2024-11-04
👈🏻何蘭正#japjapjap_中環#japjapjap_多國菜24小時慢煮伊比利亞叉燒 配煎日本太陽蛋 紅洋蔥漬 香噴噴香蔥豬油撈飯 $198香噴噴嘅香蔥豬油撈飯簡直係邪惡之選😈飯粒豬油香滿滿 外層焦香嘅慢煮叉燒肉質鮮嫩肉味香濃仲甜甜地最重要係件件都厚切㗎紅洋蔥漬酸酸哋食落好開胃仲有溫泉蛋 紫菜 菇菇同大豆芽好似成個韓國石鍋飯咁清蒸涼拌本地鮮魷配黑芝麻擔擔風味 茄子沙律 荷蘭迷你小蕃茄 鰹魚柚子醋果凍 $168清蒸嘅烹調方法保留咗鮮魷嘅鮮味 🤤鮮魷非常爽口彈牙黑芝麻同擔擔醬互相輝映黑芝麻中和咗擔擔醬嘅辣味食落更加過癮茄子亦都好多汁 仲有小蕃茄同埋花生伴碟中國白腐乳點法國芝士焦糖燉蛋配西班牙鬆脆包 無花果醬及綜合野莓$148何蘭正嘅甜品呀😘震撼咗我嘅味蕾麵包鬆脆到不得了估唔到白腐乳同焦糖燉蛋係咁夾 夾埋食會有陣芝士香 好滑溜再點煉奶同無花果醬一齊食 好好味芝麻花生湯圓 $125我最愛嘅cocktail🤩先品嘗吓頂層嘅花生泡泡用煙靭嘅湯丸攪勻底嘅whiskey仲散發住陣陣嘅芝麻香甜甜哋好易入口 holanjeng呀😍咸梅西瓜沙冰 $68西瓜沙冰酸酸甜甜勁開胃😎加咗咸梅入沙冰就更加清爽入面
#japjapjap_中環
西瓜沙冰酸酸甜甜勁開胃😎
加咗咸梅入沙冰就更加清爽
入面仲有粒粒西瓜肉
口感更加豐富
Overall食評最高5粒🌟)
📌好味程度:🌟🌟🌟🌟🌟
📌回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟