今次返屯門食飯又估唔到呢間又幾癲吓,$158食哂雞煲丶火鍋丶韓燒,任食不特只,仲可以無限加雞😳😳,佢喺工廠區嗰面,如果唔係朋友介紹都唔會去工廠搵食,不過佢都算易去,輕鐵去到建安站行兩分鐘就到~店舖喺呢度工廠區嚟講都唔細,都有好幾張卡位,又有大枱提供😚一坐低冇耐就落咗雞煲辣度先,本人就食bb辣😝,喺等既同時,都有啲小食俾我食吓,仲要有泰式鳳爪,就梗係要夾多啲啦,夠哂酸辣,又隻隻飽滿,呢個俾錢食都願🥳由於啲雞係即炒關係,大概等十零分鐘至有得食,一開蓋,啲香味已經爆發出嚟,啲雞同佢啲汁完美咁合二為一🤤🤤,而且啖啖肉,唔會嚿嚿都係骨咁😆不過都係覺得有啲辣🥵説時那時快,好快已經食完,都係覺得唔係好夠喉,要再加雞,不過今次就要唔辣,加雞啲份量好多夠,而且冇咗陣辣味,仲食得多咗洋蔥既甜味同香味😆食完都已經飽咗八成,就直接轉去韓燒,樣樣配料都已經調咗味,所以就可以燒完就咁食,其中比目魚同豬腸我就食得最多🥴啲魚肉厚身得嚟又好嫩滑,大腸燒到外脆內軟,冇異味,夠哂肥,一咬落去已經油花四濺,過癮😆之後再有甜品可以拎,芒果布甸,牛奶布甸同豆腐花,包你一定啱食呢度真係有好多野食,$158真係抵俾,而啲服務態度又係
今次返屯門食飯又估唔到呢間又幾癲吓,$158食哂雞煲火鍋丶韓燒,任食不特只,仲可以無限加雞😳😳,佢喺工廠區嗰面,如果唔係朋友介紹都唔會去工廠搵食,不過佢都算易去,輕鐵去到建安站行兩分鐘就到~

呢度真係有好多野食,$158真係抵俾,而啲服務態度又係一絕👍🏻👍🏻食多幾次都冇問題
2019-12-16 38 浏览
最近天氣又凍番,男朋友當然要帶我食啲暖烘烘既食物啦!身位屯門牛想食雞煲除左自己煮就要出去食,位於工廠區既「冧廚」就可以食到雞煲、打邊爐、仲可以燒嘢食!只需$158咋 好值選第一種食法 - 小食係雞煲未黎之前就緊係要街一圈睇下有咩食啦!第二種食法 - 雞煲雞煲!係即叫即整,由於我個坐位係對住廚房,睇到廚師整既過程!而且廚房都非常乾淨第三種食法 - 打邊爐加高湯落雞煲,湯底亦相當濃味,另有一個雪櫃專放打邊爐既食物架!第四種食法 - 燒烤轉燒烤!食到禁上下,職員會問你轉唔轉燒烤,轉轉新意思!食物種類亦係超多!鐘意食肉亦得!蔬菜亦得!第五種食法 - 甜品唔好意為食完主食就完左,仲有甜品!豆腐花、牛奶布甸、芒果布甸等冧廚 - 雖然開係唔顯眼既位置,但我相信遲下會好多人認識,因為真係好抵食兼好好食!要經朋友介紹先知道冧廚!

第一種食法 - 小食
雞煲未黎之前就緊係要街一圈睇下有咩食啦!

第二種食法 - 雞煲

第三種食法 - 打邊爐

第四種食法 - 燒烤

第五種食法 - 甜品

2019-12-16 203 浏览
聖誕節將近,久違的朋友、同學及同事們也相繼在群組內相約聖誕晚飯,有的提議打邊爐、有的遍愛雞煲、女孩們鍾愛韓燒,而有些男生總是沒太多主見,只是廉價飽肚就甚麼都可以,那麼傷腦筋的事竟被搞手一招搞定!他找到了一間位於屯門工廠區外圍面向大街的三合一放題餐廳!只需一個價錢,一晚便可享受雞煲、火鍋及韓燒之放題任食,而且價錢只需$138-158加一不等,這選擇簡直可以把各意見不同的我們聚首一堂。門面簡單,招牌在漆黑的工廠區及街道上也頗顯眼,路過也會被吸引著內裡以黑色為主,裝潢簡單,沒有特別的裝飾,走著沉實隱重路線,😂眼看與一般韓燒餐廳無異餐牌只有一張,霸氣大字寫上一爐三食方法與次序,大伙兒選擇先雞煲,後火鍋,再韓燒!想起已覺得是一浪接一浪的興奮等待雞煲時當然要到外頭搜略一番,看到小食區一共有6款小食,包括娃娃菜、咖哩魚旦、牛柏葉、麻辣雞、泰式鳳爪及麻辣皮蛋。為迎接稍後盡情痛快任食,朋友與我只品嚐了泰式鳳爪及麻辣皮蛋,泰式鳳爪爽口彈牙但略嫌酸與辣不足,味道較淡,麻辣皮蛋惹味而不太辣,辣度適合大眾口味,皮蛋屬軟身帶彈牙頭髮斑白的店員緩慢地呈上雞煲並提醒雞件已熟,可以即時食用,一打開煲蓋男生們隨即蜂擁搶夾

他找到了一間位於屯門工廠區外圍面向大街的三合一放題餐廳!只需一個價錢,一晚便可享受雞煲火鍋及韓燒之放題任食,而且價錢只需$138-158加一不等,這選擇簡直可以把各意見不同的我們聚首一堂。門面簡單,招牌在漆黑的工廠區及街道上也頗顯眼,路過也會被吸引著

雞煲

頭髮斑白的店員緩慢地呈上雞煲並提醒雞件已熟,可以即時食用,一打開煲蓋男生們隨即蜂擁搶夾,女生們仍保持儀態慢慢進食,亦不怕雞件被男生吃光,皆因雞件是無限添加!雞件多肉無碎骨,肉質頗爽嫩無雪藏味,醬汁惹味白濃,更達到預期小辣程度,起初自覺小辣不足,到後期漸覺因醬汁不斷濃縮令辣度漸漸上升,多人也覺小辣剛好。雞件多了一轉後開始火鍋環節!
餐廳提供了大約15-17款火鍋配料供挑選,大概有4款餃、6款丸、3款濕料、2款蔬菜、肥牛及意想不到的生蠔,雖然款式不多,但足夠在三款放題中每款均試試
火鍋

只需跟店員示意火鍋,便會簡單加入上湯即可,這做法湯頭會較清淡而且較油膩,但淡淡的雞煲味仍殘留著,趁沒有太多手涮涮時快快拍了一張照片
火鍋配料
火鍋配料雖然都是普通凍肉鋪能買到的質素,但就是那平民的水平令各人也有在家打邊爐之感,沒有挑剔之言,頗欣賞水餃及雲吞,嚐試了蘿蔔豬肉餃,小小蘿蔔粒令豬肉餃來的清新多了,並另一款韮菜餃皮薄韮菜料多得湧出,香濃韮菜味芬香撲鼻,意外有任食生蠔,個人認為生蠔煮熟點較好,始終也是冰鮮非新鮮,肥牛薄片鋪上,輕形的份量在任食中剛好不會太飽肚,只略嫌肥膏偏多。各人每款試後隨即轉戰韓燒!

韓燒相信是該餐廳的另一重頭戲,因為韓燒之食材比起其他放題款式繁多,多達約38款,漸趨飽肚的我們也難以試光所以款式,所以只選取有興趣的試試
韓燒
取走煲後隨即換上鐵板,並鋪上圓形牛油紙,我經常對於始燒烤方法有所保留,雖然可減少粘板及用油量,但油份盛載牛油紙上,容易令食物變得油膩易飽肚,而且能燒烤的範圍縮少,男生們心急不而
韓燒配料

試了數款食材後覺得醃料濃度剛好不會蓋過食材原有味道外還不覺太鹹。而個人較喜愛有豬頸肉、龍脷柳、雞翼及豬柳。豬頸肉切成條狀易入口時吃多也不覺飽肚,肉質爽口彈牙,只略嫌欠缺豬肉鮮,龍脷柳一向是我韓燒最愛,能燒出剛好熟透的嫩滑多汁龍脷柳,在牛油紙上燒更能減少粘魚情況,燒得更輕鬆。
雞翼醃料味道雖偏淡,但窩心地把每件雞翼中央輕輕切開,令雞翼更快燒熟,豬柳雖然普通,但就是街坊韓燒才會出現的食材,輕輕的燒後變得脆而惹味,而略嫌油份偏多。
吃得飽飽的大家也不忘而甜品作結尾

凍櫃內存有3款甜品包括牛奶布甸,紅豆椰汁糕及芒果布甸,挑選了牛奶及芒果布甸一嚐,2款水準甚佳,不相伯仲,牛奶布甸牛奶味甚濃,而且非常軟滑,芒果布甸帶著舊式酒樓味道,很有街坊懷舊感
豆腐花

想吃點暖身的可選擇豆腐花,用木桶內藏保暖兜確實有風味之餘亦不失實用性,溫度屬暖,質感幼滑細嫩,只略嫌豆味不算香濃,可加紅糖添味

雖然賣點不在食物質素,但一餐內可以品嚐到3種放題已是大大賣點,非常滿足到不同意見的大伙兒光顧,同時那環境那氣氛,就讓大家回到同學的時光。
2019-12-10
火鍋配料
韓燒
韓燒配料
1K
兩小時任食雞煲火鍋燒肉三合一,成人$158一位,平通全港九。住附近的我們吃過很多次了,水準一直平均。一開始先吃雞煲,可以加雞件,然後加湯打邊爐,最後燒肉。又或是一開始就進入燒肉狀態也可以,總之一個價錢,隨意發揮。雞煲可挑選辣度,如果喜歡辣,小辣以上就最好了。上桌的時候雞件已經熟透,所以只需撈勻醬汁立即就可以起筷!雞件肉嫩,有驚喜!$158一位兩小時真的沒投訴了。雞件亦是放題,冬天吃熱辣辣的雞煲特別爽。也可以借接加一些火鍋配料進去!配料區是自助型式,選擇不算少,refill亦快。飲品區,還可以。燒肉開始了~肉類都是預先調味的,味道還好,大概是去燒烤場的質素,和價錢成正比。當中的叉燒我覺得特別好食。多春魚,粟米,菠蘿這些都是必食的。不得不提這裡的餃子,煎得皮脆肉香真是別有一番風味!外面還有熟食和韓式醃製冷盤、炸物甜品自助區。口水雞和咖喱魚蛋好味!豆腐花和3.6牛肉布甸也很值得吃的!總括來說,價錢取勝,值回票價,大胃王來到必定會好開心~

配料區是自助型式,選擇不算少,refill亦快。

飲品區,還可以。

2019-12-13 75 浏览
放工來到屯門工廠區附近食店—冧廚,一間可以一個價錢享受雞煲、火鍋及燒烤三重奏,相當抵食。店舖採取自助形式,客人可自取前菜、熟食、火鍋醬料和食物、燒烤醃料、 飲品、甜品等。前菜推薦咖喱魚蛋、滷水牛肚,滷得入味,食得滋味﹗而蔘鬚雞湯,入面真係有雞肉,味道有少少蔘鬚苦澀味,清清地夠暖胃。上枱雞煲有半隻雞在煲內,配料十分香口,洋蔥、芫茜新鮮。雞肉嫰滑,仲可以無限加雞。吃完雞煲後就可以加湯轉邊爐,有肥牛、生蠔、生菜,款式都不少。燒烤貼心之處有牛油紙在燒烤底,更會在牛油紙上塗蜜糖,增添香氣,侍應更會細心巡視客人是否需要換牛油紙。每張枱都有個抽油煙機,吸油煙力強,防止餐廳油煙滿佈。而我最愛燒菠蘿、雞腎和蕃薯仔,好甜和多汁,消滯解膩一流﹗甜品有豆腐花、牛奶布甸、芒果布甸和紅豆布甸,款式多樣化。總括而言,一個價錢可以享受雞煲、火鍋及燒烤三重奏,相當抵玩。而且小店在細微之處,如燒烤時塗上蜜糖牛油紙、每枱抽油煙機等,服務親切,店員友善又有效率,值得再來﹗
放工來到屯門工廠區附近食店—冧廚,一間可以一個價錢享受雞煲火鍋及燒烤三重奏,相當抵食。

前菜推薦咖喱魚蛋、滷水牛肚,滷得入味,食得滋味﹗

而我最愛燒菠蘿、雞腎和蕃薯仔,好甜和多汁,消滯解膩一流﹗

甜品有豆腐花、牛奶布甸、芒果布甸和紅豆布甸,款式多樣化。
總括而言,一個價錢可以享受雞煲火鍋及燒烤三重奏,相當抵玩。而且小店在細微之處,如燒烤時塗上蜜糖牛油紙、每枱抽油煙機等,服務親切,店員友善又有效率,值得再來﹗
2019-12-10
2019-12-13 48 浏览
呢間冧廚滿足左我同男朋友3個願望🌀雞煲✅邊爐✅燒肉✅星期日價錢係💲2️⃣1️⃣5️⃣3樣野輪住食🔥超級大賣點餐廳非常工業風🏭不過坐得都舒舒服服👇🏻👇🏻👇🏻先介紹下自助吧方面👇🏻👇🏻👇🏻⭐️熟食吧🍡熟食有幾樣野揀 今日就有咖啡魚蛋、白灼娃娃菜、滷水牛肚、白雲鳳爪、麻辣雞件、尖椒皮蛋等⋯每樣水平都不錯 特別係鳳爪同雞件❣️⭐️蔬菜&肉類吧🍗呢到任君選擇🧚🏻上層係菇、菜類 非常新鮮中層係搭配燒肉既泡菜冷盤🧅下層就係燒肉既肉類 選擇比較多 基本上講得出既都有🤤🤤⭐️主食吧🍥呢到有湯同飯🍙仲有薯條等炸物🍟⭐️飲品&甜品跑🧁不得不讚既豆腐花🔗非常滑一試愛上‼️‼️👇🏻👇🏻👇🏻之後就開始介紹煲&燒肉👇🏻👇🏻👇🏻⭐️BB辣雞煲🌶雞煲好香濃🐓食落唔算太辣隱約有少少咖哩味 個汁非常濃撈飯&烏冬都好適合🙌🏻⭐️邊爐🍲食到咁上下就可以加湯打邊爐😋因為食雞煲同熟食已經7成飽 拎既野都比較少⭐️燒肉🔥到最後燒多一轉肉真係飽到食唔落其他野🌚燒野既種類都非常多📌👉🏻總結呢間大件夾抵食‼️價錢樂觀、食物高質、多款選擇而且員工態度好好💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️除左會推介邊樣好食 仲會問反你覺得點係一間好用心既小店❤️
呢間冧廚滿足左我同男朋友3個願望🌀

⭐️熟食吧🍡
熟食有幾樣野揀
每樣水平都不錯 特別係鳳爪同雞件❣️

⭐️蔬菜&肉類吧🍗
呢到任君選擇🧚🏻上層係菇、菜類 非常新鮮
中層係搭配燒肉既泡菜冷盤🧅

⭐️燒肉🔥
到最後燒多一轉肉真係飽到食唔落其他野🌚
燒野既種類都非常多📌

👉🏻總結呢間大件夾抵食‼️
價錢樂觀、食物高質、多款選擇
而且員工態度好好💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️
除左會推介邊樣好食 仲會問反你覺得點
係一間好用心既小店❤️
工業區總會找到驚喜,今晚到訪的「冧廚」,不只平,更是靚和正!地理位置相對有點夾涉,也算是大部分工業區餐廳的缺點。筆者和友人也花了點時間找路。內裡座位寬敞,更十分意外有韓式烤肉的抽煙系統。觀其架步也算相當新淨,似是新開張不久。晚巿的放題餐,原本以為是雞煲/火鍋/烤肉,三款放題中選擇一項。豈料,百多元的價錢竟然是全包宴。當場有點震驚,大胃王不可錯過。大廚即時炮製,等候了一段時間才上枱。雞件多是雞腿肉,肉質非常嫩滑;而且絲毫沒有雪藏味,用的是鮮雞,誠意十足。雞煲醬料帶著微辣,雞肉醃得咸香入味,另還有洋蔥芫荽等香料。等候雞煲期間,取了湯品、冷熱葷吃用。人蔘雞湯香氣撲鼻,有著濃郁的人蔘味,味精感不重。據店員透露,冷盤小吃也是大廚老闆一手一腳炮製。醉雞卷頗出色入味。期間,筆者和友人貪新鮮地放了炸魚皮。魚皮盡索雞煲精華,邪惡美味。雞煲其實可以無限添食,可惜胃容量有限,還要預留空間吃火鍋。所以吃完第一輪後,便加了湯來打邊爐。火鍋配料也是頗多選擇的,分別有肥牛、丸類、蔬菜等。湯底是清雞湯加雞煲精華,本身已是濃味。小小的一間工業區餐廳,沒想到會有放題套餐,還要由前菜到甜品都一應俱全。本來筆者吃了火鍋和雞煲
工業區總會找到驚喜,今晚到訪的「冧廚」,不只平,更是靚和正

內裡座位寬敞,更十分意外有韓式烤肉的抽煙系統
。觀其架步也算相當新淨,似是新開張不久。
雞煲

。當場有點震驚,大胃王不可錯過。
雞煲

大廚即時炮製,等候了一段時間才上枱。

雞件多是雞腿肉,肉質非常嫩滑
;而且絲毫沒有雪藏味,用的是鮮雞,誠意十足
雞煲醬料帶著微辣,雞肉醃得咸香入味
,另還有洋蔥芫荽等香料。
人蔘雞湯

據店員透露,冷盤小吃也是大廚老闆一手一腳炮製
。醉雞卷頗出色入味。

火鍋

雞煲其實可以無限添食

豆腐花

本來筆者吃了火鍋雞煲後,肚皮已經飽到快撐破了。不過店員非常誠意的再三推介他們的甜品——豆腐花
,也就吃一碗看看。

果然沒有推介錯,豆腐花豆味濃又香滑。加了一點黃糖,甜甜的很好吃
2019-12-09
人蔘雞湯
2019-12-08 71 浏览
今日係屯門行完山,要獎勵下自己,要大食一餐,所以去左有得任食雞煲,打邊爐同韓燒既冧廚。一入去,老闆娘好和善有禮,已經令我對呢間餐廳加晒分。佢有自助區域,有炸魚皮,薯條,牛肚,魚蛋,娃娃菜,鳳爪,口水雞,皮蛋,可以醫住肚先,水準都唔錯架。首先上左雞煲先,要左小辣。雞件啖啖肉,好嫩滑,越黎越入味,越食越辣,好過癮。之後用返雞煲料加水做湯底打邊爐,個湯底好正,好惹味。最後再食埋韓燒,因為都好飽,只係燒左少少野食。佢仲有幾款自家制甜品:牛奶布甸,紅豆椰汁糕,芒果布甸同豆腐花。豆腐花必食,好滑,好食過出面好多既豆腐花。呢間餐廳三合一任食任飲只需要$158加一,性價比超高,誠心推薦
一入去,老闆娘好和善有禮,已經令我對呢間餐廳加晒分。

2019-12-08
  • 豆腐花
  • 雞煲
2019-12-06 73 浏览
男朋友係附近整嘢等得嚟都晚飯時間🙃經過見呢間$158+1任食兩個鐘咁抵就入左去試吓❣️7點暫時得我哋呢枱😅好似包場咁👍🏻不過好彩早嚟❣️遲多半個鐘開始多人❣️成間舖頭完全自助式❣️可以自取小食➕飲品➕邊爐食物➕燒烤食物➕甜品➕調味料❣️好方便👍🏻唔駛等嚟等去❣️入正題🙃🔺小食篇🔺今晚有6款小食包括娃娃菜➕咖喱魚旦➕牛肚➕口水雞➕泰式鳳爪➕川味皮蛋❣️我就最中意皮蛋夠哂彈牙而且有陣陣麻香味🤤無論係嗅覺定味覺都好正❣️口水雞啲雞肉好滑又唔會好咸👍🏻泰式鳳爪超爽脆❣️牛肚好入味❣️🔺湯水篇🔺人參雞湯❣️入面有好多人參仔同雞呀🤤見到都覺得暖❣️飲落有濃濃嘅參味➕鮮甜啱哂冬天飲呀❣️🔺第一食🔺雞煲即煮❣️半隻🐔係入面一上枱已經食得🤤已經聞到淡淡麻香❣️真係色香味俱全👍🏻啲雞肉熟得啱啱好而且好嫰滑👍🏻一啲都唔鞋證明無翻煮過✅而且唔會好咸食完又唔口渴❣️讚🔺第二食🔺食完雞煲可以選擇再加雞定落湯打邊爐❣️我地當然打邊爐🍲暖下身🤣豬血唔錯👍🏻🔺第三食🔺韓燒❣️有唔少肉類同前菜可以自己去自助區拎❣️啲肉唔會醃得太咸👍🏻最中意係燒日本甜薯❣️外皮脆內面甜👍🏻Prefect❣️🔺甜品篇🔺必推豆腐花❣️好滑好滑🤤仲有牛

🔺小食篇🔺

🔺湯水篇🔺

🔺第一食🔺

🔺第二食🔺

🔺第三食🔺

🔺甜品篇🔺
必推豆腐花❣️好滑好滑🤤仲有牛奶布甸都好正要食❣️奶味濃滑得嚟有彈性👍🏻細細個任拎唔嬲🤣

可以再嚟👍🏻
2019-12-04
2019-12-05 48 浏览
呢個天氣食咩好,就梗係食暖烘烘嘅打邊爐啦!經過工廠區意外發現一間抵食自選!就係呢間冧廚啦,一個價錢可以食到三樣嘢喎,你哋估吓係乜嘢?呢度位置坐得好舒服同埋安靜,貼心嘅係個位可以打開俾你放外套同袋係入邊,就唔驚整污糟同埋索味!未食得野之前,餐廳都有其他嘅頭盤可以去拎住食先,有啲開胃菜,口水雞同埋皮蛋都係唔錯嘅選擇!首先,食嘅係雞煲,我哋叫咗BB辣,小小辣味可以令到個雞煲更加香,份量意外地多,而且雞肉好鮮嫩,而且個雞煲係即叫即煮嘅,啖啖肉咬落去都係新鮮冇雪藏味!面到仲鋪左好多我最愛嘅香菜食完好嘢味嘅雞煲已經有三份一飽啦,就可以叫店員幫你加水轉做打邊爐呢到有唔同嘅食物可以比你自己拎鍾意食嘅嘢,係自助嘅形式打邊爐梗係唔少得肥牛啦,我哋一次仲拎咗幾盒,肥牛肉同埋脂肪分布得好好,洽到啱啱好入口啲牛好鮮甜我都係一個草食系者,所以都好鍾意食菜,呢度嘅菜都好新鮮,同埋都乾淨當你以為已經食到飽飽嘅時候,最後仲有埋燒烤添啊 !有好多唔同嘅肉類已經葉好晒,我哋就每樣都拎咗少少試吓個雞翼好入味,仲好貼心咁樣割開左,令到我好快就燒熟食得!最後點少得我最愛嘅菠蘿呀,燒嘅時間啱啱好,啲糖分出咗嚟,件件菠蘿都好甜我最愛
就係呢間冧廚啦,一個價錢可以食到三樣嘢喎,你哋估吓係乜嘢?

呢到有唔同嘅食物可以比你自己拎鍾意食嘅嘢,係自助嘅形式

當你以為已經食到飽飽嘅時候,最後仲有埋燒烤添啊 !
有好多唔同嘅肉類已經葉好晒,我哋就每樣都拎咗少少試吓
個雞翼好入味,仲好貼心咁樣割開左,令到我好快就燒熟食得!

我最愛呢度嘅就係有竹筒豆腐花,每晚都係新鮮整起嘅,自己加中意嘅糖份量,豆腐花好滑,入口即溶!

另外都有其他嘅甜品可以比大家選擇

同埋店員嘅態度都好好,不時主動同你傾計,令人食得好開心同舒服!
2019-12-01
2019-12-03 41 浏览
雞煲、火鍋、韓燒三重奏雖然呢間放題 地方唔算話好就腳但真係會想一試再試香港嘅雞煲 一般都係麻辣味偏重但呢間嘅雞煲味道 確有特色唔係得個辣字 啲雞肉好滑好入味更加重要嘅係 啲雞可以無限加添不過我就冇加啦 事關仲有火鍋等緊我 火鍋嘅配料用心 啲餃子嘅種類好多有鮮蝦雲吞、韭菜餃、白菜餃等等雖然啲火鍋配料唔係擺好多出嚟但其實係老闆覺得啲人唔應該浪費所以佢哋一見到剩返好少 就會立即加添丸類嘅款式好多粒墨魚丸真係好正又有生蠔同多種嘅肥牛所以絕對好抵食 而我就食咗好多蔬菜 好新鮮之後就梗係食埋個韓朝啦第一次見韓燒提供左豬大腸燒左一陣間已經外脆內軟豬頸肉又十分之好食餐廳嘅員工極力推薦燒埋菠蘿新鮮菠蘿燒果然唔同啲 又香又多汁諗諗吓其實都唔係三重奏係四重奏先啱呀 有埋自助餐因為出邊仲有啲小食甜品、飲品任你拎啲甜品 會令你好飽都想繼續食個芒果布甸好足料入邊細細粒嘅芒果肉 完全唔馬虎然後我個牛奶奶凍 勁香牛乳味 正冇諗過仲有熱辣辣嘅豆腐花 好滑好用心仲拎左啲冷盤食物 有鳳爪、泡菜等等覺得呢一餐真係好值 咁平食到咁多嘢而餐廳空間大 坐得十分舒服一定會再嚟幫襯!
雞煲火鍋、韓燒三重奏

雖然呢間放題 地方唔算話好就腳

更加重要嘅係 啲雞可以無限加添
不過我就冇加啦

事關仲有火鍋等緊我
火鍋嘅配料用心 啲餃子嘅種類好多
有鮮蝦雲吞、韭菜餃、白菜餃等等
雖然啲火鍋配料唔係擺好多出嚟

餐廳嘅員工極力推薦燒埋菠蘿
新鮮菠蘿燒果然唔同啲 又香又多汁

諗諗吓其實都唔係三重奏
係四重奏先啱呀 有埋自助餐
因為出邊仲有啲小食甜品、飲品任你拎
甜品 會令你好飽都想繼續食
個芒果布甸好足料
入邊細細粒嘅芒果肉 完全唔馬虎
然後我個牛奶奶凍 勁香牛乳味 正
冇諗過仲有熱辣辣嘅豆腐花 好滑好用心
仲拎左啲冷盤食物 有鳳爪、泡菜等等
覺得呢一餐真係好值 咁平食到咁多嘢
而餐廳空間大 坐得十分舒服
一定會再嚟幫襯!
2019-12-03 35 浏览
朋友住元開朗,去TM食下DINNER,餐廳出面係巴士站,附近都有輕鐵站,其實都幾方便。$158任食2小時,先食左雞煲(可選不同辣度或不辣),我們選左BB辣,個辣度岩岩好,仲有D麻的感覺,雞滑,入味,如果唔夠食可以任加!!食完個雞煲就用黎打邊爐,基不上都不用豉油,個湯都好有味,自己出去拎材料打邊爐,選擇不多,但足夠~打完邊爐就食埋個韓燒,基本的肉類都有,都是很入味。前菜熱盤都有8款,有辣鳳爪,口水雞,魚旦,炸薯條等,仲有D自家甜品,仲有香滑豆腐花,VERY GOOD~個湯係人蔘雞湯,足料,夠火喉。每位職員都好有禮,服務十分好~
朋友住元開朗,去TM食下DINNER,
餐廳出面係巴士站,附近都有輕鐵站,
其實都幾方便。

$158任食2小時,
先食左雞煲(可選不同辣度或不辣),
我們選左BB辣,個辣度岩岩好,
仲有D麻的感覺,
雞滑,入味,如果唔夠食可以任加!!

食完個雞煲就用黎打邊爐,
基不上都不用豉油,
個湯都好有味,
自己出去拎材料打邊爐,
選擇不多,但足夠~

打完邊爐就食埋個韓燒,
基本的肉類都有,
都是很入味。

前菜熱盤都有8款,有辣鳳爪,口水雞,魚旦,炸薯條等,
仲有D自家甜品,仲有香滑豆腐花,VERY GOOD~
個湯係人蔘雞湯,足料,夠火喉。

每位職員都好有禮,服務十分好~
2019-11-29
2019-11-24 297 浏览
好耐冇同媽媽食飯,近近地揀咗呢間雞煲放題,一開始我以為係三揀一,再三確認之下原來係一個價錢食晒三款。呢度基本上係自助形式,除咗啲火鍋食物同燒烤醃料之外,餐廳仲有好多飲品,熟食,甜品俾你揀。我自己就揀咗其中幾款熟食,有泰式鳳爪,口水雞卷,娃娃菜同滷水牛肚。佢個滷水牛肚炆到好林好入味,好香滷水味。而個泰式鳳爪係冇骨嘅,小小辣,好開胃。另外佢個口水雞唔會好辣,但就好入味。不過我最欣賞嘅都係佢個參鬚雞湯,清清地,幾好飲。然後就係主角雞煲啦,佢啲雞肉好滑,而且個調味都好夠,每舊雞肉都入晒味。最重要嘅係佢可以無限加雞,食到你飽為止都得,所以淨係食雞煲都已經性價比好高。因為我同媽媽兩個人食嘅嘢唔多,所以skip咗個火鍋,直接進入燒烤模式。佢可以揀嘅燒烤食物好多,但因為都飽飽地,所以我哋淨係試咗啲魚同埋叉燒金沙骨。全部都醃得好入味,而啲魚肉都好滑。燒烤當然唔少得我最愛嘅燒菠蘿啦,佢啲菠蘿真係好甜好多汁,食完咁多肉類,食返個燒菠蘿解膩真係一流。最後當然唔少得甜品啦,呢度嘅甜品全部自家製,有豆腐花,牛奶布甸,芒果布甸同埋紅豆布甸。啲豆腐花都幾滑,易啲布甸唔會太甜,味道啱啱好,連媽咪都食到。佢呢度每張枱都有

佢呢度每張枱都有個吸煙機,食完會成身味。另外呢度每一個員工都好親切,好好笑容,經常走來同你講隨便出去攞嘢食啦,又會介紹下有啲乜嘢食,呢一種人情味真係只有呢種小店先至會識得到。
2019-11-23
最近兩星期晚上幾乎沒怎麼外出吃晚飯,只有生日當晚和侄兒的百日餐聚有出外吃晚餐,我都悶瘋了,所以今晚找區內朋友去冧廚大吃特吃。這裡絕對是嘴饞之人之選,158元就可任吃到雞煲,火鍋和韓燒,比自助餐和放題還要超值便宜。在雞煲熱炒的時候,我們先嚐點小食,小食既有冷盤,亦有熱食,我先取了鳳爪,涼拌皮蛋,咖哩魚蛋,口水雞和娃娃菜。娃娃菜超鮮甜,又有脆度,我也吃了好幾回,咖哩魚蛋濃郁美味,口感彈牙。涼拌皮蛋冰涼中帶點香辣,極之開胃,口水雞皮滑肉嫩,滋味一直在嘴裡蔓延,讓人回味三分。雪白的鳳爪酸酸辣辣,脆彈感十足,甚具嚼勁。是晚湯品是人參雞湯,我當然不會錯過,喝了兩碗。人參雞湯清徹零浮油,喝起來卻濃濃的人參味,十分滋補,可見此湯用料實在。雞煲即點即炒,上桌時熱呼呼的的,雖然朋友不太吃辣,不過吃雞煲就是要吃點辣,所以朋友不介意選BB辣。雞煲撒滿洋蔥,香菜,蒜子快炒,香氣四溢。雞肉鮮美夠味,肉質細嫩有厚度,在唇邊絲絲辣度讓人讚嘆,我們瞬間吃了一大半,真的好吃。吃完雞煲後,我們叫店員將湯底注入煲中,雞煲立刻變成火鍋,我們覺得一鍋兩吃相當回本,重點是火鍋的餃子挺高質,全都是老闆親自包製。手工製的雲吞,內餡不馬
最近兩星期晚上幾乎沒怎麼外出吃晚飯,只有生日當晚和侄兒的百日餐聚有出外吃晚餐,我都悶瘋了,所以今晚找區內朋友去冧廚大吃特吃。這裡絕對是嘴饞之人之選,158元就可任吃到雞煲火鍋和韓燒,比自助餐放題還要超值便宜。

手工製的雲吞,內餡不馬虎,豬肉餡鮮美,蝦仁彈性無比,韭菜餃同樣皮薄飽滿,韭菜甜美,別具水準,值得一吃。魚皮餃皮甚有彈勁,肉餡肉汁滿滿,響鈴只需涮兩三下,吸飽湯汁已很美味。

肥牛輕輕涮至五分熟,不用沾醬,直接把肥牛放進口裡,感受肥牛的細嫩甘甜。生蠔一口可吞很滑溜,蠔味環繞嘴周。蟹籽丸爆漿的效果,我都來不及拍照,蟹籽已在嘴中噗噗作響。

我們當然不只吃肉那麼不健康,故也夾了一大堆蔬菜滾煮,粟米,金菇,生菜,雞脾菇,雪耳等通通掉進煲內,豆卜吸收雞煲遺下的精髓,不得了的滋味。

韓燒部份也不容錯過,光是前菜已有五款可選,泡菜,青瓜,木耳,荳芽和蓮藕片,讓人吃得爽快。個人認為這裡雖然價位便宜,但燒物種類繁多,不愁沒選擇,隨我們夾,保證吃得飽。

韓燒由友人掌廚,所以她燒甚麼我就吃甚麼。鴨胸燒至七分熟,鴨皮輕輕一壓,逼出油脂,鴨胸變得外脆內嫩。豬頸肉油花不會太油,嚐起來甘香有肉味,富彈勁,極之過癮。朋友所燒的餃子金黃漂亮,十分可口,餃子吃完滿嘴菜香,值得一讚。

厚切牛扒微微焦脆,原以為咬下去會很硬,沒想到到牛扒又嫩又脆彈,嚼感美妙,咖哩魷魚點點嚼勁,愈嚼咖哩的惹味愈濃厚。紅腸,香腸是燒肉必備,它們都充滿兒時回憶,燒烤總會吃到紅腸和香腸。

到晚餐的尾聲,我們轉攻甜品甜品主要是豆腐花和布甸,也是老闆自家製,老闆蠻厲害,精通多種廚藝。豆腐花低調平滑,濃純的豆香獲得我們一致激賞,它比很多的豆腐花專門店出色。黃糖幼如細沙,在燈光下金光閃閃,奪人眼目,我挺欣賞它不死甜。

布甸有芒果,紅豆與牛奶口味供應,我們對白滑的牛奶口味亳無抵抗力,飯後來個牛奶布甸確是小確幸。打開蓋子,牛奶香氣在空氣中散發出來,讓人口水直流。布甸口感柔嫩綿密,且味道濃郁,第一口令人有「嘩」一聲的驚喜,繼而沉醉它的魅力。
2019-11-18 148 浏览
最近出唔到城,又想食雞煲,又想食燒烤,原來屯門都有,就去試一試,去到餐廳,我地早到,所以walk in都仲有位,唔洗book,坐低左,待應好有禮貌咁同我地講下餐單,介紹我地先食雞煲後食燒烤最好,我地當然跟佢既提議,因為係放題,佢地除左雞煲,仲有小食、甜品等⋯⋯,係落單時,我都要求待應,雞煲裡面既雞既分量唔好咁多,因為太多野食,咁就可以試多d,大約10分鐘左右,就有雞煲食,真係即叫即整,雞好滑,好好味,食完雞煲,仲可以加上湯打邊爐中,配料好新鮮,食完打邊爐,我就叫待應轉燒烤,佢地好細心,燒烤盆上放上牛油紙,咁就唔會痴底喇,而燒烤食物種類都唔算少,好味,由於我本身好細食,我已經比平時食多左好多野,下次要再去,試多d唔同種類既野食,最後食左2個鐘,埋單都係$158加一,真心抵食,仲有,餐廳環境係我去咁多間雞煲放題中最乾淨既一間種類唔算少,仲有得任飲,不過想飲酒既朋友,可以自己帶定啤酒或到附近7-11買豆腐花,好滑,香豆味,食咁多熱氣野可以清熱👍🏽3款自家製甜品,好有心思,仲唔會太甜牛奶布甸:香牛奶味,好滑😋椰汁紅豆糕:有椰香,仲有紅豆😋芒果布甸:用新鮮芒果肉,勁甜勁好味😋招牌菜雞煲:我唔食辣
,仲有,餐廳環境係我去咁多間雞煲放題中最乾淨既一間

豆腐花,好滑,香豆味,食咁多熱氣野可以清熱👍🏽

3款自家製甜品,好有心思,仲唔會太甜
牛奶布甸:香牛奶味,好滑😋
椰汁紅豆糕:有椰香,仲有紅豆😋
芒果布甸:用新鮮芒果肉,勁甜勁好味😋

招牌菜雞煲:我唔食辣,我叫左走辣,雞煲係即叫即做,好新鮮,好滑,連雞胸都滑👍🏽同埋好好味

燒烤:食材新鮮,仲有燒豬腸(我第一次見),仲有其他既雞翼,豬扒等等⋯多春魚,燒菠蘿,好味👍🏽

花旗蔘湯:食左咁多熱氣野,點都要清熱,店主好細心👍🏽

仲有個香菇飯,買相好正,可惜已經好飽,下次要再黎食過😭