本來滿心想試下富貴面,見鋪內人不多就去試下。(雜誌相影得好靚🙄)首先,員工極不禮貌。問多句都唔想答咁。填完諗住把點菜紙拿出,她一手搶走。請問咩意思?表達我拿出來好慢你好快?然後有個印度人等外賣,能看出她的對答極度不禮貌 完全不想回答。仲要藐晒嘴。請問服務員是這樣嗎?還是歧視?🙄🙄到食物,點了一碗富貴麵。價值$88 當然我不會期待有好靚鮑魚或花膠。首先,賣相已經0吸引,花膠仲要酸左🙄🙄。要求更換。再來都係酸的🙄🙄 就極速食左兩隻極細鮑魚同花菇就算。可一不可再。🙄🙄

請問服務員是這樣嗎?還是歧視?🙄🙄

可一不可再。🙄🙄
富貴麵
2019-11-25
2019-11-22 24 浏览
挾著明星開的店而聞名的「一君士多」, 今天終於有機會來試一下, 因朋友要吃素, 所以點了兩碗都是蔬菜麵, 看得出很清淡, 但材料新鮮我自己點的是咖哩吉列廣島蠔飯, 咖哩口味比較日式的, 所以不會很辣, 蠔味新鮮, 這個飯我覺得不錯整體感覺店主很用心去做每一道食物, 不過並沒有什麼驚喜, 除了招牌的霸王麵之外, 其他都是很普通的食物種類, 與店內特色的裝潢, 好像互相不很配合 ~

咖哩吉列廣島蠔飯
咖哩吉列廣島蠔飯
2019-11-22 62 浏览
終於有機會來試試一君士多! 之前就在電視上看到宣傳介紹,有點期待在老香港的裝潢下晚餐呢。特別喜歡紅燈籠的設計,感覺懷舊又充滿香港特色!我當然二話不說要試一君的港式車仔麵啦! 因為個人不好豬紅蘿蔔的配料,就自由選擇了鹵水豬腸、蠔皇冬菇和難忘牛腩配烏冬。配料份量挺多的,而烏冬亦很彈牙! 鹵水豬腸非常肥美,而冬菇就燜得很入味軟稔。 「難忘」牛腩確實有驚喜,肥瘦均勻,肉質有嚼勁又充滿牛味,抵讚!而男友就被這個火山之牛飯所吸引了。 牛肉佈滿在碟邊,中間的米飯上面就有被微微燒焦的芝士和極誘人的窩蛋 哈哈!把洋蔥牛肉燒汁倒進碟內,再把窩蛋、芝士和米飯一起攪拌。一口牛肉,一口惹味的芝士蛋飯,相當滿足呢!嘴饞的我們還點了兩個小吃。 芝士磨菇雞翼超級驚喜!咬下去嫩滑無骨的雞翼就有濃濃的芝士和磨菇,超配超美味的! 而一君炸蛋則是炸鵪鶉蛋,好特別又懷舊!我們點了套餐所以都有餐飲。熱檸蜜很新鮮,而薄荷梳打就很清新爽口!
終於有機會來試試一君士多!

特別喜歡紅燈籠的設計,感覺懷舊又充滿香港特色!

我當然二話不說要試一君的港式車仔麵
啦!
因為個人不好豬紅蘿蔔的配料,就自由選擇了鹵水豬腸、蠔皇冬菇和難忘牛腩烏冬

車仔麵套餐

配料份量挺多的,而烏冬亦很彈牙!
鹵水豬腸非常肥美,而冬菇就燜得很入味軟稔。

而男友就被這個火山之牛飯
所吸引了。

火山之牛飯套餐

把洋蔥牛肉燒汁倒進碟內,再把窩蛋、芝士和米飯一起攪拌。
一口牛肉,一口惹味的芝士蛋飯,相當滿足呢!

火山之牛飯

嘴饞的我們還點了兩個小吃。
超級驚喜!
咬下去嫩滑無骨的雞翼就有濃濃的芝士和磨菇,超配超美味的!

一君炸蛋則是炸鵪鶉蛋,好特別又懷舊!

一君炸蛋  ($28)  &  芝士磨菇雞翼  ($32)

我們點了套餐所以都有餐飲。熱檸蜜
很新鮮,而薄荷梳打
就很清新爽口!

熱檸蜜  &  薄荷梳打
火山之牛飯套餐
火山之牛飯
一君炸蛋  ($28)  &  芝士磨菇雞翼  ($32)
熱檸蜜  &  薄荷梳打
  • 蘑菇芝士雞翼
  • 一君炸蛋
2019-11-19 69 浏览
之前bookmark左一君士多 見佢間鋪好靚好有香港懷舊風 所以一直都好想試試佢🤣 呢間野係童星鄧一君開 古仔都有去食過😆😆蔥油豬扒飯 $70 🌟完全感受到咩叫圖片只供參考😂 見佢張圖靚靚仔仔好似幾吸引就叫左呢個飯 一心諗住黎朝聖 點知比我見到既係一碟豬扒豉油飯🤦🏻‍♀️ 冇蔥油味 豬扒又乾又鞋口 計汁都唔整 真係倒豉油落去70蚊黎講 真係好好好好失望🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻影呢張相之前執過個位 本身成碟野係頹到不行 如果10分係滿分 呢個飯應該係1分都冇🤦🏻‍♀️ 真係可一不可再!!!
蔥油豬扒飯
2019-11-04
1K
2019-11-16 17 浏览
今日下午行過,之前食過佢嘅車仔麵質素都唔錯,於是入去了座下,見到除了有車仔麵選擇外還飯類選擇,我點了個火山之牛飯,同埋個香酥南乳雞翼,加埋杯紅豆冰!香酥南乳雞翼,雞翼炸得十分香脆可口,入口時還有一陣陣嘅南乳味道,如果喜歡南乳味嘅朋友必吃!等了一會嘅火山之牛飯,中間有隻窩蛋而伴住它嘅就係用火炙了嘅肥牛,圍住了一圈,而且夾埋啲火炙後嘅軟滑芝士,入口口感十足,攪勻隻窩蛋配埋個牛肉汁味道更佳,估唔到這裡都可以吃到啲咁好味道嘅選擇!紅豆冰嘅紅豆亦十分軟熟大粒,整體表現滿意!行過又可以入來座下食個麵或飯,嘆一嘆再行過街!
今日下午行過,

紅豆冰嘅紅豆亦十分軟熟大粒,整體表現滿意!
行過又可以入來座下食個麵或飯,嘆一嘆再行過街!
下午茶
2019-11-15 10 浏览
今日去尖沙咀行街,見肚餓就揾食見到「一君士多」即刻諗起前排電視夜晚重播嘅烈火雄心嘅阿寶,係度諗係咪就係鄧一君開嘅呢,之後係門口見到張相,真係呀,明星效應,即刻入去食下餐牌食車仔麵為主價錢第一眼睇,車仔麵咋喎,咁貴嘅但實情原來係物超所值,因為用名貴食材㗎點完餐周圍望下,好得意呀用好懷舊嗰啲紅A燈,好有情懷椰汁冰,應該係自家打出嚟因為飲到有少少椰肉,又濃郁炸蝦餅,食時要小心,因為新鮮熱辣辣蝦餅好彈牙主角嚟啦,車仔麵個精華係個湯度,呢度啲湯汁好濃濃嘅牛湯味,好好飲,但又唔重味精,因為我飲哂個湯都唔覺口渴肥牛似係用新鮮牛👍豬腸清到好乾淨一上枱,啲餸排得好正齊仲要啲配料放到滿滿的,看不到麵材料都算多,性價比係相等的牛筋牛腩好似出面啲清湯腩咁好食😋牛筋有入口即溶嘅感覺牛腩好爽口,一啲都唔鞋最重要都係湯底,令到成碗麵都好好食香蕉成熟船好有風味,以為普普通通有乜咁風味呢其實係佢個餅,係嗰啲懷舊糖葱餅味道我哋一家三口係爭住食另外雪糕球有幾款味道選擇,但都係叫最基本的味道,下次會試荔枝味,雪糕球係大個嘅仲有就係把遮,對於我哋小時後去飲茶食啫喱糖必有嘅遮一啲都唔陌生,但對於我哋個小朋友嚟講就好新奇,成晚拎住
今日去尖沙咀行街,見肚餓就揾食

餐牌
食車仔麵為主
價錢第一眼睇,車仔麵咋喎,咁貴嘅
但實情原來係物超所值,因為用名貴食材㗎

點完餐周圍望下,好得意呀
用好懷舊嗰啲紅A燈,好有情懷

椰汁冰,應該係自家打出嚟
因為飲到有少少椰肉,又濃郁

炸蝦餅,食時要小心,因為新鮮熱辣辣
蝦餅好彈牙

肥牛似係用新鮮牛👍
豬腸清到好乾淨

一上枱,啲餸排得好正齊
仲要啲配料放到滿滿的,看不到麵
材料都算多,性價比係相等的
牛筋牛腩好似出面啲清湯腩咁好食😋
牛筋有入口即溶嘅感覺
牛腩好爽口,一啲都唔鞋
最重要都係湯底,令到成碗麵都好好食

香蕉成熟船
好有風味,以為普普通通有乜咁風味呢
其實係佢個餅,係嗰啲懷舊糖葱餅味道
我哋一家三口係爭住食
仲有就係把遮,對於我哋小時後去飲茶食啫喱糖必有嘅遮一啲都唔陌生,但對於我哋個小朋友嚟講就好新奇,成晚拎住嚟玩,玩到返屋企
呢個香蕉船好成功,令我哋揾返好多回憶👍

題外話,食埋甜品後,我哋隔離檯有位人客點了蠔嘅湯飯,好香好香,啲蠔味散發出嚟,香到我食飽都好想食,我下次如果出開尖沙咀一定會再嚟食,因為真係好想試個蠔湯飯,期待下次
唔想透露年齡,但的確係睇港產電視劇大,雖然電視劇嘅製作、吸引程度大不如前,我都唔知幾耐冇開過部電視,但心目中總有幾套經典。如今好多藝人、名人、演員都投身飲食業,其中有呢間幾貼地嘅一君士多。主打本土野 - 車仔麵,以自己嘅名字為店名,瞬間勾起你嘅印象。選址尖沙咀,撇開光環,乾淨簡潔嘅門面都吸引到D生客車仔麵店鋪面闊落,以木色為主,枱面放有調味料同餐牌,餐具就藏於櫃筒裡。星期日嘅下午茶,入座時人流就唔多,但坐下坐下又幾多人,仲有外藉遊客添。主打車仔麵,除左最簡單嘅自選港式車仔麵,55蚊/3餸,包冷熱飲品;仲有D比較矜貴嘅食材,例如「富貴麵」有鮑魚、花膠同花菇;「蠔華麵」有日本廣島蠔同花菇,今時今日食車仔麵都可以豪D。原來除左麵,呢度仲有飯類,都幾多元化,吸納多D層面嘅客人。飯類有廣島蠔泡飯、牛腩咖喱飯、炸蝦咖喱飯、蔥油豬扒飯等等。午市同下午茶會比較優惠,會供應D港式粉麵、西多、三文治,下午茶兩點開始供應,都係30蚊起。同大部份車仔麵店一樣,都係畫紙仔落單,簡單易明。三餸車仔麵:揀左滷水雞翼、豬紅同辣魷魚,配幼麵,仲可以走埋青,幾貼心呢度嘅車仔麵餸嘅份量就唔係話好多,但下午茶來講,都飽到上心

同大部份車仔麵店一樣,都係畫紙仔落單,簡單易明。

呢度嘅車仔麵餸嘅份量就唔係話好多,但下午茶來講,都飽到上心口了。湯頭好清,有需要可以加枱面嘅辣油或者麻辣醬,可能我都算食得辣,就覺得唔係好夠喉,以香味為主,帶好微辣。

雞翼兩隻,雖然話係滷水,呢度嘅滷水醬偏甜,雞翼都幾腍身。豬紅幾香,魷魚雖然話係辣嘅,但可以放心,一般人都應該食到,口感爽脆
最特別係麵質,同一般幼麵有D唔同,方型同埋食落幾爽。

至於牛腩撈麵就不過不失,牛腩都幾多件,不過偏硬同鞋左D,而撈麵本身都煮得比較腍,同埋唔夠乾身。

我仲追加左豬腸,大件、清理乾浮,煮得幾腍嘅

油菜

都曾經喺日本料理店食過芝士蘑菇雞翼,幾過癮,起左骨,裡面包左菇同芝士,一咬就爆開。

我地今日仲見到鄧一君真人,哈哈,好認真咁同店員傾緊野,自己親力親為落手係好事來嘅。
2019-11-14 18 浏览
作為古天樂嘅影迷,梗係要過嚟撐下佢嘅老友鄧一君,之前睇報紙見到佢開咗間車仔麵店,仲有成大大隻鮑魚同花膠做賣點,一直都好想黎試,今次終於有機會啦!呢度嘅裝修都幾簡潔,感覺都幾舒服。一入門口就見到鄧一君喇!估唔到老闆都成日駐場喎!今次我哋就試咗富貴麵同埋普通車仔麵。富貴面有鮑魚花膠同花菇,我真係第一次食車仔麵會有呢啲咁豪華嘅餸啊!佢個鮑魚雖然細細粒,但係都幾彈口幾入味㗎!二花膠都唔差,食完可以增加骨膠原!車仔麵我就揀咗魚蛋豬紅同埋雞翼!味道都唔錯,當然冇富貴麵咁出色啦!另外我哋都嗌咗小食,芝士磨菇雞翼,呢個好好食!味道好特別,略嫌太細隻,唔夠喉,好想再encore!
2019-11-14 19 浏览
車仔麵周街都有得食,但一君士多最特別嘅地方就係佢有好多高級嘅配料可以點!食車仔麵再都唔係一件地踎嘅事情喇!!我哋今晚試咗一碗霸王麵,呢碗車仔麵勁啊:有鮑魚、花膠、廣島蠔、花菇,真係好豐富!鮑魚、廣島蠔同埋花菇都有兩隻,鮑魚唔會韌,蠔亦都好有鮮味,花膠有幾大塊!配個豬骨湯底,好好味!飲品要咗凍檸蜜,滋潤吓咁啦~另外仲叫咗車仔麵套餐,自己揀配菜:要咗牛腩、豬腸、鹵水雞翼、辣魚蛋,都係要豬骨湯底。牛腩同埋豬腸都煮得夠腍,滷水雞翼好入味,車仔麵配料必點呀!飲品椰汁冰都ok,唔會好甜。之後再另加一碟蠔油生菜,今餐好味又健康。

飲品椰汁冰都ok,唔會好甜。

之後再另加一碟蠔油生菜,今餐好味又健康。
2019-10-24
2019-11-08 29 浏览
星期一做完gym喺附近搵嘢食,又唔想食咁多,所以就去咗呢一間食車仔麵🤣男朋友叫咗一個咖喱牛腩飯,我就叫咗一個車仔麵,同埋一個炸燒賣!咖哩牛腩飯係日式咖喱,醬汁幾甜幾好味,牛腩都幾多,唔錯!我嘅車仔麵係一個非一般嘅車仔麵,因為有鮑魚同花膠,所以都唔算平,不過佢都幾多花膠,另外想特別推介嘅係佢枱面嘅麻辣醬同埋辣椒油,兩個都超級香好好味,尤其是個麻辣醬唔係好辣但係好上癮!炸燒賣唔係太鹹,好好食。同埋菠蘿冰都係店員推介,唔係太甜幾好飲!
2019-11-08 83 浏览
🔰三餸粗麵$43(滷水豬腸、牛筋、蘿蔔)-滷水豬腸,是昔日的味道,也沒有異味-牛筋淋-蘿蔔削皮太淺,所以吃到蘿蔔的硬身,皮削深一些較好🔰郊外油菜$12,爽脆👏🏼🔰炸蝦餅$28,上桌時即吃香脆可口👏🏼,一會後,吃餘下的一粒,脆口感覺已遜色,建議盡快吃最佳🔰火山之牛飯$68,原來是窩蛋白飯加牛肉,配備一碟牛汁,像乜乜家的牛肉飯,但,乜乜家的牛肉是軟嫩的,而一君的牛肉是乾的,味道和賣相都一般
🔰三餸粗麵$43(滷水豬腸、牛筋、蘿蔔)
-滷水豬腸,是昔日的味道,也沒有異味
-牛筋淋
-蘿蔔削皮太淺,所以吃到蘿蔔的硬身,皮削深一些較好
三餸粗麵

🔰郊外油菜$12,爽脆👏🏼

炸蝦餅

2019-10-29
用餐优惠
優惠券
2019-11-04 159 浏览
今日嚟咗尖沙咀食另類食好尐!「一君士多」店子簡約整潔明亮,走日式style 很和諧很有親切感作為鍾意吃鮑魚花膠同蠔嘅我,今次目標好明確,一定係霸王麵無疑加上秋冬時節更要補一補霸王麵內有鮑魚、花膠、廣島蠔同花菇,麵底選擇有好多,除了一般嘅米粉/油麵/即食麵/米線,竟然有銀針粉同薯粉,但依排需要食米/飯類,所以最終都係揀米粉。湯底原來係豬骨湯,這些豬骨湯並不是日本拉麵果尐超濃杰撻撻那種,這兒的豬骨湯是中式清尐那些style,,湯底好鮮甜喎!起初以為花膠係薄薄那些迷你花膠筒仔,但依樹尐花膠用料原來係好野喎,有尐厚度而夠份量的 好正好正完全驚喜有此質素鮑魚仔雖然唔大隻,但勝在好入味霸王麵我覺得好值,有質又有量另外加了青菜同試咗南乳豬手,豬手好入味又可補補膠原靚靚呢青菜一碟本來平平無奇,但花點心思已可以變得不同,廚部放蠔油唧得靚靚,不錯不錯!永遠在細微位可見細心 若嗜辣,除了大眾化的辣椒油,還有少見的麻辣醬再加多杯雪糕紅豆冰當作甜品連飲品呢席間店員全都好有禮貌同親切,員工之間也有說有笑,就是喜歡小店這些氣氛,很好啊!依幾個月香港人生活過得不容易,大家要加油💪🏻好多香港人也多了支持小店㗎!
今日嚟咗尖沙咀食另類食好尐!

「一君士多」店子簡約整潔明亮,走日式style
 很和諧很有親切感

加上秋冬時節更要補一補

霸王麵

花膠
,有尐厚度而夠份量的
好正好正
完全驚喜有此質素

鮑魚
鮑魚仔雖然唔大隻,但勝在好入味

霸王麵我覺得好值,有質又有量

南乳豬手
另外加了青菜同試咗南乳豬手,豬手好入味又可補補膠原靚靚呢

郊外油菜

若嗜辣,除了大眾化的辣椒油,還有少見的麻辣醬

再加多杯雪糕紅豆冰當作甜品連飲品呢

依幾個月香港人生活過得不容易,大家要加油💪🏻

好多香港人也多了支持小店㗎!
  KEEP IT UP !!!!!
2019-10-12
霸王麵
花膠
鮑魚
2019-11-03 27 浏览
老外朋友來講落地酒店於尖沙咀,話想食有香港情懷的午餐,我第一時間想起車仔麵。一君士多連我偶像古天樂都有去親身支持,尖沙咀店座位闊落,交通又方便,地鐵站出口行不到1分鐘!由我親身推介外國朋友食一碗豪華版的車仔麵,一於《霸王麵》 $98。材料豐富到不得了,尤其是高貴食材有鮑魚、廣島蠔、花膠,再加上自己喜歡的車仔麵配料,大大碗夠滿足。賣相夠晒大堆頭,打卡呃 like 就最啱啦! 原隻鮑魚彈牙鮮味、廣島蠔入口軟滑,花膠最啱秋天食因為夠晒滋潤,最緊要就係試埋麻辣醬汁,少少辣多惹味,真係令人回味無窮!車仔麵配料有懷舊味道咖喱魚蛋、軟滑有咬口的牛筋、好耐都冇食過嘅紅腸,配搭粗面底,吃貨推介!另外再加兩款香口小食,炸燒賣包保外國朋友未食過,佢哋都覺得好有創意。炸蝦餅新鮮熱辣,皮脆肉滑,口感彈牙!最估唔到就係連甜品都照顧得到,香蕉成熟船 $48,記得香蕉成熟時要留肚食返個甜品,香蕉船仲有一把小雨傘,真可愛。兩球雪糕加上脆薄餅,甜美的享受!

• 炸蝦餅
2019-11-03 23 浏览
早一陣子就有留意到這間餐廳了,因為看到有新聞報導說這是鄧一君開的餐廳。很記得當年《香蕉成熟時》的楊醒波,想不到他會轉行去賣車仔麵?然後再往下看那份報導,就看到他開的是「富貴版」車仔麵,有鮑魚有蠔有花膠等等,就很吸引我和朋友去試一試!車仔麵的點菜紙,自己剔想要的配料霸王麵 $98湯底是由牛腩熬煮的湯底,所以很清甜配料有兩隻半手掌大鮑魚、兩片厚花膠、兩隻廣島蠔和兩隻厚花菇花膠吸了牛腩湯的味道,所以很入味又帶點牛味日本廣島蠔夠鮮甜和嫩滑鮑魚則夠彈牙和鮮味花菇有濃濃的蠔油味,夠哂惹味蘑菇芝士雞翼 $32熱辣辣又脹卜卜的雞翼內釀入芝士及蘑菇咬一口就有很濃的芝士味和多層次的口感,不錯吃炸燒賣 $18本身就很愛燒賣的關係,所以我很喜歡因為一君士多的燒賣外層夠脆,內裡又很軟身味道則只有一點椒鹽味,剛剛好的調味「一君炸蛋」$28遠看像魚蛋,近看是鵪鶉蛋這個鵪鶉蛋帶有一點滷水味,味道偏清甜沒有炸粉,所以不油膩口感則啖啖肉似的這道小吃,很特別效外油菜 $12因為喜歡吃菜的關係,所以有點一個菜平衡一下之前那麼多的炸物!菠蘿冰 $25甜味我覺得很適中,因為菠蘿本身的味道就很甜總結來說,霸王麵的性價比很高,100

車仔麵的點菜紙,自己剔想要的配料

霸王麵 $98
湯底是由牛腩熬煮的湯底,所以很清甜
配料有兩隻半手掌大鮑魚、兩片厚花膠、兩隻廣島蠔和兩隻厚花菇
花膠吸了牛腩湯的味道,所以很入味又帶點牛味
日本廣島蠔夠鮮甜和嫩滑
鮑魚則夠彈牙和鮮味
花菇有濃濃的蠔油味,夠哂惹味

蘑菇芝士雞翼 $32
熱辣辣又脹卜卜的雞翼內釀入芝士及蘑菇
咬一口就有很濃的芝士味和多層次的口感,不錯吃

炸燒賣 $18
本身就很愛燒賣的關係,所以我很喜歡
因為一君士多的燒賣外層夠脆,內裡又很軟身
味道則只有一點椒鹽味,剛剛好的調味

「一君炸蛋」$28
遠看像魚蛋,近看是鵪鶉蛋
這個鵪鶉蛋帶有一點滷水味,味道偏清甜
沒有炸粉,所以不油膩
口感則啖啖肉似的
這道小吃,很特別

效外油菜 $12

菠蘿冰 $25
甜味我覺得很適中,因為菠蘿本身的味道就很甜
總結來說,霸王麵的性價比很高,100$不到就可以吃到四樣好吃的貴價材料。此外,小吃也很好吃!
2019-10-15
  • 炸燒賣
  • 蘑菇芝士雞翼
2019-11-03 51 浏览
今日朋友要返通宵,所以上班前快速地吃了一頓晚餐。*頂級牛肉烏冬 ($86)牛肉用了牛頸脊,不會太肥,而牛味亦比較濃;烏冬稍為煮得偏熟,麵條比較淋。*霸王出前一丁 ($101)朋友點的霸王麵,有鮑魚、廣島蠔、花菇和花膠;看上去超豐富的,不過我就沒有試過味了!*一君炸蛋 ($28)這個是挑戰膽固醇極限的產物;是炸鵪鶉蛋!外皮脆脆的,又不會太咸。*南乳豬手 ($32)南乳豬手煮得入味,又不會太咸;豬皮很彈牙。*芝士磨菇雞翼 ($32)雞翼中間釀了芝士磨菇;外皮炸得很香脆;雞翼去了骨,啖啖都是肉。*香蕉成熟船 ($48)吃完正餐當然要吃甜品;這裡唯一的甜品就是這個香蕉成熟船;香蕉夠熟夠甜;雪糕味道很濃。
今日朋友要返通宵,所以上班前快速地吃了一頓晚餐。

*頂級牛肉烏冬 ($86)
牛肉用了牛頸脊,不會太肥,而牛味亦比較濃;
烏冬稍為煮得偏熟,麵條比較淋。

頂級牛肉烏冬

*霸王出前一丁 ($101)
朋友點的霸王麵,有鮑魚、廣島蠔、花菇和花膠;
看上去超豐富的,不過我就沒有試過味了!

霸王出前一丁

*一君炸蛋 ($28)
這個是挑戰膽固醇極限的產物;
是炸鵪鶉蛋!
外皮脆脆的,又不會太咸。
一君炸蛋

*南乳豬手 ($32)
南乳豬手煮得入味,又不會太咸;
豬皮很彈牙。
南乳豬手

*芝士磨菇雞翼 ($32)
雞翼中間釀了芝士磨菇;
外皮炸得很香脆;
雞翼去了骨,啖啖都是肉。

芝士磨菇雞翼

*香蕉成熟船 ($48)
吃完正餐當然要吃甜品
這裡唯一的甜品就是這個香蕉成熟船;