2018-03-13
Very very very surprised真係由頭到尾都好滿足,從湯底到火料,非常滿意。尖沙咀火鍋選擇多,但要鮮味足,真係好少有。正評超多既呢間大一。真係要試下。間舖裝修唔算豪華,但枱與枱之間好闊落下,幾舒服既環境。我地訂左位,安排坐6-8人卡位,可以話係超舒服。迷枱後冇耐,開始寫野。一邊選自己鐘意既醬料,有蒜、鮮辣椒、豉油、香蔥、xo.唔算好多選擇,但我覺得食材鮮重要,醬料反而係點綴。呢間野食既價格唔算便宜,係未食之前,對佢都有所保留。例如手打丸 平均都$100以上,但係9粒。所以開始時叫左幾款,先試水溫。先講個湯底。食左一啖,真係嘩一聲。我地選既係雞翅,實如其名,好鮮,足料雞件同一梳梳既翅。每人都分到幾梳!超值!然後我地叫左牛魔王拼盤$398入面有本地牛、安格司牛肉粒、牛脷同牛胸爽。Part part都有其特別之處。本地牛,牛味比一般牛要香濃,有入口就溶化既感覺。相當好味。比教特別係個牛胸爽(白色個d),問左人先知係牛既橫間膜。口感好香脆爽滑,真係第一次食。安格司牛粒因爲係粒狀,比較難掌握時間,烚耐左就會變un.牛脷口感最滑,又有咬口,友人大讚新鮮。試完水溫,發現鮮得好有價值
真係由頭到尾都好滿足,從湯底到火料,非常滿意。
間舖裝修唔算豪華,但枱與枱之間好闊落下,幾舒服既環境。
我地訂左位,安排坐6-8人卡位,可以話係超舒服。
唔算好多選擇,但我覺得食材鮮重要,醬料反而係點綴。
呢間野食既價格唔算便宜,係未食之前,對佢都有所保留。
例如手打丸 平均都$100以上,但係9粒。
所以開始時叫左幾款,先試水溫。
先講個湯底。食左一啖,真係嘩一聲。我地選既係雞翅,實如其名,好鮮,足料雞件同一梳梳既翅。每人都分到幾梳!超值! 然後我地叫左牛魔王拼盤$398
入面有本地牛、安格司牛肉粒、牛脷同牛胸爽。
Part part都有其特別之處。
本地牛,牛味比一般牛要香濃,有入口就溶化既感覺。相當好味。
安格司牛粒因爲係粒狀,比較難掌握時間,烚耐左就會變un.
牛脷口感最滑,又有咬口,友人大讚新鮮。
試完水溫,發現鮮得好有價值
咁就唔好比佢停,繼續寫米料繼續密密食。
值得推介大家佢地手打墨魚滑!好新鮮又有口感!
我會再黎架!