋黃味,真係驚喜!✨🛎 $128 瑤柱貴妃雞半隻 貴妃雞肉質滑嫩🍗瑤柱嘅鮮味同雞肉嘅鮮香結合得好好👍🏻🛎 $88 啫啫唐生菜煲 唐生菜煲口感爽脆,啫啫煲入面有好多香噴噴嘅配料🥬🔥未見過咁好食既菜🤣🛎 $238 炭香窯燒雞套餐有一隻窯燒雞,即叫即做既😍仲有8款小菜揀1款👍🏻
朋友由澳洲返香港探親~
今日嚟到盈館同佢聚一聚舊!✨
呢度嘅燒味部師傅幾代人都是做呢行!
功架十足,盡得真傳!
我上次食左脆皮燒鵝皇,真係同著名燒鵝店有得揮😎
題外話~叉燒同冰鎮咕嚕肉都唔錯😏

🛎 $188 北京片皮鴨
呢碟北京片皮鴨真係好正!
現場即片🥢🦆

🛎 $118 馬拉盞肉碎通菜煲
味道濃郁😋
肉碎嘅鹹香同通菜嘅清新形成絕佳對比,撈飯一流!🍲🥬

🛎 $48 黑金流沙包(3個)
流沙包外皮鬆軟,內餡流沙滑順~
咬落去有濃郁嘅鹹蛋黃味,真係驚喜!✨

🛎 $128 瑤柱貴妃雞半隻
貴妃雞肉質滑嫩🍗
瑤柱嘅鮮味同雞肉嘅鮮香結合得好好👍🏻

🛎 $88 啫啫唐生菜煲
唐生菜煲口感爽脆,
啫啫煲入面有好多香噴噴嘅配料🥬🔥
未見過咁好食既菜🤣

🛎 $238 炭香窯燒雞套餐
有一隻窯燒雞,即叫即做既😍
仲有8款小菜揀1款👍🏻
6 day(s) ago 0 views
真係都好耐冇去過酒家食飯了今晚收工就同同事係旺角附近開完會心血來潮想食中菜 就去左呢間最近都幾多好評既盈館😘🔸孖寶套餐▪️盞鬼菠蘿咕嚕肉所請謂既盞鬼 原來係用左 #油炸鬼 🤩 好特別👍🏻口感非常脆口 而咕嚕肉肥瘦合適中,個粉漿做到厚薄均勻 加埋佢個甜酸醬好開胃🩷▪️清蒸金花海斑仔住南區既我, 魚我真係由細食到大 呢條都算新鮮 蒸時間掌握得剛剛好 唔會過老肉質都幾滑👍🏼▪️啫啫肉碎芥蘭煲熱辣辣上枱 冬天食應該會仲正🤩脆口嘅芥蘭搭配肉碎 好惹味▪️時日養生燉湯好 耐 無 飲 湯 啦😭呢個唔係平時個D例湯黎入面有各種養生材料 湯底濃郁,味道非常鮮甜,飲落去覺得好舒服🙈
真係都好耐冇去過酒家食飯了
今晚收工就同同事係旺角附近開完會
心血來潮想食中菜
就去左呢間最近都幾多好評既盈館😘

🔸孖寶套餐
▪️盞鬼菠蘿咕嚕肉
所請謂既盞鬼 原來係用左 #油炸鬼 🤩 好特別👍🏻

▪️清蒸金花海斑仔
住南區既我, 魚我真係由細食到大
呢條都算新鮮 蒸時間掌握得剛剛好 唔會過老

好 耐 無 飲 湯 啦😭
呢個唔係平時個D例湯黎
1K
2024-10-23 0 views
搬屋完成後和妹妹見面要約到九龍想找可以無限添飲坐久一點的地方嗎?一定是粵式酒樓!而且也很喜歡吃點心旺角創興七樓地點超方便周末座無虛席!點心選擇多,而且款式傳統創新兼備挺有驚喜的首推紅菜頭鮮蝦脆皮腸正常應該是以紅菜頭汁染成紅色腸粉皮吧?我也不知道為什麼變成紅菜頭粒在腸粉皮中但意外地增加了腸粉的爽口感肉裡還有些粟米和生菜絲所以整體非常爽脆!很有趣紅菜頭帶子餃這個就真的以紅菜頭染了色了外表很精美!很飽滿的一顆帶子打成膠,因本身也沒什麼味道吃不出來金湯小籠包皮是橙色的!有點被驚喜到豬肉好吃!湯汁多!說好吃的話我覺得傳統的更好如鮮蝦菜苗餃蝦膠帶點點甜味,菜苗也多汁甫魚乾蒸焼賣就是燒賣上面有些木魚絲也是十分不錯的黑金流沙包不知什麼時候開始茶樓都有這款包子這家特別爆汁流心!看圖就知道了🤭三個人吃超多,每人才$150左右水滾茶靚服務我就不多談了反正就是港式那種粗暴溫柔我自己習慣了覺得還好沒問題沒漏單,上菜快,值得推薦其餘菜式:椒鹽魷魚鬚盈館桂花糕金珠小雞鹹水角星級安格斯牛河

搬屋完成後和妹妹見面要約到九龍
想找可以無限添飲坐久一點的地方嗎?
一定是粵式酒樓!而且也很喜歡吃點心
旺角創興七樓地點超方便
周末座無虛席!
點心選擇多,而且款式傳統創新兼備
挺有驚喜的

首推紅菜頭鮮蝦脆皮腸
正常應該是以紅菜頭汁染成紅色腸粉皮吧?
我也不知道為什麼變成紅菜頭粒在腸粉皮中
但意外地增加了腸粉的爽口感
肉裡還有些粟米和生菜絲
所以整體非常爽脆!很有趣

紅菜頭帶子餃
這個就真的以紅菜頭染了色了
外表很精美!很飽滿的一顆
帶子打成膠,因本身也沒什麼味道
吃不出來

皮是橙色的!有點被驚喜到
豬肉好吃!湯汁多!

說好吃的話我覺得傳統的更好
如鮮蝦菜苗餃
蝦膠帶點點甜味,菜苗也多汁

甫魚乾蒸焼賣
就是燒賣上面有些木魚絲
也是十分不錯的

不知什麼時候開始茶樓都有這款包子
這家特別爆汁流心!
看圖就知道了🤭

三個人吃超多,每人才$150左右
水滾茶靚
服務我就不多談了
反正就是港式那種粗暴溫柔
我自己習慣了覺得還好沒問題
沒漏單,上菜快,值得推薦

其餘菜式:

椒鹽魷魚鬚
盈館桂花糕

星級安格斯牛河
2024-10-22 0 views
蜜糖叉燒的表現相當出色,表面微焦,油脂部位香滑可口,讓人每一口都忍不住想再來一塊。冰鎮咕嚕肉則給人一種全新的口感,外皮酥脆,包裹著軟腍彈牙的肉排,讓人意猶未盡。金牌燒雞半隻沒有讓人失望,雞皮烤至乾身香脆,雞胸肉保持了嫩滑的口感,肉香味鮮而多汁,令人回味無窮。最後,薑蔥焗桶蠔是另一道不能錯過的美味,肉身飽滿多汁,與薑蔥一同焗製後,味道更加香濃,讓人一口接一口,欲罷不能。整體而言,這裡的燒臘菜式無論是味道還是口感都充滿驚喜,絕對值得再來。

2024-10-21 0 views
創興廣場有眾多放題店,今次去就吾系食放題,系去酒樓食飯。✿ 香芒脆蝦球 $168本身自己中意食蝦,香芒蝦球實在吸引到我💛香芒沙律汁味道香甜,蝦球蝦肉爽口彈牙🦐✿ 北京片皮鴨 $188片皮鴨系呢度鎮店之寶之一,片皮鴨皮油脂豐富,連同荷葉餅 青瓜🥒醬汁一齊食,荷葉餅薄片,同片皮鴨同甜醬組合相當不錯,食到陣陣油香🦆✿ 冰鎮咕嚕肉 $138食中菜好中意食咕嚕肉❤️咕嚕肉做到外脆內軟,口感剛好,醬汁酸甜可胃,向來深受大家歡迎。冰鎮令客人品嚐菜式時更感覺清涼🧊
創興廣場有眾多放題店,今次去就吾系食放題,系去酒樓食飯。

✿ 香芒脆蝦球 $168

✿ 北京片皮鴨 $188

✿ 冰鎮咕嚕肉 $138

2024-10-19
$300 (Dinner)
  • 冰鎮咕嚕肉
2024-10-16 719 views
最近好興食燒雞,朋友介紹,位於旺角嘅呢間中菜酒樓又平又抵食,咁就一於嚟試吓啦。平時去親創興廣場都會係打邊爐,第一次嚟酒樓,估唔到已經好多人食緊,仲要好多都係街坊熟客,如果嚟嘅記住一定要book位先啦。睇完Menu之後,我哋見到呢個孖寶好抵食,有燒雞同埋有桶蠔,價錢一啲都唔貴。另外我哋仲叫咗個酸菜魚,我就認為呢個酸菜魚非常抵讚,因為食落好開胃,又唔會太辣。而且佢嘅魚食落好新鮮,好有魚味,而且無骨。呢個桶蠔上枱嘅時候仲係熱辣辣,而且好有蔥薑嘅香味。估唔到有咁多隻蠔,而且啲蠔都大大隻,食落亦都非常新鮮,煮嘅時間啱啱好,一啲都唔會太硬。呢個燒雞食落都好出色,啲皮整得好脆,皮脆肉嫩,佢連雞胸嘅位都整得好滑,唔怪得咁多人讚啦。呢間酒樓又平又抵食,而且環境都好好坐,啱晒一大班朋友或者一家人嚟食飯啊。遲啲有機會,我都一定會帶屋企人嚟試吓呀!

• 酸菜魚
一直到旺角創興都是食火鍋呀,放題,或者去做gym,酒家叫小菜食今晚還是第一次 😆但是這裡價格也不貴呀,$188就食到了我心心念的片皮鴨✨算是過足了口癮🥰另外有孖寶套餐$238有魚有雞可以自選的~ 空間很大不怕吵吵的或逼逼的,我覺得下次可以帶家人們來試試.北京片皮鴨 $188皮脆肉嫩,吃一口就愛上,搭配薄餅更正!如果薄餅有蒸籠暖住更好喔~ 不過這麼便宜的價格也很好吃啦!令人食指大動🥢.瑤柱海皇豆腐煲 $168Viann最喜歡吃這道💕裡頭有很多薑,加上熱熱的獲氣,豆腐滑嫩,海鮮鮮香,調味加起來就是暖暖的清淡滿足感!!! 很喜歡喔😘.脆皮燒雞半隻 $238外脆內嫩,濃郁醬汁完美入味,滿滿蛋白質.豉椒炒白貝$98香濃豉椒味,鮮嫩白具好大隻 爽口沒有沙顆粒,搭配香香的米飯,簡直無敵開胃又滿足🍚.香芒脆蝦球 $118 脆口蝦球配香芒,口感爆炸,想不到這麼好吃呢!!! 底層搭的生菜🥬一併食下!!!! 原來會清新很多~無法抵擋,一試難忘呢~🍤
一直到旺角創興都是食火鍋呀,放題,或者去做gym,
酒家叫小菜食今晚還是第一次 😆
北京片皮鴨 $188
皮脆肉嫩,吃一口就愛上,搭配薄餅更正!

瑤柱海皇豆腐煲 $168

脆皮燒雞半隻 $238
外脆內嫩,濃郁醬汁完美入味,滿滿蛋白質

豉椒炒白貝$98
香濃豉椒味,鮮嫩白具好大隻 爽口沒有沙顆粒,
搭配香香的米飯,簡直無敵開胃又滿足🍚

香芒脆蝦球 $118
脆口蝦球配香芒,口感爆炸,想不到這麼好吃呢!!!
底層搭的生菜🥬一併食下!!!! 原來會清新很多~
無法抵擋,一試難忘呢~🍤
2024-10-15 552 views
第三口孖寶超級推介佢哋個燒雞真係好嫩好滑!兩個人食半隻真係綽綽有餘👍🏻👍🏻 個皮燒到脆一脆真係勁正第二個餸係薑蔥焗蠔蠔嘅size都幾大下薑蔥都好惹味😍超推介滷水豬腳仔呢個滷得好腍😍仲有白醋可以點住食👍🏻👍🏻佢又有少少似白雲豬腳👍🏻銀魚仔煎蛋份量好大!銀魚仔好香煎蛋亦都唔會太油,銀魚仔加埋煎蛋好夾👍🏻👍🏻大廚小炒王呢個真係好正,入邊有勁多腰果最特別嘅係佢有蝦乾叉燒,而且韭菜炒得剛好唔會太老
第三口孖寶
第二個餸係薑蔥焗蠔蠔嘅size都幾大下薑蔥都好惹味😍超推介

滷水豬腳仔

銀魚仔煎蛋

大廚小炒王
同呀媽食飯,中菜係必須的😚,今晚收工黎到旺角行下,就去左盈館,聽講佢飲茶點心,叉燒都好正,下次黎飲個茶先我地叫左孖寶套餐盞鬼菠蘿咕嚕肉😋佢用左油炸鬼,好新式好特別,啲咕嚕肉唔肥唔瘦,仲有佢既甜酸味都好啱我地⭐非常入味清蒸金花海斑仔🐟好新鮮,啲肉質好滑,好食既魚 新鮮肉滑已經冇得頂👍🏼勁薑蔥爆桶蠔🦪一打開蓋🤩勁多薑蔥超級香,粒粒桶蠔都有返咁上下大細, 好肥美⭐果皮蒸南非鮑魚👍🏼蒸嘅時間啱啱好👍🏼一啲都唔韌, 食落去口感順滑😋仲有啲陳皮果香味值得一讚🥰,店員服務好好,好親切,媽咪食得好開心佢有個皇牌晚餐窯燒雞😋🐔$188,孖寶特餐,一隻雞加個小菜都係$238(仲有8款小菜選擇)性價比咁高,所以賣哂喇🥲太受歡迎喇知道燒味部大師傅幾代人都是做呢行,所以功架十足,叉燒,脆皮燒鵝皇仲好出色tim ,下次一家黎食下先得😎 大家記得黎可以電話訂座預留😋,
我地叫左
孖寶套餐
盞鬼菠蘿咕嚕肉😋

清蒸金花海斑仔🐟
好新鮮,啲肉質好滑,好食既魚 新鮮肉滑已經冇得頂👍🏼

勁薑蔥爆桶蠔🦪
一打開蓋🤩勁多薑蔥超級香,
粒粒桶蠔都有返咁上下大細, 好肥美⭐
果皮蒸南非鮑魚👍🏼

值得一讚🥰,店員服務好好,好親切,媽咪食得好開心

性價比咁高,所以賣哂喇🥲太受歡迎喇

大家記得黎可以電話訂座預留😋,

2024-09-30
Dinner
  • 盞鬼陳皮咕嚕肉
2024-10-14 432 views
🍴最近愛上食中菜,今次揀左旺角一間新開既酒樓,餐廳裝修保留住舊有酒樓既特色,一入門口就見到個魚缸🔸脆皮吊燒雞雞皮又薄又香脆,而家唔會覺得有油膩🐓雞肉醃得好入味,入面仲保持有肉汁,皮脆肉嫩🔸欖菜肉碎乾煸四季豆炒得好有鑊氣,四季豆又腍又甜,加埋欖菜同肉碎 🐽咸咸香香,配飯一流🔸冰鎮咕嚕肉必點❣️外皮粉漿唔會厚,肉質爽彈,咬落外冷內熱,酸酸甜甜好開胃🔸北京片皮鴨好耐無食過😍鴨皮脆卜卜,餅皮較煙韌,夾埋青瓜🥒同京蔥一齊食,口感豐富,略嫌燒鴨味道淡左少少

🔸脆皮吊燒雞

🔸欖菜肉碎乾煸四季豆

🔸冰鎮咕嚕肉

🔸北京片皮鴨

2024-10-14 442 views
今晚去咗旺角嘅盈館食晚飯。點解揀呢間?係因為老婆和同事食過點心,話味道唔錯😋,唔知佢地晚餐質素如何呢😆?晚市孖寶 $268金牌燒雞半隻雞皮燒至乾身香脆,雞胸肉同樣嫩滑🥰,肉香味鮮又多汁😋。薑蔥焗桶蠔桶蠔肉身飽滿多汁,加上埋薑蔥一齊焗,味道又香又惹味😍。香芒脆蝦球 $168蝦球🦐肉質爽口彈牙,表面一層薄薄的炸醬,炸得非常鬆脆,加上芒果🥭及沙律醬,增添清新味道又可解膩🥰。冰鎮咕嚕肉 $138薄薄的咕嚕糖漿,遇冰🧊急速降溫下變得勁脆,包著軟腍彈牙的肉排,咕嚕醬汁香甜微酸,口感豐富,醒胃又好食😋。欖菜肉碎乾扁四季豆 $118肉碎份量勁多,四季豆吸收咗肉汁,增添肉鮮味,加入蒜蓉🧄、乾椒🌶及欖菜炒過後,更加香口惹味😋。椒鹽鮮魷 $168用上新鮮魷魚,質感軟滑彈牙,蘸上薄薄嘅一層炸漿炸過後,外層香口鬆脆,帶有陣陣椒鹽味。海鹽燒鮮鮑魚四隻 $168鮑魚煮法好似椒鹽鮮魷🦑,鮑魚面層炸漿香口鬆脆,肉身厚質感軟腍,鮮美又香口🤤。清蒸金花尾 $188金花尾🐟蒸得啱啱好,肉質柔嫩不鬆散,口感非常嫩滑,淋上蒸魚豉油,味道極鮮😋。明爐叉燒皇 $208叉燒🐖燒得好靚,表面微焦,油脂邊位又香又滑;加上用

晚市孖寶 $268
金牌燒雞半隻
雞皮燒至乾身香脆,雞胸肉同樣嫩滑🥰,肉香味鮮又多汁😋。

薑蔥焗桶蠔
桶蠔肉身飽滿多汁,加上埋薑蔥一齊焗,味道又香又惹味😍。

香芒脆蝦球 $168

冰鎮咕嚕肉 $138

欖菜肉碎乾扁四季豆 $118

椒鹽鮮魷 $168

海鹽燒鮮鮑魚四隻 $168

清蒸金花尾 $188

明爐叉燒皇 $208
叉燒🐖燒得好靚,表面微焦,油脂邊位又香又滑;加上用結喺西班牙黑毛豬叉燒🐖,所以特別肉質軟腍多汁。

2024-10-12 572 views
早前去旺角創興呢間盈館食晚飯,見到餐牌出左唔同既孖寶餐🥢我地兩個人就叫左:.🌟第一口孖寶餐 - 盞鬼菠蘿咕嚕肉+清蒸金花海斑仔🌟瑤柱海皇豆腐煲🌟XO醬通菜鮮魷仲有送埋甜品 - 桂花糕.菠蘿咕嚕肉真係幾好食,皮薄,無厚粉,係成舊都係肉👍🏻 原來呢度仲有升級版,就係冰鎮咕嚕肉,外脆內嫩,好滋味,見到唔少枱客都有叫呢款.清蒸金花海斑仔都幾多肉!幾香!而瑤柱海皇豆腐煲都正,夠足料!有魷魚、蝦、帶子同蟹柳等等,幾爽口,豆腐同生菜吸收哂醬汁好好味!精華所在!XO醬通菜鮮魷份量好多,魷魚大大件🥢.見到呢度既燒味都好似幾出名,原來呢度製作燒味既師傅有幾代人都係做呢行,經驗豐富,功架十足!下次可以叫脆皮燒鵝皇同叉燒試下先
🌟第一口孖寶餐 - 盞鬼菠蘿咕嚕肉+清蒸金花海斑仔
🌟瑤柱海皇豆腐煲
🌟XO醬通菜鮮魷
仲有送埋甜品 - 桂花糕
2024-10-02
$300 (Dinner)
2024-10-10 658 views
​這間海鮮酒家位於旺角創興廣場,主打精緻的中式點心及鑊仔小炒,擁自設魚缸養飼鮮活海產。店內環境寬敞舒適,乾淨衛生,適合多人聚會。店內的燒味均由老師傅自家製作,燒鵝皇可以媲美著名燒鵝店,私心推薦叉燒;炭香窯燒雞套餐包一隻窯燒雞及一款精選小菜非常划算,冰鎮咕嚕肉更是招牌菜式;有機會晚市必須再來試試~原隻鮮蝦腸每條均有兩隻肥美飽滿的鮮蝦仁,三重腸粉米漿皮包裹著,煙韌彈牙好軟滑。芝士鮮蝦腐皮卷金黃薄脆的腐皮毫不油膩,包裹著清甜的蝦仁及豐富的蔬菜餡,平衡鹹香。金湯小籠包與傳統小籠包不同,加入熬煮得很濃稠的高湯,薄透煙韌的外皮充滿彈性不易破,咬開流出濃濃的湯汁,又有鮮美細膩的豬肉。豐料瑤柱珍珠雞軟綿具黏性的糯米吸飽荷葉的清香,包裹著鬆軟的鹹蛋黃、雞肉、冬菇及瑤柱等豐富配料。銀湖百花釀魚肚大大塊魚肚蓬鬆富膠質,伴以紮實的蝦膠充滿彈性。黑金流沙包黑色的外皮柔韌且鬆軟細緻,咬開流出大量金黃色流沙內餡,以牛油及鹹蛋黃製成,鹹甜有層次。豉汁蒸鳳爪鳳爪蒸得十分入味,有鹹香的豉油,輕易便皮骨分離,肉筋充滿膠質。 金珠小雞鹹水角造型非常可愛,淺黃色的外皮外脆內煙韌,咬開有飽滿的豬肉碎、韭菜、蝦米及冬菇等內餡。
銀湖百花釀魚肚
大大塊魚肚蓬鬆富膠質,伴以紮實的蝦膠充滿彈性。
2024-10-06
Lunch
2024-10-08 647 views
今日去咗旺角shopping行到肚仔餓、想搵D懷舊店舖、回味過去年代嘅味道🤔、望見呢間*盈館*係創興廣場樓上舖、上到去望見好有懷舊帶點時尚裝置感覺、入到去人流都好多唔停都有入客、尤其是食物都有好多選擇又有特色點心☺️!.香燒乳鴿 $68呢一款香燒乳鴿賣相都幾好🤔、送到上枱整隻乳鴿外皮光澤、入口肉質濃郁美味又有口感!.一口鮑魚燒賣 $40.8呢一籠一口鮑魚燒賣望見好吸引🤤、整件燒賣上面放咗鮑魚😯、細細隻入口煙韌腍口美味、配賣燒賣啖啖蝦肉爽口鮮味😋!.晶瑩鮮蝦餃 $40.8呢一款鮮蝦餃外皮晶瑩通透🤔、外皮軟糯口感包裹蝦肉、食到入口帶點滿滿蝦肉鮮味爽口感😋!.豉汁蒸鳳爪 $32.8呢一款豉汁蒸鳳爪好有懷舊風味、望見色香味都唔錯🤔、食到入口鳳爪好惹味口感軟滑鬆口、濃郁豉汁味道咸味適中😋!.山竹紫薯流心球 $35.8呢一款流心球好有特式😍、整款山竹紫薯賣相特別、混合特式造型入口粒粒酥脆口感🤔、包裹奶黃流心香甜滑口😋令到整個都唔錯!.黑金流沙包 $35.8呢一款流心包係以黑色包金盈字做賣相🤔、口感鬆軟包裹奶黃流沙😚、配埋軟綿包食内甜外淡都幾好!.金湯小籠包 $36.8呢一金湯籠包賣相睇得吓🤤、整隻小

香燒乳鴿 $68

呢一款香燒乳鴿賣相都幾好🤔、
送到上枱整隻乳鴿外皮光澤、入口肉質濃郁美味又有口感!
一口鮑魚燒賣 $40.8

晶瑩鮮蝦餃 $40.8
豉汁蒸鳳爪 $32.8

呢一款豉汁蒸鳳爪好有懷舊風味、
山竹紫薯流心球 $35.8

呢一款流心球好有特式😍、整款山竹紫薯賣相特別、混合特式造型
入口粒粒酥脆口感🤔、包裹奶黃流心香甜滑口😋令到整個都唔錯!
黑金流沙包 $35.8
金湯小籠包 $36.8

呢一金湯籠包賣相睇得吓🤤、整隻小籠包金黃色外皮、包裹金湯外皮煙糯配埋餡料、入口啖啖口感味道鮮甜😋!
金豬小鷄鹹水角 $32.8
呢一款小雞鹹水角好可愛造型😍、小果果都好鍾意🤭、小雞甘香脆口帶點煙糯口感、味道口感好好食😋!
蜂巢黑糖糕 $32.8
呢一款蜂巢黑糖糕中式點心、一籠有3件細細件🤔、食到入口好有兒時味道、帶點香甜軟糯煙韌口感、甜度適中都幾好食!

2024-09-23
Lunch