2019-01-30
休休閒閒的星期天,家人去曬旅行🧳剩返自己一個係香港,朋友們又唔得閒出街...原本諗住今日毒係屋企,不過想起屋企附近有間叫團的拉麵店,成日都想去食,但都未抽到時間,今日就過去食下啦~~位置喺楊屋道街市同Citywalk既附近好明顯地看到門口有部拉麵售賣機🍜,係香港第一次看到拉麵售賣機喔...令我回想起自己第一次自己出國旅行就是獨遊東京也是自己一個人,當時一落機出到市區第一餐就是拉麵🍜今日完全好似重溫的一樣💭拉麵有分直麵同曲麵,配料亦可以選擇走蔥或走竹筍,由客人隨自己的喜好選擇❗️這裡無論是店外和店内的裝潢很日式,而且店内播著日文歌曲🎶完全有種令人置身在日本🇯🇵拉麵小店的感覺因為我一個人就選擇了坐左吧枱,可以近距離貼近廚房,看著廚師們用心地烹調每一碗拉麵❗️叫左呢個期間限定的松葉蟹味噌拉麵🍜🌟這個是限量的,好似每天供應20碗🌟 真係手快有手慢🈚️喔🙊食既途中聽到一有客人點了這款拉麵,廚房的廚師會和侍應互相後就會同廚房報數,確保蟹殼的數量,避免出現供不應求的情況...*我食既時間太約是中午1點半左右*松葉蟹味噌拉麵🦀🍜 $108貌相已經好吸睛😎 蟹殼🦀裏的是蟹黃醬+松葉蟹肉,看到面頭一絲絲的蟹肉
位置喺楊屋道街市同Citywalk既附近
叫左呢個期間限定的松葉蟹味噌拉麵🍜
🌟這個是限量的,好似每天供應20碗🌟
真係手快有手慢🈚️喔🙊
*我食既時間太約是中午1點半左右*
松葉蟹味噌拉麵🦀🍜 $108
貌相已經好吸睛😎
蟹殼🦀裏的是蟹黃醬+松葉蟹肉,看到面頭一絲絲的蟹肉是被輕輕的燒過... 另外仲有蟹肉,好鮮甜。 麵底就選了曲麵,看起來有點像公仔麵,咬落彈牙!
叉燒有2塊,肉質是半肥瘦食落有溶係口的感覺,燒得好香口😚溏心蛋都做到有流心既效果😍