2024-09-13
平日工作忙碌,偶爾都會想食餐好獎勵自己,之前見到唔少人推薦三日月,見環境都唔錯,就book左lunch試試佢!澳洲龍蝦 • 美國Prime 肉眼薄燒9道菜午市套餐 $498依個set有前菜三小點同沙律🥗。前菜分別係帶子裙邊、麻醬豆腐、煙燻雞肉,三款都好開胃,但我令最深刻都係煙燻雞肉,食落同海鮮刺身好相似。而沙律都非常新鮮,有沙律菜、蕃茄、四季豆、火龍果等等。鮮活澳洲龍蝦 - 龍蝦肉質鮮嫩多汁,彈牙的口感與鮮味令人陶醉。而醬汁係由蟹膏打成,非常有誠意,不單可以嘗到龍蝦鮮味,更能品嘗到濃郁的蟹膏香味茶碗蒸 - 茶碗蒸的滑嫩口感如絲般柔滑,輕輕一嘗便在舌尖融化,加上黑露油後更有層次感,既有蛋香又有黑松露香鐵板燒日本野菜 - 香菇、蓮藕、南瓜、秋葵係高溫煎烤下,保留了蔬菜的鮮甜與爽脆,食落有種簡單自然的舒適感美國Prime肉眼薄燒卷 - 美國 Prime 肉眼薄燒卷的肉質鮮嫩多汁,輕輕一燒脂肪便在高溫下瞬間釋放出誘人的肉香,令人垂涎欲滴,再搭配醬汁、香蔥及菇菌是極致的享受鐵板炒飯 - 材料由櫻花蝦、梅子醬、魚干、木耳炒成,炒飯炒得乾身,粒粒分明,食落好有口感,店員教我地食到一半加上湯變成茶
鐵板炒飯 - 材料由櫻花蝦、梅子醬、魚干、木耳炒成,炒飯炒得乾身,粒粒分明,食落好有口感,店員教我地食到一半加上湯變成茶漬湯泡湯,風味又不一樣
龍蝦昧噌湯 - 龍蝦味噌湯係由剛剛的澳洲龍蝦蝦頭熬製而成,龍蝦的鮮美與味噌的獨特風味交織在一起,溫暖了身心
甜品 - 紅豆大福的外皮軟糯,紅豆甜而不膩,帶來了一種簡單的美味
鐵板燒真係味覺加視覺的盛宴,三日月不單上用料上乘,出色的服務亦令人深刻難忘,非常值得一試!