2025-01-01 86 浏览
來多碗車仔麵有幾間分店,今次經過旺角分店於是入去試一試,一入門口就是開放式廚房,擺滿了四十多樣唔同款式嘅餸菜一目了然,地方雖然唔係太大但都是卡位坐得很舒服,一邊牆身用了富有香港情懷的壁畫作裝飾,簡單得來有特色。👍首先去開放式廚房選擇了自己需要的麵底、餸菜和飲品,付款後再找座位坐低便可以。麵底都有好多種選擇,有油麵、粗麵、幼麵、米粉、河粉、烏冬和公仔麵、瀨粉和米線都有,餸菜有40多款選擇而且價錢唔貴,飲品更有跟餐價優惠。👍💯😋如果喜歡食辣的朋友店舖還有三種帶唔同辣度的醬料畀你自助添加,有微辣醬、沙爹醬同埋魔鬼辣椒油,總有一款合各位口味。👍💯我選擇了1麵6餸$74麵底要油麵,餸菜分別是雞翼尖、魚蛋🍡、牛筋(加$2)、鳳爪、墨魚丸和鮮竹魚卷,湯底其實已經夠味但我加了少量沙嗲醬試一試,味道即刻變得有層次感帶有小辣,沙爹味很香。😋牛筋炆得很淋食落好滑,雞翼尖鹵得入味。🤤😍朋友也選了1麵6餸$76麵底要米粉,餸菜分別是牛腩(加$2)、貢丸、蘿蔔🥕、豬紅、牛柏葉(加$2)和菜肉餃。米粉吸收了湯汁很夠味,所以不用加其他調味醬,蘿蔔🥕很甜食落無渣,牛腩炆得很淋唔硬,牛柏葉食落爽口。👍我們還叫了4款特色小

我選擇了1麵6餸$74

牛筋炆得很淋食落好滑,雞翼尖鹵得入味。🤤😍

朋友也選了1麵6餸$76

我們還叫了4款特色小食

1:必食辣魷魚🦑$30
用了沙爹醬做調味不是太辣,魷魚🦑食落爽口

2:豬腸鴨血$30

鹵水豬大腸鹵得很入味食落嫩滑冇騷味,鴨血帶有麻辣,食落很開胃

3:秘製鮮豬手$32

鹵水豬手鹵得很入味,豬皮煮得很淋一啲都唔硬食落淡淡骨膠原,正!

4:蠔油韭菜$13

韭菜都算嫩滑冇渣

跟餐叫了兩杯飲品🥤🥛

1:熱陳年柑桔蜜🍯$7
飲落帶有少少鹹甜味很潤喉
2:凍檸樂系列$13
我改了雪碧加檸檬🍋,檸檬🍋都有幾片很夠味

這一餐車仔麵食得很豐富很飽,而且價錢不是太貴值得在encore。
2025-01-01
  • 陳年柑桔蜜
  • 牛筋
  • 必食辣魷魚
  • 豬腸鴨血
  • 秘製鮮豬手
2024-11-29 163 浏览
今日同同事嚟上海街食lunch,選擇真係好多,不過今日想食啲地道又抵食嘅嘢,所以就揀咗車仔麵!一入到去 老闆叫我哋揀咗面底同菜先跟住就開始嗌餸 速度都好快 同埋見到佢執餸個環境都幾乾淨企理我揀咗六個餸 同事就揀咗五個餸兩碗都打爆晒成個碗 超級大份 嗌車仔麵黎講最開心就係啲餸多到冚住咗啲麵 🧡我嗌咗生菜、冬菇、豆卜、腩肉、響鈴同牛筋腩肉超級大份 而且唔會剩係得脂肪 肉同脂肪層都好分明而且好入味牛筋亦都係我嘅最愛 軟腍腍好好咬車仔麵嚟講牛筋炆得咁腍都幾出色其他配菜都係正常發揮 但係掛咗個汁就好好味🧡同事嗌咗大腸、魚皮餃、生菜、午餐肉、漢堡扒鍾意食大腸嘅朋友一定唔可以錯過 午餐肉比平時嘅正常午餐肉都大份 呢度嘅漢堡扒冇平時食嗰啲咁鹹同油膩 加埋個面啲汁啱啱好 🧡不得不提嘅係呢度有個醬料嘅自助區有得揀落微辣醬、沙嗲醬同埋魔鬼辣椒油仼落唔嬲 同事好鍾意食辣勁開心而我就試咗個微辣醬 真係唔錯 好惹味唔會辣到好辛苦 但係又釣到味推介食到辣嘅朋友試吓魔鬼辣椒油 幾滴已經夠晒味我哋仲嗌咗兩個小食 必食辣魷魚同埋秘汁雞翼辣魷魚口感好煙靭 辣得來唔會好辛苦 食咗一條之後就停唔到 好快見底雞翼係滷水雞翼 好入

一入到去 老闆叫我哋揀咗面底同菜先
跟住就開始嗌餸 速度都好快
同埋見到佢執餸個環境都幾乾淨企理
我揀咗六個餸 同事就揀咗五個餸
兩碗都打爆晒成個碗
超級大份 嗌車仔麵黎講
最開心就係啲餸多到冚住咗啲麵

🧡我嗌咗生菜、冬菇、豆卜、腩肉、響鈴同牛筋
牛筋亦都係我嘅最愛 軟腍腍好好咬
車仔麵嚟講牛筋炆得咁腍都幾出色
其他配菜都係正常發揮 但係掛咗個汁就好好味

🧡同事嗌咗大腸、魚皮餃、生菜、午餐肉、漢堡扒
鍾意食大腸嘅朋友一定唔可以錯過
午餐肉比平時嘅正常午餐肉都大份
呢度嘅漢堡扒冇平時食嗰啲咁鹹同油膩
加埋個面啲汁啱啱好

🧡不得不提嘅係呢度有個醬料嘅自助區
有得揀落微辣醬、沙嗲醬同埋魔鬼辣椒油
仼落唔嬲 同事好鍾意食辣勁開心

飽到抱住個肚走☺️

2024-11-29
午餐
2024-11-03 1657 浏览
啱啱去完旅行返嚟,第二日就返工,啲行李都仲未執,所以,今晚收工後就出街食,費時嘥時間煮,食完早啲返去繼續執拾行李。是夜就嚟到「來多碗車仔麵」,簡簡單單食碗車仔麵。店內裝修簡簡單單,而一入門口位就喺點嘢食嘅開放式廚房,客人喺直接晌度落嗌咩食:麵底、餸料,跟住,收銀枱阿姐就會直接計數,非常直接。再望入去,右邊整幅牆都喺畫咗上海街舊街景,非常有趣。餐牌就貼咗晌近門口廚房嘅玻璃之上,一眼睇晒,兩餸起跳,麵底少有哋有瀨粉,餸料分$10、$15兩個價,仲有啲特色少食,飲品跟餐又有優惠。基本嘅調味料放晒晌枱上,但廚房前枱仲有有沙嗲醬、微辣、魔鬼醬辣,小弟就唔敢試喇,有興趣嘅朋友可以挑戰一下。最後,我哋同樣點咗4餸麵,再加多一個蠔油生菜及豆漿。豬皮、蘿蔔、冬菇、牛肚米粉 $58睇番以前嘅食評,老婆嘅車仔餸又喺揀豬皮、蘿蔔、牛肚,再加冬菇,好傳統嘅組合。份量都好夠,豬皮好爽口,蘿蔔非常之清甜,冬菇夠厚伕,牛肚炆得好腍,而且非常入味,米粉爽滑及無話煮過籠,質量皆優。豬腸、貢丸、牛筋、豆卜油麵 $58我揀餸料就盡量唔撞老婆嗰啲,咁樣可交換嚟食。豬腸內仲有少少肥膏,但就無豬臊味;貢丸好爽口彈牙,牛筋亦都炆到極
再望入去,右邊整幅牆都喺畫咗上海街舊街景,非常有趣。
最後,我哋同樣點咗4餸麵,再加多一個蠔油生菜及豆漿。
豬皮、蘿蔔、冬菇、牛肚米粉 $58
豬皮、蘿蔔、冬菇、牛肚米粉
豬腸、貢丸、牛筋、豆卜油麵 $58
我揀餸料就盡量唔撞老婆嗰啲,咁樣可交換嚟食。豬腸內仲有少少肥膏,但就無豬臊味;貢丸好爽口彈牙,牛筋亦都炆到極之軟腍,同埋好入味,至於豆卜唔油膩,都算有豆香,加埋心水嘅油麵,叫阿姐俾啲腩汁,寧舍好食。
豬腸、貢丸、牛筋、豆卜油麵
蠔油生菜 +$13
食得平衡少少當然要多點個蔬菜啦,再者,老婆就鍾意食多啲菜,夠健康,就簡單點一份蠔油生菜,份量唔笠多,但啲生菜淥得仲保持一份爽脆口感。
蠔油生菜
豆漿 +$9
以優惠價加配,估唔到豆漿有咁大支,大唔大都唔緊要,最緊要夠豆味嘛,而且,唔太甜,好過飲汽水啦!
豆漿
只喺嗌咗兩碗4餸麵,再加碟生菜,好夠飽。用餐期間,都見唔少人嗌外賣,亦有人要求加魔鬼醬辣,所以話,車仔麵喺唔少香港人嘅至愛平民美食。
2024-12-30 135 浏览
經過這家店,看到主打是車仔麵,有幾十樣食材可以選擇搭配,價格便宜。這家店的食材都是展現在顧客面前,看到哪個餸中意就選哪個,車仔面可以選擇一面多餸甚至多達十餸!牛腩:肉質鮮嫩,肥肉不多,散發著濃郁的肉香。牛肚:脆爽彈牙,獨特的嚼勁讓人過癮。牛柏葉:富有嚼勁,煮得恰到好處。唐心蛋:蛋黃軟嫩,濃郁的蛋香還有一些特別的選擇:紅腸,台灣黑椒腸:黑椒的香辣充滿層次感。日式蟹柳:柔軟滑嫩,海鮮的鮮味令人陶醉。獅子狗卷:外脆內嫩,好爽口鮮竹魚卷:大大一卷,鮮竹滑嫩包住大大卷鮮美的魚肉魚皮餃:外皮膠質感嚼勁很足,內餡鮮美,口感獨特。韭菜餃:香氣四溢的韭菜的清香與肉餡的滋味相互交融。雞翼:鹵水味道令人難以抗拒。此外,還有各式丸子:牛筋丸,貢丸,墨魚丸:肉質的緊實,彈性十足

牛腩:肉質鮮嫩,肥肉不多,散發著濃郁的肉香。

牛肚:脆爽彈牙,獨特的嚼勁讓人過癮。
牛柏葉:富有嚼勁,煮得恰到好處。

唐心蛋:蛋黃軟嫩,濃郁的蛋香

還有一些特別的選擇:
紅腸,台灣黑椒腸:黑椒的香辣充滿層次感。
日式蟹柳:柔軟滑嫩,海鮮的鮮味令人陶醉。
獅子狗卷:外脆內嫩,好爽口

鮮竹魚卷:大大一卷,鮮竹滑嫩包住大大卷鮮美的魚肉

魚皮餃:外皮膠質感嚼勁很足,內餡鮮美,口感獨特。

韭菜餃:香氣四溢的韭菜的清香與肉餡的滋味相互交融。

雞翼:鹵水味道令人難以抗拒。

2024-12-30 46 浏览
好耐都無食過車仔麵行經旺角見到民間車仔麵幾多選擇就同朋友去咗食午餐喔!-🔸一麵三餸揀咗牛丸、牛腩同牛肚配油麵牛太大粒爽彈牛腩肉質軟腍兼有牛肉香而牛肚幾爽口感唔會韌自助醬料區可揀辣醬、沙嗲醬同魔鬼辣椒油試咗沙嗲醬味道香濃唔太辣幾惹味呀!🔸一麵三餸揀咗米線底配蘿蔔、咖喱魚蛋同鮮竹魚卷蘿蔔爽嫩吸收晒湯底同咖喱魚蛋香味超正呀!咖喱魚蛋同鮮竹魚卷都唔錯大推咖喱魚蛋辣得惹味唔chur喉🔸辣魷魚辣魷魚口感好爽好入味香辣惹味令人食唔停口呀!🔸秘汁雞翼雞翼似係滷水雞翼 味道甜甜味幾入味一碟有六隻幾抵食!🔸豆漿香港製唔太甜,唔錯
好耐都無食過車仔麵
行經旺角見到民間車仔麵幾多選擇
就同朋友去咗食午餐喔!

🔸一麵三餸
揀咗牛丸、牛腩同牛肚配油麵
牛太大粒爽彈
牛腩肉質軟腍兼有牛肉香
而牛肚幾爽口感
唔會韌
自助醬料區可揀辣醬、沙嗲醬同魔鬼辣椒油
試咗沙嗲醬
味道香濃唔太辣
幾惹味呀!

🔸一麵三餸
揀咗米線底配蘿蔔、咖喱魚蛋同鮮竹魚卷
蘿蔔爽嫩
辣得惹味唔chur喉

🔸辣魷魚
辣魷魚口感好爽好入味
香辣惹味
令人食唔停口呀!

🔸秘汁雞翼

🔸豆漿
香港製
唔太甜,唔錯
2024-12-27 122 浏览
車仔麵由細食到大,但唔知幾時開始變左高檔野,野食仲要越黎越唔似樣,所以有好一段時間都唔想食。 今日經過上海街,見凍凍地就好掛住呢陣味,黎到呢間來多碗車仔麵,就入黎食啦。其實有時候食車仔麵仲正過打邊爐,鍾意落咩餸都得,有菜又有麵,湯底又正,真係好正。呢度既價錢都好大眾化,每個餸最貴都係$15, 大大碗都係一百蚊左右,真係抵到爛。一行到門口就會問食咩麵,點好再搵位坐,好地道。因為凍凍地有啲餓就想叫多啲,就叫左牛筋,糖心蛋,生菜,白蘿白,墨丸,麻辣雞腎,獅子狗,芝士腸,豬紅,跟米粉。 哈哈,超滿足。滷水湯底超好味,白蘿白係車仔麵既靈魂,好甜,糖心蛋都好juice, 麻辣雞臂夠野味,豬紅都好夠味。 最正係佢啲餸夠大件又足料,唔會話叫多左就比少啲,每個餸都好啱味,真係好難得,去邊度搵。要話吸引外來人食香港野,呢間車仔麵真係食得過。
一行到門口就會問食咩麵,點好再搵位坐,好地道。
要話吸引外來人食香港野,呢間車仔麵真係食得過。
2024-12-27
2024-12-09 131 浏览
星期日去旺角買完禮物, 之後係附近搵左餐廳食車仔面。店鋪採用開放式廚房, 首先係門口排隊, 落左單後就入去搵位座。店鋪提供多款餸選擇, 麵底除左常見款式, 還有瀨粉, 十分特別。我哋叫左五餸麵, 揀左油麵, 湯底飲落清甜, 魷魚爽口彈牙, 蘿蔔清甜入味又無渣, 豬大腸滷得幾入味, 完全唔肥膩, 牛腩炆入味又夠淋。另外牛筋軟淰入味, 食落嫩滑冇腥味, 牛柏葉爽脆可口。店鋪仲會提供秘製辣醬, 配搭車仔麵食十分惹味。鐘意食竦既人一定要黎試呀。
滷水豬手
滷水豬手
  • 魷魚
2024-12-05 66 浏览
香港真係有好多好食既車仔麵,今日朋友帶我試下呢間來多碗車仔麵,又多款式又好食,最正就係加埋個魔鬼辣醬,真係惹味得黎又夠哂辣牛柏葉、牛腩、鳳爪、麵筋、豬腸米線$70魷魚、牛柏葉、豬腸、鳳爪、魚皮餃 、牛肚 米粉 $80米線同米粉都唔錯,湯底濃郁,牛肚、豬腸、鳳爪最出色,入味得黎又唔會太咸秘汁雞翼 $22秘製鮮豬手 $32雞翼同豬手都好正,豬手炆得林身,雞翼個鹵水味好出色腐乳通菜 $13蠔油生菜 $13清清地加菜都係$13蚊,好抵食又新鮮檸檬可樂 $13凍檸茶 $9飲品選擇都好多

牛柏葉、牛腩、鳳爪、麵筋、豬腸米線
魷魚、牛柏葉、豬腸、鳳爪、魚皮餃 、牛肚 米粉 $80

秘汁雞翼 $22
秘製鮮豬手 $32
雞翼同豬手都好正,豬手炆得林身,雞翼個鹵水味好出色

腐乳通菜 $13
蠔油生菜 $13
清清地加菜都係$13蚊,好抵食又新鮮

檸檬可樂 $13
凍檸茶 $9
飲品選擇都好多
2024-11-29 117 浏览
旺角不嬲都有好多唔同嘅美食今日同朋友喺附近睇完戲就諗吓食啲平平哋嘅嘢,車仔麵其實亦一個非常好嘅選擇,而家天氣咁凍車仔麵食完真係暖笠笠!就決定同朋友食呢一間喺網上評價都好似幾好記車仔麵餐廳,午市嘅時候原來都幾多人,好彩我哋兩個都搵到個位,如果唔係都有排等🤣🤣佢嘅冬菇炆得非常入味,本身個人就非常鍾意食冬菇,亦都鍾意佢同車仔麵嘅配搭,佢嘅冬菇都幾有咬口,鍾意食冬菇嘅朋友不能夠錯過👏🏻雞翼都做得好好食,好入味,而且唔會太細隻,每一份有兩件,見到隔籬枱有其他顧客直頭叫四隻,所以都特登叫你試吓,我覺得都不過不失,水準都唔差!👏🏻佢嘅米粉都唔會話煮得太淋,整體都係有咬口同埋爽身,因為好怕出去食車仔麵嘅麵條會係太淋,影響成個口感,餐廳喺時間控制上做得唔錯👏🏻 糖心蛋亦都令我哋非常有驚喜,咬落去嘅時候佢香濃嘅蛋漿慢慢流出來,呢一個效果要時間控制得非常好先可以做到,而且味道真係唔錯,好多餸只係需要$10,整體上我哋都覺得抵食嘅,而且味道同埋質素上亦都可以合乎佢本身嘅價格👏🏻豬腸亦都係我其中一樣去車仔麵餐廳必要嘅內臟之一,餐廳喺清洗嘅時候做得非常乾淨,絕對唔會有任何奇怪嘅味道,所以我哋都覺得味道好,豬腸本身

豬腸亦都係我其中一樣去車仔麵餐廳必要嘅內臟之一,餐廳喺清洗嘅時候做得非常乾淨,絕對唔會有任何奇怪嘅味道,所以我哋都覺得味道好,豬腸本身嘅油脂同埋佢嘅小辣味道我哋都覺得非常好食,分量嚟講都有五至六件,合理👏🏻

2024-11-13 121 浏览
今日我和朋友去了這餐廳吃車仔麵。叫了6餸車仔麵:麻辣雞腎,台灣黑椒腸,魚皮餃,牛丸,鮮竹蝦條,獅子狗,麵底選了米粉。麻辣雞腎經過精心處理,口感滑嫩,有嚼勁,辣度適中。台灣黑椒腸充滿香氣,肉質鮮嫩,咬下去時感受到汁液四溢。魚皮餃內餡多樣化,口感獨特。牛丸肉質鮮嫩,彈性十足。鮮竹蝦條是一道將蝦仁與竹筍搭配的創新小吃,蝦條外脆內嫩,鮮味十足,清新口感讓人一口接著一口。獅子狗又幾彈牙。車仔麵有這麼多餸真的是非常豐富。牛腩,蘿蔔,牛丸,雞翼,生菜車仔麵:牛腩肉質軟嫩,經過長時間燉煮後,吸收湯汁的精華,吃起來既有嚼勁又不失滑嫩口感,非常入味。蘿蔔釋放出甜味,與牛腩的肉汁相互融合,形成了恰到好處的清甜感。牛丸彈性十足,咬下去感受到肉汁鮮美。雞翼的外皮 crispy,內部多汁。生菜的清新口感為整道菜增添了一個清爽的元素,平衡了其它食材的油膩感。車仔麵作為底部的主角,車仔麵吸收了周圍食材的湯汁,非常入味,是絕佳的搭配。
今日我和朋友去了這餐廳吃車仔麵。

叫了6餸車仔麵:

麻辣雞腎經過精心處理,口感滑嫩,有嚼勁,辣度適中。

台灣黑椒腸充滿香氣,肉質鮮嫩,咬下去時感受到汁液四溢。

魚皮餃內餡多樣化,口感獨特。

牛丸肉質鮮嫩,彈性十足。

獅子狗又幾彈牙。

車仔麵有這麼多餸真的是非常豐富。

牛腩,蘿蔔,牛丸,雞翼,生菜車仔麵:

牛丸彈性十足,咬下去感受到肉汁鮮美。

雞翼的外皮 crispy,內部多汁。

2024-11-13 94 浏览
🍜星期六中午時間約左好朋友一齊睇戲,睇戲前經過來多碗車仔面,好想食車仔麵就坐低醫左個肚先。🍜呢度係先排隊同廚房伙記點餸,然後俾錢,跟住就可以自行去搵位坐。🍜呢度真係好多餸,由兩餸麵到10餸都叫得。🍜面底都好多選擇,竟然有瀨粉,真係好少見。今次叫咗一碗餸河粉同五餸米粉,都係$64起。🍜五餸米粉:有牛腩、牛筋、豬紅,金菇、魚蛋。牛筋同牛腩炆得好入味又軟腍;咖喱魚蛋爽口彈牙;豬紅唔會腥;湯底啱啱好,唔會太鹹。🍜五餸河粉:有蘿蔔、雞翼尖、豬腸,冬菇、通菜。蘿蔔炆得最入味;豬腸清理得乾淨;冬菇切開都大大粒;通菜就灼得啱啱好。兩碗麵麵底亦都非常之大碗,食完一定夠飽。🍜秘製雞翼:炆得好入味,雞翼又大大隻,有五隻咁多添。🍜嘢飲就叫咗一支豆漿🥛同樽裝可樂🍺🍜鋪入面牆身貼住幾幅壁畫,都係舊時嘅上海街街景,幾特別!真係呢啲後街先搵到啲地道嘅香港美食。

🍜呢度真係好多餸,由兩餸麵到10餸都叫得。

🍜五餸米粉:

🍜五餸河粉:

🍜秘製雞翼:
炆得好入味,雞翼又大大隻,有五隻咁多添。

🍜嘢飲就叫咗一支豆漿🥛同樽裝可樂🍺

2024-11-09
2024-11-10 140 浏览
今天約了老公到旺角吃晚飯。經過這間叫做來多碗的車仔麵,餐牌大大個,清晰列齊所有可選的車仔餸!選擇的確多,花多眼亂,上至主食,下至小食也有,價錢也很親民。我和老公分別都點了六餸的車仔麵!大胃王老公還另外點了兩款小食和一碟油菜。先說小食,辣水魷是必點的,辣得很過癮,水魷彈牙爽口,值得一試。豬手也老得非常入味,很腍,豬皮很有彈性。我點的是六餸車仔麵,當中我比較欣賞它的咖喱魚蛋,魚蛋味道很香,口感很彈牙,咖喱亦很入味。豬大腸也是我最愛,滷水醬汁充分滲透在豬大腸中,豬大腸也很乾淨,沒有異味。我最怕吃到太硬的牛筋,但這間車仔麵舖所炆的牛筋卻炆得很淋很入味,不錯!這碗是老公點的六餸車仔麵,他最欣賞是豬耳仔,很爽口呢。這裏的蔥花是可以大方地任你加;另外見到枱面也有秘製的魔鬼辣醬,喜歡吃特辣的朋友,一定要試吓!

豬手也老得非常入味,很腍,豬皮很有彈性。

這碗是老公點的六餸車仔麵,他最欣賞是豬耳仔,很爽口呢。

今日好開心去咗上海街附近嘅一間車仔麵,真係老字號,而且好有香港特色,而且呢度食物質素好高,服務都好好,好難得可以響市區搵到間咁高質素嘅車仔麵,真係要來食返碗車仔麵呀,而且好快都會等位,所以真係好受歡迎啊,而且呢度嘅車仔麵真係最好食嘅,因為佢性價比好高,價錢經濟實惠,配菜又多,我真係好推介佢哋嘅三餸車仔麵,裏面嘅蘿蔔又好味又林,牛腩都炆得好好呀,而且仲有配埋咖喱魷魚咖喱魚蛋,真係我嘅至愛,而且仲可以揀魔鬼辣汁,真係好頂癮,那得來好好食,又唔會好難入口,加埋杯凍檸茶,真係完美嘅配搭啊,而且凍檸茶都係大大杯,可以媲美上出面市區沖嘅檸檬茶,而且佢哋嘅冬菇都好香呀,好好食,出面都搵唔到一間咁好食嘅車仔麵呀,而且我哋仲叫咗個蠔油菜心,真係唔錯啊
2024-11-03 98 浏览
跑完步好肚餓就黎左呢度食車仔麵,貪佢可以叫五個餸,可以食到飽一飽。呢度係order 俾左錢先,叫左粗麵配腩肉,蘿蔔,響鈴,午餐肉同埋牛筋。佢啲腩肉炆到好入味,肥瘦適中;蘿蔔幾甜同好大舊,份量幾多;響鈴索左啲湯汁,一定點都會好食😋午餐肉估唔到都有兩大塊;牛筋好淋好易咬開😍😍另一碗就叫左油麵配通菜,魷魚,咖哩魚蛋,紅腸,豆卜。魷魚份量都幾多同新鮮,咖哩魚蛋幾唔錯,夠彈牙,紅腸同豆卜正常。秘汁雞翼有四大隻,全部忟到好淋☺️☺️估唔到呢度的凍檸樂係用樽裝可樂😍😍跑完步梗係要飲可樂先得。因太口渴關係,再叫多左枝豆漿,佢唔會太甜,幾好飲。

秘汁雞翼
有四大隻,全部忟到好淋☺️☺️

晏晝去咗旺角上海街(來多碗車仔麵),店舖牆上壁畫,訴說出香港印象和地道美食。店舖車仔餸款式數之不盡.....…👍👍還有店舖秘制魔鬼辣超....超辣超“正”溫馨提示食得辣先好呀!心多多嗌咗一碗........🍜🍜❣️八餸麵牛腩/豬皮/牛筋/豬腸/麵筋/豬耳/豬紅💥牛腩~鮮嫩入味💥豬皮~“索”滿濃湯味道💥牛筋~口感煙韌,咀嚼中散發鮮味💥豬耳~脆嫩爽口,咀嚼時帶有韌性,别有風味。💥豬紅~鮮嫩滑潤,口感細膩❣️秘製鮮豬手肉質鮮嫩軟腍,外皮煙韌配上香濃醬汁好入味😋😋😋骨膠原豐富❣️必食辣魷魚肉質彈嫩,帶有微辣與香料的層次感,口感爽脆yummy❣️豬腸鴨血豬腸嫩滑,咀嚼時彈牙,散發著自然的肉香;鴨血則滑順柔嫩,吸收了湯汁的精華,味道鮮明
晏晝去咗旺角上海街(來多碗車仔麵),

店舖牆上壁畫,訴說出香港印象和地道美食[車仔麵]。店舖車仔餸款式數之不盡.....…👍👍還有店舖秘制魔鬼辣超....超辣超“正”溫馨提示食得辣先好呀

!心多多嗌咗一碗........🍜🍜
❣️八餸麵

牛腩/豬皮/牛筋/豬腸/麵筋/豬耳/豬紅
💥牛腩~鮮嫩入味

💥豬皮~“索”滿濃湯味道

💥牛筋~口感煙韌,咀嚼中散發鮮味

💥豬耳~脆嫩爽口,咀嚼時帶有韌性,别有風味。
💥豬紅~鮮嫩滑潤,口感細膩

❣️秘製鮮豬手

肉質鮮嫩軟腍,外皮煙韌配上香濃醬汁好入味😋😋😋骨膠原豐富
❣️必食辣魷魚

肉質彈嫩,帶有微辣與香料的層次感,口感爽脆yummy
❣️豬腸鴨血