2024-07-28
今日落雨簡直落到好似傻咗咁,為咗避雨,我見到有間鐵板燒,於是就入咗去食啦。店員非常體貼,主動問我使唔使幫我保管把長遮,等我食得舒服啲~欣賞我揀嘅午市套餐有沙律同埋前菜小三點。沙律嘅蔬菜好新鮮,前菜上嚟嗰陣店員話可以由左食到有。分別有鮑片,豆腐,同埋牛蒡。鮑片比想像中入味同埋彈牙👍👍主菜有鮮活澳洲龍蝦,同埋肉眼薄燒卷。循例之前師傅都被我哋先打返張卡影吓相,睇吓啲食材有幾新鮮。龍蝦燒出嚟嘅份量非常之多,而且加咗依個龍蝦膏落去燒,惹味得黎好香口。師傅掌握個火候掌握得好好,肉質唔會過老,啱啱熟。好正。平時嘅薄燒牛通常都淨係配蔥,但係佢呢一個加咗啲菇落去燒,所以口感同埋味道上面都更上一層樓,而且再加埋菇嘅獨特嘅香氣,都幾值得一試。其實食完主菜都已經飽飽地,但佢仲有個鐵板炒飯。店員另外仲拎咗個湯過嚟,建議我哋炒飯食咗一半之後剩返一半加湯食埋佢,一飯兩食😆整體嚟講我覺得都唔錯,而且優惠價,都幾抵
店員非常體貼,主動問我使唔使幫我保管把長遮,等我食得舒服啲~欣賞 我揀嘅午市套餐有沙律同埋前菜小三點。
沙律嘅蔬菜好新鮮,前菜上嚟嗰陣店員話可以由左食到有。分別有鮑片,豆腐,同埋牛蒡。鮑片比想像中入味同埋彈牙👍👍 主菜有鮮活澳洲龍蝦,同埋肉眼薄燒卷。循例之前師傅都被我哋先打返張卡影吓相,睇吓啲食材有幾新鮮。龍蝦燒出嚟嘅份量非常之多,而且加咗依個龍蝦膏落去燒,惹味得黎好香口。師傅掌握個火候掌握得好好,肉質唔會過老,啱啱熟。好正。 平時嘅薄燒牛通常都淨係配蔥,但係佢呢一個加咗啲菇落去燒,所以口感同埋味道上面都更上一層樓,而且再加埋菇嘅獨特嘅香氣,都幾值得一試。 其實食完主菜都已經飽飽地,但佢仲有個鐵板炒飯。店員另外仲拎咗個湯過嚟,建議我哋炒飯食咗一半之後剩返一半加湯食埋佢,一飯兩食😆
整體嚟講我覺得都唔錯,而且優惠價,都幾抵