經過過幾次,好熟口面🤔,好似係邊到見過咁,佢個裝修係日式嘅,而入面就係賣好地道嘅車仔麵。💡終於俾我醒起,呢到就係連古天樂都幫襯過嘅一君!😍佢係主打呢個可以配搭比較😋高級食材嘅車仔麵店。所以今次我就過左黎食!🔥呢到環境好好,乾淨又光,除左餐牌上嘅食物,記得要睇下牆上嘅牌,有d係係餐牌上見唔到架!⭐️富貴麵💰招牌之一嘅車仔麵,除左⭐️普通車仔麵,佢仲有提供⭐️雲南米線,💰同呢類型嘅升級車仔麵。呢碗有鮑魚,花茹,花膠嘅車仔麵,😋平時都冇人煮呢d我食,依加俾咁嘅價錢就食到。🤤再加上佢個湯都唔差,睇落清清咁,但都好有味!正啊!❤️⭐️咖哩牛腩飯佢個咖哩係港式嘅,牛腩煮得林,所以高評價!👍🏼⭐️香蕉成熟船😋大胃嘅我地叫左個甜品食!

⭐️富貴麵💰

🤤再加上佢個湯都唔差,睇落清清咁,但都好有味!正啊!❤️

⭐️咖哩牛腩飯
佢個咖哩係港式嘅,牛腩煮得林,所以高評價!👍🏼

⭐️香蕉成熟船😋
大胃嘅我地叫左個甜品食!
2019-08-24 113 浏览
我第一次睇見車仔麵有飽魚、花膠、蠔,本身幾鐘意食車仔麵既我,決定去試試鄧一君藝人開既-豪華版車仔麵。🔺霸王麵$98 配料有花膠、鮑魚、廣島蠔,真係相當真材實料。廣島蠔好肥美,咬落去有淡淡海水咸味,飽魚細細粒易入口又多汁彈牙,而花膠同花菇炆得好入味,呢個價錢來講性價比高。 🔺自選三餸車仔麵$40自選車仔麵,好多款式揀,我揀咗牛腩豬大腸陳皮魚旦,配上油麵加辛辣汁,牛腩肉質非常之入味,豬大腸非常香,食嘅招牌陳皮魚蛋,又爽又彈。🔺一君炸蛋(鵪春蛋)$28離遠都問到陣陣香味既鵪春蛋,入口外脆內軟 有少少椒鹽味,真係唇齒留香 細細粒一啖過好過癮,特別推介必食之選!🔺南乳豬手$32南乳味十足既豬手肉質腍滑 ,骨膠原豐富,食落一點也不油膩,食過番尋味!🔺菠蘿冰(跟餐+$15)非常之多既菠蘿肉既菠蘿冰,真材實料。夏日炎炎,食麵配上菠蘿冰,夠絕配!🔺香蕉成熟時$48食完正餐,女仔第二個胃啟動啦!呢到食麵仲有甜品食,揀左曲奇荔枝味雪糕,配香蕉肉真係一個不錯嘅選擇!人均消費:$50

🔺霸王麵$98

🔺自選三餸車仔麵$40

🔺一君炸蛋(鵪春蛋)$28

🔺南乳豬手$32

🔺菠蘿冰(跟餐+$15)

🔺香蕉成熟時$48

人均消費:$50
2019-08-23 53 浏览
俾個裝修吸引左,嗌左一碗所謂雲南酸辣米線🍜湯底完全係清湯冇味道蠔皇冬菇冇蠔味 蘿蔔唔甜 所謂秘製辣魷魚更加係搵水淥過就算!雜菜咖喱咖喱飯嘅雜菜得三樣 薯角西蘭花同椰菜花🥦求其搵間都好食過佢!真係好唔明白
真係好唔明白
呢度既裝修都幾有本土風味,紅燈罩街市常見既燈,掛於餐廳內挺有格調的~蘑菇芝士雞翼 $32呢款真係邪惡小食呀~ 雞翼釀到漲卜卜,一咬開芝士味就奔騰咁爆發出黎。減肥係乜野?我已經唔記得左啦~火山之牛飯 $68呢個飯望落平平無奇,實質有驚喜!中間果顆流心蛋,一戳開濃香蛋黃就順住飯粒既紋理滲出黎,乘住個勢淋埋另上既牛肉汁,撈飯食真係無敵!肥牛幾有肉香,份量都幾足,可惜既係芝士少到唔見左影,如果多啲芝士就完美啦。章魚燒 $20港式章魚燒又幾得意,其實係比較有層次既八爪魚丸,入面有八爪魚粒同香蔥,非常彈牙。效外油菜 $12出街食得飯多,點都要叫個菜平衡吓,呢度既灼菜都幾翠綠,又唔會太多油。餐牌

蘑菇芝士雞翼 $32

火山之牛飯
章魚燒
效外油菜
2019-08-20 79 浏览
今日同朋友行街街 順便過黎尖沙咀新開嘅一君士多 食佢地嘅麵。鋪面地址唔難搵,一出地鐵站行幾分鐘就到入到店面 ,裝修用木設計。簡單得黎,又舒服。坐左一陣,我地就叫左碗散叫 同一碗 招牌霸王麵,一君炸蛋,芝士雞翼。上菜速度快,店員都好貼心問需唔需要加辣汁。霸王麵除左名字霸氣外,餸入邊都好霸氣,有鮑魚,花膠,花菇,廣島蠔。麵底足,蠔好甜,鮑魚入味又有口感。散叫個碗,魚蛋有陳皮味,豬頸肉爽口。炸蛋好好食 彈牙得黎,入邊炸到剛剛好。雞翼係冇骨嘅 入邊有芝士係度。整體來說:店員服務好,環境不錯,食物質素不錯,是一碗高級嘅車仔麵。
入到店面 ,裝修用木設計。簡單得黎,又舒服。
上菜速度快,店員都好貼心問需唔需要加辣汁。
雞翼係冇骨嘅 入邊有芝士係度。
2019-08-11 139 浏览
食咗兩次,食物質素ok。車仔麵同小食份量偏細,花菇豬皮好食,豬手都入味,湯底話係濃味豬骨湯但真係食唔出。魚蛋太細粒啦。上菜實在太慢,今日下午2:32落單,等咗23分鐘先食到碗麵(餐廳唔滿客),其他客都係等好耐,感覺好似得一個人煮咁。職員不斷同啲外賣客講對唔住等咁耐⋯⋯最惡頂係冷氣弱,已經加咗部直立式冷氣都唔得,冷氣機顯示29度,再加埋啲客出出入入開門閂門真係食到出晒汗。要等天氣涼啲同唔趕時間先好嚟。
要等天氣涼啲同唔趕時間先好嚟。
2019-08-08 107 浏览
由前藝人鄧一君開的車仔麵店, 主打食車仔麵. 當中有五款主打麵款係走高貴路線的. 這次點了 ($88)🤤 ~ 配料有鮑魚兩隻, 花膠三大舊 & 花菇三隻, 真係好足料. 所以即使價錢貴左dd, 但真心係抵食又好味. 花膠炆得好腍, 鮑魚雖然細細粒,但爽口彈牙入味. 配上幼麵, 麵質好味. 除了車仔麵外其實店內還有其他小食 & 飯類可選擇. 🤤 ~ 滿滿的肥牛伴碟, 再鋪了隻半生的蛋, 望落似好簡單但全部撈好來食又幾好味.

這次點了[富貴麵] ($88)🤤 ~ 配料有鮑魚兩隻, 花膠三大舊 & 花菇三隻, 真係好足料. 所以即使價錢貴左dd, 但真心係抵食又好味. 花膠炆得好腍, 鮑魚雖然細細粒,但爽口彈牙入味. 配上幼麵, 麵質好味.
除了車仔麵外其實店內還有其他小食 & 飯類可選擇.

[火山之牛飯]🤤 ~ 滿滿的肥牛伴碟, 再鋪了隻半生的蛋, 望落似好簡單但全部撈好來食又幾好味.

富貴車仔麵
2019-08-04
富貴車仔麵
如果你嘅年紀都有番咁上吓👴🏾,你可能都會知道呢間車仔麵店嘅老闆之前係做明星,佢當時嗰套「香蕉仔」🍌電影令佢一炮而紅,更伴隨著阿叔成長!哈哈!🤣🤣.先陣子經開尖沙咀,發覺呢間新開嘅車仔麵店,當時都未知由明星開,只被佢光鮮嘅裝修引起注意,結果一試先知由佢開,而且呢間已經係分店添,第一間位於油麻地。☝🏽😏.麵店主打一系列招牌麵同自選車仔麵,講真打正旗號明星開,阿叔都預咗價錢一定略貴,不過睇menu,呢度嘅選料又唔差喎,有鮑魚、花膠、廣島蠔等高級材料。心諗唔知伏唔伏,所以今次先試佢其中一款價錢中間位嘅 #蠔華麵 ($68)。😛.呢碗麵嘅豬骨湯底幾香濃,唔覺加咗味精,好好飲;另外,有5大隻廣島蠔,隻隻掌心咁大隻😙,有鮮味但唔算超甜;花菇開半都有4隻,又係大大隻,而且姑味濃。總結,食後有驚喜👍🏼,用料充足,有誠意,不過份量略少,阿叔食完好快肚餓!哈!😝😝😝
2019-07-28 98 浏览
平價的車仔麵就吃得多了,每次試試位於尖沙咀的高級車仔麵店。除了麵食外,他們還有多款日式咖喱飯、小食和飲品等等,一定合你心意。我們先來一碟麻辣木耳 ($20)小食,果然辣得過癮,木耳夠爽口,十分惹味。我點了富貴麵 ($88),有花膠、鮑魚和花菇,份量十足,更岀乎意料之外的是鮑魚竟然有兩隻!麵底選了上很久沒吃的油麵,這裡的油麵煮得爽滑彈牙。而湯底則是特濃的豬骨湯。真個富貴麵我極度推介。寶寶更誇張,點了霸王麵 ($106)。霸王麵有鮑魚、廣島蠔、花菇和花膠。廣島蠔肥美又鮮甜,可惜花膠賣清了,只會換上雞翼,但味道也很不錯。湯底也是特濃豬骨湯,麵底吃了銀針粉,在香港餐廳銀針粉不太常見。寶寶喝黑牛 ($18),而我則點了較為清甜的青檸梳打 ($15)。油菜 ($12)

油菜 ($12)

2019-07-25 101 浏览
係openrice見到呢一間 食肆 ,見到有好多好評,於是今日特登同埋朋友嚟試下, 入到店舖,感覺環境係乾淨。 服務方面:感覺侍應嘅態度都好有禮貌 ,店內大約有三至四個樓面落單 。霸王面賣點就係啲餸,有兩隻原隻鮑魚,有鮮味既廣島蠔,膠原十足既花膠同厚肉入味既花菇同帶子!面底有多款選擇,我地分別揀左幼面同油面,有一碗仲叫左沙爹汁,都幾夾幾正!蘑菇芝士雞翼雞翼皮皮好脆,食落口感好嫩滑,中間釀上蘑菇芝士芝士味濃厚,入口非常香滑!一君炸蛋金黃的色澤與酥脆的外觀,無膩味之感,加上撲鼻而來的鵪鶉蛋香,真是讓我們垂涎欲滴。鵪鶉蛋裡頭細嫩的質感,濃厚的蛋黃香,不用提味,單吃已很美味。

2019-07-21
午餐
用餐优惠
現金券
2019-07-25 1400 浏览
星期五的晚上,同時係驚安之殿堂開幕之時,相約了田會長一起去潮聖,驚安之殿堂,相信大家都並不陌生,去日本時多數都會去掃下貨,而加進駐香港,即想去行下~好奇個價差幾遠,反正開24小時,不如去食個飯先,已有心水餐廳,揀了一君士多,由藝人鄧一君開的車仔麵店,看餐牌價格合理食物吸引,一於試下,入到去,見到鄧一君在場打等,果然落力。 裝潢以木系為主,天花板掛懷舊雞蛋燈,既港式又帶點日式風格,主打車仔麵。 餐牌,必食推介-霸王麵,一場來到,即試呢個。 日式咖喱飯系列。 跟餐加$15有特飲。 薄荷梳打,跟餐加$15,味道好淡。 龍眼冰,田會長的。 霸王麵,$98。 有鮑魚、廣島蠔、花膠及花菇等,用料十足又名貴,廣島蠔飽滿,但食落有腥味,花膠太林,花菇肥厚幾美味,鮑魚口感彈牙,不算太鮮美,據聞是豬骨湯底,但味道又唔太似,麵底有得揀,配了瀨粉。味道普通,一百蚊內食到以上鮑魚、廣島蠔、花膠及花菇,都算有咁了。
餐牌,必食推介-霸王麵,一場來到,即試呢個。
日式咖喱飯系列。
跟餐加$15有特飲。
薄荷梳打
薄荷梳打,跟餐加$15,味道好淡。
龍眼冰
龍眼冰,田會長的。
霸王麵
霸王麵,$98。

2019-07-23 73 浏览
係尖沙咀見完客,就順便食埋飯 先返公司,上網留意到呢間一君士多,係藝人鄧一君開既,好奇都想去棒下場!餐廳裝潢有日式feel 有夾帶點港式風味,我就叫左一個廣島蠔咖哩飯,咖啡係日式咖哩帶微甜,我唔係好食到辣,所以岩哂我!咖哩味濃郁好下飯,廣島蠔大大隻又炸到表皮好香脆,蠔味十足,非常不錯呢!我仲叫左份芝士磨菇雞翼,內裡釀左芝士同磨菇粒,芝士好creamy,配埋煎到香脆既雞翼勁正!呢度食物質素十分不錯,下次經過會再黎呢!

呢度食物質素十分不錯,下次經過會再黎呢!
2019-07-22 58 浏览
尖沙咀食車仔麵選擇不多,見有新舖一於試下。舖頭不大但勝在坐得闊落。除咗車仔麵仲有其他飯、撈麵及小食可選擇。麵同餸種類多,但竟然無河粉⋯雞翼肥美,肉質嫩滑。紅腸切得夠厚及煎香過,值得一試。豬骨湯頗淡,好在有沙嗲汁及大量蔥花搭救。豬腸夠肥,無臭豬腸味。牛腩一般,陳皮魚蛋陳皮味濃但口感偏實。薯粉煙韌值得一試。

麵同餸種類多,但竟然無河粉⋯

2019-06-30
2019-07-22 78 浏览
平時經過已經好想試吓,但都幾多人,驚排隊,所以無去到,今次就試下佢嘅車仔麵先。我叫咗個廣島蠔湯泡飯,朋友叫咗個霸王麵,一人一杯嘢飲,再加個一君炸蛋同磨菇芝士雞翼。上枱了,首先係我杯熱利賓納,好似唔係好覺平時啲餐廳有熱利賓納,呢杯就甜度適中,朋友嘅黑牛好懷舊,味道都ok, 佢表示好懷念細個嘅時候,有得飲就開心哂。一君炸蛋,其實係鵪鶉蛋嚟嘅,都幾特別喎,一口一啖,又重蛋味,好食。磨菇芝士雞翼,真係估佢唔到,一咬入去,啲芝士漏哂岀嚟😂😻正!輪到我個泡飯,又係癲倒咗我嘅認知,本身以為會係中式湯底咁,點知佢係忌廉湯底,食落好creamy 有少少漏,係我鍾意喔口味,啲蠔大大隻,勁新鮮,食落又夠滑又軟又唔會有渣,大推!😊 朋友個霸王麵有鮑魚、廣島蠔丶花膠丶花菇。我試咗幾啖,湯底濃郁,似係煲咗好耐,成個湯都好甜,好重骨膠原。連埋啲料都好入味,好食!

2019-07-21 68 浏览
一君士多,名副其實係由鄧一君係既餐廳,餐廳裝潢走簡約風,雖然佢主打豪華車仔麵,但佢仲有賣飯類同其他特色小食。我同朋友分別叫左蔥油豬扒飯($58)同霸王麵($106),另外叫左兩個小食,芝士蘑菇雞翼($32)同炸蝦餅 ($28)。野飲方面,我地叫左菠蘿冰($15)同龍眼冰($15)。除此之外我地仲叫左個香蕉船($48)做甜品!蔥油豬扒飯🍖 豬扒炸得好鬆軟,炸粉唔會太厚,蔥油可以再落多點就好了,由於飯是白飯底,量都很多,食落感覺有點dry 霸王麵 🍜霸王麵所包含既有鮑魚,廣島蠔,花菇,花膠,我地叫左烏冬做麵底豬骨湯底加沙嗲汁,本身以為佢每款餸得一份,但佢係兩份🤤,蠔很肥美,鮮甜,鮑魚好易咬,花膠都好大隻👍🏻唯一美中不足係湯略微淡一點,同埋烏冬底係普通烏冬芝士蘑菇雞翼🧀一碟兩隻,價錢黎講略貴,但佢已經去骨,一口咬已經係芝士蘑菇同雞肉,芝士味食落不膩,值得一試👄 炸蝦餅🦐 一碟3份,食落去都有蝦肉既質感,配埋個泰式甜辣醬都幾好食架菠蘿冰🍍酸酸甜甜既菠蘿加梳打水,食到少少飽既時候,飲一啖,正👍🏻 龍眼冰🍹初初飲既時候覺得好淡好怪,但其實係龍眼仲未浸開😛 當食到咁上下既時候,再飲既時候其實幾好飲😁

蔥油豬扒飯🍖

霸王麵 🍜
唯一美中不足係湯略微淡一點,同埋烏冬底係普通烏冬

芝士蘑菇雞翼🧀

炸蝦餅🦐
一碟3份,食落去都有蝦肉既質感,配埋個泰式甜辣醬都幾好食架

菠蘿冰🍍
酸酸甜甜既菠蘿加梳打水,食到少少飽既時候,飲一啖,正👍🏻

龍眼冰🍹

香蕉成熟船⛵
可以自選兩款味道既雪糕球,我地揀左荔枝味同曲奇味,整條香蕉切開一半,再加上威化餅同脆條,份量都幾大架😁👍🏻

整體都幾好食架,份量都好足夠,有興趣既可以去試下😌😌