2022-10-06 106 浏览
又去到happy Friday,忙碌完一星期終於有holiday mood,兩個人食返個放題輕鬆下先,呢度裝修以木枱為主調,樓底夠高,全部都係卡位,夠晒空間感。QR code落單,設計以路軌送餐,安全衛生又快捷,個idea都唔錯👍🏻外面自助區設有飲品機、茶包、咖啡機等,冷熱飲都有。嚟到呢度我哋梗係主攻蕯摩牛肉,牛里肌肉、牛五花和涮涮燒肉,我哋食齊三本原味、蒜香和汁燒,每款各有千秋,我最like涮涮燒,非常薄嘅一塊,燒完食嘅時候沾上蛋漿,好易入口,有花四濺。另一半就最鍾意牛五花,油花分怖均勻,肉色澤亮麗,白色油脂紋路比較多,燒嘅時候好惹火,入口有咬感,牛味豐富又Juicy!當然唔少得其他美食,海鮮方面,有鮮魷、帆立貝等,我哋主攻大大隻海蝦,目測每隻有約6cm咁長,轉晒紅色,再燒多2分鐘左右就搞掂,蝦殼好易剔除,明顯夠新鮮,入口爽口彈牙,非常推介👍🏻壽司、丼飯、拉麵、甜品都有㗎!個人認為北海道帶子壽司和海膽魚子壽司真係必食,全部即叫即整,帶子厚身又鮮甜 ,海膽同魚子嘅配搭好夾,真係唔錯。大家都飽到捧住個肚走😄

大家都飽到捧住個肚走😄
2022-10-06 114 浏览
老公話時代廣場呢度開咗新嘅燒肉店,有薩摩牛set😍以前喺日本先食到㗎,一於嚟朝聖下!呢度淨係蕯摩牛肉都有9款不同選擇,包括 涮涮燒、里肌肉和牛五花,每款都設有不同口味。鹽燒就最食到原始牛味,燒汁醬就甜甜地,似平時食嘅壽喜燒,各有風味。我就最鍾意食燒汁,配合半熟嘅溫泉蛋,將本身已經夠晒滑溜嘅和牛再推至高峰,入口泌汁,油花四濺,味道非常香濃!海鮮類,我就主力燒大蝦和魷魚,蝦身大大隻,口感爽口。魷魚容易熟,見到縮少少水就啱啱好,夠哂彈牙。另外我仲揀咗海膽蟹子壽司和鰻魚飯,真係多材料少飯架,海膽好鮮甜 ,鰻魚就夠晒厚肉,用料上乘,值得一讚👍🏻

• 薩摩牛涮涮燒
  • 薩摩牛牛五花
  • 薩摩牛
  • 薩摩牛里肌肉
  • 抹茶蕨餅
  • 牛油魷魚燒
  • 鰻魚飯
注意‼️時代廣場有燒肉放題店進駐‼️除咗牛角依家又多個選擇啦😜鹿兒島有自設農場,主打A4和牛同薩摩牛。仲有多款熟食🍣海鮮🦐甜品🍨選擇。用tablet點餐,食物由「特急列車」運送,有啲似壽司郎😗送餐速度好快,店員都友善 好主動幫手。🌟澳洲和牛燒肉套餐-正價 ($408)其實週一至四嘅六點前去食,價錢會平好多。無奈小編果日同朋友真係太肚餓,太想食燒肉,諗都無諗就衝入去😆💸 有100分鐘燒,個爐好勁,可以燒得好快。肉類基本上全部都好滿意,特別係牛舌、壽喜燒、里肌肉一定要試🥰✨唔建議牛扒(份量太驚人🥵)同年糕(可能係唔識燒😢)。無試到太多熟食,壽司非驚豔但唔差,玉子燒好嫩滑。飲品有基本嘅汽水、果汁、咖啡同茶包,選擇唔多。唯一要挑剔嘅係火好近網 容易搶火、座位比較窄同時間稍短 食得比較趕。話雖如此,小編應該會encore😋

🌟澳洲和牛燒肉套餐-正價 ($408)

2022-10-05 426 浏览
我又吃和牛放題了,因為日元大跌香港多了進口,今次去時代廣場地庫的上村牧場,吃最靚的蕯摩牛饗宴,平日晚上價每位$588,限時100分鐘,共有170品選擇。先講點樣運作,客人掃QR code 取餐牌落單,食物會從輸送帶送上,取了之後按紅製輸送帶回頭,30分鐘前截單,唯甜品可以直接與店員後點。明火炭燒自助式,角落預備了三款蘸醬。自助飲品櫃在入口處,咖啡茶汽水等。一切就褚,但開始之前先入會,因為送一枝果物梳打及一份稀部位,今日送的是:蕯摩牛內裙肉果然豐腴。重點當然是蕯摩牛,雪花豐富,見知柔嫩,先來一拼盤:蕯摩牛牛里肌肉蕯摩牛涮涮燒蕯摩牛牛五花先來全部是汁醃的,之後點原味,我覺得更加好吃。蕯摩牛壽喜燒(附蛋)切得非常薄,一燒即起,蘸只生蛋是天作之合。澳洲和牛牛五花(蒜香)澳洲和牛牛五花(原味)自然不及蕯摩牛,但亦好。美國牛肋條壺潰有特式,醃得幾好。松露風味牛排肉質唔錯。極厚牛舌一片牛舌4片比下好,極厚牛舌勝一籌。一口牛柳北海道產豚里肌肉澳洲和牛牛板腱羊架肉嫩肥美燒海老新鮮大隻豆腐沙律和風沙律份量十足。燒帆立貝壽司松葉蟹壽司燒牛肉壽司入口方知道吃過熱的燒牛肉,再吃涼的燒牛肉壽司不會討好,下次可免。

明火炭燒自助式,角落預備了三款蘸醬。

自助飲品櫃在入口處,咖啡茶汽水等。

果然豐腴。
蕯摩牛內裙肉

重點當然是蕯摩牛,雪花豐富,見知柔嫩,先來一拼盤:

蕯摩牛牛里肌肉

蕯摩牛涮涮燒

蕯摩牛牛五花

蕯摩牛牛里肌肉 蕯摩牛涮涮燒 蕯摩牛牛五花
先來全部是汁醃的,之後點原味,我覺得更加好吃。

蕯摩牛牛里肌肉 蕯摩牛牛五花

蕯摩牛壽喜燒(附蛋)
切得非常薄,一燒即起,蘸只生蛋是天作之合。
蕯摩牛壽喜燒(附蛋)

澳洲和牛牛五花(蒜香)

澳洲和牛牛五花

澳洲和牛牛五花(原味)
自然不及蕯摩牛,但亦好。

美國牛肋條壺潰
有特式,醃得幾好。

肉質唔錯。

極厚牛舌一片
極厚牛舌

牛舌4片

比下好,極厚牛舌勝一籌。

一口牛柳

豬骨拉麵

麵質有力

豬骨拉麵 鰻魚飯

甜點

落本供應的 Haagen-Daz雪糕,有我至愛的綠茶蕨餅及朱古力泡芙,店方極力推薦檸檬啫喱,酸酸甜甜有助平衡飽膩。
甜點

員工不時幫助客人,服務態度很好,清理空碟快手,環境清潔整齊。
2022-09-29
澳洲和牛牛五花
極厚牛舌
蕯摩牛牛里肌肉 蕯摩牛牛五花
2022-10-03 117 浏览
在銅鑼灣時代廣場搵到間日式燒肉放題,我同朋友都好有一段時間沒有食過。薩摩牛之後無食過,唔知好唔好食,到最後我同朋友都選左薩摩牛饗宴套餐,薩摩牛是用上日本第一的鹿兒島和牛,聽個名己經好吸引。薩摩牛饗宴套餐任食任飲最多有170種,薩摩牛都有十款可選擇,淨食薩摩牛己經可回本,但仲有其他食物都好吸引。運送食物好想迴轉壽司咁,每次點了單,都會在運輸帶上送上,攞完之後就按返個制就會回去。【薩摩牛里肌肉、薩摩牛牛五花、薩摩牛涮涮燒】里肌肉肉味較濃,有嚼勁,油份平均。牛五花肉質較紅,油脂分佈較多,肉質鮮嫩。【薩摩牛涮涮燒(跟蘿蔔蓉)】涮涮燒是另一種食法,包住蘿蔔蓉一起食有清新。【薩摩牛壽喜燒(跟雞蛋)】壽喜燒入口即溶,跟雞蛋真係一流,之後再跟埋個飯就絕配。【薩摩牛炙燒壽司】這個薩摩牛炙燒壽司真是必叫,燒到半生熟的壽司,肉質軟淋入口即溶。【燒雞頸肉】原來在這裡都有雞頸肉可點選,肥瘦適中,肉質彈牙。【薩摩牛生拌牛肉】這生拌牛肉在港真係好少見,食落口比想像中出色,肉質鮮嫩,加上青瓜粒撈埋一齊食有另一種口感,咀嚼帶點爽口,好有驚喜,值得推介。【薩摩牛蘆筍卷】蘆筍爽口多汁,再加薩摩牛牛味濃郁,絕配。【薩摩牛壼漬
薩摩牛里肌肉、薩摩牛牛五花、薩摩牛涮涮燒
薩摩牛里肌肉
【薩摩牛里肌肉、薩摩牛牛五花、薩摩牛涮涮燒】
【薩摩牛涮涮燒(跟蘿蔔蓉)】
涮涮燒是另一種食法,包住蘿蔔蓉一起食有清新。
薩摩牛壽喜燒(跟雞蛋)
薩摩牛壽喜燒
【薩摩牛壽喜燒(跟雞蛋)】
壽喜燒入口即溶,跟雞蛋真係一流,之後再跟埋個飯就絕配。
薩摩牛炙燒壽司
【薩摩牛炙燒壽司
【燒雞頸肉】
原來在這裡都有雞頸肉可點選,肥瘦適中,肉質彈牙。
【薩摩牛生拌牛肉】
薩摩牛蘆筍卷
【薩摩牛蘆筍卷】
蘆筍爽口多汁,再加薩摩牛牛味濃郁,絕配。
薩摩牛壼漬
【薩摩牛壼漬】
肉的質素都不錯,油脂分佈平均,肉質嫩滑。
香蔥溫泉玉子飯
香蔥溫泉玉子飯+薩摩牛
【香蔥溫泉玉子飯】
粒粒飽滿的日本米,加上蔥味香濃的香蔥,蛋味濃的流心溫泉蛋撈埋一起添了香滑。配埋不同的靚牛一起食真係一流。
運輸帶送到我們的位置
Haagen-Dazs雪糕-抹茶味
甜品
到最後埋尾必點甜品,有Haagen-Dazs雪糕又有泡芙。
2022-09-14
薩摩牛里肌肉、薩摩牛牛五花、薩摩牛涮涮燒
薩摩牛涮涮燒(跟蘿蔔蓉)
薩摩牛壽喜燒(跟雞蛋)
薩摩牛壽喜燒
薩摩牛炙燒壽司
薩摩牛蘆筍卷
薩摩牛壼漬
香蔥溫泉玉子飯
香蔥溫泉玉子飯+薩摩牛
Haagen-Dazs雪糕-抹茶味
  • 薩摩牛五花
  • 薩摩牛里肌肉、牛五花、涮涮燒
2022-10-02 82 浏览
去時代廣場覓食🥢🔥要好食,要高質,冇難度😎薩摩牛饗宴套餐放題!餐廳環境乾淨整潔,可以自己出去拎嘢飲,選擇眾多,燒肉配汽水,爽😉點餐之後,食物會由輸送帶送到去座位,我見隔籬枱啲小朋友期待着輸送帶送食物過嚟,好似好興奮😊😊薩摩牛多個部位係可以無限添加!而且仲可以揀配搭唔同嘅醬汁/風味例如柚子醋、蒜香牛油、四川風味辣汁、壽喜燒都有!薩摩牛牛肉既顏色紅卜卜❤️油分高,做到入口即溶既效果!⭐️薩摩牛牛五花- 油脂飽滿充沛,口感可以話係不柴不膩,仲有少少爽彈口感,又帶有牛鮮味⭐️薩摩牛里肌肉-依個部分肉質比較結實,油脂均勻,有嚼勁又滿滿油香⭐️薩摩牛壽喜燒燒肉-壽喜燒風味嘅薩摩涮涮燒,薄薄既牛肉,沾上蛋汁,甜甜地,加埋蛋香味,口感非常滑溜😌😌除咗靚靚薩摩和牛之外,都有其他牛肉,豬肉,雞肉等等嘅選擇,呢個配黑松露醬汁既西冷扒,牛肉味亦非常出,口感比較厚實,都有驚喜😎😎雞髀肉,預先已經切好一粒粒上菜,燒完之後,肉質仍然嫩嫩,好滑😋😋當然唔少得其他美食,好似壽司、湯、飯、麵、甜品等等。忍唔住手,叫咗碗香辣牛肉拉麵一路享受燒肉,再飲啲辣辣地嘅蛋花熱湯,都幾舒服,估唔到個拉麵都幾彈牙,冇揀錯😎壽司選擇非常多,而且好
去時代廣場覓食🥢🔥
要好食,要高質,冇難度😎
薩摩牛饗宴套餐放題

薩摩牛多個部位係可以無限添加!
而且仲可以揀配搭唔同嘅醬汁/風味
例如柚子醋、蒜香牛油、四川風味辣汁、壽喜燒都有!

薩摩牛牛肉既顏色紅卜卜❤️
油分高,做到入口即溶既效果!
⭐️薩摩牛牛五花
⭐️薩摩牛里肌肉
-依個部分肉質比較結實,油脂均勻,有嚼勁又滿滿油香
⭐️薩摩牛壽喜燒燒肉

當然唔少得其他美食,好似壽司、湯、飯、麵、甜品等等。

忍唔住手,叫咗碗香辣牛肉拉麵
海膽鮭魚子壽司

壽司選擇非常多,而且好吸引,海膽鮭魚子壽司❤️❤️松葉蟹壽司,用料十足,超鮮甜!海膽都食到,性價比真係超高!
仲有帆立貝壽司、烤牛肉壽司等等,放題黎講難得一見超水準壽司!隻帆立貝厚身到呢🥰🥰

佢哋嘅甜品同樣出色,黑糖布甸千祈唔可以錯過!滑嘟嘟,淡淡黑糖味,唔會太過甜,細細杯,就唔使驚太飽啦😋仲有一啖一粒嘅泡芙,口感鬆化,好食到停唔到!

海膽鮭魚子壽司
2022-10-01 89 浏览
香港人都十分清楚這個商場有不少購物的優惠,今天一於和朋友嘗試了這個薩摩牛的燒肉放題,平𧗽一下平時緊張的生活.各式各樣的飲品也是自由地在吧枱領取的,至於每一張枱也有手提的iPad,可以自由地選擇自己喜愛的食物,也避免了漏單的情況又夠環保.此外這間餐廳那利用高速線,將食物迅速地送往枱子,能夠節省店員,也保持食物衛生清潔.到了今日的主打薩摩牛和牛五花燒肉,油脂分布平均,入口充滿幸福的感覺.薩摩牛和牛里肌肉燒肉,肉味十分之濃厚,充滿了牛肉口感.薩摩牛和牛壽喜燒燒肉,利用薄切的方式,也是另一番體驗,由於這個是日本牛,餐廳利用吃得飽的方式真是成本極高.這個吃得飽還有牛肉壽司帶子壽司等.至於主食方面也有大大條的鰻魚飯.大大隻的大蝦也是任叫任點的真是性價比十分之高.最美的甜品還有一日一杯,外國品牌的雪糕,為這一餐畫上一個完美的句號.

薩摩牛和牛里肌肉燒肉,肉味十分之濃厚,充滿了牛肉口感.

這個吃得飽還有牛肉壽司帶子壽司等.

至於主食方面也有大大條的鰻魚飯.

大大隻的大蝦也是任叫任點的真是性價比十分之高.

薩摩牛拼盤
灸燒薩摩牛壽司
薩摩牛蘆筍
薩摩牛拼盤
灸燒薩摩牛壽司
薩摩牛蘆筍
薩摩牛
  最近公司同事大讚在時代廣場B2間燒肉店的薩摩和牛如何的好味!令我也心思思的也想試!今天與朋友也來親身體驗一下~    餐廳雖不太大間但座位 排列整齊各自有空間,中間還有一賣點~*特急列車輪送餐服務*和 QR Code點菜,又快又冇漏單的!我們選了~ 鹿兒島和牛的*薩摩牛*放題~薩摩牛饗宴套餐平日價 $ 498 / 位 有170品食料~其他還有伊比豚肉,羊,鷄,海鮮,蔬菜, 壽司 , 拉麵,冷麵,飯  還有甜品,沙律 果汁,汽水 冷熱飲品……等等。 式式俱備!薩摩牛涮涮燒~大大片的薄切略燒一下即可, 又軟又嫩 鮮甜 ! 薩摩牛五花 ~色澤 鮮豔 ,佈 有油脂食落滿口甘香 有入囗即溶之感,我最鍾意! encore又encore!薩摩牛里肌肉~ 肉質紮實有嚼勁 ,慢慢嚼好滋味!薩摩牛扒~ 體積大,不太厚配上松露汁增添了一重風味!壼漬薩摩牛~這個我也很喜歡encore又encore! 是用了自家秘製醬汁醃過食落又是另一番風味的!薩摩牛舌~口感爽爽甘香, 加上蒜蓉 特別香口!九魷魚圈~新鮮脆口! 好味! 燒得停不了!海鮮很鮮味!冷麵有多種口味~除了高質食材,服務也很殷勤耐心解釋,勤收碗碟和更

和 QR Code點菜,又快又冇漏單的!
我們選了~
 鹿兒島和牛的*薩摩牛*放題
薩摩牛饗宴套餐平日價 $ 498 / 位
有170品食料~
薩摩牛涮涮燒~
大大片的薄切略燒一下即可, 又軟又嫩 鮮甜 !
 薩摩牛五花 ~
薩摩牛里肌肉~
 肉質紮實有嚼勁 ,慢慢嚼好滋味!
薩摩牛 里肌肉
薩摩牛扒~
 體積大,不太厚配上松露汁增添了一重風味!
壼漬薩摩牛~
污漬薩摩牛肉
薩摩牛舌~
口感爽爽甘香, 加上蒜蓉 特別香口!
薩摩牛舌
魷魚圈~
新鮮脆口!
鮮魷魚圈
 好味! 燒得停不了!
海鮮很鮮味!
冷麵有多種口味~
泡菜蕎麥冷麵
除了高質食材,服務也很殷勤耐心解釋,勤收碗碟和更換鐵網,保持枱面整潔。很享受這樣的服務令人吃得舒服!

吃飽飽! 無械可擊的 90分鍾薩摩牛燒肉放題時間剛剛好! 飲杯熱茶吃個 Haagen Dazs 雪糕 畫上了完美句號。
2022-09-29
薩摩牛 里肌肉
污漬薩摩牛肉
鮮魷魚圈
泡菜蕎麥冷麵
2022-09-28 91 浏览
  一位朋友知我特別愛吃牛,最近介紹了這間位於銅鑼灣時代廣埸B2層"上村牧場"的日本人氣和牛燒肉店給我,表示一定不要錯過這家的薩摩牛! 今天休假,相約了同樣愛吃牛的好友一起來品嚐! 兩個牛魔懷着期待的心情一早從新界出發到銅鑼灣,時間正是上午十一時三十分,燒肉店剛好開始 營業。員工正在準備中,核對訂座資料後引領內進……餐廳環境明亮光潔整齊,以卡位相間各有空間座位旁有一道食物輸列車高速送餐,減少社交接觸令客人更安心用餐。而且每 隔兩分鐘 換氣一次,室內混濁空氣與戶外新鮮空氣不停交替,保持室內空氣流通。難怪內進時沒有一般烤肉店存在的油煙味了。枱上餐具齊備還有一次性鐵綱,乾淨衛生!這時候職員細心介紹了不同套餐組合和下單操作等。非常細心!在精美的餐牌上介紹,了解到原來餐廳有自家農場的,而且還得到獎項。有以上的優勢產品想必然優質!這店果然與衆不同!我們一心來 大快朵頤"嚓一頓"的當然首選"薩摩牛饗宴套餐"90分鍾任飲任食薩摩牛放題了!內容非常豐富約有170多款料理之多!可一次嚐到多款薩摩牛。平日收費 $ 498/位趁電子下單完的時候步出自助餐飲區~多款冷熱飲品,花茶,果汁, 汽水……等
今天休假,相約了同樣愛吃牛的好友一起來品嚐!
員工正在準備中,核對訂座資料後引領內進……
難怪內進時沒有一般烤肉店存在的油煙味了。
枱上餐具齊備還有一次性鐵綱,乾淨衛生!
這時候職員細心介紹了不同套餐組合和下單操作等。非常細心!
有以上的優勢產品想必然優質!這店果然與衆不同!
內容非常豐富約有170多款料理之多!可一次嚐到多款薩摩牛。
平日收費 $ 498/位
趁電子下單完的時候步出自助餐飲區~
多款冷熱飲品,花茶,果汁, 汽水……等。
食物 迅速 送到……
薩摩牛扒~
一大件的,有多種風味可選這款是松露風味很香!
肉質鮮甜,邊位脂肪較多燒完帶甘香。
 薩摩牛涮涮燒~
顏色鮮紅閃亮,薄薄的略為一燒 非常軟嫩。
薩摩牛五花~
賣相更漂亮!油花分佈平均肉質嫩滑入口即溶!好味!
薩摩牛里肌肉~
脂肪不及牛五花但肉味濃郁越嚼越滋味!
薩摩牛里肌肉
在九款不同的薩摩牛中各有韻味,好友最喜歡牛五花。
欣賞每份兩件分量,可以試多幾款不同部位,喜歡的又可以 encore再encore真的吃得痛快!
鷄 頸肉~
肉質扎實中帶爽爽口感,鮮甜。
雞頸肉
牛栁粒~
有多種調味可選,我選了蒜味其實吃原味也恨不錯!
牛柳粒
海鮮類中海和魷魚都很新鮮,啖啖爽口彈牙的!
中途點了沙律和冷麵、邊吃燒烤食物再吃這兩款冰冰凉食物口感非常非常清爽很舒服! 讓我繼續encore!
 再encore牛壺漬~
這個 牛壼漬賣相 精緻還 給了我一個大大的驚喜 !味道甜美是用了自家秘製醬汁醃漬過後呈現出另一種韻味!
壼漬牛
一別少看壺子少巧,內裹分量不少配有洋葱,非常入味!很喜歡!
[建議早些點]
蕎麥 冷麵真的很清爽!讚!
泡菜冷麵
刺身壽司也相當的新鮮!
款款食物實在美味!款式多元化一次試勻沒可能的,留待下次再發掘。
今次相當的大滿足!
真是大開眼界,飽嚐了高質薩摩牛滋味,服務週到,收費合理,環境又舒適,非常滿意!

外卖自取
$547.8 (早餐)
雞頸肉
牛柳粒
壼漬牛
泡菜冷麵
上村牧場的薩摩牛全部均從其位於鹿兒島的自家牧場提供,規定必定要A4或以上等級的鹿兒島黑毛和牛種才能稱得上是薩摩牛,令這餐更值得教人期待。餐廳除了各款薩摩牛之外,還有伊比利亞豚肉、雞、羊、海鮮、壽司、丼飯、泡飯、拉麵、蔬菜、各款料理和甜品等,食品種類繁多。和風沙律,沙律菜新鮮非常,口感爽脆清新,特別喜歡面頭大量的洋蔥和粟米,跟稍後的薩摩牛同吃,最能消除滯膩。薩摩牛生拌牛肉,生牛肉我很久也沒有吃過,餐廳有信心供應生牛肉,足見它對自家牛肉出品之信心,生牛肉的調味有少許韓式辣醬的意味,酸甜之餘不會太辣,墊底的紫洋蔥和青瓜絲和生牛肉非常配襯。薩摩牛和牛五花燒肉,牛五花脂肪比例豐富,尤如A5和牛一樣均勻的雪花花布,只是用眼看見已叫人垂涎,入口脂味爆發,堪稱一絕。薩摩牛涮涮燒 (附蛋),涮涮燒上桌時已經先以日本醬油稍作調味,令薩摩牛味道微甜而帶有牛味,蘸上隨附的蛋漿,口感更加滑溜。大口咬!元氣蒜香五花肉,愛好蒜蓉的我見到這一個蒜蓉球便心心眼,蒜蓉被炙燒過後加香脆,加點洋蔥同吃更為惹味。羊架,羊架厚切,目測有約兩寸之厚度,酥香味道令人非常滿足。 海膽鮭魚子壽司,海膽新鮮,回甘清甜,跟鹹香的鮭魚子味道相

羊架,羊架厚切,目測有約兩寸之厚度,酥香味道令人非常滿足。

海膽鮭魚子壽司,海膽新鮮,回甘清甜,跟鹹香的鮭魚子味道相輔相成。

薩摩牛炙燒壽司,來到終結的一剎,本身經已飽到不能,但店員此時竟然極力推介我們嘗試這個薩摩牛火炙壽司, 見一人一件便嘗試一客,豈料完全顛覆了我對牛肉壽司的感覺,薩摩牛被火炙過後油脂被盡數迫出,再由下面的壽司飯全數吸納,加上薩摩牛被迫出油脂後牛味更為濃重, 整個體驗就是在吃一啖有豐富和牛味道的豬油撈飯一樣, 我在這個飽度之下也追加了三碟之多,可見這個邪惡的薩摩牛炙燒壽司是必須一試的。

2022-09-27 116 浏览
銅鑼灣咁多美食,如果想食日式燒肉,大家有咩心頭好?最近我鍾意嚟上村牧場,原因除咗材料幾新鮮,最重要係上菜速度理想,爐頭火力算係均勻午餐價錢合理,呢個燒肉餐除咗有一碟肉,仲可以任點某幾款嘅食物,例如沙律、菇、湯、小甜品… 飲品無限 refill,有汽水機同咖啡機我哋叫咗幾個咬嘅唔同部位試吓,當中最好食嘅係牛舌同牛胸腹,火力可以自行調校,燒出嚟條邊脆脆地,點埋醬汁,送飯一流價錢唔係平嗰隻,但係都算合理係一間食完會再去食嘅餐廳

價錢唔係平嗰隻,但係都算合理
係一間食完會再去食嘅餐廳

2022-09-13
2022-09-27 75 浏览
好耐都無食燒肉放題為了慶祝 好朋友 生日帶她吃餐好🥩❤️朋友喜歡吃肉,所以黎吃放題最好不過了。餐廳兩個人一邊,都幾有私隱度!食物由輸送帶送上。薩摩牛放題餐($588)好驚喜,QR code下單好方便!而且無酒精飲品也是放題🥤有汔水、果汁、咖啡和茶,選擇都好多!加錢可以點酒精飲品!薩摩牛由鹿兒島自家農場養殖,仲有澳洲M5和牛選擇呢,豚肉、雞、羊也在名單之上,所以選擇都好多。根據我同朋友的食後感,我地一同認為牛五花、薩摩牛壺漬都是必點🐃入口即溶,油脂十足下單的份量不多,足已比你試多點不同款的肉類!另外海鮮類的大蝦也有encore 到!牛油粟米都好甜!簡單得來有被驚艷到!熟食方面,這個韓式冷面有能夠減低一下燒肉那種熱辣辣的燥熱感。生日總是要豪一次吧!放馬食,雖然只有100分鐘,食完先減!最後每人一客雪糕,飽飽亦好滿足!
好耐都無食燒肉放題

入口即溶,油脂十足

牛油粟米都好甜!簡單得來有被驚艷到!

生日總是要豪一次吧!
放馬食,雖然只有100分鐘,食完先減!

最後每人一客雪糕,飽飽亦好滿足!
2022-09-24 604 浏览
今晚約了食肉獸朋友去了銅鑼灣時代廣場一間燒肉日式燒肉店吃晚飯。餐廳以綠色和木色為主調,座位舒服,食物用運輸帶直接送到座位,十分方便。餐廳最大特色之一是有日本和牛—薩摩牛放題,所以選擇了這個套餐。薩摩牛主要有9款不同的蕯摩牛選擇,涮涮燒、牛五花和里肌肉等,最喜歡牛五花,油脂分布平均,肉質嫩滑,入口即溶。牛扒松露風味的牛扒一整塊,牛魔王至愛,牛味突出,味道香濃。除了牛,還有豬肉、雞肉和羊肉等選擇,而且有很多不同的口味。海鮮有各款不同的海鮮選擇,燒大蝦🍤是我的最愛,大大隻,十分爽口彈牙。年糕明太子芝士配年糕,燒完的年糕漲卜卜,蘸上香濃的明太子芝士,好邪惡,但好好味。冷麵🍜冰涼的冷麵有爽口青瓜和泡菜等,食完那麼多肉,再食碗麵,十分滿足。甜品有各款甜品選擇,最愛haagen dazs雪糕。其他

薩摩牛— 涮涮燒、牛五花和里肌肉

年糕

冷麵🍜
冷麵

甜品
有各款甜品選擇,最愛haagen dazs雪糕。
haagen dazs雪糕

烤牛肉壽司
露筍牛肉
鰻魚丼
和風玉子燒
  • 涮涮燒、牛五花和里肌肉
2022-09-19 104 浏览
又一日本過江龍「上村牧場」,經過幾次都想試剛好今日中午有時間又係時代所以今次先試下佢午餐😋😋 坐位舒適,有部份2 人格而家疫情非常好或情侶想有獨立空間都係唔錯選擇👍🏼午餐定食(無酒精飲品、沙律、小食、甜品放題)🥩150g 橫膈膜&牛舌定食- ㊙️製醬汁(另有200g供選擇)定食跟餐湯及小食牛肉油花分布平均,分量都唔少size 都幾大片,橫膈膜厚薄適中有質感唔會韌👍🏼👍🏼舌牛都好唔錯(私心❤️牛舌厚少少會仲好😝)備有蔬菜(燒- 如果唔夠可以再order )蕯摩牛是名物😌😌下次一定要再試🤤🤤

午餐定食(無酒精飲品、沙律、小食、甜品放題

備有蔬菜(燒- 如果唔夠可以再order )

蕯摩牛是名物😌😌下次一定要再試🤤🤤

2022-09-19 79 浏览
上星期牛魔王朋友帶咗我去銅鑼灣嘅時代廣場食一間頂級嘅日本薩摩牛燒肉餐任食, 依家回想返都流曬口水。 呢一間燒肉放題叫《上村牧場》, 位於銅鑼灣地鐵站時代廣場出口嗰一層。薩摩和牛係日本鹿兒島嘅名物, 係日本A4級嘅黑毛和牛。 飼養嘅方式非常講究, 由飼料到飲用嘅水,以至繁殖和運動量都一絲不苟。 保證和牛養得肥肥白白。嚟到呢一間餐廳必點嘅一定係呢個 《薩摩牛饗宴套餐放題》。 摩牛嘅油脂豐富, 而且分佈平均, 輕輕一燒油脂就會融化, 油香十足, 超級美味。套餐嘅選擇琳瑯滿目, 先講一下最令人期待嘅薩摩和牛。必叫《摩牛和牛五花》, 雪花分佈平均細, 入口即溶, 完全唔使調味, enjoy佢嘅油香已經夠讚。另外必點既《薩摩牛和牛壽喜燒加蛋》, 好味到非筆墨所形容。 薄切嘅黃牛輕輕一朝已經變色, 就算係燒得耐咗少少,同樣係juicy多汁,油香爆燈。 和牛簿片加入咗壽喜燒甜甜地嘅醬油汁, 起咗畫龍點睛嘅作用。 點買生蛋汁, 就更加滑溜。除此之外,呢度 《薩摩牛涮涮燒》仲有好多種唔同嘅口味選擇,呢款蒜香牛油,蒜蓉配上牛呢一個配搭,相信大家都唔陌生。蒜味濃厚, 屬於重口味系列, 個人係蒜頭愛好者就非常之

除此之外,呢度 《薩摩牛涮涮燒》仲有好多種唔同嘅口味選擇,呢款蒜香牛油,蒜蓉配上牛呢一個配搭,相信大家都唔陌生。蒜味濃厚, 屬於重口味系列, 個人係蒜頭愛好者就非常之喜歡啦。

另外嘅《薩摩和牛里肌肉》,無咁油香,但牛味香濃。

除咗燒肉之外, 放題中提供咗壽司。 呢一款薩摩牛炙燒壽司係店員極力推薦, 估唔到真係令人食過返尋味。 火炙嘅薄牛入口即溶, 油脂溶化佈滿整個口腔, 配合埋不多也不少嘅醬油汁, 就算係 飽著肚子, 都能夠輕易食到兩三件。

自慢料理, 食咗呢一個《明太子芝士年糕》。 明太子本身帶有鹹香, 連同芝士放入咗喺錫紙兜裏面。 當年糕燒得金黃香脆脹卜卜之後, 就可以點埋明太子芝士醬一齊食。 鹹鹹香香非常惹味。

另外仲有其他味道嘅牛肉可選擇, 有辛辣刺激嘅《四川麻辣風味 薩摩牛涮涮燒》。 燒好後,用新鮮嘅生菜包住牛肉同泡菜一齊食, 又係另一款風味。

餐廳放題套餐價格豐儉由人, 假如想食

豪啲嘅就一定要點呢個薩摩牛放題套餐, 價錢相宜啲嘅同樣有其他牛選擇。 不過對於牛魔王黎講, 用呢一個價錢任食一啲咁高級嘅和牛, 其實已經非常之值回票價。

順帶一讚, 呢度嘅侍應非常之有禮而且親切, 有一種好helpful嘅感覺。