$438連加一,可以話對得住價。啲野新鮮,種類豐富,份量多到食唔哂。/刺身厚切新鮮,除咗蝦、三文魚、帶子,仲有其仔唔知咩魚😂係好味,又有魚油香味既。全部無雪味,甜甜的,居酒屋水準吧。/叫咗魚湯底,真係好白好正。menu有寫加唔知$90-100就可以升級A4和牛同黑豚肉。但我無加錢。豬好味過牛。薄啲嗰隻牛好鞋,厚啲嗰隻反而有牛味同淋啲😂/蔬菜全部都好甜,尤其係南瓜。其實就咁菜,已經有三款。值得讚賞係佢有燒過啲豆腐,好日式,唔易散。/到打邊爐既海鮮,我最滿意係龍蝦同蜆💕龍蝦多肉,好彈牙。蜆肉好水潤脹卜卜,會爆汁。蝦普通、魚腥(唔知關唔關我地好遲先食)。/甜品有柚子雪糕同埋海鹽雪糕。um..柚子雪糕好似平時沖濃縮飲品嗰隻味,好重,有少少雪吧嘅感覺。海鹽味容易接受啲,好香奶香味。/環境舒服,店員都好積極換碟同加茶👍🏿overall 種類、質素、同份量都唔錯。

2024-01-05
$438 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 龍蝦
  • 刺身
2024-01-04 26 views
朋友介紹係銅鑼灣有間樓上居酒屋,環境同食物都好唔錯,所以就約左係度食個晚飯。入到去裝修新淨企理,位置寬躺舒適。由於天氣仲係涼浸浸,所以都想食暖笠笠鍋物,就揀左呢個冬之鍋物🍲🍲有極上七點刺身盛、時令海鮮八點盛合、自家製墨魚滑、自家製蝦滑 西班牙豚肉、安格斯肉眼、美國牛側腹。🍣極上七點刺身盛有牡丹蝦、帆立貝、油甘魚等,款款新鮮厚切,真材實料,鮮甜彈牙,魚生油香突出,高質刺身集合。🍲時令海鮮八點盛合鮑魚、帶子、蝦、魷魚等多到講唔哂,住部都好新鮮,肉質彈牙,全部都好乾淨冇沙,仲要勁大隻,啖啖肉。🦐自家製墨魚滑、自家製蝦滑 2款都好彈牙,鮮味十足,食到粒粒墨魚肉同蝦肉,食到停唔到口。🐷西班牙豚肉每一片都切得好薄,而且肥瘦均勻,唔多筋,夠爽口彈牙。🐮安格斯肉眼、美國牛側腹牛味香濃,肉質新鮮,入口即溶,鮮嫩多汁,絕對值回票價。📌醉忘魚屋地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心13樓評語食物精緻店員友善好客,環境舒適🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodi

🍣極上七點刺身

🍲時令海鮮八點盛合

🦐自家製墨魚滑、自家製蝦滑

🐷西班牙豚肉
每一片都切得好薄,而且肥瘦均勻,唔多筋,夠爽口彈牙。

🐮安格斯肉眼、美國牛側腹
牛味香濃,肉質新鮮,入口即溶,鮮嫩多汁,絕對值回票價。

📌醉忘魚屋
地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心13樓

評語
食物精緻
店員友善好客,環境舒適

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#銅鑼灣 #登龍街 #醉忘魚屋 #居酒屋 #鍋物 #刺身 #海鮮 #豚肉 #牛側腹
2024-01-04 11 views
最近同朋友去左銅鑼灣一間日本餐廳,食物新鮮好吸引,值得一試!冬天當然要試下鍋物,首先推薦佢地嘅自家製墨魚滑同自家製蝦滑,質感好彈牙又鮮味,鍋物湯底香氣濃郁,令人回味無窮👍🏻仲有時令海鮮八點盛合!海鮮新鮮又豐富,有帶子、鮑魚、魚片等,肉質鮮美,絕對可以滿足鍾意海鮮既朋友🐟另外,佢地嘅西班牙豚肉、安格斯肉眼同美國牛側腹肉質鮮嫩,口感豐富,每一口都令人驚艷,加埋啲特調醬汁,真係食到停唔到口黎到日本餐廳,當然要試下刺身,我地叫左極上七點刺身盛,魚生味道鮮甜,色澤新鮮,每一塊都係一種享受😋

2024-01-03 18 views
朋友最近發現銅鑼灣登龍街永光中心有間居酒屋,適逢我思鄉病發作,所以決定嚟望梅止渴。環境:座位寬敞,有別於傳統居酒居逼夾嘅環境。裝修亦好有日本味道。食物:選擇多樣化,唔係得燒物,仲有刺身, 鍋物等等每次去居酒屋都會好貪心想叫好多嘢。最近天氣比較凍,想食刺身嘅同時,又想食熱辣辣嘅shabu shabu.最後點了以下食物:🙂冬之鍋物有自家製墨魚滑、自家製蝦滑、西班牙豚肉、安格斯肉眼、美國牛側腹。啱晒我哩個食肉獸。牛肉脂肪均勻,新鮮有牛肉味,又唔會靭。而自家制墨魚滑蝦、滑夠新鮮彈牙。🙂 極上七點刺身盛擺盆精緻吸引,七款刺身都鮮甜可口,又夠肥美🙂 時令海鮮八點盛合 廚師會揀時令海鮮組合,務求客人食到最新鮮嘅海鮮。令我有Omakase感覺!

食物:選擇多樣化,唔係得燒物,仲有刺身, 鍋物等等

🙂冬之鍋物

🙂 極上七點刺身
擺盆精緻吸引,七款刺身都鮮甜可口,又夠肥美

🙂 時令海鮮八點盛合
時令海鮮八點盛合

時令海鮮八點盛合
呢日約左好朋友黎銅鑼灣食日本料理💕【醉忘魚屋】位於銅鑼灣永光中心,餐廳以傳統和風格局為主,座位寬敞舒適☺️店內光線和諧,感覺幾有情調,好適合同朋友或者伴侶來用餐談心❣️❥ 日出(蕃茄) $58蕃茄內加入左啫喱,口感好特別,食落酸酸甜甜🥰夠晒清新開胃🍅❥ 軟殼蝦唐揚 $68軟殼蟹食得多,今次試下軟殼蝦唐揚!一共有4隻,外皮黃金酥脆😚蝦肉鮮甜爽口😋❥ 白蝦唐揚 $58非常脆口既小食😋有淡淡既甜蝦味,炸得好乾身,完全唔會油膩😝開始左會食唔停口🤭❥ 特上刺身盛(4點) $388賣相精美既刺身拼盤🤩呢個拼盤有4款款刺身,包括帶子、帆立貝、黃金蝦、拖羅😋款款都好新鮮🫶🏼帆立貝夠大粒,鮮甜可口!帶子入口鮮甜,啖啖肉🥰拖羅充滿油脂香,入口即溶😍❥ 六貫壽司盛 $198包括拖羅、真鯛、三文魚籽、魷魚、池魚。款款都咁新鮮🥰魷魚爽口彈牙,拖羅油脂感重!真鯛口感柔軟,充滿鮮味!池魚肉質豐腴,味道清新鮮甜🤭❥ 極上鹽燒牛舌 $48牛舌好厚切,燒得好入味,咬落口都好夠肉汁♥️❥ 手羽先 $30雞翼外表燒至金黃色好脆口,雞肉嫩滑,食落啖啖肉😍❥ 黑豚蘆筍卷 $38黑豚蘆筍卷層次豐富,黑豚口感嫩滑,味道甘香,蘆筍新鮮爽脆👍
呢日約左好朋友黎銅鑼灣食日本料理💕

❥ 日出(蕃茄) $58
蕃茄內加入左啫喱,口感好特別,食落酸酸甜甜🥰夠晒清新開胃🍅

❥ 軟殼蝦唐揚 $68
軟殼蟹食得多,今次試下軟殼蝦唐揚!
一共有4隻,外皮黃金酥脆😚蝦肉鮮甜爽口😋

❥ 白蝦唐揚 $58
非常脆口既小食😋
有淡淡既甜蝦味,炸得好乾身,完全唔會油膩😝
開始左會食唔停口🤭

❥ 特上刺身盛(4點) $388
賣相精美既刺身拼盤🤩
呢個拼盤有4款款刺身,包括帶子、帆立貝、黃金蝦、拖羅😋
款款都好新鮮🫶🏼帆立貝夠大粒,鮮甜可口!
帶子入口鮮甜,啖啖肉🥰
拖羅充滿油脂香,入口即溶😍

❥ 六貫壽司盛 $198

❥ 極上鹽燒牛舌 $48
牛舌好厚切,燒得好入味,咬落口都好夠肉汁♥️

❥ 手羽先 $30
雞翼外表燒至金黃色好脆口,雞肉嫩滑,食落啖啖肉😍

❥ 黑豚蘆筍卷 $38
黑豚蘆筍卷層次豐富,黑豚口感嫩滑,味道甘香,蘆筍新鮮爽脆👍🏻兩者連埋一齊食岩岩好!

❥ 菠蘿 $22
燒菠蘿好鮮甜多汁🍍可以解解膩👍🏻
2023-12-12
Type of Meal
Dinner
2024-01-03 5 views
呢日覆診,同老公路經銅鑼灣,去咗呢間朋友心水推介嘅居酒屋。入到去,係我好鍾意嘅木系裝修+黑色家具,好有格調!隻大帆隻同大海螺貝殼嘅酒櫃,都相當吸睛!極上七點刺身盛:極上七點刺身盛係精緻的刺身拼盤,結合左多種新鮮既魚生,全是頂級的刺身食材,其中特別推薦的油甘魚和帆立貝。油甘魚它的肉質鮮嫩,口感豐富,擁有淡淡的甜味和深海魚的獨特風味。帆立貝肉質鮮嫩多汁,口感滑順,帶有微妙的海洋風味。極上七點刺身盛的多樣化讓人可以品嚐到不同口味和質地的刺身,令人享受到豪華的刺身盛宴。貴妃蚌:貴妃蚌肉質鮮嫩爽口,口感豐富,在湯中淥一淥、焯一焯就熟,輕輕一撥,肉就能輕易地從貝殼中取出,非常鮮味!美國牛側腹、安格斯肉眼、西班牙豚肉:這三種肉類都是高品質的肉類選擇,各自擁有獨特的風味和口感。美國牛側腹肉質鬆軟多汁,擁有深厚的牛肉風味。安格斯肉眼具有濃郁的牛肉香氣和嫩度,口感一流!西班牙豚肉肉質豐富而細膩,擁有豐富的口感和脂肪的甘甜。全部過一過湯就食得,非常美味,係舌尖上的享受。

極上七點刺身盛:

貴妃蚌:

美國牛側腹、安格斯肉眼、西班牙豚肉:
貴妃蚌
極上七點刺身盛
貴妃蚌
極上七點刺身盛
天寒地凍,同朋友黎到居酒屋都要點個鍋物,因為🙈。。。真係暖笠笠🤭🤭雖然呢度唔係一般火鍋店咁多選擇,但食物質素超好喎~🤩🤩肉類就有美國牛側腹、安格斯肉眼同西班牙豚肉牛肉嘅牛味算濃,但牛側腹同肉眼係唔同口感同味道~正😋😚西班牙豚肉都質素好,無一般嗰啲豬騷味,而且都算幾嫩滑,唔鞋口👍時令海鮮八點盛合就廚師發辦咁👨🏽‍🍳由廚師安排當日新鮮時令嘅海鮮😆鮑魚真係新鮮,灼熟後啲肉質都係爽口,唔un,同埋食到有鮮甜味 😍😍(平時食嗰啲係無咩味😅😅)最欣賞係佢地嘅自家製蝦滑同墨魚滑😌,舊蝦滑就咁眼見都會見到蝦肉嘅真身~蝦滑同墨魚滑食落彈牙,而且鮮味十足,好好味🤤

雖然呢度唔係一般火鍋店咁多選擇,但食物質素超好喎~🤩🤩
肉類就有美國牛側腹、安格斯肉眼同西班牙豚肉
牛肉嘅牛味算濃,但牛側腹同肉眼係唔同口感同味道~正😋😚

𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥 【香港銅鑼灣醉忘魚屋】🎉最夯日本菜海鮮居酒屋,你絕對不能錯過!🔥🍣精美嘅外觀同豐富嘅口感令人印象深刻。由新鮮的海鮮拌製而成,配以黑酢香氣,為整道菜增添了獨特風味。清酒煮蜆以鮮嫩嘅蜆肉同清酒嘅香氣好入味。蜆肉經過烹調仍保持鮮美。另外,馬友一夜干以其肉質細嫩和香氣四溢的調味料而聞名,而雞里肌則帶有煙燻的味道,令到更加美味。如果你想嘗試一啲特別嘅菜式,黑豚車厘茄卷係一個唔錯嘅選擇。呢道餸將黑豚肉和新鮮的車厘茄巧妙地結合在一起,口感豐富且味道獨特。📍 地點:銅鑼灣登龍街28號永光中心13樓(銅鑼灣站B出口)🕑 營業時間:星期一全日休息12:00 - 15:00 / 18:00 - 22:00💰 人均消費:$201-400
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥
【香港銅鑼灣醉忘魚屋】
🎉最夯日本菜海鮮居酒屋,你絕對不能錯過!🔥

🕑 營業時間:星期一全日休息
12:00 - 15:00 / 18:00 - 22:00
💰 人均消費:$201-400
  • 吞雲吐霧
  • 馬友一夜干
  • 白燒鰻魚
  • 一口牛
  • 日出
◐懶人必試香箱蟹蟹膏蟹肉|銅鑼灣樓上舖,見到每圍都叫刺魚海鮮鍋,今次試其他刺身壽司都唔差,尤其蟹真係正,𓇟 香箱蟹🎖️最驚艷!原隻蟹拆晒蟹腳蟹肉,超多蟹膏,啖啖肉,好鮮甜𓇟 煙燻脆紫菜芝士粒有一個鐘蓋上,濃郁煙燻味,配上芝士口中自然融化,但性價比不高,送酒一流𓇟 梭子魚並唔係普通煎魚,好少食這類魚,燒完超級香,保持鮮味𓇟 高級壽司盛盒🎖️吞拿魚最正,無根好軟霖,其他都好新鮮𓇟 串燒牛脷芯 冬菇 五花腩 中規中矩
◐懶人必試香箱蟹蟹膏蟹肉|

𓇟 香箱蟹🎖️
最驚艷!原隻蟹拆晒蟹腳蟹肉,超多蟹膏,啖啖肉,好鮮甜

𓇟 煙燻脆紫菜芝士粒

𓇟 梭子魚
並唔係普通煎魚,好少食這類魚,燒完超級香,保持鮮味

𓇟 高級壽司盛盒🎖️
吞拿魚最正,無根好軟霖,其他都好新鮮

𓇟 串燒
牛脷芯 冬菇 五花腩 中規中矩
2023-12-24 17 views
收工經過見到有間好有日本風味既居酒屋,就行入去試下,環境佈置都好多日本文化氣息。前菜日本蕃茄非常鮮甜,無任可臭青味。香箱蟹好精緻,係將全隻蟹既肉原隻拆出黎再放入蟹蓋排好,非常考功架同技巧,亦需要好多時間,睇得出用心。磯煮鮑魚連肝都處理得好好,唔係就咁蒸熟就算,口感彈牙同鮑魚肉差唔多。壽司種類好多亦好新鮮,有金目鯛,拖羅,魷魚,牡丹蝦,三文魚子,池魚。有淺味應有深味既魚。串燒就有牛舌同菇,味道都好正常

串燒就有牛舌同菇,味道都好正常
2023-12-23 6 views
今日約左閨密食晚飯 銅鑼灣永光中心都黎過幾次 係一棟鬧中帶靜的位置 餐廳質素都唔錯的地方 今次決定食日本野滿足下自己🤣餐廳坐位都幾舒適 枱同枱之間都保持到空間感 唔會太壓迫 牆上面亦有是日推介可以參考前菜: 日出(番茄)整法帶點心思 廚師拎左中間的蕃茄肉出黎 然後做左個啫喱 豐富左整個口感 柔軟有彈性😊佐酒小食:雖然平日夜晚冇飲酒 但都想食下有咬口的開胃小食🤪軟殼蝦唐揚白蝦唐揚師傅推薦的佐酒小食 份量亦都唔少 可以同朋友傾計慢慢食 白蝦咬開仲有少許蝦膏 惹味😙特上刺身盛(4點)帶子 牡丹蝦 吞拿魚 拖羅擺相精緻 帶子鮮甜 蝦肉甜美帶點彈性 蝦頭的蝦膏豐富濃郁 吞拿魚肉質緊緻 拖羅豐腴肥美六貫壽司盛拖羅 真鯛 池魚 魷魚 左口邊 三文魚子最喜歡係左口魚壽司 魚脂係口內溶化 拖羅壽司維持到一貫的肥美 其他壽司刺身厚薄均勻 亦保持到其鮮味串燒 / 燒物:極上鹽燒牛舌 口感彈牙手羽先 肉質仍能鎖緊水份 黑豚蘆筍卷 蘆筍清甜 帶有膳食纖維 菠蘿 串燒必點‼️Juicy 整個晚餐食物質素唔錯 環境舒適 約朋友想傾下計都可以再黎 OpenRice 訂座有8折 🤪

前菜:
日出(番茄)

佐酒小食:
雖然平日夜晚冇飲酒 但都想食下有咬口的開胃小食🤪

軟殼蝦唐揚
白蝦唐揚

特上刺身盛(4點)

帶子 牡丹蝦 吞拿魚 拖羅

2023-12-12
Type of Meal
Dinner
2023-12-20 5 views
朋友喺附近返工,叫我我過嚟呢度試吓呢間日本菜日出蕃茄 ($58)以新鮮的蕃茄為主角,色澤鮮豔,蕃茄好多汁,如果着白色衫要小心啲,食得出好新鮮,因為蕃茄好香甜,味道清新,係好開胃嘅前菜燒伊左目 ($258) 伊左目魚經過燒烤後,肉質鮮嫩多汁,外皮燒烤得恰到好處,帶著淡淡的炭燒香氣,入面既魚肉仲好鮮嫩多汁,同埋熱辣辣,唔會好腥串燒中的一口牛 ($48) 帶著濃郁的牛肉香氣,仲要不會燒得太熟,每一口都帶來了滿滿的肉汁和嫩滑的口感,加埋少少黑椒同鹽調味,好正,係我今晚既no.1😂雞腿肉 ($38) 肉質十中算鮮嫩多汁,外皮烤得金黃酥脆,加埋燒汁調味,夠惹味!甜番薯 ($28) 簡單但好食,烤製後,口感特別香甜軟綿,外皮酥脆,每一口都能感受到番薯的天然甜味,帶來了滿滿的滿足感😆白燒鰻魚 ($48)鰻魚口感爽口彈牙,食得出好新鮮,肉質鮮甜同帶著淡淡的炭燒香氣,都好唔錯
朋友喺附近返工,叫我我過嚟呢度試吓呢間日本菜

日出蕃茄 ($58)

燒伊左目 ($258)

串燒中的一口牛 ($48)

雞腿肉 ($38)

甜番薯 ($28)

白燒鰻魚 ($48)

2023-12-20 5 views
OMAKASE般既日式晚餐  🌟吞雲吐霧 (芝士粒炸紫菜) 🌟賣相夠吸引,炸紫菜亦相當脆口呀 🧈 🌟磯煮鮑魚 🌟 🌟特上刺身盛 (4點) 🌟有中拖羅同油甘魚 😍 🌟汁燒太刀魚 🌟第一次食太刀魚,肉質都算厚,唔錯 🐟 🌟雞全翼 🌟個皮好薄好脆,脂肪量好少 🤭 🌟燒粟米 🌟最愛食粟米,唔會痴牙,咬一口粟米粒就掉出黎喇 🌽🌽 🌟燒羊架 (7成熟) 🌟熟度剛好,冇哂血水,肉質還是爽口的 🐏 🌟博多黃金玉子 🌟有驚喜呀❗ 賣相成個蛋糕咁,其實係玉子蝦多士。 玉子燒外層烘得燶燶的,勁似蛋糕,食落因為有蝦蓉口感彈牙 ❗🎡 創意菜式之選 🎡
OMAKASE般既日式晚餐

🌟吞雲吐霧 (芝士粒炸紫菜) 🌟
賣相夠吸引,炸紫菜亦相當脆口呀 🧈

🌟磯煮鮑魚 🌟

🌟特上刺身盛 (4點) 🌟
有中拖羅同油甘魚 😍

🌟汁燒太刀魚 🌟
第一次食太刀魚,肉質都算厚,唔錯 🐟

🌟雞全翼 🌟
個皮好薄好脆,脂肪量好少 🤭

🌟燒粟米 🌟
最愛食粟米,唔會痴牙,咬一口粟米粒就掉出黎喇 🌽🌽

🌟燒羊架 (7成熟) 🌟
熟度剛好,冇哂血水,肉質還是爽口的 🐏

🌟博多黃金玉子 🌟
有驚喜呀❗ 賣相成個蛋糕咁,其實係玉子蝦多士。
玉子燒外層烘得燶燶的,勁似蛋糕,食落因為有蝦蓉口感彈牙 ❗
🎡 創意菜式之選 🎡

【居酒屋秋季漁獲自選做法?🏮刺身/壽司/燒烤】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #銅鑼灣 - 醉忘魚屋銅鑼灣SOGO一出登龍街,樓上高質居酒屋未被人發掘 🥹 有啲可惜… 黑板上寫滿秋季時分靚魚,可以自己揀煮法 🐟 最特別一定要介紹佢個「吞雲吐霧」‼️ 除咗俾你現場打卡「龍捲風🌪️」,菜式亦有創意兼好味 🤤【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 吞雲吐霧 $68|9/10 🌟用炸紫菜配上忌廉芝士🧀 蓋下trap住濃濃嘅煙霧🌫️ 侍應一打開個蓋就轉出一個龍捲風🌪️ 食落香脆鹹香,充滿煙燻味 👍🏻 ◐ 三點貝刺身盛 $238|7/10分別有帶子、赤貝、北寄貝 🍣 擺盤靚到好似日式插花💐 貝類肉質清爽唔會太難咬,帶子肉質厚◐ 燒目仁奈 $238|8/10 🌟目仁奈屬於出沒在南部九州嘅魚類🐟 出名魚味濃郁,好適合鹽燒。魚皮燒到好脆,本身出街好少食魚,因為唔識食多骨嘅魚… 但呢條好容易食,加上魚肉滑嫩,燒完都唔會太乾◐ 燒雞全翼 $30/隻|6/10肉唔算多,但我估會滿足鍾意食雞翼尖嘅朋友🐓◐ 燒大蝦 $68/隻|7/10簡簡單單鹽燒帶出蝦
【居酒屋秋季漁獲自選做法?🏮刺身/壽司/燒烤】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
📍HK #銅鑼灣 - 醉忘魚屋

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 吞雲吐霧 $68|9/10 🌟

◐ 三點貝刺身盛 $238|7/10

◐ 燒目仁奈 $238|8/10 🌟

◐ 燒雞全翼 $30/隻|6/10
肉唔算多,但我估會滿足鍾意食雞翼尖嘅朋友🐓

◐ 燒大蝦 $68/隻|7/10
簡簡單單鹽燒帶出蝦嘅鮮甜味,剝殼容易,隻蝦大到蝦頭都有啲肉 🦐

◐ 日落 (薯仔沙律)$48|7.5/10
薯仔蛋沙律🥔 上面鋪有大量櫻花蝦 🌸

◐ 磯煮鮑魚 $98|8/10🌟
鮑魚煮得好淋,配上上面嘅柚子胡椒醬,味道偏甜口,柚子醬唔會搶咗鮑魚嘅鮮甜

◐ 黑豚蘆筍卷 $38/串|8/10
一串有3件,每件豚肉包裹著一條粗蘆筍,外層灑上胡椒粒

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
醉忘魚屋
🥢 @yoifishhouse
🚶 銅鑼灣站B出口
📍 銅鑼灣登龍街28號永光中心13樓
🏷️

地區:#laymao_銅鑼灣
分類:#laymao_日式 #laymao_居酒屋
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
  • 吞雲吐霧
~$500/person呢個價錢係絕對超值啊😍仲未去日本旅行、呢排都會喺香港搵居酒屋🏮食下晚餐😁人工、租金、食材加埋,喺HK可以用$500 左右食到我咁滿意☺️值呀值呀前菜非常吸精,都係由幾款魚生拼湊而成。有彈牙爽口、亦有嫩滑嘅魚生。仲加咗啲醬汁,感覺好夾嘅😊串燒、鍋物乜都叫啲黎食下☺️菠蘿串燒勁甜!鍋物的蜆及湯鮮甜。我本身比較鍾意食熟食,所以會推介條巨大馬友煎魚!2條馬友打孖上,煎到魚皮金黃香脆,好似薯片咁😂肉汁鎖緊魚肉好肉bb咁嫩滑!好好享受每一碟由廚師製作得如此精緻嘅菜式!除咗用心烹調、食材優質新鮮、擺盤精美、視覺效果強👍✨😍店員服務態度親切友善,講解每一道菜式🫶令成個晚餐體驗再加分,更開心滿足!#居酒屋 #日本料理
~$500/person
呢個價錢係絕對超值啊😍