2016-07-23
臨上機前想食返個快飯 見到有何洪記 之前行開希慎都見到呢間野 但一直都冇入過去食 黎到機場都預左要捱貴食飯 睇睇下呢間既menu都唔算好離譜地貴 所以我地一行人就去左食呢間野 叫左2個雲吞麵 粒粒雲吞都係蝦同肉各佔一半 個麵同大部分有水準既雲吞麵一樣值得試試個皮蛋瘦肉粥 都算唔錯 但個人覺得有d咸南乳豬手麵既豬手有驚喜 口感幾好 不過$76蚊得2舊豬手 相對成餐黎講好似貴貴地叉燒腸個皮做得好靚 有口感又唔會太乾或者好似食緊粉咁 而且d叉燒粒都好彭拜個炸兩好脆卜卜 粒粒都切到好靚仔 如果鐘意食脆卜卜口感果種炸兩既朋友可以試試咁多道野食裡面菜苗餃可以話係我地一行幾人裡面個個都話好食既小點 平時食蒸菜餃都驚蒸得太老 d菜青味好種 個餃皮又做得太厚 不過呢個完全冇呢d問題 👍🏻杏仁茶整得都幾好味 唔會太甜都唔會食落苦苦地 但又啖啖都充斥住杏仁香同左個waiter講d野食要快上趕飛機 都真係好快速就上晒d野食
叫左2個雲吞麵 粒粒雲吞都係蝦同肉各佔一半 個麵同大部分有水準既雲吞麵一樣值得試試 個皮蛋瘦肉粥 都算唔錯 但個人覺得有d咸 南乳豬手麵既豬手有驚喜 口感幾好 不過$76蚊得2舊豬手 相對成餐黎講好似貴貴地 叉燒腸個皮做得好靚 有口感又唔會太乾或者好似食緊粉咁 而且d叉燒粒都好彭拜 個炸兩好脆卜卜 粒粒都切到好靚仔 如果鐘意食脆卜卜口感果種炸兩既朋友可以試試 咁多道野食裡面菜苗餃可以話係我地一行幾人裡面個個都話好食既小點 平時食蒸菜餃都驚蒸得太老 d菜青味好種 個餃皮又做得太厚 不過呢個完全冇呢d問題 👍🏻 杏仁茶整得都幾好味 唔會太甜都唔會食落苦苦地 但又啖啖都充斥住杏仁香 同左個 waiter講d野食要快上趕飛機 都真係好快速就上晒d野食